• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Miljan Marković, Klarina ljuljaška

Started by M.M, 09-05-2014, 16:08:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Layanich

Čak i kad to moji autori ne očekuju, ja sam na njihovoj strani xyxy
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Stipan

Džukela je džukela čak i kad se sakrije iza maske napredne socijalne inteligencije.

Albedo 0

Ko tebe ljubaznošću ti njega kamenom!

Stipan

Layanich

Iz cele ove priče ja sam izašao kao moralni pobednik. Zato što svi akteri imaju skrivene motive. Boban je sujetan jer sam mu ja konkurent kao izdavač. Stipan je sujetan zato što misli da je on mene na Sagiti izrodio, a ne shvata da ja mogu imati neko sopstvene mišljenje (koga ću rado baciti u lice svakom izazivaču)! Iako je moj post koji je izazvao i Bobana i Stipana zazvučao kao izvinjenje, to ne znači da će Layanich sad baciti peškir u ring. Jer, Sagita je ring u kojoj se primenjuju ozbiljne borilačke veštine (kojima ja možda nisam vičan), ali se primenjuje i one uličarske borbe (ja ih ne zovem rat!), i vrlo ću rado sa mojih stotinjak postova upustiti se u takvu bitku sa onima koji imaju desetine hiljada, jer meni to nije život, život je ipak, negde, na drugoj strani, zar ne?
EPILOG

Stipan

Tebi je očito mozak na drugoj strani.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Samo kad ti imaš nešto da dodaš. Već sam se zabrinuo da si bolestan.

mac

Pa u njegovoj si kući, u neku ruku.

Džek

Ovo je ružno i nefer ka Miljanu. Koliko se sećam, on na tuđim temama o izdatim delima nije pravio pičvajz. Niko nikoga ne tera da ima lepo mišljenje o drugome, ali poštovanje ka uloženom trudu i objavi knjige treba da postoji.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Layanich

Svi dobronamerni posetioci ovog topika su već primetili da ga Stipan troluje. A gde su ti, Stipane, one tvoje pesničke metafore kojima se frljaš po svojim pisanijama, umeš li ti na Sagiti da pokažeš one pridevne rečenice iz tvojih pesama, ili si ovde samo da se pokažeš da si džukela, a ne vuk? To za mozak mi je ispod časti da komentarišem!
EPILOG

Stipan

Tvoja čast baš i nije nešto naročito, pa me izostanak komentara ne čudi.

M.M

Hvala Džek. Ali svejedno, pošto sam gotovo sve uradio drugačije, želeo bih da nalepše zamolim administratora foruma, ukoliko je imao nameru, da niti jedan post s ovog topika ne završi na Deponiji. Hvala, unapred.

Stipan

"Borićemo se na plažama, borićemo se na desantnim zonama, borićemo se na poljima i na ulicama, borićemo se u brdima; nikada se nećemo predati"

Josephine

Quote from: Layanich on 27-02-2015, 16:45:57
Boban je sujetan jer sam mu ja konkurent kao izdavač.

xrofl

Ma jok. Boban je ljubomoran jer si ti objavio Miljana i Stipana, a ne on.

Diletanti vladaju Srbijom. I izdavaštvom. Nebitno što je Boban u izdavaštvu 30 godina. Uvek će da se nađe neki diletant bez imalo poštovanja za ono što su drugi uradili mnogo pre njega i mnogostruko (i nedostižno) kvalitetnije od njega.

Layanich

Kad bi se ja sad upustio u raspravu sa D. (na temu koju su čak i retki posetioci Sagite uspeli već da pročitaju, da ja Bobanu Kneževiću i Goranu Skrobonji priznajem sve zasluge u domaćem SF i horor izdavaštvu), ne bi ništo novo donelo, a nije ni vreme ni mesto, ovde je ipak reč o Miljanovoj knjizi, pa ću i ovog puta da izostavim svoj komentar  :wink:
EPILOG

Josephine

Osim što ga nisi izostavio. A to te čini još većim diletantom. :)

Zasluge zaslužnima mogu da priznaju samo zaslužni.

