• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Miljan Marković, Klarina ljuljaška

Started by M.M, 09-05-2014, 16:08:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

M.M

Moj drugar Scallop ima i dalje nešto protiv, ali su budući događaji neminovni.

Nijedan poraz nije konačan.

Mica Milovanovic

Šta ste naumili?
Možda neki teniski meč?
Bilo bi na forumu dosta onih koji bi se radovali ishodu...
Mica

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kimura

M.M

Cilj je vrlo blizu...  :-|

Quote from: Mica Milovanovic on 09-05-2014, 16:26:50
Šta ste naumili?
Možda neki teniski meč?
Bilo bi na forumu dosta onih koji bi se radovali ishodu...
Mićo, ne smem da se zadevam s Scallopom, njegov pulen je trenutno u boljoj formi.

A mogli bi da krenemo i s ozbiljnim stvarima...

One prijatelje, a i neprijatelje, na društvenim mrežama koje zanima kako je prošla izložba mogu preko linkova da Zirnu u to veče.

https://www.facebook.com/miljan.markovic.5/media_set?set=a.407113249415484.1073741831.100003504386831&type=3

https://plus.google.com/u/0/photos/107716301934510448601/albums/5941724912328407057

M.M

M.M

Zaboravih da ukažem na to da će se veliki broj ilustracija sa izložbe naći u romanu.

Džek

Grejt. Utefteri "Džek -kom 1. Važno: Ne zaboraviti posvetu!"
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

M.M

Agota

dobre su ilustracije. svidja mi se. :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

M.M

Agota, drago mi je da ti se sviđaju ilustracije. Lično sam prezadovoljan.

A kad bude došlo vreme biće i nečeg ovakvog...

M.M

A deo projekta "Klarina ljuljaška" je i pesma Put u Pendolo.

http://youtu.be/GrbiJps5_OI

Boban

Nije valjda da će u tvojoj knjizi da bude i nekog teksta koji si ti pisao?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

M.M

E, zamisli, biće. I bićeš prijatno iznenađen.

scallop

Neće. Boban je dislektičan. On čita samo pred streljačkim strojem. A, pošto još nije dotle stigao, a ni neće, nema ništa od iznenađenja.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: Boban on 05-06-2014, 20:55:40
Nije valjda da će u tvojoj knjizi da bude i nekog teksta koji si ti pisao?

Moj genije.  xremyb

M.M

Svet stane u detalj. U trejleru za roman Klarina ljuljaška piće se vino sa ovom etiketom...

M.M

Trejler/spot je montiran, još kolor korekcija, i uskoro će biti onlajn, a do tada, dragi moji sagitaši, nekoliko skrinova samo za vaše oči.

Prijatelje, a i neprijatelje koje zanima kako je proteklo snimanje može da vidi ovde:

https://www.facebook.com/miljan.markovic.5/media_set?set=a.556526417807499.100003504386831&type=3

https://plus.google.com/u/0/photos/107716301934510448601/albums/6048662408023785889

Kimura

Baš ti je dobra ova mala glumica!

M.M

Boban

šta sve čovek neće uraditi da zainteresuje ljude za svoj pokušaj pisanja...

M.M

Ma, bre, opusti se, bićeš ti ponosan na mene. Čak ćeš i pasulj sa Cveta da mi oprostiš.

M.M

Zapravo, sve je počelo pre tri i po meseca, kotrljalo se i teturalo, a sada je došlo vreme da se pokaže šta smo to uradili.
Najavljujem premijeru spota pesme KLARINA LJULJAŠKA (put u Pendolo) sastava Džon Vejn za sutra između 20 i 21h.
Marko Marinkovic je potpisan kao reditelj spota, Laza Vizantija je sve to lepo snimio, a u spotu se pojavljuje i glumica Viktorija Arsic. Svojim talentom, znanjem i zalaganjem pomogli su i glumac Dragan Marinkovic Marinko, kamerman Nenad Shone Mijatovic, šminker Marija Eskic Jovanovic, Vesna Bogdanovic, Milan Vasilijevic, Suzana Zivic i mnogi drugi.

M.M

Premijera spota Klarina ljuljaška (put u Pendolo) i na ZS-u.
http://youtu.be/OVDAA5W9kQM

M.M

Konačno je gotovo. Vešto smo zaobišli vašar knjiga, nekima on ne predstavlja radost i svrhu, imali smo vremena te smo skockali roman onako kako zapoveda onaj odozgor'. Uskoro će biti u prodaji, taman kako sam i planirao, negde do polovine decembra.

