• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SLINA

Started by Albedo 0, 05-05-2014, 21:29:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

valjda je jasno da je ovaj tip zaslužio poseban topik, za početak nisam ni čitao ovu vijest, samo vidio sliku

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/462577/Stefanovic-istrazuje-sta-je-Dacic-radio-u-MUP

znači ovo ludilo kao u prvih sovjetskih filmova, žablja perspektiva i te fore, na koljena podanici, Lenjin je vaskrso i zove se Vučić, a ovo mu je desna ruka

jel moguće da ovakva slika uopšte može da se objavi bilo gdje van Afrike u 21. vijeku

Meho Krljic

Baš sam i ja razmišljao da je red da aktuelni prvi policajac Srbije dobije svoj topik. Odlična slika za početak, malopre mi je žena pokazala i isto sam pomislio.

Evo mog doprinosa:

Небојша Стефановић : "Када кренеш нема одустајања!"

Hajlajt za ljude koji imaju malo vremena:

Alo! sa Nebojšom Stefanovićem na treningu 5. deo

Albedo 0

daj ne seeeeriii hahahahhahahahaha

-_-

QuoteKoji zvuk se cuje kada prodje Nebojsa Stefanovic?
Slinu ni nu ni nu...

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

Inače, tamo negde posle Stefanovićevog istorijskog nastupa na Utisku Nedelje moj kolega, koji je, kao što se već dalo zaključiti, kompulzivni tviteraš, je napravio haštag #UbaciSlinuUNazivFilma koji je onda jedno tri dana lokalno trendovao na tviteru. Evo šta su duhoviti ovdašnji tviteraši onda smišljali na zadatu temu:

https://twitter.com/search?q=%23UbaciSlinaUNazivFilma&src=hash

Albedo 0

Jesen stiže, slino moja

ovo je proročanstvo, najvjerovatnije

Meho Krljic

Ima tu lepih dosetki...

kad porastem biću slina

slina na sluzbenom putu

Slina je tuzna misao koja se plese

Kuda idu divlje sline

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 05-05-2014, 23:40:59
Inače, tamo negde posle Stefanovićevog istorijskog nastupa na Utisku Nedelje moj kolega, koji je, kao što se već dalo zaključiti, kompulzivni tviteraš, je napravio haštag #UbaciSlinuUNazivFilma koji je onda jedno tri dana lokalno trendovao na tviteru. Evo šta su duhoviti ovdašnji tviteraši onda smišljali na zadatu temu:

https://twitter.com/search?q=%23UbaciSlinaUNazivFilma&src=hash

Који је никнејм тог твог колеге, да га фоловујем?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 05-05-2014, 23:50:42
Ima tu lepih dosetki...

kad porastem biću slina

slina na sluzbenom putu

Slina je tuzna misao koja se plese

Kuda idu divlje sline

Тексашки масакр моторном слином!!! :-) ЊИН!
Genetski četnik

mac

Quote from: Harvester on 06-05-2014, 01:09:34
Који је никнејм тог твог колеге, да га фоловујем?

Nemam nekog iskustva s Tviterom, ali verovatno hronološki prvi koji je spomenuo taj haštag.

EDIT: topsy.com kaže da je to @charliewafflees

Meho Krljic

Ovaj mac je stvarno true detective.  :lol:

Anomander Rejk

Albedo 0

'nači ova slika ako ne postane meme hahhahah

Ghoul

dal će slina da se izvini zbog ovoga?

Сад си долијао Томићу!

http://damjanpavlica.wordpress.com/2014/05/06/sad-si-dolijao-tomicu/
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Odlična kafkijanska humoreska. Da vidimo da li će Slina da usvoji Dačićev stil ministrovanja, sa sve vraćanjem pokradenih bicikala turistima i  izvinjavanjem za komedijaška privođenja pogrešnih osumnjičenih.

Meho Krljic

Sa Slinom se brže stiže i do Evrope:

Nebojša Stefanović Najevropljanin godine?

Beograd - Doskorašnji predsednik Skupštine Srbije, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović mogao bi da bude dobitnik priznanja "Najevropljanin godine" za 2013. godinu, saznaje Tanjug.

To priznanje dodeljuje se od 2000. godine za uspešan rad usmeren ka bržoj i svestranijoj integraciji Srbije u Evropu, a ustanovili su ga Evropski pokret u Srbiji i Evropska kuća Čukarica.   

Prošle godine, 10. maja nagrada "Najevropljanin 2012" uručena je Aleksandru Vučiću, tada prvom potpredsedniku Vlade Srbije.

Među dosadašnjim dobitnicima priznanja su i Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Boris Tadić, ambasador Mauricio Masari, Vuk Jeremić, Nenad Bogdanović, Desimir Tošić, a posthumno je 2003. dodeljena i Zoranu Đinđiću.

Prvi dobitnici plaketa Najevropljanin 2000. godine bili su Zoran Alimpić, tadašnji predsednik Skupštine opština Čukarica, Živan Saramandić, operski prvak i Predrag Koraksić Koraks, poznati karikaturista.

Ghoul

aj da ne dajemo novi topik baš svakom govnetu iz ove vučićeve bulumente, neka ga i MALI uz SLINU.

da vidimo:

MALI PUN KAO BROD: Neverovatna cifra mesečne zarade Siniše Malog!

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, jedan je od najbogatijih političara u Srbiji. Zašto bi Beograd imao gradonačelnika koji ne valja ogromne količine novca?! Siniša Mali prima čak TRI plate na grbači osiromašenih građana. Šokiraćete se kada saznate koliko novca mesečno legne na račun Malog! Nije Mali baš toliko mali!

Jedan od najbogatijih političara u Srbiji i trenutni gradonačelnik Beograda prima čak tri mesečne plate. Prema podacima Agencije za borbu protiv korpucije, odnosno, Izveštaja za imovinu i prihode funkcionera, Mali prima mesečne plate od Kliničkog centra Srbije, Komercijalne banke i platu na ime funkcije gradonačelnika prestonice.

Mali je član Upravnog odbora Kliničkog centra Srbije i za tu funkciju mesečno prima 43.845 dinara. Kao predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke prima neverovatnih 176.000 dinara. Kao gradonačelnik prima 120.000 dinara.

Kada govorimo o smanjenju troškova i štednji "narodnog novca", to je ukupno 339.845 dinara mesečno!

Platu u Kliničkom centru Srbije prima od 1. aprila 2013. godine, platu u Komercijalnoj banci prima od 1. jula 2013. godine, a platu gradonačelnika prima od 24. aprila 2014. godine.

Poreski obveznici Malom godišnje na račun prebace 4.078.140 dinara. Ni da je reč o vrsnom stručnjaku!

Toliko o njegovim platama. Osvrnimo se i na njegove nekretnine i poslovne prihode njegove firme "Oli Consulting d.o.o".

Prema podacima Agencije za borbu protiv korpucije, Mali ima:

Petosoban stan – 127,78 m2
Četvorosoban stan – 124,07 m2
Četvorosoban stan – 132,91 m2
Garažu – 11,73 m2
Garažu – 13,56 m2
Automobil make mazda 6 (2009)
Automobil marke volvo S80 (2009)
Prema podacima Agencije za privredne registre, Siniša Mali stopostotni je vlasnik preduzeća "Oli Consulting d.o.o" koje se bavi savetodavnim uslugama.

Prema finansijskom izveštaju iz 2013. godine, to preduzeće ima jednog zaposlenog i poslovne prihode od 20.344.000 dinara sa dobitkom od 7.825.000 dinara.

Siniša Mali je 2013. godine postao predsednik Privremenog veća Grada Beograda i upravo te godine njegovo preduzeće beleži nagli rast poslovnih prihoda u odnosu na 2012. godinu. Poslovni prhodi su te godine bili 9.758.000 dinara, a neto dobitak 3.118.000 dinara.

Da li je ovo samo slučajnost ili je firma Siniše Malog postala posebo uspešna od kada je imenovan za predsednika Privremenog veća Beograda ili Vučićevog savetnika u prethodnoj vladi?

Podsećamo da je crnogorski dnevni list "Dan" pisao o tome da je Siniša Mali pružao konsultantske usluge preduzeću Futura Plus. U Upravnom odboru tog preduzeća bio je Nebojša Jestrović, bliski saradnik Draka Šarića. Članak pročitajte ovde.

Siniša Mali ima bogato iskustvu i u privatizacijama. Šta je tu čudno? U februaru 2001. godine, Siniša Mali je postavljen za pomoćnika ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju Vlade Republike Srbije.

Osnivanjem Agencije za privatizaciju 17. jula 2001. godine, Siniša Mali prelazi u ovu instituciju gde postaje direktor Centra za privatizacije u okviru kojeg vodi tendersku i aukcijsku privatizaciju, restrukturiranje i tržište kapitala.

Kao direktor Agencije za privatizacije bio je član tenderske komisije za privatizaciju Beopetrola. Po prodaji ove firme ruskom Lukoilu, postavljen je na mesto direktora za investicije, ali postupak za utvrđivaje eventualnog sukoba interesa nije pokrenut, prenosi Istinomer.rs.

Isplati se biti veran "čak" i Aleksandaru Vučiću.

http://www.teleprompter.rs/mali-pun-kao-brod-neverovatna-cifra-mesecne-zarade-sinise-malog.html

Tex Murphy

Ако савјесно и одговорно обавља три посла, зашто не би примао три плате?
Genetski četnik

Ghoul

ALI SLINI SVAKA ČAST! :!: :!: :!:

napad botova u slavu budućeg NAJEVROPLJANINA:

Anomander Rejk

Znači, i od Sline ima-Slina! :-o

Meho Krljic

Vi se zajebavajte, ali Neša najevropljanin godine. A snimite šta je dobila Milanka Karić  xrofl

Nebojši Stefanoviću uručena nagrada "Najevropljanin"

Ministar unutrašnjih poslova i doskorašnji predsednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović večeras je dobio nagradu za "Najevropljanina u 2013. godini" u oblasti politike, za unapređivanje i promociju evropskih standarda parlamentarne demokratije.

Stefanović je, primajući nagradu, rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo, što je dobio to priznanje i rekao da je ponosan što je bio deo tima koji je u prethodnom periodu radio na tome da Srbija učini veliki korak ka EU.

On je izrazio nadu da će Srbija do 2020. godine postati deo evropske porodice.
Dobitnik tog priznanja u oblasti privrede predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić i to za jačanje uloge nacionalnih privrednih subjekata i promociju privrednih potencijala Srbije.   

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda nagradu je dobio i ambasador nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm (u kategoriji "strani državljanin"), glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u oblasti kulture i umetnosti, Milanka Karić za najevropskiji program i Lovorka Nikolić osnivač kompanije "Farmalogika" u oblasti preduzetništva i menadžmenta.

Ambasador Vilhelm je poručio da je Nemačka uvek podržavala evropski put Srbije i da će ubuduće ostati veoma pouzdan partner, takođe, dodajući da će Srbija do 2020. postati članica EU. 

-_-

Ko daje te nagrade, neko iz Srbije ili iz EU?

Tex Murphy

Ето зашто је добро увијек имати канту при руци, никад не знаш кад ћеш морати интензивно да ПОВРАЋАШ.
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: Boris on 08-05-2014, 11:11:16
Ko daje te nagrade, neko iz Srbije ili iz EU?

Piše gore:

Quote from: Meho Krljic on 07-05-2014, 14:47:06

To priznanje dodeljuje se od 2000. godine za uspešan rad usmeren ka bržoj i svestranijoj integraciji Srbije u Evropu, a ustanovili su ga Evropski pokret u Srbiji i Evropska kuća Čukarica.   

-_-

Znaci domaci...
Promaklo mi.

Meho Krljic

Ma, sprdnja je to, da ne bude zabune, ali do ovih bizarnih dodela nagrada bar smo mogli da sa poluozbiljnim izrazom na licu pričamo da je to sprdnja sa dobrom namerom. Al ovo sad sa Slinom... propas.

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 08-05-2014, 11:41:47
Ma, sprdnja je to, da ne bude zabune, ali do ovih bizarnih dodela nagrada bar smo mogli da sa poluozbiljnim izrazom na licu pričamo da je to sprdnja sa dobrom namerom. Al ovo sad sa Slinom... propas.

ček, a ova Milanka Karić i njen "najevropskiji program" - šta mu je pa to?

Meho Krljic

Tko zna... Ona je bila poslanik u parlamentu u prošlom sazivu (nisam proverio je li i u ovom) pa možda taj neki.... politički program?

Albedo 0

u to ime da spojimo Milanku i Nebojšu

SLINA K'O SALATE!!!

Meho Krljic

Znaš kako, Nešu zajebavaju, al on će sad da nakrivi kapu i kaže "Možda sam slina, al sam evropska slina, pička vam materina seljačka."

Albedo 0

Slino, Slino, Slino, Slino, zar nemaš podsetnik za strance!

Anomander Rejk

Pošto je Neša proglašen za Najevropljanina, a za desetak dana će se održati i Parada ponosa, smatram da je nedopustivo da ovaj topik protekne bez seksualnih aluzija:
http://i2.wp.com/www.teleprompter.rs/wp-content/uploads/2014/04/1911915_1462860447264981_1253677016_n.jpg?resize=702%2C562

Ghoul

Meho Krljic

A pošto imamo topik za ministra unutrašnjih poslova, da i ovde zakačimo printscreen aktuelnog izgleda wikipedija stranice tog čoveka:

scallop

Evo šta nastaje iz jednog podlog napisa na internetu. Daleko da me pogađa dalja sudbina tog političara, ali me pogađa mogućnost da se neko tako krvavo zajebe na mrežama. Ne zaboraviti da je i Wiki napis svinjarija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Transistor PS4, a-ha, ti si taj!!!!

scallop

Si se meni obratio, Pizzolatto?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ne, meni, pošto se vidi da na firefoxu čitam recenziju igre Transistor za PS4 konzolu.