Layanich

Da je ova izjava D. istina, 99,99% posetioca ovog foruma ne bi smeli odati priznanje nikome, osim gore navedenih, i još retkih nekih po daminom ukusu, (a u njihovo društvo bi se, verovatno, ubaštrala i ona). Prihvatam da budem i diletant, ako će to ovu vrlu mladu damu da zodovolji, i da se skloni sa mesta gde ljudi razmenjuju mišljenja u onu mračnu rupu u kojoj (sa žaljenjem konstatujem) bivstvuje!
EPILOG

Josephine

Vidiš, diletantom te čini upravo to što ne znaš razliku između "priznao sam zasluge" i "odao sam priznanje".

Ali te to nije sprečilo da se pojaviš na Sagiti, proglasiš se spasiocem srpskog SF-a (iako od najistaknutijih (ili bar onih koji su se takvima samoproglasili) pisaca srskog SF-a uzimaš pare za objavu knjige), utvrdiš kako si moralni pobednik i kako su drugi ljubomorni na tebe i da stalne učesnike foruma teraš u mračne rupe.

To se na jednom drugom jeziku zove - loser. :)

Albedo 0

pa dobro, ni ti ne znaš razliku između nezainteresovanosti i indiferentnosti, ali to što si sama diletant te ne sprečava da druge tako krstiš

i Boban bi mogao malo da prestane da kenja, kakvih 5 dana, odavno je ona zaslužila tu kaznu jer je ovako srala po glavama ljudima i prije neki dan, a nikako da odmori najveća diletantkinja svih vremena

jbt, osoba koja se bavila apsolutno svačim, a za ništa od toga diplomu nema, priča drugome o diletantizmu, pa Zemljo, otvori se

Josephine

Upravo si savršeno opisao sebe, batice. Moj naklon na samospoznaji.  xjap

Albedo 0

diletant si onaj najklasičniji i najdosadniji, žao mi je, mora neko da ti kaže

po čemu si ti stručnjak za feminizam? Ni po čemu
po čemu si ekspert za pisanje? Po kursevima, jašta
jesi diplomirala psihologiju, naravno da ne
u belom svetu si radila ono za šta imaš diplomu, nOgE kako!

spisak sklon neviđenim dopunama, da pošten čoek mora biti zgranut

sklanjajte bre ovo

Josephine

Oh, batice, čoveku jednostavno mora da bude žao koliko si nesamopouzdan. :( Zašto je to tako? Ko te je vređao i zlostavljao kada si bio mali?

Albedo 0

molio bih ljude da ne naprave moju ''nesamopouzdanu'' grešku, i da uopšte pomisle da u ovom biću ima imalo ljudskosti, da joj požele sreću, ili drugu šansu na Sagiti, da pomisle da se možda opametila

to su moje nesamopouzdane greške, ljudske, suviše ljudske, ne ponavljajte ih, učite na tuđim greškama

sramota bre

Linkin

D, stvarno preteruješ. Što dolaziš da čačkaš scallopa, koji je miran kao bubica već danima ili Stevu koji je miran od juče?

Čemu to?  :(

Josephine

Pa ja i nisam čačkala scallopa, već kimuru. :) A scallop se sam javio. Steva me je pomenuo u negativnom kontekstu, pa sam mu dala najbolji savet koji sam umela.

Nemoj da se mešaš. No, no i tebi. :)

Layanich

Mora joj se priznati (da na slici) dobro puši! Pridružujem se batici, uprkos mišljenu mog autora, ono što je za deponiju, da se tamo i smesti, a sam sebe ću dobrovoljno kazniti sa pet dana apstinencije od Sagite, jer ipak nisam dorastao da odgovorim nekim rospijama, nemam ja baš toliko vulgaran rečnik, niti perverznu pamet, ali se bojim da će moj (uglađeni) ton odjednom eruptirati u nekom smeru u kome ne bih sebe želeo da vidim!
EPILOG

Boban

D, uspevaš da postigneš da sve što čovek pokuša da postigne s tobom deluje kao najveća moguća greška; dovesti te ovde, dati ti veću važnost nego što si u stanju da prihvatiš; oterati te odavde, onemogućavati da postiraš u određenim intervalima, očekivati bilo kakvu suvislost... OK, jasno mi je da ne želiš da iko ima kontrolu nad tobom, ali da li zaista veruješ da bi iko pri bilo kakvom zrnu zdrave pameti uopšte poželeo da ima išta s tobom, a kamoli kontrolu? I dalje se ne zna da li si gora kada nekome pomažeš ili odmažeš?
Bilo kako bilo, neću dopustiti da se tvoje bivtvostvanje na ZS forumu svede na smaranje pojedinaca, a poslednjih dana izgleda upravo tako i samo tako.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Da svratiš i do mojih "Priča"?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Pa i mene su pojedinci smarali. I smarali. I smarali. A onda su se udružili (da uređuju i objavljuju novum lajave knjige), pa su me smarali, ucenjivali, vređali i mrzeli. I još uvek me provuku kroz koju rečenicu i smaraju me. A ti bi da banuješ jedan devojčurak zbog nekoliko kasnovečernjih šala. Ha.

Boban

Tako je. Slab sam i nesposoban i jedino mogu da se iživljavam na jadnom devojčurku... a sada idi da se igraš negde drugde ili te čeka pet praznih dana.

Josephine

Blago tebi kada te jedino ja nikada nisam ucenila da ću da te izbacim iz svog života i da ću da te mrzim pri tom ako ne uradiš kako mi je volja. Samo je logično da ćeš onda na meni da se iživljavaš. No, to me neće sprečiti da se smejem ovim smešnim ljudima. :)

Boban

Kao što ti biraš kriterijume po kojima ćeš procenjivati ljude, to radim i ja. Nekome dopuštam da mi se posere na glavu, a drugome ne dozvoljavam ni da me pomazi, takav sam... i zaista sam pao na ispod 5% strpljenja kada si ti u pitanju.

Josephine

ma ti to opet nešto ljubomorišeš. a gde je slika izbušene leptir žene? :)

Layanich

Jel' to neko još danas pomenuo bolesno ljubazno stanje? Men'sčini da nisam ja  :?:
EPILOG

Džek

Quote from: D. on 27-02-2015, 18:18:19
Osim što ga nisi izostavio. A to te čini još većim diletantom. :)

Godinama D ovde potencira opštepoznate Bobanove zasluge. Dakle, ona je zaslužna a mi smo svi slepci, po njenom. Pitao bih je po čemu? Po topiku "kitica" ili po prosipanju histerije, koja se lako sanira terapijom "macana" sa zidarije.

Layanich

Na Orbisu ima mnogo provincija, stari o njima još pripovedaju, ali ih niko nije video. Oni koji su otišli da ih traže, nikad se nisu vratili, da potvrde ili demantuju postojanje nekih drugih gradova, osim Novog H'Orloa... Istina, brodovi iz Koroa su do pre godinu dana svraćali, otkupljivali lokalni alkohol, uvaljivali njihovu robu, ali su, iz nekog nepoznatog razloga, prestali dolaziti. Horlanka je pojevtinila, jer nema više kome da se uvali, osim sirotim Horlanima. Ali, nije najveći problem što je sa glavnim trgovačkim centrom Koroom veza izostala, Oniks Albero zna još za još jedan, veći...

Još pre mnogo godina, dekretom gradonačalnika oslobođen je tamnice, u koju je zapao zato što je kao mlad policajac shvatio da iza ubistva njegovog oca, botaničara, stoji glavešina policije, sa kojim je izravnao račun! Angažovan je da se tajno bori sa zverima, koje, noću, s vremena na vreme, odnekle dolaze u grad... Bio je to nekad opušten posao, nije ih mnogo bilo, i dok su Horlani, nesvesni opasnosti spavali, on je trebio grad od pošasti.  Za to je koristio kao mamac devojčicu Klaru, upoznao je kao štićenicu kurve čije je usluge koristio, a onda...

Onda se pojavila Zoe! Misteriozna žena! Žena koja je pod maskom dolazila u lokalno stecište svih Horlana koji su voleli obilno da konzumiraju mlako pivo, ili horlanku (koja je nalik rakiji), a bilo je tu i kvalitetnog vina sa etiketom Krvavi suton...

Oniks Albero se zaljubio! Ali je shvatio još nešto, zveri su sad učestale i njegov jedan revolver neće biti dovoljan da ih istrebi! Da li je rešenje u metku, ili spoznaji, ko su Zire, ko je Zoe, ko je Klara, i ko je onaj tajanstveni starac koji ga je gurnuo u naručje Zoe? Koja je uloga drveta Matareje, ono svojom krošnjom nadvisuje gradski trg, i koja je njegova sopstvena uloga? Da spašava već izgubljeni grad, ili da šokantnu istinu do koje je došao, prenese u neku drugu provinciju? Ako još neka provincija uopšte, i postoji!

Roman čvrste kompozicije, originalne radnje, uverljivih dijaloga, roman koji će čak i nepoverljivog čitaoca razuveriti već u prvim poglavljima, i ostaviti ga da u dahu pročitata šta je iza? Drugi roman Miljana Markovića KLARINA LJULJAŠKA vas neće izneveriti. Mene nije.

Lazar Janić
EPILOG

M.M

Džek

Ovo što je Layanich napisao obećava. Jedva čekam da se dokopam primerka i proverim.

M.M

M.M

Quote from: Boban on 23-02-2015, 23:06:34
Quote from: Miljan Markovic on 23-02-2015, 22:55:39
Miljan je inspirativan, inspirisan svakako, ali je i - na mukama. Kao prvo, dokazano ne ume da nađe kafanu koja će zadovoljiti tvoj ukus. Drugo, ima mogućnost da ti on spremi nešto, što može da se ispostavi i pored umešnosti - kao promašaj. Tako da, za sada, Miljan može da ti ponudi dobar roman, sjajnu rakiju i vrhunsku predstavu. Ako mu nešto usput padne na pamet bez uvijanja će izložiti predlog.

Daj, bar se potrudi malo... za ovu ponudu bih se rastegao 5-10 km, ni metra preko toga.

Eh, Bobane, kao i svaki čovek koji nešto stvara, autor, on želi da to dođe do što većeg broja ljudi, a ako se pruži preko svojih mogućnosti, želi da dođe do još većeg. To tako ide. E, sada, voleo bih da dođeš ali znam znam da bi te dolazak u KŠ koštao u najboljem slučaju 5 - 6.000 dinara, što je u današnje vreme, previše.
Opet, ako imaš dobru volju, ako ti je usput, voleo bih da te ugostim 7. marta u osam sati uveče. Biće vitoševčanke, biće mesa iz Avlije... ovog puta ćemo pasulj zaobići. :)

M.M

I pored kijameta promociji Klarine ljuljaške je prisustvovalo preko 150 mojih kruševljana. Kažu da je bilo i više, a ja ću biti skroman i vezati se za donju brojku. Teške pripreme, trud i entuzijazam su još jednom prepoznati i pozdravljeni. Prodato je dvadeset i tri primeraka. Iskreno, iznenađen sam kako bole prsti dok potpisuješ. Nisam znao da je to napor, niko nije pominjao da mu se to desilo. Zapravo, mislio sam da je držanje reketa teško, ali, plajvaz je jako težak!
Evo nekih prvih fotografija, a u narednim danima ću postaviti profi fotke.

Torta koja je pravljena za nekog drugog, ali je sasvim dobro poslužila.

Publika.

Nastup

A ovako je promociju Ljuljaške video RTK.
http://www.rtk.rs/?p=61867

Boban

to je u stvari bio koncert? da li je iko od prisutnih znao da će se pričati i o knjizi, ako se pričalo uopšte...

Layanich

Mda, ne želim da zamerim Bobanu na njegovoj percepciji, jer sam još pod utiskom da je sto pedeset ljudi došlo (uprkos snežnoj vejavici koja je tog popodneva počela u Kruševcu!) da prisustvuje promociji Miljanove knjige! Ej, ljudi! Sto pedeset ljudi! O knjizi se pričalo sat vremena, a svirka je (u tome je razlika, jer u Nova POETIKA - Argus Books&Magazines sve promocije su multimedijalne), trajala tridesetak minuta. Naravno da su svi, pre početka i na kraju promocije mogli da pogledaju u holu pozrišta i izložbu slika Saše Radojevića, iz romana KLARINA LJULJAŠKA.
EPILOG

Boban

Niko ne sumnja u Miljanovu popularnost u Kruševcu, dapače; nemoj samo, Layniću, da pomisliš ijednog trenutka da tu ima ikakve tvoje zasluge.

Layanich

Zasluge zaslužnima...  :wink:  U ovom slučaju je zaslužan Miljan Marković, koji je napisao KLARINU LJULJAŠKU, ali je svoj roman predstavio i preko spota koji se vrteo na MTV, i preko trejlera, i preko ilustracija... Možda je moja zasluga samo što sam na vreme video da u autorima koji nisu mejnstrim, a koji mnogo dobro pišu, počiva budućnost SF sa našeg prostora. Za jednog nezavisnog izdavača, i nepoznatog pisca, to mi je dovoljno! Jer, ne želim ja sebe da promovišem nego moje autore, i nadam se samo da će jednoga dana i moje zasluge biti vidljive, ili ih neće ni biti!
EPILOG

D.#

Quote from: Layanich on 08-03-2015, 23:41:38
Jer, ne želim ja sebe da promovišem

QuoteMožda je moja zasluga samo što sam na vreme video da u autorima koji nisu mejnstrim, a koji mnogo dobro pišu, počiva budućnost SF sa našeg prostora. Za jednog nezavisnog izdavača, i nepoznatog pisca, to mi je dovoljno! Jer, ne želim ja sebe da promovišem nego moje autore, i nadam se samo da će jednoga dana i moje zasluge biti vidljive, ili ih neće ni biti!

QuoteMožda je moja zasluga samo što sam na vreme video da u autorima koji nisu mejnstrim, a koji mnogo dobro pišu, počiva budućnost SF sa našeg prostora.

xrofl

Misliš, budućnost SF-a počiva na autorima koji mogu da ti plate izdavanje romana? Mora da, onda, i dobro pišu. Nikada nisam srela nekoga ko ima para da plati izdavanje romana, a da ne piše "mnogo dobro".

Layanich

Opet pogrešna percepcija! Kad Boban, Ghul, ili D. imaju pogrešnu percepciju, ja sam Layanich i pokazaću im u čemu greše! Ko si ti? Reci mi prvo ko si ti, pa ću ti odgovoriti...! Ako si neuspešni pisac, nemoj trolovati topike uspešnih. Ako si samo čitalac, nemoj kupiti onu koju knjigu koju ne želš čitati. Ako si samo trol, e onda ti ja tu ne mogu pomoći...
EPILOG

džin tonik

mora se priznati da je lajanic pored primjene fraza polozio i prakticnu realizaciju koncepta. sad bi za kalkulaciju bilo zanimljivo znati koliko je pouzdan i trajan priliv mladih i dobrostojecih autora ili koliko ih se brzo moze generirati, iako je to opcenito opisano u alan fordu 1, 2, 3, 4.

Layanich

Moj prijatelj Zosko! Ha ha ha! Odavno te nije bilo!
EPILOG