Obaveštenje izdavača na fejsbuku:
"USKORO IZLAZI IZ ŠTAMPE! U novopokrenutoj ediciji NOVOUM Nove POETIKE - Argus Books&Magazines izlazi iz štampe prva knjiga:
Miljan Marković - KLARINA LJULJAŠKA"

Agota

Dečko, ako ovo izađe iz štampe - zaboravi na prodaju!
Ljuljaj me sudbino...
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

M.M

Misliš, biće razgrabljeno pre nego što bude stavljeno u rafove? Ko bi rekao, ima logike u tome što pišeš...

Agota

M.M

A mogu i lepu posvetu da ti napišem.

Agota

M.M

Ej, nemam! Jel to dobro ili loše?

Agota

Dušo, super si, puštaj, ŠTAMPAJ!

M.M

Pobogu, zar to nisi znala od ranije? Mislim, to, da sam super?

Boban

M.M

Crni Bobane, ozbiljno sam zabrinut za tvoj muzički ukus.

Boban

nema potrebe, kasno je; sa mojih ploča i dekova puštana je muzika u beogradskom Bezistanu pre 35 godina; a ova pesmica je tu kao prigodna ilustracija tvog samouverenog nastupa.

M.M

Bre Bobane, kakav nastup treba da imam? Počela je da me provocira, roman nije ni odštampan, boga pitaj zbog čega, mislim, ima pravo da me ne voli i da pljuje roman kad dođe vreme za to, fala bogu. Pritom, zar nije sama napisala da sam super? Imam li ja onda prava da se zapitam, a zašto nisam?
Inače, hvala ti, drago mi je da si prepoznao i pohvalio moje samopouzdanje. Bilo mi je potrebno.

Boban

Nadam se da imaš ikakav dodatni kvalitet, osim samopouzdanja.
Radmilo mi negde okolo prigovara da previše pljujem autore i izdavače koji mi nisu po volji, pa vidiš kako pokušavam da budem uljudan, a sam bog zna šta bih sve mogao da izreknem o Novoj Poetici.

M.M

Vidim da si uljudan i fini, i to jako poštujem, a ja sam ti već negde iznad napisao da ćeš jednom biti ponosan na mene.

Boban

Neko procenjuje ljude po najvećem ponosu koji su mu priredili, neko po najdubljem ponoru u koje su bačeni, a neko, pak, traži najmanji zajednički sadržalac za sve učinjeno.
Ne znam koji sam ja slučaj, niti mogu da procenim šta bi tebi najviše odgovaralo, ali na tankom si ledu svakako...

scallop

Quote from: Boban on 02-12-2014, 19:39:51

Radmilo mi negde okolo prigovara da previše pljujem autore i izdavače koji mi nisu po volji

Ne idem naokolo. Ti ne pljuješ previše. Izdavači i pisci su beskrajno srećni kad ih pomeneš.

M.M

Quote from: Boban on 02-12-2014, 19:52:45
ali na tankom si ledu svakako...

Ni ne treba da budem na drugom mestu.

M.M

Layanich

Za početak, molio bih administratora da ovaj topik iz knjiga u pripremi, prebaci u objavljene knjige...
Drugo, ne bih da kvarim Miljanu zadovoljstvo da prvi postavi fotografije još vrućih knjiga, tek izašlih iz štamparije...
Treće, Miljanov izdavač, Nova POETIKA, je pre više meseci (više od šest a manje od šesnaest) postala Nova POETIKA - Argus Books&Magazines i nije više ista kakvu je Boban pamti...
Sledeće, pokrenuli smo ediciju NOVOUM ("Edicija je sinteza novuma kao Suvinovog preduslova da je nešto SF, odnosno, fantastika, i UMA kao podsećanje da takva literatura pretpostavlja promišljanje o pročitanom")u kojoj je Miljanova knjiga prva, a naredni autori će tek biti iznenađenje...
I na kraju, jedna mudrost: Ko radi može i da pogreši, onaj koji ništa ne radi, ne može pogrešiti nikad!
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

M.M

Tako je. Idemo dalje!

Ovih dana ćemo videti kako roman izgleda kada se otvori, biće postavljeno i nekoliko poglavlja romana u .pdf-u, a do tada...

hidden

M.M

Josephine

A i ovo je Stipan uređivao?

Pretpostavljam da će Stipan da uređuje i sledeća izdanja Nove Poetike?

Svi hodaju Stipanovim putem, a Stipan je put napravio. Bravo, Stipe. To je karma.  :)

Layanich

Nije uopšte čudno što te na Sagiti ne smatraju autoritetom, kriva si sama, jer širiš dezinformacije.
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Josephine

Ćuti, bre, Lajaniću. Ništa nisi razumeo.

Ako te zbunujem, razmisli još tri puta, shvatićeš da pišem u tvoju korist.

Btw, to se tupavi muškarci-slabići bore za autoritet. Meni to ne treba, a pogotovo ne na Sagiti.  :lol: