• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Perin

Odustajeeeemmmm....

Siđoh u Depths, prokleše me neprijatelji i sad ne mogu onog pacova, minibossa, da ubijem, jerbo sam na pola zdravlja :( a nemam onaj kamen da skinem kletvu...bolje da sam otišao u darkroot garden kao i prvi put. :'(

Sent from my Samsung Galaxy Note Edge

Petronije

Kamen prodaje trgovac na vrhu katedrale, koji se pojavljuje kad zazvoniš zvono.

mirkiekishka

I sredih jebenog pontifa, posle jedno 15 pokušaja sam našla taktiku koja mi odgovara, tj greatshield je zakon. :)
Sad me zeza aldrich, mora da ima neka fora s njim, samo još nisam skontala.

Meho Krljic

Ja sam nekim čudnim i zbunjujućim putem umesto da stignem do Pontiffa ili Dancera završio sa Yhormom. Deluje nepobedivo, ali to je samo drugi način da se kaže da ću mu se najebati majke u što skorijem roku.

mirkiekishka

Jorm je... meh. Zar te ne podseća cela ta oblast na tower of latria, ako posmatraš borbu kao borbu sa storm king-om, nije teška. Mislim, ako znaš o čemu pričam iz demon's souls  8)

Btw, kad sam već kod demon's souls, evo jedan ds3 kosplej

Meho Krljic

Hahah, ja sam jutros bukvalno samo utrčao u Profaned Capital i nekako se slučajno sapleo o Yhorma, nisam još ni istražio taj ceo predeo, mnogo me gađaju vatrom oni silni piromanti  :lol: :lol: :lol:

milan

Svi ti silni piromani daju fin broj dusha, plus one krilate spodobe koje napadaju iz zasede, tako da je Profaned Capital super deo za grindovanje do besvesti... :)

Meho Krljic

Da, Gargojli daju po dve i po hiljade duša, pa još kad čovek pobije sve piromante u hramu, nakupi se tu za jedan nivo začas. A Gargojli i nisu teški, evo kako ubijam prva dva na redu iz prve:

http://youtu.be/DydV5Uj9fVI

http://youtu.be/CWc11p57p-Y

Za kraj, tu je i Yhorm kako pada, kako sam mu i obećao. Atraktivan bos, ali u stvari lagan.

http://youtu.be/KLWOoaSl1-4

mirkiekishka

Update - ubila sam i aldricha, najogavnijeg lika u ds3 do sad, sad ću da vidim da li mogu denserku da ubijem(ja mislim da je žensko) i to će biti sve od mene do posle uskrsa, neću moći tamo do ponedeljka, utorka da igram.

Ali, 11 bosses down, 8 more to go.

I propustila sam siegward's questline :(

Meho Krljic

Da, i ja sam propustio njegov kvestlajn. Mada je za mene to tipično.  :(

S druge strane, za uskrs je za mene tipično da dosta igram, pa, videćemo... Možda se sustignemo.  :lol:

A evo i nešto za kompletiste:

A Dark Souls 3 Checklist For Finding The Biggest Secrets

Meho Krljic

Vratio sam se u Irithyll da nadoknadim propušteno i evo mršavog učinka od jutros  :lol:

http://youtu.be/4a1BctPpy7I

Perin

Ja sam se izlečio te sam ponukan novom energijom svratio ispod kovača te iz prve ubio bossa što čuva prolaz do Darkroot Gardena. Iskreno, najlakši boss (ili miniboss?) do sada. Sad moram na posao, ali put dalje je otvoren!!!

Meho Krljic

Ako pričamo o ovom demonu, on se računa u minibosove. Generalno, jedino neprijatelji koji imaju health bar u dnu ekrana su "pravi" bosovi u Souls igrama. Mada, naravno, nekada su minibosovi teži od pravih bosova.

Petronije

To je titanite demon, minibos. Nalazićeš ih još. Mislim da ih ima desetak ukupno.

Perin

Pala i leptirica. I lepo, ja planiram, skupiću 20000 duša, da kupim ključ za ona vrata da mogu da se levelujem lakše, naravno...konj konj konj! Nisam zaginuo od onih oklopnika, nego od jebenih entova, i to na početku kad sam išao po 17000 duša što sam sakupio. Jeboteee!

Meho Krljic

To je klasik  :lol:  Ja se više i ne nerviram kad mi se to desi. Mislim, ne polomim kontroler. Imam jastuk koji udaram u takvim situacijama.  :lol:

Nego, kako bi dark Souls izgledao na originalnom Playstationu? Ovako:

http://youtu.be/QkpR4pZhS84

neomedjeni

Moram da priznam da sam, pošto na forumu svi igraju prokleti DS, u ovom ili onom vidu, i sam poklekao i sinoć ponovo instalirao keca. Čisto da opet osetim atmosferu, nisam mislio da ću išta ozbiljno postići, još nisam ni nabavio onaj kontroler. Međutim, možda zbog te totalne opuštenosti (a možda i zato što ovaj put nisam instalirao nikakve fikseve - nakon što sam to uradio, imao sam problem sa kamerom je non stop menjala ugao posmatranja, pa sam gubio osećaj gde sam u odnosu na protivnika), za sat vremena sam stigao tačno tamo gde sam prošli put bio nakon dva dana. Tačnije, do onog Knight minibosa u Undead Burgu. S tim št ovaj put nisam ni pokušao da ga savladam, već sam okončao partiju i otišao na spavanje.

Koliko se sećam (prošli put sam dvaput stigao do njega), tip je veoma brz, napada u serijama i nema vidljivu slabu tačku. Postoji li neka caka ili jednostavno moram da se malo više levelujem i popravim reflekse?

Meho Krljic

Ako pričamo o ovom crnom vitezu onda je savet da se s njim još ne boriš. Moguće ga je pobediti, naravno, i na najnižem nivou, ali za sada je dovoljno da mu bežiš.

Petronije

Ja njega nikad nisam ubijao u toj ranoj fazi. Možeš da probaš da ga navučeš kod onih stepenica gde su bombaši, pa da ga gađaš bombama ili napad koji si koristio za prvog bossa, ali generalno, vrlo je brz i jak sada za tebe, a nanosiš mu smešnu štetu. Vrati se kasnije i naplati sa kamatom.

neomedjeni

Jeste, to je taj. Znači, nije sramota praviti se da ga nisam video? Pade mi kamen sa srca.

Petronije

Radićeš to često, ne brini.

neomedjeni

:cry: :cry: :cry:

To je protivno mojoj radnoj RPG etici.

Meho Krljic

Pa, da, naravno, za Souls igre uvek važi da je posmatranje i hvatanje beleški najvažnije  :lol: Većinu protivnika u igri ne moraš da ubiješ, ubijanje je opciono. Samo su bosovi (i to ne svi) obavezni.

Naravno, kasnije, kad se razulariš, uputićeš se da postoje onebro run likovi koji prelaze celu igru bez levelapovanja pa ubijaju i ove vitezove sa početnim statistikama i opremom. Ali ima vremena za to.

Petronije

Pa nije ovo jedini rpg gde natrčiš na jače protivnika/deonicu/dungeon pa se kasnije vraćaš brži, jači, moćniji da mu se naebeš mame. Ne bih znao da ih imenujem ali igrao sam ih još sigurno.

Meho Krljic

Ma, Neomeđeni voli samo Bethesdine RPGove gde se neprijatelji skaliraju prema tvom trenutnom nivou pa nije navikao na ovo  :lol:

neomedjeni

Quote from: Petronije on 27-04-2016, 09:55:52
Pa nije ovo jedini rpg gde natrčiš na jače protivnika/deonicu/dungeon pa se kasnije vraćaš brži, jači, moćniji da mu se naebeš mame. Ne bih znao da ih imenujem ali igrao sam ih još sigurno.

Pa, toga možda ima u hack&slashu (nedavno neko pominjo tako nešto u Victoru Vranu), ali RPGovi obično dobro balansiraju protivnike na koje možeš da naletiš u određenom momentu sa iskustvenim nivoom kog tvoj lik ili družina mogu da dosegnu u toj tački.  :lol: :lol: :lol:

Quote from: Meho Krljic on 27-04-2016, 09:44:41
Naravno, kasnije, kad se razulariš, uputućeš se da postoje onebro run likovi koji prelaze celu igru bez levelapovanja pa ubijaju i ove vitezove sa početnim statistikama i opremom. Ali ima vremena za to.

Sačuvaj me Krome. Igranje RPGova bez levelapovanja ravno je bavljenju seksualnim aktivnostima bez svršavanja. Ja u tim perverzijama neću učestvovati.  :evil:

Meho Krljic

Ma ni ja to nikad ne bih radio. Souls igre su mi dovoljno teške i ovako. Celo jutro sam pokušavao da pobedim Pontiffa u Dark Souls 3 a on mi se smejao iza svoje željezne maske, samo da bih malopre otišao na reddit i gledao tipa koji ga pobeđuje na početnom nivou, samo u donjem vešu. Paklenski.

No, Souls igre jesu zanimljive jer su inspirisale tu celu subkulturu onebro runnera. Siguran sam da to postoji i za mnogo drugih RPGova ali ovde je to baš prominentno. Kao i naked runovi, ili no damage runovi koji su meni... šokantni.

Perin

Quote from: neomedjeni on 27-04-2016, 08:41:58

Koliko se sećam (prošli put sam dvaput stigao do njega), tip je veoma brz, napada u serijama i nema vidljivu slabu tačku. Postoji li neka caka ili jednostavno moram da se malo više levelujem i popravim reflekse?

Piromanser je najzahvalnija klasa za igrati za početnika. Elem, kad dođeš do tog viteza koji čuva prolaz do leša sa lepim prstenom, umesto štita kao Piromanser stavi piromansersku rukavicu te samo beži od njega i spaljuj ga iz daljine. 4-5 puta tako i gotovo.

A ja sam sinoć do 2 ponovo u Gardenu skupljao duše te sam uspeo sakupiti dovoljno. Vrata su otvorena hahah!

Ali sam odmah zaginuo.

E da, druže neomeđeni, na jednoj od platformi u Burgu imaš gomilu kutija i par protivnika, pobij ih, te razvali kutije odakle ima prolaz do trgovca. Kupi šta hoćeš od njega pa ga ubij. Daje dobru katanu koju stvarno preporučujem da je leveluješ kad dođeš do kovača.

Meho Krljic

Quote from: Perin on 27-04-2016, 12:18:32
Kupi šta hoćeš od njega pa ga ubij.

Polako s ubijanje. Trgovci se nikada ne respawnuju kada ih jednom ubiješ. Moglo bi da se desi da ti zatreba kasnije u igri. Treba ih ubijati samo kada dobro poznaješ igru i siguran si u posledice toga što radiš.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 27-04-2016, 12:25:54
Kupi šta hoćeš od njega pa ga ubij.

Polako s ubijanje. Trgovci se nikada ne respawnuju kada ih jednom ubiješ. Moglo bi da se desi da ti zatreba kasnije u igri. Treba ih ubijati samo kada dobro poznaješ igru i siguran si u posledice toga što radiš.
U pravu si :lol:

Ali meni, kao početniku i čoveku koji je do sada uvek odustajao od DS, pronalaženje katane na početku igre daje benefit u smislu da je zaista lakše igrati DS sa njom na početku i jedan od glavnih razloga zbog kojih nisam do sada odustao od DS je taj mač :lol:

Tako da, benefit o kojem zboriš je za mene ništavan u poređenju sa benefitom od neodustajanja od igre :)

neomedjeni

Quote from: neomedjeni on 27-04-2016, 08:41:58

Piromanser je najzahvalnija klasa za igrati za početnika. Elem, kad dođeš do tog viteza koji čuva prolaz do leša sa lepim prstenom, umesto štita kao Piromanser stavi piromansersku rukavicu te samo beži od njega i spaljuj ga iz daljine. 4-5 puta tako i gotovo.

A ja sam sinoć do 2 ponovo u Gardenu skupljao duše te sam uspeo sakupiti dovoljno. Vrata su otvorena hahah!

Ali sam odmah zaginuo.

E da, druže neomeđeni, na jednoj od platformi u Burgu imaš gomilu kutija i par protivnika, pobij ih, te razvali kutije odakle ima prolaz do trgovca. Kupi šta hoćeš od njega pa ga ubij. Daje dobru katanu koju stvarno preporučujem da je leveluješ kad dođeš do kovača.

Našao sam trgovca u prošlom pokušaju prolaza. Usput razbijam sve buriće, razume se. No, nisam slutio da bi njegovo smaknuće donelo neki benefit.

Inače, igram sa lopovom, jer njegova klasa mi omogućava da uzmem dva posebna itema na početku igre umesto jednog. S tim što sad trpim posledice činjenice da njegov nož ima kraći dohvat od regularnog oružja. Još se navikavam na takav stil borbe.

S treće strane, još uvek nisam iskoristio mogućnost da se iz nemrtvog pretvorim u čoveka korišćenjem humanityja. Pitam se da li tu grešim, igra me je posavetovala kad sam izašao iz Azila da to uradim, ali nešto mi se nije žurilo.

Meho Krljic

Ne, štedi humanity. Trebaće ti kasnije. Takođe, nož uvek možeš da zameniš mačem ali naravno da treba da vidiš i kako se koje oružje skalira sa statistikama tvog lika. No, to tebi ne mora da se objašnjava.

Što se tiče ubijanja trgovaca, zaista bih sa tim bio vrlo oprezan. Katani svaka čast ali to je kratkoročni benefit ali i popriličan dugoročni hendikep u jednom potezu. Oružja su u ovoj igri svakako bitna, ali unapređivanje oružja koje ti odgovara po stilu je mnogo važnije nego da na početku uzmeš jako oružje.

Petronije

Lopov i njegova oružja su dobra za backstabovanje. Trgovce i generalno npc -ove ne treba ubijati ali uchigatana je must have za dex/pyro build i tu nema zbora. Pokupuješ od trgovca bottomless box, residence key, onaj lep štit (ne znam kako se zove, plavičaste boje, ima fast parry, 100% physical i dobar stability), i repair box i kolji. Zvuči nekorektno, ali ako ti je za utehu, pojaviće se na ng+ :mrgreen:, ja uchi +15 koristim i sad, na ng++, strašan mač, a ako ne ubiješ trgovca dobijaš mogućnost da ga kupiš tek u drugoj polovini igre, alternativa je laito katana ali i ona je u blighttownu i nije dobra kao uchi.

Meho Krljic

Taj isti mač se u DS3 dobije bez potrebe da se ubija nedužan svet. Napredak!!!!!!!!!!

Petronije

Još jedan lik koga treba ubiti je Lautrec of Karim (lupio sam ime ali tako nešto), baja u zlatnom oklopu koga oslobađaš u katedrali. U stvari, ubićeš ga svakako ali kasnije, a do tada trpiš posledice njegovog bezobrazluka. Čim ga zatekneš da bleji pored firekeepera dole u filelink shrine - kolji.

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 27-04-2016, 12:56:56
Taj isti mač se u DS3 dobije bez potrebe da se ubija nedužan svet. Napredak!!!!!!!!!!
Pa dobija se i ovde ali ne u tako ranoj fazi igre.

Meho Krljic

Da, u DS3 je to praktično drugi mač koji sam koristio.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 27-04-2016, 12:51:59
Ne, štedi humanity. Trebaće ti kasnije. Takođe, nož uvek možeš da zameniš mačem ali naravno da treba da vidiš i kako se koje oružje skalira sa statistikama tvog lika. No, to tebi ne mora da se objašnjava.

Što se tiče ubijanja trgovaca, zaista bih sa tim bio vrlo oprezan. Katani svaka čast ali to je kratkoročni benefit ali i popriličan dugoročni hendikep u jednom potezu. Oružja su u ovoj igri svakako bitna, ali unapređivanje oružja koje ti odgovara po stilu je mnogo važnije nego da na početku uzmeš jako oružje.

Da, s obzirom da je lopovu dex izrazito najjača karakteristika, pretpostavljam da će noževi i sablje biti oružje koje ću najviše koristiti. Pretpostavljamd a će mi lepo ići i sa lukom i strelama, jednom kad nađem neki i neke. Doduše, nisam još razmišljao o eventualnoj mogućnosti da razvijem određene magijske sposobnosti, i to bi mogla biti zanimljiva opcija.

Quote from: Petronije on 27-04-2016, 12:57:57
Još jedan lik koga treba ubiti je Lautrec of Karim (lupio sam ime ali tako nešto), baja u zlatnom oklopu koga oslobađaš u katedrali. U stvari, ubićeš ga svakako ali kasnije, a do tada trpiš posledice njegovog bezobrazluka. Čim ga zatekneš da bleji pored firekeepera dole u filelink shrine - kolji.

Ubilježeno.

Petronije

Hm, dark souls je koncipiran tako da ne možeš razvijati magije uporedo sa nekim mačevalačkim sposobnostima, tj. možeš, ali nema dovoljno resursa da bi sve izlevelovao do panja i da budeš recimo terminator mag/vitez, makar u prvom prelazu( tj. može i ovo ali onda žrtvuješ END a to ne preporučujem). Pod mag mislim na razvijanje FTH ili INT, FTH razvijaš ako ćeš  koristiti miracles a INT ako ćeš souls magije (ja sam uvek pravio INT lika, nikad FTH, više mi se sviđa souls škola). Zato je i ubačena "piromansija", gde bacaš magije bazirane na vatri, ali nema klasičnog levelovanja već budžiš rukavicu, što mu dođe neki kompromis, "jeftinije" je. Piromanser nije tako ubitačan vatrom kao klasičan mag ali je svakako zanimljivo i imaš range alternativu (a tu su i strele, standard bows za DEX build a great bows za STR).

neomedjeni

Aha, znači tako to ide.

Meni je, na prvi pogled, izgledalo da bi uz dex trebalo da budžim endurance i možda pomalo vitality, tek da ne padam od tri udarca. Razmišljao sam o faithu, koji je mom liku druga najjača karakteristika, ali nemam baš ideju o tome čemu će mi služiti.

Petronije

Vidi, što se mene tiče, postoje tri starta. Slučajno sam lupio riplaj pa ću da editujem kad ispišem.

Meho Krljic

Pa, faith je za izvođenje čuda a inteligence za magije. I jedno i drugo su "magija" u FRP smislu ali razmišljaj o njima kao o dve odvojene škole magije - miracles su u teoriji više bafovi i lečenja a magije su više ofanzivne.

No, ja praktično nikada, počev od Demon's Souls pa do DS3 nisam ozbiljno koristio ni jedno ni drugo pa bolje slušaj Petronija jer on uvek mejnuje magijske likove.

neomedjeni

Svakako da ću saslušati mišljenje iskusnijih kolega i drugova, no već mi je ova razmena informacija bila korisna i pokazala da, sem ako ne želim da pravim neku vrstu hibridnog lika, faith, uprkos tome što se u startu dobro kotira u statistikama lopova, mogu da zanemarim. Što je super jer je jedna dilema brzo precrtana.

Meho Krljic

Lopov je, po mom osećaju, prilično smela klasa za Dark Souls virgin. Ali dobro, nisi ti naivan, verujem da ćeš se snaći.

Petronije

Pa dobro si objasnio, stim što sam ja uvek igrao sa INT likom, nikad FTH kao što rekoh. Ima na YT prezentacija svih škola sa magijama pa može i tako da se odluči. Uglavnom svi kažu da je igranje sa INT magom easy mod jer su magije stvarno ubitačne, pogotovo kasnije, ali svakako treba imati jedno hladno oružje, prilagođeno buildu naravno, i nadograđeno u tom smeru. Dakle enchant ili magic upgrade, tada se diže multiplikator INT skaliranja a oružje pravi magic damage.

@neomeđeni, što se tiče starta, likovi se razlikuju isključivo po početnom rasporedu karakteristika i startnoj opremi. Dakle, ako ćeš INT build, uzmeš sorcerera jer on u rukama već ima katalizator koji je neophodan za ispaljivanje souls škole magija, kao malo pojačan INT. Isto važi i za piromansera, ima rukavicu (koja nije odmah dostupna drugim klasama) i malo jači DEX, itd. itd. razumeš poentu...

neomedjeni

Okej, hvala Petronije.

Mislim da ću biti uporan sa Thiefom. Jesam krhak, ali verujem da ću naći neku sablji ili katanu koje će mi bolje koristiti od noža, a cenim da ću kad dođem do nekog luka i strele sa svojim dexom moći da čistim iz daljine protivnike po želji, pa ću imati više opcija na raspolaganju.

Sem toga, zasad se iznenađujuće dobro snalazim s kratkim sečivom.

Petronije

I još jedna stvar. Faith se "ne kotira" dobro kod tvog lika, već je on već unapređen do određenog lvl-a, a svaki sledeći lvl košta više duša. Tako da, ako ne planiraš FTH build ti si već bacio određeni broj duša, jer si umesto tih FTH poena mogao imati DEX ili END, ili šta već želiš da koristiš i unapređuješ. To sad na početku deluje beznačajno, ali vrlo brzo će lvlup postati skup a ti ćeš imati nekoliko protraćenih. To mesto do koga si sad stigao, se doseže za pola sata - sat laganog igranja, tako da te ništa ne košta da kreneš opet, sa malo bolje raspoređenim poenima. Razmisli o tome.

Perin

Quote from: Petronije on 27-04-2016, 12:57:57
Joooj ne izdržah i sad pročitah o čemu se radi. Na posao sad stigao, i ne mogu uključiti DS da proverim kakvo je stanje, ajooj a ja oslobodio frajera poodavno. Ukoliko bude već gotovo to što piše na netu, hoću li naići negde na nekog drugog ko mi može unaprediti znate već šta?

Petronije

Naravno, nije to uopšte glavni problem. Meni je jako smetalo što nisam mogao odatle da se warpujem nigde (warp između baklji dobijaš kasnije) kao i što ne možeš da se odmoriš i obnoviš zalihu flaskova, jer je baklja ugašena dok ga posle ne ubiješ. U principu, ti dobijaš mogućnost da ga ubiješ i pre nego što dobiješ warp, ali ja to nisam skontao, malo je specifičan način na koji vraćaš njenu dušu, da ne spojlujem sad.
Mislim, nije katastrofa ali lakše je da ga odmah rešiš. A i fajt sa njim nije naivan posle, jer ima drugare, lakše je u firelink shrine.

neomedjeni

Quote from: Petronije on 27-04-2016, 14:26:07
I još jedna stvar. Faith se "ne kotira" dobro kod tvog lika, već je on već unapređen do određenog lvl-a, a svaki sledeći lvl košta više duša. Tako da, ako ne planiraš FTH build ti si već bacio određeni broj duša, jer si umesto tih FTH poena mogao imati DEX ili END, ili šta već želiš da koristiš i unapređuješ. To sad na početku deluje beznačajno, ali vrlo brzo će lvlup postati skup a ti ćeš imati nekoliko protraćenih. To mesto do koga si sad stigao, se doseže za pola sata - sat laganog igranja, tako da te ništa ne košta da kreneš opet, sa malo bolje raspoređenim poenima. Razmisli o tome.

Važi, hvala, ali mislim da to nije drastična razlika. Na početku, thief je imao recimo, dex 15, faith 12 i ostalo 11, 10 i 9. Nisam uložio nijedan poen u faith, već u dex i endurance, pa verujem da nisam značajno hendikepiran.

A stvarno mi se sviđa ideja da pored majstorskom ključa mogu da nosim još jedan specijalan item. A to nijedna druga klasa ne dozvoljava. Uzeo sam neki pendant koji navodno "nema nikave moći, ali lepo izgleda". Imao sam osećaj da će mi negde lepo poslužiti ili da ću moći da ga pretvorim u nešto moćno...