• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Kolko sam se plašio Flamelurkera u ovom prelasku Demon's Souls, odlično sam prošao  :lol:  Magija je mama:

https://youtu.be/v8iBruOIGKc

Petronije

Kako napreduješ, kad će rivju?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Meho Krljic

Pa... sporo.  :lol:  Mislim, juče sam ubio tri bossa, ali nisam još ni na pola. Biće... kad bude.  :oops:

Petronije

Čim ti igraš sa int likom, znači da je teško. :)

Meho Krljic

Pa, to, došlo zadnje vreme.  :lol: :lol: :lol:  Mada, zapravo, tajna je u tome da je u Demon's Souls magija drastično neizbalansirana (to je jedna od glavnih stvari koje su promenili za Dark Souls) i da je moguće napraviti opsceno jake INT likove a sa srazmerno malo ulaganja (recimo, drveni katalizator koji koristim u ovom videu je onaj sa kojim počinješ igru a on je i najjači). Ja sam ovog Flamelurkera pobedio iz trećeg pokušaja a kad sam prvi put igrao igru sa STR bildom, pre jedno 12 godina, bogami sam se mučio par dana. Maneatera sam takođe satro juče, a danas sam otvorio put do Penetratora pa ovih dana, (da ne kažem sutra ujutro) daćebog Old Monk i on da padnu. Old Monka sam  jutros mogao da ubijem - nije samonovao čoveka pa sam se borio sa botom - ali sam bio suviše kurčevit  :lol:  Generalno mi je utisak da dosta manje ljudi igra ovo onlajn nego što je igralo Dark Souls u vreme u koje sam ga ja igrao (računajući i Remaster), recimo, za ovih poslednjih sedam dana sam doslovno samo jednom nekome pružio pomoć sa bossom, a juče sam samonovan kao black phantom da ja budem Old Monk i mislim da se igrač koji je na mene naleteo vrlo neprijatno iznenadio  :oops: :oops: :oops:  Posle mi bilo žao što sam nekome poremetio igru, ali jbg, to je Demon's Souls.

Petronije

Tower Knight iz prvog klipa je impresivan, mislim na dizajn i animacije. A i specijalni efekti ne zaostaju (kad ga pogodiš vatrom). Baš su se potrudili.

Meho Krljic

Pa, svakako. Imali su gotovu igru, samo je trebalo da na nju nabace lepu grafiku, a pravljeno je samo za jednu konzolu tako da su mogli da se baš skoncentrišu. Ray tracing na konzolama trenutno nema boljeg reklamera od Demon's Souls.

Meho Krljic

Da prijavim da sam ispunio plan za danas, prvo je pao Old Monk (doduše, samo bot jer niko jutros u sedam izgleda nije bio onlajn  :lol:  ) a onda, kako je red i Penetrator. Naravno da je najsmislenije ići ovim redosledom ako igrate kao borbeni mag, jer posle Old Monka možete da naučite magiju "homing souls arrow" a onda Penetrator postaje, pa... smešan. U donjem videu videćete kako sam ga ubio iz prve, pričajući sa ženom, a da me je jedva dotakao. Naravno, Penetrator je daleko od najtežeg bossa u ovoj igri (posle njega ide jedan mnogo nezgodan), ali u kasnijim Soulslike igrama se naprosto ne dešava da igrač može ovako da demolira bossa u prvom prelasku:

https://youtu.be/lVx4zkIwd-Y

Calavera

oh, ovo je baš surovo ka jadnom penetratoru. mislim, poraziti bosa magijom za minut i bez refilovanja mp... drago mi je što sam ja ovo onomad prešao pošteno  :lol:

Meho Krljic

Plan za ovaj prelazak je bio da se ne stresiram mnogo. Valjda sam i ja zaslužio malo relaksacije  :lol:

Petronije

Baš sam hteo da prokomentarišem, ko će se smarati "peške" sa ovolikim karakondžulama ponovo, ako već postoji "easy mod", koji nije baš easy nego onako potaman za drugi prelazak. Ne postajemo mlađi a ima još toliko neodigranih igara. [emoji39]

Meho Krljic

Pa, to, stigao mi je Super Mario 3D World, ali ajde to sam već igrao na Wii U pa ga sad turistički obilazim, ali stiže još malo i Persona 5 Strikers a to treba ozbiljno igrati. A meni su Soulslike igre generalno uvek jako teške kad ih počnem bez obzira što ih "znam". Nemam ja pamet i mirnu ruku za njih  :lol:

Meho Krljic

Da budemo fer, Playstation mi je mejl sa čestitkom za završavanje Demon's Souls poslao još noćas, iako, naravno, igru još nisam bio završio u tom trenutku. Ali izgleda da je bio neki zabavan glič sa serverom, a i ispostavilo se da je ovo, što se kaže na engleskom, samoispunjavajuće predskazanje pa sam jutros pregazio preostala četiri bosa i završio igru. Naravno, kad igrate kao mag, stvari su trivijalne pri kraju. Al, kako već rekoh, i muzika ima dušu, pa sam sebi hteo da maksimalno olakšam ovaj prelazak... Prikaz ovih dana...

Petronije

Nije to baš tako, ima i štit i parry.  [emoji4]
Čestitamo Meho, čekamo rivju.

Meho Krljic

Napisan je, ali pošto već imam par pripremljenih tekstova, nek se krčka još dan-dva. Ipak treba da stoji u vječnosti  :lol:

neomedjeni

Ne znam gde da postavim pitanje, pa neka bude ovde.

Nabavio sam na rasprodaji na GoGu Mortal Kombat 4, a pošto već imam prva tri, ortaku i meni sinula ideja da se u stilu devedesetih okupimo u mojoj gajbi i organizujemo muško šibanje na ekranu mog kompjutera. Elem, pošto bi MK ipak trebalo igrati pomoću džojstika, valjalo bi da nabavim bar dva za ovu rabotu. Ič se ne razumem u tu problematiku, a hteo bih da nabavim nešto pristojno, ne previše skupo. Mislim, verovatno ću ga još koristiti za prvi Dark Souls koji mi sto godina stoji u biblioteci i to je to.

Ič se ne razumem u problematiku, pa bih cenio savete. Sećam se da je Petronije svojevremeno negde čak ostavio neko objašnjenje koji džojstik je totalno okej pribaviti za DS, ali nema šansone da to sad tražim.  :)

Meho Krljic

Kažete džojstik a mislite kompletan kontroler/ gamepad, druže Neomeđeni?

Generalno najbolja ideja je uvek da se kupi Xbox 360 ped.

neomedjeni

Pitate to kao da mislite da sam ja svestan kako postoji razlika, druže Meho.  :cry:

Hvala, potražiću na sajtovima, to čudo se baš tako zove? Ili je Xbox 360 ped skraćeni naziv koji koriste poznavaoci koji znaju o čemu pričaju?

Petronije

Nije, to je kineska kopija Dualshock2 kontrolera. Što se njega tiče, sasvim je okej, ali morao bi da se instalira x360ce emulator, mali programčić koji emulira spomenuti kontroler od xboxa. Konfiguracija je jednostavna, i ukoliko se odlučiš za ovu jeftiniju varijantu, mogu ti ukratko objasniti kako da iskonfigurišeš, traje 15 sekundi. Još jedna bitna stvar, ovaj kontroler se u malo bolje snabdevenim kineskim radnjama može naći za simboličnih 800RSD, potpuno su isti.

Ukoliko se ipak odlučiš za originalni xbox kontroler, tu imaš više varijanti, kabl ili žica, razlika je u ceni osetna, makar bila pre. Svakako dobijaš "večiti" kontroler koji je plug&play, i ja ga preporučujem kao i Meho, ukoliko ulazi u budžet. Pronaći ću ti linkove malo kasnije.

Petronije

Koliko vidim, u gigatronu imaju ove PDP Xbox certified kontrolere, koji u wired varijanti koštaju 5000rsd.

https://gigatron.rs/gamepad/pdp-gamepad-wired-controller-crni-048082-na-bk-294767

Problem je što korisnici na amazonu svi do jednog pevaju istu pesmu, sve je super neko vreme, ali posle par meseci počinju stikovi/trigeri da otkazuju, što ukazuje na to da ipak nije u klasi originalnog kontrolera, a nije jeftin.

https://www.amazon.com/PDP-Wired-Controller-Xbox-One-PC/product-reviews/B01GOK30NI?reviewerType=all_reviews

GameS prodaje originalne (rekao bih) Xbox wireless kontrolere, cena je jaka, 9000rsd, ali to je otprilike standard za tu klasu.

