• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Miljan Marković, Klarina ljuljaška

Started by M.M, 09-05-2014, 16:08:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Layanich

Korist je moralno diskutabilna, ali je zato istina tamo negde...
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Josephine

Dobro, kaži nam ko jeste urednik? :)

Kunac

Odvano nisam video da se neko ovoliko potrudio oko promocije romana.
Izložba, spot...
Kapa dole.
Neka je sa srećom.
"zombi je mali žuti cvet"

Josephine

Da, to su lepe ideje za promociju romana.

Layanich

Prepisujem iz impresuma:

KLARINA LJULJAŠKA - Miljan Marković
Copyright@Miljan Marković
Izdavač
IA Nova POETIKA - Argus Books&Magazines
Vidikovački venac 104/G; Rakovica - Beograd
Telefon: +381 61 720 62 69
Za izdavača
Lazar Janić
Glavni i odgovorni urednik
Milomir Bata Cvetković
Urednik/lektor izdanja
Božana Žbunić
Dizajn
Miljan Marković
Naslovna strana
Milan Marković
Ilustracije
Saša Radojević
Tiraž
500
Štampa
Naučna KMD

novapoetika-argusbooksmagazines.com
EPILOG

Josephine

Hvala. Pitala sam ko je urednik jer ga ne znam po imenu i prezimenu.

M.M

Quote from: D. on 29-01-2015, 22:56:49
Hvala. Pitala sam ko je urednik jer ga ne znam po imenu i prezimenu.
Možda je i znaš? Možda si je u prolazu okrznula pogledom? Ko zna? U svakom slučaju, imao sam sjajnog urednika, dovela je u red i mene i tekst. Sve primedbe i predloge koje je imala prihvatio sam. Prosto, kad sarađuješ sa ljudima za koje veruješ da znaju mnogo više od tebe, a to treba da umeš da proceniš, onda ih slušaš - bez pogovora.

Quote from: Kunac on 29-01-2015, 22:48:40
Odvano nisam video da se neko ovoliko potrudio oko promocije romana.
Izložba, spot...
Kapa dole.
Neka je sa srećom.

Đorđe, hvala. Potrudili smo se i drago mi je da si prepoznao. Pišem u množini jer dosta ljudi mi je pomoglo da ideje koje sam imao sprovedem u delo.

Quote from: D. on 29-01-2015, 22:52:10
Da, to su lepe ideje za promociju romana.
I nisu jedine. Za nedelju-dve, imaćemo i trejler u vezi sa romanom.

A evo kako izgleda odštampan roman. Iskreno, veoma sam zadovoljan.

Koliko sam upoznat sa prodajom, za sada se roman može naručiti onlajn, a uskoro bi trebalo da se pojavi i u knjižarama.

http://argusbooksmagazines.shopmania.biz/kupi/miljan-markovic-klarina-ljuljaska-402537
Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

Ti, Miljane, treba češće da objavljuješ romane. Onda si uljudniji i tiši u komunikaciji sa ljudima. Verovatno zabrinut da ti ne upropaste temu i promocije i opljuju roman.

Odsad svakih 6 meseci po jedan. :)

Kunac

Opasna je ova D... Morate to da priznate! :)

M.M

Jašta da je opasna! Najviše po one što veruju u nju. A ja sam fini sve dok me ne nanervira mnogo. Što se pljuvanja tiče, od njega niko nije uspeo da utekne, vala neću moći ni ja. Realno, znam šta sam uradio, uložio sam 110% sebe u sve ovo što sam uradio i ovo je moje najbolje - u ovom trenutku. Ako se nekom svidi - sjajno, ako ne - OK. Svako ima pravo na mišljenje.
Draganin predlog da objavljujem roman na svakih šest meseci, svakako nije loša ideja, ali je teško ostvariva. S obzirom na to da sam na Ljuljašku potrošio dve godine života, mnogo energije, i da sam skoro do samog kraja nešto pipkao i organizovao stvari, gotovo nemoguća. Ali, možda, ko zna?

Josephine

Jao. Miljan je verovao u mene. A ja sam ga, kao i svaka žena, razočarala. Kučke smo mi žene, da. :)

Karl Rosman

Aaaaand...it's gone.

Btw, je l neko procitao ove predloske iz romana? Ja ih nalazim izuzetno zabavnim. Pored nesvakidasnjih opisa (doduse slabo sam upucen u Stipanov rad) ima sta i da se broji!
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

pokojni Steva

Quote from: Karl Rosman on 30-01-2015, 11:50:01
Pored nesvakidasnjih opisa (doduse slabo sam upucen u Stipanov rad) ima sta i da se broji!

xrofl xcheers
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Linkin

Ajde priznajte vas dvoje da vas taj Stipan placa za tajni marketing. :)

scallop

Iako Stipan više nije u NP, ostavio je urednički touch.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Pored nesvakidasnjih opisa (doduse slabo sam upucen u Stipanov rad)

:)

Ne znam, Karle, na šta misliš? Jel na "čelik cevi revolvera svetluca na mesečini"? Ili na "izbušiće je kao sir"? Ili na "razjapljene česljusti"? Ili na spremne oštre kandže"? Ili na "miris baruta"?

