• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Stevan Šarčević, DOLAZAK TAME, Nera, 2014

Started by Stipan, 22-04-2014, 20:04:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

saturnica

Quote from: kimura on 31-07-2014, 00:02:31
Imaš lepe noge, D. Nadam se da će te doneti kući, gde god to bilo. A sve mi se čini da taj arapski svet i nije baš najsrećniji dom.
[/quot
Quote from: kimura on 31-07-2014, 00:02:31
Imaš lepe noge, D. Nadam se da će te doneti kući, gde god to bilo. A sve mi se čini da taj arapski svet i nije baš najsrećniji dom.
...plus divne kratke hlačice i špagerice. ne znam koje je fotka bolja, ona s kokosovom palmom ili ova...

Josephine

Quote from: Kunac on 31-07-2014, 10:51:08
Jedna stvar ne isključuje drugu... :)

Pa i meni se, nekako, čini da u oba slučaja pružam otpor ropstvu. :lol:  Ma, vole mene lokalci. I oni su meni simpatični. Nego ovi uvozni, "civilizovani", kojima ovi lokalci slepo veruju... oni su mi prirodni neprijatelji. :) Pitala sam potpredsednicu (koja nije lokalka) na otvorenom forumu kolika joj je plata i dobih suspenziju zbog toga. Pa sam im lepo rekla da sam snimala ceo tok foruma, pa su se oni ućutali. Zna HR menadžerka iz Australije da ne može tek tako da prođe njena izjava sa našeg zvaničnog sastanka "stop talking about human rights" i "nikada nećeš napredovati u ovoj kompaniji jer ćeš uvek biti poznata kao devojka koja je napisala mejl od 5 stranica o svemu što ne valja u kompaniji". I izjava sa otvorenog foruma da za rad od 10 sati imamo pauzu od 45 minuta, a za rad od 12 sati imamo pauzu od sat vremena (koju možemo da podelimo na dva puta 30 minuta). Ma, koga briga. Ja ih ne shvatam ozbiljno. Kao ni celu ovu upropašćenu planetu. Ako su radi da nešto promene, čisto da ne ostavljaju ružne tragove na planeti i u ljudskim dušama...

Držim se, Kunac, hvala. :) Mi smo sagitaška deca.  :-D

M.M

Quote from: Stipan on 31-07-2014, 07:00:19
zbirku priča "Dolazak tame" još par dana mogu naručiti u pretplati po izvanrednoj ceni od 350 dinara +PTT troškovi!

Sve informacije o pretplati možete dobiti na mejl:
udruzenjeiknera@gmail.com
i na telefon: 060 5996995 (Milica Joksimović)
Uplata se vrši na račun
IK Nera, 220-133197-44 ProCredit Bank

Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

Ah, jel to reklamiraš vodoinstalerske usluge?  :lol:  Il ti samo ja više smetam nego Stipan?  :!:

Boban

neće oni da je ubiju, samo će je prebaciti negde u siriju, u kampove za zabavu tamošnje vojske.
Pravo okruženje za priču o ravnopravnosti žena i slobodi izbora istih...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Evo u Turskoj se sprema ženska revolucija, idi tamo da im se pridružiš... možda si upravo ti ta mrvica na tasu koja će presuditi... da muškarci počnu da napuštaju Tursku.

Josephine

Pa ja sam već tu, tamo. Skupila se dovoljna količina revolucionarne energije na bliskom istoku, vidiš. A ja doprinosim svojom.  8)

Stipan

Boban

onaj ko preživi pakao Znaka sagite, mudžahedini mu budu dečja igra...

Josephine

Quote from: Boban on 01-08-2014, 16:13:55
onaj ko preživi pakao Znaka sagite, mudžahedini mu budu dečja igra...

pa to sam i ja rekla u nekom od gornjih postova. ko preživi ove ludake ovde ni saudi arabija mu ne može ništa.

džin tonik

Quote from: D. on 30-07-2014, 21:43:15
...Btw, za svoja dva provedena dana u Muskatu, ja ne videh NIJEDNU ženu na ulicama.

Kod nas jos uvijek nazadnost i izrabljivanje. Ima ih i sa socijalnim, ali jos uvijek i po ulicama.

Stipan

Dakle, knjiga je izašla iz štamparije i danas je poslata pretplatnicima.
Do kraja nedelje počinje distribucija po knjižarama.

Stipan

Uzgred, zamolio bih nadležne da ovo prebace u "Objavljena dela DOMAĆIH autora", ako je ikako moguće...

Stipan

http://www.art-anima.com/23-vesti/knjige/2632-zbirka-prica-dolazak-tame-stevana-sarcevica

Izdavačka kuća "Nera" nedavno je objavila zbirku priča "Dolazak tame" Stevana Šarčevića.

Ljubiteljima domaće fantastike Šarčević je najpoznatiji po kratkim proznim ostvarenjima publikovanim u brojnim regionalnim tematskim zbirkama, elektronskim časopisima i fanzinima između 2010. i 2014. godine. Upravo Šarčevićeve odabrane kratke proze iz tog perioda, kao i nekoliko priča iz njegovog ranijeg stvaralačkog opusa (s početka 90-ih godina), našlo se i u zbirci "Dolazak tame".

Na 230 strana, objavljeno je ukupno 25 priča: "Isto popodne, isti dan" (Znak Sagite br. 20, 2013), "Srce vatre", "Vučja nevesta", "Legenda okraljici" (Prsten sa one strane sna, 2014) , "Čuvar" (Meteor 46, 1990), "Obale Dunavske" (Slavinpoj, 2013), "Tamo kraj vode podno vrbe" (Baton, 2012), "Neobični događaji u gradištanskom samostanu" (Bosna Srebrena, 2014), "Kosovka devojka", "Mračnije od mraka", "Dažd", "Osvajači" (Meteor 52, 1991), "Zidovi" (Libartes, 2011), "Kad gradova nestane", "Zauvek mlad" (ArtAnima, 2012), "Frekvencija" (Nešto diše u mojoj torti, 2012), "Vilinska krv" (Argus magazine br.3, 2013), "Doba sabljozuba", "Dolazak tame" (Terra br. 16, 2013), "Baba Mara", "Lepa Jelena" (Eridan br. 10, 2010), "Ponoćna zvona" (Nešto diše u mojoj torti, 2012), "Iza pansiona" (Raketla br. 3, 2012), "Lejla" (Argus magazine br. 5, 2013), i "Poslednja Lunova avantura" (Terra br. 10, 2010). Sve neobeležene priče pojavile su se u zborniku "Volim da letim" (HellyCherry, 2014).

Knjiga po ceni od 600 dinara može da se naruči od izdavača putem mejla udruzenjeiknera@gmail.com ili na telefon 060 5996995 (Milica Joksimović). Uplata se vrši na račun IK Nera, 220-133197-44 ProCredit Bank

Stevan Šarčević rođen je u Subotici 1962. godine gde živi i radi. Pored brojnih priča, objavio je zbirku poezije "Na tragu svetlosti" (2013), ko-autor je romana "Sam, ispod šljive" (2013) i autor romana "Kaurinova kletva" (2013).  Sa Milivojem Anđelkovićem sarađivao je na projektu "Naseljavanje Viz@ntije".

Boban

Čekaj, jel ovo iko video osim autora i izdavača?

Josephine

Jel ti dolaziš na forum samo da bi podjebavao Stipana?  :?:

Stipan

Quote from: Boban on 24-08-2014, 00:07:15
Čekaj, jel ovo iko video osim autora i izdavača?

Uskoro Bobane, uskoro...

Boban

Znači, knjiga još nije u opticaju?
Zašto si tražio da te premestimo u objavljeni deo?
Opet dovodiš publiku u zabludu; pohrle da traže knjigu, ne nađu je i onda na to potpuno zaborave dok vi uspete da dovučete po koji primerak na videlo javnosti.

Stipan

Gluposti Bobane. Postoje pravila u distribuciji i ti to vrlo dobro znaš.

Knjiga je u utorak poslata pretplatnicima, što znači da je većina već preuzela pošiljku.
U petak sam ja dobio knjigu, što znači da se već udobno smestila ukraj "Poslednjeg Srbina"
U ponedeljak knjigu preuzimaju "Makart" i "Dobra knjiga".

Gde ćeš brže od toga?

scallop

Najbolje mesto je pored PS. I ja ću tamo da je stavim.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Meho Krljic

E, pa, red je da se čestita. Čestitamo, Stipane!  :-|

Stipan

Mislim, ovo je tek da ne ispadne da opet dovodim publiku u zabludu. Ali hvala u svakom slučaju.

scallop

I meni je stigla knjiga. Dvesta trideset strana.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

I drugi su dobili knjigu, pa kako sam dobio ponešto od čitalaca, evo malo fotki u Gul fazonu:

Boban

Knjiga je konačno stigla i u Čudnu knjižaru, pa možemo da je proglasimo izašlom.

Stipan

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti...

Boban

Ali ne očekuj neku spektakularnu prodaju... zasad nijedan primerak.

Stipan

Sva sreća da su ostali naslovi razgrabljeni.

saturnica

Pošto motor sa slike? Savršen je...

Stipan

Garantujem ti da ćeš knjigu dobiti po povoljnijoj ceni.

saturnica

Quote from: Stipan on 28-08-2014, 09:08:15
Garantujem ti da ćeš knjigu dobiti po povoljnijoj ceni.
A garantuješ li užitak? Pogledaj samo taj motor! Sline mi teku...

Stipan

Toliko o bavljenju književnošću...

saturnica

Quote from: Stipan on 28-08-2014, 09:17:17
Toliko o bavljenju književnošću...
mislila sam da je i književnost, također, užitak. znači po tebi ipak, nije?
mislim, ja volim kad mi sline teku i nad knjigama...:)

Stipan

Potecite sline moje, reče Saturnica...

scallop

Daj, Stipane, objasni joj da u srpskom jeziku na usta curi voda, a na nos sline. :shock:

Stipan

A šta ja znam... Dalmatinka je to, kod njih se nikad ne zna.

saturnica

Quote from: scallop on 28-08-2014, 09:42:28
Daj, Stipane, objasni joj da u srpskom jeziku na usta curi voda, a na nos sline. :shock:
čini se, kada strast u tijelu zgasne, da se primijedba o "slinama koje teku na usta", i ne može drugačije prokomentirati nego kao različitost među našim jezicima.

scallop

Stipan

Osim u "Čudnoj knjižari, zasad knjigu možete naći na još nekim mestima:

Knjižara ,,Dobra knjiga", Maksima Gorkog 137, Beograd
Knjižara ,,Zlatno runo", Svetogorska 24, Beograd
Knjižara ,,Studentski trg", Studentski trg 6, Beograd
Knjižara ,,Limbus", Borisa Kidriča 6, Subotica
Knjižara ,,Danilo Kiš", Desetog oktobra 2, Subotica
Knjižara ,,S", Cara Lazara 32, Subotica

Karl Rosman

Dobra fora sa #1 besceler NY Tajmsa u pozadini.  :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Quote from: Karl Rosman on 30-08-2014, 08:56:36
Dobra fora sa #1 besceler NY Tajmsa u pozadini.  :!:

Vrhunski sarkazam, misliš? Ko još objavljuje knjige samo da bi ih, nekupljene i nepročitane, fotografisao po radnjama?  :(

Umetnost pati i plače na ovakvim temama.

Stipan

Zašto li me ne čudi što se "umetnica" i ovde pojavila.

Josephine

Vidiš, ja za sebe, za razliku od tebe, nikada nisam tvrdila da sam umetnica.

Kada budeš imao pametnije opaske i kvalitetnije postove, kada se budeš trudio oko tuđih priča onako kako se drugi trude oko tvojih, kada budeš slušao druge onako kako drugi slušaju tebe, kada budeš imao ozbiljne prikaze svojih knjiga i tačan broj svojih prodatih romana, javi se. Što se mene tiče, postao si štetočina jer si, nekako, nekim sticajem psiholoških okolnosti, poverovao da si (kvalitetan) pisac. I ajde što veruješ u to, svako može o sebi da misli šta hoće, nego se ponašaš osiono, komično samouvereno i bezobzirno. Postao si egocentrična štetočina od koje više ne možemo da čujemo ništa pametno ni korisno.  xyxy

Stipan

Pa ne možemo čuti ni od tebe ništa pametno. I šta s tim?

Josephine

Ništa. Ignorisaćemo jedno drugo dok se okolnosti ne promene. Ili dok se mi ne promenimo. :)

Stipan