Čisto da napomenem, moje iskustvo sa "kvalitetnim" kontrolerima. Prošle godine sam kupio originalni DualShock4 u gigatronu, 8000rsd. Ubrzo su mu stikovi poludeli, sami reaguju random u svim pravcima, neupotrebljiv. Naravno našao sam na internetu rešenje, bilo je potrebno rasklopiti kontroler, i štapićima za uši očistiti kontakte. Pošto je bio u garanciji, a nije baš da je bio jeftin, reklamirao sam ga i vratiše mi pare, doplatio za gejming monitor detetu. Pa sad ti budi pametan. Btw, kontroler je vrlo brzo pokazao znake neispravnosti, praktično sam ga novog vratio.

Petronije

I još jedna stvar, ovaj ne bih preporučio.

https://gigatron.rs/gamepad/jetion-gamepad-jtgpc028-plavi-37993

Imam i takva 2 komada, užasno im je loš prijem, bukvalno moraš da kupiš i produžni usb koji ćeš dovući do sebe, i uštekati dongle. Druga mana je što nema mogućnost kabla, dakle osuđen na baterije. Inače je solidnog kvaliteta, nije krš, ali eto, nije za preporuku. I ružan je.

neomedjeni

Petronije, druže, hvala do neba. Sad odoh u neki nadzor, pročitaću kad stignem kući, pa da vidimo.

Calavera

najbolji dil ćeš verovatno naći preko kupujemprodajem, sad sam proverio i ima originalnih xbox one kontrolera za po 3.800:

https://www.kupujemprodajem.com/konzole-i-igrice/xbox-delovi-i-oprema/xbox-one-kontroler-kontroler-radi-na-win-10/oglas/117062703

ja sam pazario sličan preko kp i nisam se pokajao, ne vide se tragovi upotrebe i posle tipa 500 sati. originali su keva kad se radi o kontrolerima, uvek se isplate.

Petronije

Slažem se, samo što mi je prilično neverovatno da neko prodaje nove, nekorišćene kontrolere koji u radnji koštaju 9000, po ceni od 3800. Meni ovo smrdi na refubrished, pogotovo zbog one "OK" nalepnice, i teksta oglasa. Ne kažem da ne treba kupiti, verovatno su ok, ali ipak treba imati na umu šta se pazari. Kontroler je uređaj koji trpi mehaničko trošenje, i vrlo je bitno da li je nov ili polovan, i ako je polovan, koliko je radio. Ovde to niko ne može da ti garantuje, kao ni da ti vrati novac ako na neki način otkaže, a dao si 30+ eura. Ja ga lično ne bih kupio.

Evo ga recimo ovde sa mnogo realnijom cenom, i ozbiljniji oglas. Ovi su verovatno novi, mada i to ćeš znati tek kad dobiješ paket, ili još bolje, nađeš se sa prodavcem i pogledaš šta kupuješ.

https://www.kupujemprodajem.com/konzole-i-igrice/xbox-delovi-i-oprema/xbox-series-x-s-wireless-controller-one-v2-gamepad-vise-boja/oglas/106828167?kputm_campaign=top_search&filter_id=661822516

Evo i ovde, novi su malo jeftiniji, ima i polovnih ali je naglašeno. (ovaj lik dere za polovne, bolje uzeti kod onog Cavalerinog :P)

https://www.kupujemprodajem.com/konzole-i-igrice/xbox-delovi-i-oprema/xbox-one-kontroler-series-x-elite-2-controller-xboxone/oglas/70702234?filter_id=661822516

Meho Krljic

S obzirom koliko se objektivno kontroleri troše, kupovina bilo čega što nije novo je nešto što ne savetujem, plus, zbog kvaliteta izrade svakako sugerišem da se kupi neki original. Istina je da te stvari koštaju, ali ima razloga. Moj originalni Xbox 360 kontroler je utaknut u moj PC bukvalno od 2007. godine i radi sjajno.