A što se Sline tiče, čovek je ipak dobar deo zajebancije na svoj račun sam na sebe navukao, pa hajde onda da ga malko prozivamo, čisto kao ventil u situacijui u kojoj mnogima nije do šale.

Meho Krljic

Uzgred, da bih manje ljutio Scallopa, evo jednog dužeg obrazloženja:

Prvo, zajebavanje političara putem editovanja wikipedija stranice je sitan nestašluk na koji su danas ionako svi oguglali a Slina i nije nešto specijalno važan da bi se neko potrudio da tu napiše neke opširne prozivke, kao što su Vučiću pisale kojekakve ludorije na njegovoj stranici. Ovo će ionako brzo biti editovano i karavan će proći a nama će ostati samo sećanje na kikot.

Drugo, da bude još jasnije, ja, lično, nemam neke specijalno negativne misli spram Nebojše Stefanovića u pogledu njegovog vršenja javnih dužnosti. Nemam nikakve, zapravo, jer ne poznajem čoveka lično. Ne verujem da je funkciju predsednika skupštine vršio lošije od SĐD ili Maje Gojković, i mada nisam siguran da ima znanje, iskustvo i autoritet da vodi MUP, fakat je da ja tu ne vidim za šta bih ga kritikovao s obzirom da je tek počeo. Dakle, to što povremeno osetim potrebu da se nasmejem zlobnom komentaru ili surovoj satiri na njegov račun nije utemeljeno na nekim njegovim nepočinstvima u domenu vršioca zakonodavne ili izvršne vlasti. Kao što nije ni bazirano na tekstu koji Scallop pominje. Stefanovića su svi koje poznajem zvali Slina još pre nego što su pročitali taj tekst a ja, naravno, smatram da je taj tekst klasično tabloidno preterivanje i izmišljanje i da mu ne treba poklanjati pažnju.

Dakle, Slina zaslužuje svoju porciju zajebancije, bar iz moje perspektive, jer su građani uostalom dužni da vlast upozoravaju kada se ponaša neprimereno, a ovaj čovek je nivo ispraznog govora i podaničkog odnosa u javnim nastupima digao na nivo umetničkog performansa. Dakle, kada Slina priča za Dnevnik, to je kombinacija značenja lišenog fraziranja, poluistina tipa "da, da, video sam delove ugovora sa Etihadom" i jednog gotovo samoparodičnog mancrusha na Aleka V. Ja sam prvi koji će pozdraviti kvalitetan primer homoerotične bromanse merđu našim visokorangiranim političarima, ali isto tako verujem da je to humoristički zlatni rudnik. Nemoguće je ostati nedotaknut kada na otvorenoj sednici vlade Aleku svi govore "ti" a jedini Slina kreće sa "Gospodine predsedniče" pa nastavlja da objašnjava kako mu se čini iz boje Vučićevog glasa i toga da se danas, reklo bi se, ipak malo smehuje, da će Srbiji ipak krenuti na bolje. Ovo su ipak nameštanja na volej građanskoj sprdnji i čovek treba da bude svestan da ta vrsta uvlakaštva naprosto ne može da prođe bez reakcije u društvu koje pretenduje da bude demokracko i građansko.

scallop

Što bih se ja ljutio? Meni uz vrbu za sve ovdašnje političare. Ne sećam se da je neko reagovao kad sam pitao s koje kvalifikacije Tadić biva ministar za telekomunikacije, pa potom vojske. Ali se sećam kako su trtili Obamu kad mu je Klintonka našla manu da nema iskustva u međunarodnim odnosima. Ono šta meni smeta je što nismo (ovde, među nama) uravnoteženi u odnosu na političare koje opravdano ili ne podjebavamo. Ovih dana me, ovde gde sam, priupitavaju jesmo li mi normalni i imamo li meru za odnos prema onome šta nam se događa. E, to me nervira. Kad i oni koji bi trebalo da budu svesni mere nemaju tu meru.

Meho Krljic

Ja sam, sa svoje strane, daleko više proizveo sprednje na ime Tadića, Đilasa i njihove vlasti, što je i dalje dokumentovano diljem interneta (ili treba da podsećam na ova moja zlodela?), nego što je povremen dobronameran ama zloban komentar spram Vučića ili Sline, tako da, nemojmo.

scallop

Ovo sa Đilasom je posledica tvog političkog i profesionalnog opredeljenja. Ja sam imao u vidu bilo koga političara. Recimo Slinu. Šta je taj kulov uradio da ga trtimo kroz dva topika besmislenim navodom sa Wikipedije? Hajde, jedan, ali zašto ti je trebalo dva? I, nemoj mi uzimati za zlo. Ja te nikada neću častiti uvredljivim brecanjem. Ja samo verujem da možeš bolje i odgovornije.

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 21-05-2014, 21:34:52
ili treba da podsećam na moja zlodela

e, moj meho, pred kakve si ti svinje prosipao svoje bisere - samo da bi ti ih zarile još dublje u blato!

Josephine

Svaku vlast treba kritikovati, čak i onu bolju. Čisto da se ne opusti.  8)

[/size],,Evo, opet", smrknuto će Đilas. ,,Opet mi u usta stavljate nešto što ja nikad u njih ne bih stavio."
[/size],,Hoću reći, nešto što ja nikad nisam izjavio", dodaje užurbano. ,,Gde sam ja rekao da neću pružiti podršku ovoj manfestaciji?"
[/size]

[/size]hahahahahahahahahaha  xrofl  reko ja da bi ovog mehu skupo platili!!! hahahah, ovo mi ulepšalo veče

Meho Krljic

Quote from: Ghoul on 21-05-2014, 22:06:09
Quote from: Meho Krljic on 21-05-2014, 21:34:52
ili treba da podsećam na moja zlodela

e, moj meho, pred kakve si ti svinje prosipao svoje bisere - samo da bi ti ih zarile još dublje u blato!

Svako od nas svoj polumesec nosi...

Quote from: scallop on 21-05-2014, 21:57:50
Ovo sa Đilasom je posledica tvog političkog i profesionalnog opredeljenja. Ja sam imao u vidu bilo koga političara. Recimo Slinu. Šta je taj kulov uradio da ga trtimo kroz dva topika besmislenim navodom sa Wikipedije? Hajde, jedan, ali zašto ti je trebalo dva? I, nemoj mi uzimati za zlo. Ja te nikada neću častiti uvredljivim brecanjem. Ja samo verujem da možeš bolje i odgovornije.

Pa, sve što sam ja pisao je posledica mog političkog uverenja u datom momentu - dakle, ja nisam pisao satirične tekstove jer me je neko za njih plaćao (naprotiv, eksplicitno sam odbio novac za njih) već zato što sam mislio da se kroz zajebanciju da plasirati nekakva koliko-toliko bitna poenta. Đilas je imao neke nebulozne izjave povodom parade ponosa a sam sam prisustvovao rešavanju romskog pitanja u Belvilu pod njegovim vođstvom (gde su između ostalog kršeni propisi o periodu koji prolazi između najave nekom da mora da se iseli i dolaska da mu porušiš kuću) pa sam se trudio to da osvetlim kroz, nadao sam se, donekle duhovit tekst.

Što se Sline tiče, evo: prvo, objasnio sam šta je uradio - ne mnogo, pa ga zato za sada i trtimo relativno opušteno. To za wikipediju je jer je prvo Dejan okačio samo link a ja uradio skrinšot da se ovekoveči sprdnja pre nego što neko izedituje stranicu, pa sam to okačio ispod linka a onda se odmah setio da imamo i topik posvećen baš Stefanoviću pa pomislio da je skrinšotu mesto i na njemu. Dakle, zato je dvaput. Ali, po mojim merilima, ovo je i dalje opuštena zajebancija. I sam Zoran Kesić je pre par nedeja objasnio da on ne smatra Stefanovića gorim ili boljim od drugih političara na vlasti nego se ovaj sam svojim javnim nastupima podmeće za zajebanciju. Tako i ovo. Nek mi Slina ne zameri što mi je smešniji on koji i odgovor na pitanje "koji beše danas datum" počinje rečima "Aleksandar Vučić..." od Zorane Mihajlović koja je možda veći demagog od njega ali to ne pokazuje svakom prilikom ili od Antiše ili od Selakvića itd.

I ja tebi nikad ništa ne uzimam za zlo, da bude jasno jednom za svagda.

Tex Murphy

А мени баш данас на Фејсбуку искаче

http://www.srbijadanas.com/clanak/kako-nastaju-sline-21-05-2014
Genetski četnik

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 21-05-2014, 22:28:39
eksplicitno sam odbio novac za njih

Koja naivčina!!!!

Meho Krljic

Što naivčina? Takve stvari bih i inače pisao, a ovako niko ne može da mi kaže da sam plaćen da pljujem određenu političku opciju.