• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Perin

Da, kad Milan kaže 35 sati, sloši mi se...57 sati u igri i nisam ni blizu kraja.

Sent from my Samsung Galaxy Note Edge

Meho Krljic

A još na Sagiti stoje njegove izjave od pre pola decenije or sou kako se njemu baš ne igra Dark Souls, kako on ne voli teške igre i tako to  :lol: :lol:

Meho Krljic

Meni su ostala još četri bosa do kraja igre, od toga dva Lord of Cindera, plus the Nameless King za koga znam da postoji, tako da... ja verujem da ću da igram još jedno 40-50 sati  :cry: :cry: :cry: Jutros otvorio skrivenu oblast iza Vrta Konzumiranog Kralja, evo malo da se vidi na šta to liči. Hint: na jednu oblast koju već znamo  :lol: Samo teže: evo kako Mehmet jedva pobeđuje u neravnopravnoj borbi sa DVA džinovska kristalna guštera (i nekih drugih stvorova):

http://youtu.be/ygmfF9KzxMQ

milan

Quote from: Meho Krljic on 04-05-2016, 08:37:12
plus the Nameless King za koga znam da postoji,
E tog nisam nikako mogao da pobedim... Taj mi je ubedljivo najtezi boss u igri...... :(

Meho Krljic

To kažu i silni podkasteri i novinari, zato mi se njegovo (ne)ime i urezalo u svest. Al do sada sam računao da ću ga nekako i pobediti, no kad si ti napisao da ima boss od koga si odustao, sad počinjem da sumnjam da ću ga i ja ikada pobediti. A nisam ga još ni video....  :cry: :cry: :cry: :cry:

milan

Quote from: Petronije on 03-05-2016, 10:50:17
Svaka čas'. Jel nastavljaš sa knightom ili menjaš build?
Nastavio sam malo sa knightom, ali sam onda krenuo sa carobnjakom... To mi je redosled igranja i na prethodne dve Souls igre.
Ali... posto sam poslednjih dve nedelje priveo kraju neke silne scenaristicke poslove, a sada imam dosta slobodnog vremena, poceo sam sa Witcherom 3... Tako da sam trenutno u tom svetu...

Perin

Meho Krljic

Pa, čovek je proučio sisteme do tančina  :lol:

Perin

Ma jebote, kad vidim ovako ljude šta rade, odustaje mi se.

Pa čitav slobodan dan (i dobar deo noći) sam izgubio dok sam prelazio Senns Fortress ili kako se već zove.

Mislim, i ovaj je  vežbao sto hiljada puta da ovo napravi, ali...koje smo mi male mace.

Petronije

Nemoj da se nerviraš zbog SF. Meni se dešavalo da je pređem bez pogibije, a isto tako da poginem 10 puta. Tamo sam ubedljivo najviše duša izgubio, zadnji put oko 100.000.

Meho Krljic

Kad god imam neki intervju za zaposlenje pitaju me koje su moje jake strane i ja uvek odgovaram da je moja najbolja osobina to da brzo učim. Što je valjda jedino što može da se kaže kad nemaš ni obrazovanje ni radno iskustvo ni rezultate koji bi ti govorili u prilog  :lol: :lol:

Elem, to je masna laž, naravno, pa evo, posle skoro 80 sati Dark Souls III sam morao da naučim da pariram i smatrao sam da je to nečovečan zahtev. Ipak, skriveni (i opcioni) bos Championship Gundyr, bolja, lepša i starija verzija prvog bosa u igri, se pokazao kao tvrd orah za druge taktike. Tako da sam mu nabubao poteze i sebe istrenirao za pariranje. Radi dojma obukao sam i oklop da ne ispadne da u sve bosfajtove idem golišava. Evo te smešne pobede:

http://youtu.be/NqDnj5ZOpsA

Petronije

Isti slučaj, tek sam sad počeo da pariram, na ng++. U kecu štitovi kojima je moguće parirati imaju karakteristiku parry speed. Ne znam ima li toga u trojci?

Meho Krljic

Da, da, različita oprema ima različite brzine pariranja (mada samu statistiku ne vidim na stat sheetu). Vrlo je slično DS2 sistemu pariranja.

Petronije

Ne znam ti ja kakav je ds2 sistem pariranja :lol: jedva sam ga jednom sa wizardom završio...

Meho Krljic

Glavna razlika je u tome da DS1 pariranje ima veći broj startup frejmova pa je "teže" odnosno moraš ranije da kreneš.

Edit, evo video koji objašnjava:

http://youtu.be/Wbqes2HgCLQ

Perin

Možete da isplanirate svog lika u DS:

http://kotaku.com/plan-new-dark-souls-characters-with-this-online-tool-1775175364

Morningstar

QuoteTako da sam mu nabubao poteze i sebe istrenirao za pariranje. Radi dojma obukao sam i oklop da ne ispadne da u sve bosfajtove idem golišava. Evo te smešne pobede

Prosto neverovatno da si bas svaki udarac uspeo da pariras... Ovo da stavis u CV! :)

Ja sam se bez pariranja toliko zlopatio da sam morao da summonujem NPC-a, dok sam Nameless Kinga posle jedno 30-tak pokusaja elegantno preskocio i lagano ubio poslednjeg bosa u igri. Obojicu neces moci da pariras.
sve price su Anansijeve.

Meho Krljic

Nisi me baš ohrabrio  :( :(

Perin

Kako otključati skriveni kraj u DS3:

http://m.ign.com/wikis/dark-souls-3/Endings#Usurpation_of_Fire

Meho Krljic

U kasnoj fazi igre neprijatelji su zajebani ali ja sam strahovito OP pa onda mogu da mirno farmam duše. Petronije će u ovom uzbudljivom sukobu mene sa tri dark spirita prepoznati da koristim oružje koje je bilo u vlasništvu jednog od kultnih likova serijala:

http://youtu.be/I-691WonOmc

Petronije

Ali neću gledati :cry: :cry:

Meho Krljic

Ma samo pgledaj pet sekundi da vidiš šta nosim. Obradovaćeš se.  :lol:

Petronije

Jedva sam izdržao da ne pogledam kako izgleda moveset, nemoj više ovo da mi radiš :cry: :mrgreen:

Igraš sa STR buildom?

Meho Krljic

Pa, počeo sam sa DEX fokusom ali sam onda paralelno gradio i DEX i STR jer mi je izabrani mač i jedno i drugo voleo, tako da su mi sad i snaga i brzina na 42. nivou  :lol:

Meho Krljic

Meho Krljic

Dakle, stigao sam do The Nameless Kinga i ne bih ništa prognozirao. Težak je, svakako, ali ja sam se ludački levelapovao pa posle jedno 200-300 pokušaja možda i padne  :lol: :lol:  Ako ipak ne budem za to imao snage, idem direktno na kraj igre jer sam ostale sve rešio. Evo par zabavnih momenata i hajlajta u ovom i idućem postu:

Još jedan Lothric vitez pada od mog mača:

http://youtu.be/j_2hLjUakSY

Prelazak iz Arhiva nazad u Lothric zamak dao mi je i mogućnost da ovoj dvojici ovako bahato presudim:

http://youtu.be/wPHbM2w9vuo

Skrivena oblast kojom se dolazi do The Nameless Kinga ima i ovakve neprijatelje  :lol:

http://youtu.be/fMEOgJiRLJA

Meho Krljic

E, sad i dva bosfajta koje sam danas odradio.

Ancient Wyvern je simpatičan zmaj koji se u  teoriji može ubiti i normalno, ali dizajneri su oko njega napravili čitavu scenografiju i radoznalom igraču na njenom kraju ostavili poruku kako da ga zaista ubije. Lagan ali zabavan bos:

http://youtu.be/DHPpPc3SnXM

Konačno, pretposlednji Lord of Cinder boss. U prvih nekoliko pokušaja ovo mi je bilo poteško jer mu je prva forma dosta jaka, sa bar jednim one hit kill napadom koji se relativno teško izbegava, a druga dodaje i magiju, te dupli health bar, ali, objektivno, ovo je jedan od lakših bosova u igri. Pao je iznenađujuće lako:

http://youtu.be/EewetyL_SQk

Perin

Super ti to Meho odrađuješ. Ja sam napravio mini pauzu, mnogo posla u poslednje 2 sedmice, plus još neke obaveze sa strane, donekle mrske, ali su pod moranje.

Meho Krljic

Ma, sve znam  :lol: Ja verovatno do vikenda neću stići da igram. Ko nam kriv kad smo odrasli.

Perin

Mora se jesti...i skupljati para za druge igre koje ćemo aktivirati u Steam biblioteci ali nikad nećemo zaigrati jer nemamo vremena!!!

ridiculus

Vi ste dokaz da se odličnost u nekim veštinama unutar samih igara - kao što je maksimizacija učinka pri upotrebi resursa - ne prenosi na život i izvan tih igara... :lol:
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Pa kad nam u životu ne daju da snimamo poziciju  :lol:

Inače, Dark Souls 3 je dosegao cifru od tri miliona komada prodatih distributerima (dakle, još ne samim kupcima) za mesec dana što ga čini najbrže prodavanim Souls nasovom do sada i ozbiljnim blokbasterom.

Meho Krljic

A From su, kao, razrešili misteriju vezanu za poise statistiku u DS3. Kao.

From Software Says Dark Souls 3's Seemingly Useless Poise Stat Is Working As Intended

Meho Krljic

Pošto je her Neomeđeni nestao kratko nakon što je počeo da igra Dark Souls zaozbiljno, na meni je da kačim stvari sa RPS-a. NISAM TOGA DOSTOJAN, DRUŽE NEOMEĐENI, ALI TRUDIĆU SE DA NE RAZOČARAM!!!!

Divna reportaža o improvizovanim borilačkim klubovima unutar DSIII PvP modela:

https://www.rockpapershotgun.com/2016/05/04/ridealong-the-underground-fight-clubs-of-dark-souls-iii/

Petronije

Zar nije rekao da ide na odmor na 2 nedelje? Mada dobro zvuči.

ZAGRIŽENI IGRAČ IGRICE DARK SULS NESTAO POSLE JEDNOG DANA IGRANJA. PORODICA U ŠOKU. IGRICA IZAZIVA ZAVISNOST A NAPRAVILI SU JE SATANISTI, UPOZORAVA CRKVA! VUČIĆ OBEĆAO DA ĆE PRONAĆI NEOMEĐENOG MLADIĆA U ROKU OD 24 MESECA, PA MAKAR MU TO BILO POSLEDNJE! KLIKNITE I POGLEDAJTE KAKVE SVE POSLEDICE OSTAVLJA OVA IGRICA NA MLADE U JAPANU! OVE SLIKE MOGU BITI UZNEMIRUJUĆE!

mirkiekishka

E pa, pošto se završila overwatch beta, vratila sam se dark soulsu, stigla do armoura, poginula jedno 15 puta, odlučila da istražim drugu oblast, jer sam izgleda malko underleveled, pobedila oceirosa iz prve, čak sam uspela da izmamim critical. Sad ne znam da li da se vratim na armour, ili da nastavim sa gundirom. Uvek ima i treća opcija/onalna oblast. Videćemo.

Meho Krljic

Meni je Armour bio najteži bos u igri do Nameless Kinga, tako da... ja ne bih mrdo od njega dok ga ne odradim, ali ja baš i ne treba da budem ičiji uzor  :lol:

Perin

Vojvodine arhive...

Šta reći, koju posluku porati?

60 000 duša sam izgubio. Šezdeset hiljada dovoljnih za 3 levela, taman da dignem endurance na 34.

Došao do golokrljušnog zmaja i nisam skontao da prvo treba da odradim onu biljku ili šta pa da njega onda ubijem. I naravno, pri povratku me sjebu neki kurci obični, kristalni skeleti. I odoše duše u nepovrat.

Krvi ću im se napiti.

Petronije

Ako je to prvi susret sa zmajem u arhivi, tu ga ne možeš pobediti. Tek u kristalnoj pećini. Jebiga. Mijazaki je negde baš ispao pizda. Jesi li bar izbegao curse ?

Perin

Nisam izbegao curse. A nije prvi susret, za prvi sam znao pa sam ekvipovao prsten žrtvovanja.

Jebatga.

Petronije

Zlatno pravilo, kad pogineš i treba da pokupiš puno duša, obavezno ugasi igru, makar na sat vremena. Količina duša koju treba da povratiš je obrnuto proporcionalna verovatnoći da ih povratiš odmah.

Meho Krljic

Dobra stvar je što će te uskoro boleti dupe za duše jer ćeš biti toliko visokog nivoa da levelapovanje više neće bogznašta začiti.

Kod mene inače regicid i to na Petak trinaesti. Ubio sam Nameless Kinga.

Neću sad da kenjam kako nije mnogo težak - težak je - ali sam ja više vremena proveo na Dragonslayer Armouru pa mi je ovaj bio komparativno lakši. Naravno, sad sam mnogo viši nivo.

Nameless King ima ogromnu količinu zdravlja i oklop koji značajno umanjuje efekte slash napada. Thrust umanjuje manje ali kod mog odabranog oružja thrust napadi su charge i dugo traju plus srču mnogo stamine a brzina i stamina su u ovoj borbi presudne.

Nameless King nije težak zato što ima dve faze - prva je relativno laka mada i u njoj ima par one hit kill napada - već, čini se, i što njegova druga faza ima dve faze. Tako neprijatelj koji ima oružje koje i kroz solidan oklop i štit levelapovan na +9 oduzima primetnu količinu zdravlja u drugoj fazi druge faze dobija i area of effect napade od kojih je jedan - munju sa nebesa - gotovo nemoguće izbeći. No, da, u prvoj fazi sve je u strpljenju i prepoznavanju komboa. Blokiranje štitom produžuje borbu i daje prozore da se povremeno uvali po jedan, maksimalno dva udarca, ali treba se i lečiti jer svaki njegov udarac oduzima HP. Kad ga oborite na pola zdravlja, kreće ta druga-dva faza i, mada je ona u teoriji još teža, u praksi, ona je izvor njegove propasti  :lol:  Naime, ja sam u donjesnimljenom videu tek treći put uopšte stigao do te poslednje faze, ali sam shvatio da su mu charge animacije za AoE napade jako dugačke i da je tu veoma ranjiv. Kad mu čovek napravi dovoljno štete, ubacuje ga i u hit stun a onda riposte radi ozbiljan posao. Dokazni materijal je ispod.

King is dead etc.

http://youtu.be/P0fDnOLGfa0

milan

Bravo, Mehooo! Ja nikako nisam mogao da ga pobedim, i mislim da sam odustao od 20og pokusaja.... :( Svaka cast!

Meho Krljic

Hvala, hvala, ali sad se maltretiram sa zadnjim bosom, tek kad njega ubijem moći ću da razmišljam o opuštanju  :lol:

No, komičnog predaha radi, evo jednog retko poražavajućeg momenta iz PvP porcije igre. Da se malo promeša, video sam summon sign na zemlji i pozvao tipa u borbu 1 na 1. Poklonili smo se ko gospoda i krenuli, on mene, ja njega, sve redom. Naravno, moje tajno oružje je +10 štit specijalizovan za pariranje pa ga na kraju uspešno pariram i uradim razoran riposte. No, komedija baš tu počinje. Ja sam toliko ubeđen da sam ga ubio (zdravlje mu se smanjilo skoro na nulu) da ni ne gledam da on ustaje dok ja ulazim u meni za gestove i poklanjam mu se, sve pun sebe, misleći da sam ga ubio.

Naravno, njegov zbunjen pogled posle toga me otrezni, ali nedovoljno jer onda, računajući da samo treba da ga okrznem vrškom piše mača, ne mislim dovoljno da je ovo PvP i refleksno se izlečim estusom. Sekund kasnije shvatim šta sam uradio i onda me bude toliko sramota da se bacim u ambis  :lol: :lol: :lol:

http://youtu.be/Pj9cR8ZYHcQ

Meho Krljic

Elem, posle 97 sati i 43 minuta (od čega je bar 43 minuta provedeno ostavljajući kontroler na sto i odlazeći da se reše kojekakve mačije razmirice koje ne mogu da čekaju kraj moje Dark Souls III sesije) i ja sam uspešno priveo kraju Dark Souls III. Već ta satnica pokazuje koliko sam nespretan i nekvalifikovan za igranje ovakvih igara ali da sam zadovoljan, oh, pa jesam. Naravno, bilo je tu momenata grdne frustracije, griženja sopstvenih šaka, udaranja neprijateljskog jastuka i vike na mačke koje samo misle da nisu ništa krive, ali Dark Souls III je veličanstvena igra, apsolutno najozbiljniji kandidat za igru godine do sada i više nego dostojan oproštaj Froma od ovog IP-a. Naravno, nije isključeno da će Namco Bandai da dovede neke plaćenike da se serijal nastavi ali zna se ko je tu glavni, zaista.