M.M

Ma šta vi mislili, Stipan je izvršio snažan uticaj na mene i jako mi je žao što nije bio urednik izdanja. :)
Glede nesvakidašnjih opisa i brojanja, u toku vikenda će biti postavljen odlomak - pa udrite!

Stipan

O, jebote, ne mogu da verujem da me prozivaju na svakom jebenom topiku...

pokojni Steva

Kunac

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 30-01-2015, 12:07:00

Ne znam, Karle, na šta misliš? Jel na "čelik cevi revolvera svetluca na mesečini"? Ili na "izbušiće je kao sir"? Ili na "razjapljene česljusti"? Ili na spremne oštre kandže"? Ili na "miris baruta"?

Или можда -

"Цаклллл!" скичи Марков прозор.

http://www.znaksagite.com/D/2012/2012_10_08.pdf

xrofl xrofl xrofl
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Karl Rosman

Jebga Miljane, sam pao sam se ubio.  :lol:

Predlazem sledeci celendz: ko procita roman i prebroji koliko puta se pojavljuje rec Zira cascavacu ga pivima dok se boje ne rastope.
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

M.M

Mog' ti ja kažem, al' neću. Nek' se broji! A što se tiče piva, bilo gde, bilo kada - može! :)

pokojni Steva

Quote from: Джон Рейнольдс on 30-01-2015, 12:42:59
Quote from: D. on 30-01-2015, 12:07:00

Или можда -

"Цаклллл!" скичи Марков прозор.

http://www.znaksagite.com/D/2012/2012_10_08.pdf

xrofl xrofl xrofl

M.M

Karl Rosman

Quote from: Miljan Markovic on 30-01-2015, 12:54:01
Mog' ti ja kažem, al' neću. Nek' se broji! A što se tiče piva, bilo gde, bilo kada - može! :)

Da broje, nego sta!!! A za ovo drugo, oprostice ti jer ne znas sta cinis.  xcheers

Josephine

Quote from: Karl Rosman on 30-01-2015, 12:51:04
Predlazem sledeci celendz: ko procita roman i prebroji koliko puta se pojavljuje rec Zira cascavacu ga pivima dok se boje ne rastope.

Great minds think alike! Odmah sam prebrojala, al rek'o - neću, ipak nisam tolika kučka.  :?:

Layanich

Blarb koji ide uz ponudu knjige knjižarama... Knjiga će se najpre naći u prodaji u Vulkanu, Delfiju, Evro Đuntiju i Dereti...

Prva knjiga u ediciji NOVOUM ("Edicija je sinteza novuma kao Suvinovog preduslova da je nešto SF, odnosno, fantastika, i UMA kao podsećanje da takva literatura pretpostavlja promišljanje o pročitanom")... Tamo gde linije između dobrog i lošeg gotovo i nema, postoji grad sa bezbroj tajni. Tamo iza svake senke vreba par tirkiznih očiju željnih krvi. Tamo je Oniks Abero, a u Novom H'Orluu je i ona. Zoe. Oniks Abero se godinama uspešno bori sa tirkiznim očima, čuva grad, ali da li je to dovoljno? Ukoliko je rešenje problema metak, onda ga nema, niti će ga biti. Ali, šta će se dogoditi ako nije tako? Šta ako rešenje nije upotreba sile, nego spoznaja - ko sam ja? I šta će se dogoditi ako spoznaja dođe prekasno?
EPILOG

Boban

jao, pa nije valjda uz sve ostalo Miljan zagazio u filozofski diskurs?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

stari mlinar

Sve čestitke autoru na objavljenom delu. Čim dođe do ruku i čim je pročitam, javljam utiske.

M.M

Quote from: Boban on 30-01-2015, 22:00:36
jao, pa nije valjda uz sve ostalo Miljan zagazio u filozofski diskurs?

Malkice, a možda je bolje ovako:

"U Novom H'Orlou ima malo onih što znaju nešto više o tajni koju Oniks Albero već dvadeset godina uspešno čuva. Njegov revolver je garant da legenda o krvožednim zverima što tumaraju gradom u toku noći ostane upravo onakva kakvom je želi gradonačelnik grada, Filip Kapo, da bude i ostane tajna, a u tome mu pomaže Klara devojčica koju Oniks vešto koristi kao mamac za zveri – Zire.
U Oniksov život se uvlači Zoe i on se gotovo neprimetno zaljubljuje u nju. U ,,Orhideji" upoznaje i zanimljivog starca. Lagano i sigurno stvari se otimaju kontroli. Klupko se odmotava mimo njegove volje, a Oniks više nije siguran da tajnu može drži tamo gde njegov gradonačelnik želi..."

Quote from: stari mlinar on 31-01-2015, 00:46:09
Sve čestitke autoru na objavljenom delu. Čim dođe do ruku i čim je pročitam, javljam utiske.
Hvala! Čekamo utiske.

Kao što sam obećao:

Klarina ljuljaška - odlomak

Boban

Posle ovako obimne zahvalnica na samom početku, čovek izgubi volju da čita knjigu.
Moram da se odmorim malo od toliko nepotrebnih podataka pa da vidim kuda dalje...

Moram da komentarišem font. Helvetika nije pogodna za dugo čitanje jer umara, slova su odvojena i traže dodatan napor. Serifni fontovi imaju kukice koje ulaze jedne u druge, daju toplinu i opuštaju, te su prihvatljiviji za duga čitanja. Helvetika jeste jasnija i razumljivija na kratke staze, ali vrlo neprimerena kao osnovni font romana.

scallop

Zahvalio bi on i tebi da si mrdno prstom. Fini pisac.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lazarus

Bobanova je opaska, što se tiče beserifnog tajpseta (myriada, reko bih), na mestu.

No, to me nije omelo da sa guštom konzumiram privju, iliti odlomak, tojest.

Svakako bi se tu svašta nešto moglo da utegne, ali mi nije namera da klepećem; jerbo, čim bih da saznam još, čitajući, mora da tu ima nečega.

Džek

Miljane, sve čestitke! Ostaje da zavirim među korice!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

M.M

Mica Milovanovic

Šta piše na knjizi: da li je izdanje iz 2014 ili 2015.
Na sajtu NB piše da je još u štampi?
Mica

M.M

M.M

Uskoro će trejler, a do tada želim da sagitašima podarim jedan kadar iz Novog H'Orloa...

M.M

Boban

ti i stipan, samo zelenooke savatavate...

Stipan

Zelenooke su žene za prave muškarce. Sve ostalo je razbibriga za tinejdžere...

M.M

Quote from: Boban on 16-02-2015, 14:39:20
ti i stipan, samo zelenooke savatavate...

Eh sada. Bobane, vrlo dobro znaš da ja nisam tako iskusan kao Stipan. Devojka je kupila roman i želela posvetu. Kada smo se sreli, zamolio sam je da je uslikam sa romanom Klarina ljuljaška. Nije imala ništa protiv.
Uskoro ću najaviti i malu nagradnu igru u vezi sa romanom, ali, o tom potom...

Boban

miljane, što si zamenio onu divnu zelenookicu sa ovim krokodilima?

M.M

Vidiš kako mogu da ti ulepšam dan...  xuss
Svejedno, da bih ti oprostio ovu smicalicu smatraj da si pozvan i da te očekujem, kao i sve zainteresovane sagitaše, na promociji Klarine ljuljaške, u Kruševcu, 7. marta (subota) u 20h, koja će biti održana na velikoj sceni kruševačkog pozorišta.

A roman Klarina ljuljaška može da se kupi i u VULKAN knjižarama:
http://www.knjizare-vulkan.rs/KLARINA-LJULJASKA-52288

Boban

čekaj, šta ti imaš meni da opraštaš kada si ti zamenio postiranu sliku?

M.M

Dadadada, svakako. Mogu da zamenim fotografiju nedelju dana posle posta. Lepo priznaj pa ću biti blaži...

Boban

možeš da je zameniš i posle pet godina, jer menjaš na sajtu gde si okačio. Na ZS je samo link. Imenuješ fotku isto i staviš u istu putanju i to je to.

Linkin

Koliko kapiram, Miljan je verovatno nekad otvorio ovaj tekst pa je Obamina slika ostala zapamćena u cache (tj. na hard disku računara):
http://wisdomftf.com/2013/05/21/what-malcolm-x-would-say-about-black-folk-and-the-obama-presidency/

Rekao bih da browser nije u stanju da razikuje slike koje imaju potpuno isto ime (rjinbq.jpg) na istom sajtu (tinypic.com). To je za njega ista slika i čita ono što ima u cache.

Zelenooka:
http://oi57.tinypic.com/rjinbq.jpg

Obama:
http://oi52.tinypic.com/rjinbq.jpg

Boban

bilo kako bilo, morao sam da sklonim one majmune...