Calavera

naravno, ne bih ni ja kupovao ako nije skroz nov, ovaj sam oglas postavio samo jer je označen kao novo / nekorišćeno, a to ipak nešto znači. svakako bih se pre kupovine raspitao kod prodavca je li to BAŠ novo ili ipak maaalo, maaalčice korišćeno, al ne vidi se uopšte majkemi™  :lol:

ta maloprodajna cena od 9000 dinara je pljačka, zato i preporučujem kp. ja sam svoj xbox one sport blue pazario tamo za 50 evra i evo, i danas radi ko sat. s kutijom sam dobio i xbox live pretplatu koja do danas stoji neiskorišćena jer nikako da pređem na w10, no to je već druga priča...

neomedjeni

Uhhhhhh, 5 iljada bih dao za dva, ali ne za jedan. Da mi je gejming jedini hobi i nekako, ali u narednih desetak dana očekujem izlazak dva Helblejzera i dva Brubejkera, a ne bih u ovako mladim godinama da idem u zatvor zbog krađe po knjižarama. Računao sam da mogu da nađe nešto pristojno za 2500,00-3000,00 dinara.

Možda ipak taj kineski Dualshock2 od 2500,00. Uklapa mi se u budžet, a ako drug Petronije kaže da je okej, meni je to dovoljno. Mislim, neću ići na profi takmičenja u MK, niti želim obaram rekorde u Dark Soulsu, samo da pređem igru.

Petronije

Pa kupi onda u kineskoj radnji, čitaš li šta pišem?  :)

2000 po komadu ne vrede, 800 vrede.

neomedjeni

Jasno. Mislim da ću danas da svratim do Pande ili kako se već zove ona kineska radnja preko puna SKC-a da vežbam svoj mandarinski. Može biti da ih tamo ima. Hvala druže Petronije.

Zapravo, hvala svima, drugari.  xcheers

Petronije

Nema na čemu. I ne zaboravi, treba ti x360ce. Moraš ga ubaciti pored .exe fajla svake igre koju planiraš da igraš uz pomoć kontrolera i iskonfigurisati. Javi ako se ne snađeš.

Calavera

prvo dobre vesti: završio sam dark souls! jeste da mi je trebalo solidna decenija za to, ali što kaže naš narod, c'est la vie. najbitnije je da je 1 ogromna rupa u znanju popunjena i da sam konačno sposoban da skapiram internet mimove sa skrivenim pigmejima, tako da sam od danas i zvanično pravi gejmer™  :lol:

u manje dobrim vestima, moram izvestiti narod da dark souls, kako bih rekao, danas ne blista istim sjajem kao pre desetak godina. priznaću da sam ovakav utisak donekle i predvideo, ipak ga igram POSLE ds 2, ds 3, bloodbornea, pa čak i nioha koji su svi uneli neke vrlo dobrodošle qol izmene u žanr. no, krenimo redom, šta tačno ovde ne valja? kao prvo, raspored lomača (iliti bonfirea, ali recitonasrpskom™) je prosto previše mazohistički nastrojen prema igraču. većina oblasti ima samo 1 lomaču, neke manje oblasti nemaju nijednu, a najgore od svega je što samo neke dozvoljavaju teleportovanje, i to tek od polovine igre. ako želite da se vratite u, recimo, demonske ruševine, to je putovanje od najmanje deset stvarnih minuta, pod uslovom da mi nije promakla neka lakša početna tačka od firelink shrinea. uvek sam se pitao zašto dark souls ima baš TOLIKO lošu reputaciju po pitanju težine, no sad mi je donekle jasnije  :(  kasnije igre (naročito ds 3) su mnogo poštenije po ovom pitanju, najpre zbog mogućnosti teleportovanja sa svih lomača, a onda i zbog logičnijeg rasporeda istih.

druga bitna zamerka mi je ona koju je ceo internet već davno razradio, a to je da kvalitet igre dramatično opada nakon anor londa. deo problema je što je teško reći kuda uopšte treba da se ide, s obzirom da se igra iz dotad relativno linearnog iskustva raspršava na pet-šest mogućih ruta na koje možete da krenete odjednom. ja sam pred startovanje igre sebi svečano obećao da neću konsultovati internet za pomoć kod igranja u cilju što autentičnijeg iskustva, ali to je otišlo u vetar čim sam proveo pola sata bezglavo lunjajući okolo. čak i kad znate kuda treba ići, igra kao da namerno u svaku novu lokaciju ubacuje drugačiji gimmick zamišljen da nervira igrače. klizave staze i provalije u kristalnoj pećini, regenerišući skeletoni u katakombama, mrkli mrak u groblju džinova, neuništivi duhovi u novom londu (još 1 primer gde sam morao gledati vodič da bih skapirao kako s njima), bosfajt s bed of chaosom... zloglasni blighttown mi se na kraju jedva probio u top 5 iritantnih lokacija, mada sam ja ipak igrao rimaster pa nisam morao da se patim s lošim frejmrejtom ko oni što su igrali original. na sve to treba dodati i nezgrapnu fiziku, ragdolove koji vam se lepe za noge pa ih vučete sto metara i slične probleme koji su kasnije iskorenjeni.

naravno, nije SVE u kecu loše, čak i ako mu pristupate već prosvetljeni iskustvima iz boljih igara koje ste odigrali u međuvremenu. na kraju krajeva, i dalje je to dark souls, ne možete tu uništiti osnovnu formulu tako da napravite lošu igru, setimo se da je dvojka to već dokazala. mapa je spektakl, izneverovao sam kad sam provalio s koliko je ZAISTA mesta povezan firelink shrine, a ipak sve deluje kao jedinstvena celina. raznolikost neprijatelja je isto plus, i vidim zašto su neki kukali da su se kasniji delovi previše prešaltali na humanoidne protivnike, iako je dizajn izvesnih spodoba previše uvrnut (bazilisk) ili prosto smešan (frampt! ljudi moji, ŠTA je ono?  :D ) za moj ukus. worldbuilding je nešto direktniji i pristupačniji, počevši od izvrsnog početnog kinematika koji dosta baca na lotr, mada je to u suštini i dalje standardno nekoherentni ds fazon. ko voli nek izvoli, sto ljudi hiljadu ćudi, itd. ma ima tu gomila dobrih stvari, samo što je na tu temu sve već davno ispričano, šta mogu ja nakon svog ovog vremena da dodam?

sve u svemu, ne poričem da je dark souls možda i najbitnija singlplejer igra prošle decenije, ali ako se gleda samo čist kvalitet, ja bih ds3 i bloodborne preporučio pre keca. dakle, klasičan "nije do tebe bejbe" slučaj, prosto sam ga odigrao odveć kasno da me u potpunosti osvoji. evo mog fajta protiv debelog i mršavog, znate na koga mislim:

https://youtu.be/ctSIh2sEmQQ

Meho Krljic

Blasfemija!

Ali dobro, potrebni su i ovakvi unbiased pogledi na temeljne blokove naših života, da bismo se setili koliko je sve krhko i time još dragocenije.

Maltiplejer? Ništa?

Calavera

znaš me, znam te  :lol:

Petronije

Pa dobro, mislim, kasno si ga odigrao i pogrešnim redosledom, nisi ti kriv, svako ima pravo na mišljenje, dobar si ti lik Calavera...

* šalje pm Bobanu da mu dodeli moderatorske privilegije makar na sat vremena

Perin

Quote from: Calavera on 19-07-2021, 22:14:59

sve u svemu, ne poričem da je dark souls možda i najbitnija singlplejer igra prošle decenije, ali ako se gleda samo čist kvalitet, ja bih ds3 i bloodborne preporučio pre keca.

Da, Bloodborne je nenadmašiv.

Petronije

Danas je tačno 10 godina od izlaska jedne od najboljih i najuticajnijih igara novijeg doba gejminga. U to ime, na zvaničnom twitter profilu igre možete pronaći gomilu ilustracija i tekstova, da ne linkujem, koga zanima naći će. Nisam vernik, ali eto, danas je slava u kući mojih roditelja, i ko može da kaže tu nema neke više sile i simbolike, da se u mojoj kući svečano obeležava rođendan omiljene igre? [emoji4]

Meho Krljic

Vaistinu.
Inače, ovo je datum izlaska igre u Japanu dok je u Evropi izašla tek sedmog Oktobra. Ja sam, naravno, bio nezajažljiv pa sam je naručio sa Play-Asia da mi stigne ranije  :lol: :lol: :lol:

Petronije

Računa se datum kad je prvi put ugledala svetlost dana, a pošto se poklapa sa slavom, nadam se da možemo da se složimo da se današnji dan na ovom forumu zvanično obeležava kao rođendan Dark Soulsa. [emoji4]

Meho Krljic

Sledeće godine ću da umesim tortu

Calavera

mač nije jestiv, 0/10  :lol:

dark horse

Nemamo temu za Dark Souls 3, pa moram ovde, a moguće da je ovo dobra tema.

Ukratko, Dark Souls 3, prva igra iz Dark Souls serijala ali peta Soulsborne igra koju igram je ujedno i ubedljivo najlakša, na moje potpuno zaprepašćenje, posle godina slušanja na ovom forumu koliko su Dark Souls igre teške, jelte. Sad, moguće da sam se ja toliko izveštio, tj. navikao da udobno igram ovakve igre, a moguće i da nisam dovoljno zagrebao da osetim pravu težinu, ali po mom neobjektivnom sudu puno više sam se mučio sa Demon's Souls Remake.

Okej, da ne preudiciram mnogo, to je to za sada.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Hm, meni je Dark Souls 3 definitivno najteža od sve tri DS igre, ali možda se to oseti tek kasniej sa nekim bosovima... Svakako se nadam da ćeš uživati.

dark horse

Moguće... za sad je imbecilno laka.

Evo primera: u igri postoji NPC koji ti daje 5 (i slovima PET) nivoa, pod uslovom da pogineš 15 puta, tj. povećaš za 15 novi stats koji se zove Hollowing.

Ja sam od njega dobio samo jedan nivo, jer samo toliko dobijaš ako ti je Hollowing 0, tj. uopšte nisi poginuo otkad si njega sreo.

Jer sam bio sve vreme u Ember state, skala za hp mi je bila duplirana, nešto slično kao u Demon's Souls kad si u ljudskoj formi, s tim što si tamo mogao tako da zagineš kao od šale, a u Dark Souls 3 u Ember state skoro da si besmrtan.

Meho Krljic

Možda je to class specific? Ja se ne sećam daje toliko lako bilo na početku. Prvi boss me je ubio par puta...

dark horse

Ma jok, nije class specific. Ember je consumable koga nalaziš svuda i prodaješ ga trgovcima za 1000 soula, znači očigleno je da nije beznačajan jer drugi itemi se preodaju za bar 10 puta manju vrednost. Na početku igre 1000 soula je pravo bogatstvo, a u ember state dolaziš i kad pobediš bossa, tako da je očigledno. Yoel of Londor i njegov quest su isto dostupni svima.

Taj sam početak igre, s prvim bossom, još je i najteži... čim stigneš u Firelink Shrine, što je odmah posle tog prvog bossa, i kreneš da leveluješ, kraj...

dark horse

Pao je večeras i Deacons of the Deep!  :|

Inače, od svih FromSoft igara koje sam do sada igrao, Dark Souls 3 me najviše podseća na Elden Ring, grafički i prostorno, a vala i sa neprijateljima.

Što mi je skroz čudno, kad se setim koliko Petronije obožava Dark Souls, a nije nešto oduševljen bio Elden Ringom.

Petronije

Ne, odličan je meni Elden Ring, ali to kako ja igram, trebaće mi 3 života da ga završim, tako da sam zabatalio. DS3 jeste vizuelno možda sličan Elden Ringu, pa i po mehanici koja je prilično upeglana. Ali meni više leže mračniji setinzi, sa hororičnijom atmosferom. DS3 i ER su neki kao dark fantasy fazon, dok DkS više vuče na horor, nije toliko šarena. Naravno, šampion je BloodBorne koga sa zadovoljstvom konzumiram ovih dana, savršena igra.

Hoću da kažem da mi je prvi Dark Souls dosta ispred DS3, DS2 da ne spominjem. Ne volim jednako sve nastavke.

dark horse

Izgleda niko ne voli Dark Souls 2.  :(