Dark Souls III nije razočarao ni u jednom domenu. Naravno, igra je i dalje veoma slična drugim igrama iz serijala, ali donela je dovoljno novog da bude sveža (weapon arts, pre svega), a potvrdila ono što je From i Mijazakija odavno izbacilo na vrh svih lista popularnosti (genijalan dizajn nivoa, inteligentni neprijatelji, bosovi koji jednako zahtevaju reflekse, taktiku i dugoročnu stratešku viziju) da bi ovo bio izvrstan treći, i finalni deo. Omaži prvoj igri (i u mnogo manjoj meri drugoj) su prilično on the nose, ali opet, ovo jeste oproštaj studija od svog čeda, nema im se tu šta zameriti.

Tehnički, ovo je očigledno najimpresivniji DS naslov (ne nužno impresivniji od Bloodbornea, though) ali ne i lišen uobičajenih fromovskih slabosti - padova frejmrejta, čudnih hitboksa (pogotovo u multiplejeru)...

Najvažnije od svega, mislim, DSIII pruža onaj osećaj koji vezujemo za serijal, atmosferu velike tragedije (toliko velike da prevazilazi refleksne empatske reakcije i percipira se kao kosmička datost) čiji samo delić vidimo i pokušavamo da preživimo u svetu baziranom na večitom ponavljanju ciklusa, gde je svaka pobeda teško, teško izborena, ali ni za jednu niste sigurni da je, na kraju dana, korisna za taj svet u kome se nalazite i likove koje srećete. Završnica me je čak, malo potresla iako sam unapred znao koju ću odluku doneti i iako, naravno, za sada shvatam samo mali procenat priče igre i istorije sveta.

Elem, dakle, ko ovo namerava da igra nespojlovano neka ne gleda donja tri videa. Ne da će se iz njih išta shvatiti, ali opet, treba ove stvari iskusiti lično a ne preko posrednika. Prvi video pokazuje radnje koje vršim pre odlaska u poslednju borbu, drugi je sama borba sa tim poslednjim bossom, a treći je moj izbor nakon pobede. Kako rekoh, van konteksta ovo ništa ne znači ali ako ćete igrati DSIII dugujete sebi da te stvari vidite u kontekstu. Dosledno sebi, From su i ovde izbegli song and dance spektakl i kraj - koji sam ja izabrao - je odmeren i nerazmetljiv. Ali daje nadu, zar ne?

http://youtu.be/Pz7x_Znq8OU

http://youtu.be/M3SOy2_1RY4

http://youtu.be/BekKi9U0368

Meho Krljic

Inače, Perinu preporučujem da pogleda ovu moju poslednju borbu (dakle video Soul of Cinder) jer je ona ogledni primer kako je u Soulsborne igrama menadžment stamine presudan, čak skoro bitniji od menadžmenta zdravlja. U videu se vidi kako neke udarce namerno puštam da me pogode jer je to prihvatljiva razmena za neke udarce koje sam nanosim. Brojanje frejmova dođe samo od sebe: ali bitno je, recimo, videti da, pošto boss udara izuzetno jako čak i za moj veoma snažni štit, između svaka dva udarca ja spuštam štit da bih obnovio malo stamine i da čak i u komboima od 2-3 udarca čovek mora da nauči da spušta i podiže štit kako bi imao dovoljno stamine za protivnapad ili uzmicanje. Naravno, zaista dobar igrač će štit podizati tek u poslednjem trenutku i potpuno minimizirati štetu/ gubitak stamine na ime invincibility frejmova, ali ja ovo uspevam možda samo jednom u ovom videu.

Boss inače kombinuje tehnike i oružja nekoliko bosova iz igre i zbilja predstavlja neku vrstu završnog ispita  :lol:

E, sad idem da instaliram Ratchet & Clank  :-| :-|

Petronije

Čestitke Meho, ti si sad završio fakultet jer si odigrao svih 5 soulsborne naslova.

Meho Krljic

Da je i ona jpravi fakultet tako uzbudljivo završavati, bio bi ovo divan univerzum!!!!!!!!!!!!

Meho Krljic

Veoma lep tekst na Arsteknici o vezama između Dark Souls i Dark Souls III ali i sa ostalim igram u (meta)serijalu, prepun spojlera za lore, naravno, ali veoma lep:

Dark Souls 3: FromSoftware should never have gone back

(Uzgred, naslov je negativan jer je jedna od teza teksta da je sa odgovorima koje DSIII daje na neka pitanja koja je igrač imao posle originalnog DS kanon utvrđen pa se deo misterije i slobode gubi, ali sam tekst je veoma pozitivno intoniran.)

Naravno, napisao ga je Rič Stenton  :lol: