• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

dark horse

Sem ovog lika, koji tvrdi da mu je DS2 bolji i od DS i od Bloodborne.

https://www.reddit.com/r/DarkSouls2/comments/44amus/comment/czox5ik/
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

dark horse

Stigoh do Irithyll of the Boreal Valley.

To je, po mojoj proceni, neki midgame, gde igra postaje neumereno teža i gde treba naći bolje oružje ili čak napraviti respec ili oba. To je još jedna stvar koja me je podsetila na Elden Ring, mada je on jako težak od samog početka, ali od midgame postaje i pakleno težak.

Inače, za razliku od Bloodborne, gde je Ludwig's Holy Blade majka mara, u Dark Souls 3 ne postoji koncenzus šta je najbolje oružje, već samo grupa oružja, tipa ultra greatswords. I to me podsetilo na Elden Ring.

Meho Krljic

Najteži bos u DS3 je, kako i dolikuje, opcionog tipa (The Nameless King) ali, da, ovo je svakako najteža igra od sva tri vanila Dark Soulsa.

dark horse

Stigoh da pre početka radnog vremena respecujem iz str u dex i isprobam Sellsword Twinblades. Što je osnovno oružje za mercenary klasu, ali je prilično OP u midgame.

Bukvalno ovaj build kida u Irithyll. I sa bossovima je lakše, mada je tu sad klasičan problem sa ovim buildom što ne koristiš štit, ali navikao sam ja na dodge strategiju još i pre souls igara. Tako da ću da giljam dalje sa ovim.

I gameplay sad liči na onaj koji sam imao u Elden Ring. :lol:

Meho Krljic

Meni je tu Pontiff Sulyvahn bio prilično težak a kod njega štit gotovo da i ne igra nikakvu ulogu tako da, samo napred.

dark horse

Pao je Pontiff iz prve. Nismo mu dali nikakve šanse ja i moje Sharp Warden Twinblades +7.

Doduše, bila su tu i neka dva NPC-ja da nam pomognu. Ja bih rekao da From intenzivno ubacuje NPC-jeve u sve boss fajtove da ih dodatno olakša, tako da Pontiff danas nije isti onaj koga ste prešli ti i Petronije pre 6-7 godinica, sve je to danas modernizovano i dodatno olakšano silnim patchevima...

dark horse

Dođoh do Lothric Castle. Ovde igra dodatno postaje teža. Dex build me još uvek dosta dobro služi, mislim da neće biti potrebe za novim respecom.

Ajmo ajde da i ovo polako završavamo. Ostaju naravno dlc-jevi, komata dva, koje nisam ni zagrebao.

Meho Krljic

Poslednji bos je omaž nekim bosovima iz prethodnih DS igara ali ti toga nećeš biti svestan, jelte. No, srećno, svakako!

dark horse

Hvala hvala. Ne znam na kog "poslednjeg bossa" misliš, doduše, pošto ih ima nekoliko koji uslovno zadovoljavaju taj epitet.

Ima taj što si rekao da je najteži, The Nameless King. Ali on je opcioni, pa pretpostavljam da ipak ne misliš na njega. O njemu skoro da ništa i ne znam. Ali valjda je to suština kad si bezimen.

Onda ima Soul of Cinder, njega ću pokušati da svrgnem. I zauzmem mu tron. Završavajući igru sa "Usurpation of Fire" krajem. Ne znam da li figuriše u ostalim krajevima, verovatno ne baš u svim.

A ima vala Slave Knight Gael, koji je finalni boss dlc-jeva i koga navodno smatraju finalnim bossom serijala.

Meho Krljic

A, mislim na Soul of Cinder.

dark horse

Pa dobro. Možda neću znati sad da je omaž, ali znaću kad odigram DS.

Kao, naprimer, što sad znam da je Lionel iz Elden Ringa bio omaž onion knightu od Catarine.

dark horse

Soulsborne Final Bosses Ranked Worst to Best (Including Elden Ring)

Listu je radio lik kome je Sekiro najbolja soulsborne igra, tako da je prvo mesto očekivano, ali, eto, i Soul of Cinder je dobio visoko drugo mesto.  :|

Malo me čudi da još nije provalio da je the Moon Presence finalni boss u Bloodborne, a ne Gehrmen, no dobro... takođe, i za Demon's Souls je malo omašio...

Meho Krljic

Moon Presence je trivijalan pa možda nije hteo da se bakće s njim  :lol:

dark horse

Pa dobro. Ako tako gledamo, većina bossova koje sam do sada prešao u Dark Souls 3 bili su krajnje trivijalni.  :lol:

Sa izuzetkom možda jedino Dragonslayer Armour, koji me je baš namučio, i sa 2 npc-ja koja sam prizvao.

Ostala su mi još samo tri bossa, ako dobro brojim: Nameless King, Younger Prince Lothric i Soul of Cinder.

Da vidimo baš da li će mi neki od njih zakuvati čorbu, ovako na kraju!  :?

Meho Krljic

Sva tri su dosta teška, tako da, ne daj se.

dark horse

Samo da prijavim da je i Lothric bio trivijalan.

Nakon što sam provalio da je moguće prizvati čak 2 NPC-ija u pomoć (prvog preko questa, drugog kad otkriješ oltar na kome se moliš suncu, dobiješ sunčanog parnjaka ovog prvog) ti NPC-jevi su, uz moju malenu pomoć, brzometno čak tri puta ugazili Loriana u drugoj fazi, dok napokon i sam Lothric nije pao. To mi ni za 100 godina ne bi uspelo samom, ili čak sa jednim NPC-jem.

Opet se sve svodi na moje završavanje kvestova i nikakav borbeni skil. :lol:

Moja pretpostavka da je i Nameless King više-manje trivijalan ako se sa njim boriš u zmajevoj formi, koju dobijaš kad pređeš Hawkwoodov kvest, ali tu tezu tek treba da proverim... inače, ta zmajeva forma (tj, Twinkling Dragon Head Stone), opet još jedan Elden Ring déjà vu, koje bar dizajnom, izgledaju identično kao i zmajeve inkantacije...

https://www.youtube.com/watch?v=ML7ienfczJ4

Meho Krljic

Pa, da, Elden Ring se tu inspirisao Dark Soulsom.

A ja nisam u ovoj igri ni u jednom bosfajtu samonovao NPC-jeve i bogamisam se napatio. GDE MI JE PAMET BILA JEBEMTI.

dark horse

Realno, ispravio si tu svoju gloopos' već u Elden Ringu, skoro sve bosfajtove si prešao u plejer koopu i time prestao biti FromSoft velikomučenik!!  8-) ;)

dark horse

Pređoh i Soul of Cinder, a da se nisam ni oznojio.

Težak je, nisam uspevao drugu fazu da završim ni sa dva NPC-ja, a onda u jednom pokušaju uspeo sam da umesto jednog od tih NPC-jeva prizovem drugog NPC-ja koji mi je nešto ranije već pomogao protiv Lothrica. Ne kapiram u čemu je fora i da li je to bio Solaire of Astora iz DS1, ali uglavnom taj NPC ima veze sa suncem i oltarom sunca. Pogledaću pažljivije idući put.

Ne mogu da nađem podatke o bilo čemu sličnom čak ni na zvaničnom wikiju igru. Izgleda da se ovo nešto skriveno što se dobija jedno ako uspeš da pređeš sve kvestove svih NPC-ja u istom pokušaju.

Uglavnom, taj NPC je samleo Soul of Cinder!! Koji sam ja sebi car!!!  :lol:

Meho Krljic

E, pa, čestitke!!!! Kakav kraj si na kraju izabrao?

dark horse

Hvala!

Moguće da sam pokrenuo plajer koop i da je to bio random član covenanta Warrior of Sunlight. Moram da priznam da ne razumem zašto iz tog covenanta, kad sad bio u sasvim drugom covenantu, Rosaria's Fingers.

Anyway, šta god da bilo, dobro je došlo!

Moj završetak je bio Usurpation of Fire, tj. postao sam na kraju Soul of Cinder umesto Soul of Cindera.

Pokušaću i ostale zavšetke, pošto sam našao način da snimim i učitam raniju poziciju. Jedan sejv je moguć preko plastation plus, drugi na flashu, ali taj drugi samo ako je igra za PSN4. Što u ovom slučaju i jeste.

Za druge krajeve moraću dosta ta igram, pošto trebam da skupim souls da izlečim Dark Sigils potrebne za Usurpation of Fire završetak. Ne znam da li ću da imam toliko strpljenja za farmanje, ili je isplativije preći na NG+, pa još jedan krug.

Petronije

Bravo! Šta ćeš kad potrošiš sve FROM naslove, a nisi odigrao najbitniji????

Meho Krljic

Lepo.
Ja sam, kao neizlečivi romantik izabrao The End of Fire.  :lol:

dark horse

Quote from: Petronije on 02-03-2023, 12:26:42
Bravo! Šta ćeš kad potrošiš sve FROM naslove, a nisi odigrao najbitniji????

Hvala!! Najbitniji, misliš Sekiro? Da, Sekiro će možda biti prevelik zalogaj, mislim da su moji skilovi preslabi.  :(

Quote from: Meho Krljic on 02-03-2023, 12:53:36
Lepo.
Ja sam, kao neizlečivi romantik izabrao The End of Fire.  :lol:

Jesi li i romantično roknuo firekeeperku, kako ti je zapovedila, ili si se oglušio??! 8-)

Meho Krljic

dark horse

Neki tvrde da je to jedini pravi zavšetak!  :|

https://www.youtube.com/watch?v=2FpJhrKhIAU

Meho Krljic

Jedn vrlo lep, jasan (i kratk) video koji pokazuje gde je ključna razlika u dizajnu nivoa između Dark Souls igara i igara koje imitiraju dark Souls (u ovom slučaju The Lords of the Fallen).

https://youtu.be/XBvvOSc4_S8

Pošto sam u poslednje ivrem eigrao dosta Dooma i Resident Evil, mnoge od principa koji se pominju ovde lako mogu da prepoznam u ova dva serijala, takođe.

Petronije

Upravo gledam dete kako igra DS2, odmah posle DS1. Kakav korak unazad u svakom smislu. Animacije su najupadljivije.

Meho Krljic

Hahahah, ali čekaj, prvo je igrao DS1 remaster ili original?

Petronije

Remaster. Razumem na šta ciljaš, ali bez obzira na grafiku, dizajn mapa, protivnika i već spomenute animacije, sve je lošije. A koliko se sećam, čak su i neki bossovi reciklirani iz prvog dela.

dark horse

Pa zapravo Dark Souls 2 je najsličniji grafički originalnom Dark Souls koji si ti igrao, ne DSR.

Dark Souls Remake je iz vremena nakon Dark Souls 3, ali je ipak dosta grafički inferioran u odnosu na njega i, recimo, Bloodborne.

Meho Krljic

Da se razumemo, remasterovani Dark Souls je ipak samo remaster, dakle, da se poveća rezolucija, doteraju teksture da na toj višoj rezoluciji izgledaju kako treba, da se popravi osvetljenje, da se pobije šta može od najvećih bagova. Animacije nisu dirane tako da, ovo što Petronije kaže stoji. DS2 je rađen relativno kratko i sa B-timom za volanom.

Petronije

Igrao sam i DSR čim se pojavio, naravno. Poenta je da je ovo očigledno zbrzana igra, sa B timom za volanom, što je Meho napisao, i to se vidi na svakom koraku. Originalni Dark Souls je poezija za DS2, nebitno da li je remaster ili original. BloodBorne tek, sa onim gotik horor settingom, vukodlacima i mehanikom borbe, 3 klase iznad.

Meho Krljic

Svakako, Ali posle su se ipak kao iskupili remiksom u Scholar of the First Sin a koji ja nikako da odigram.

Petronije

Ovaj paket što sam uzeo ima sve ekspanzije, ko zna možda na zimu i odigram to. Nešto mi je ostalo u sećanju da mi je DS2 bio ubedljivo najlakši.

Meho Krljic

Sve piše na istom ovom topiku :lol:

Quote from: Petronije on 15-06-2014, 20:20:11
Blizu sam kraja, stigao sam u dragon shrine a vidim na wiki da mi je ostalo jos 4-5 bossova i isto toliko lokacija. Imam pun inventar kojecega, shardova, raznoraznih biljcica, ma sve i svasta, slabo sam trosio. Razmisljam da krenem odma' ng+ da ne propadne, iako sam planirao da se konacno osvetim Artoriasu. Jel vredi pocinjati ng+ Milane? Ima li nekih novih oklopa, oruzja, itema ?

Petronije

I ja sam listao topik juče. [emoji38]

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 19-07-2024, 22:09:03
Ali posle su se ipak kao iskupili remiksom u Scholar of the First Sin a koji ja nikako da odigram.

Pa, i to je uključeno u ovu kompilaciju koju Petronijev sin igra.

Meho Krljic

Vidim da niko ne spava od vrućine.  :lol:

dark horse

Ovde sunce ranije izlazi i trenutno je verovatno manje vruće nego u Bgd.

dark horse

A mislim da vama nije toliki problem sama temperatura koliko visoka temperatura pri zagađenosti od skoro 70%.

Po tome ste lideri u regionu, a verovatno i u Svetu. Ko preživi pričaće.

dark horse

Podaci od pre 15-45 godina, prilično slični kao i danas:

dark horse

Pri visokoj zagađenosti nelagodnost koju osećate je ekvivalentna 15 stepeni višoj temperaturi pri zagađenosti od 10%. Mada tvrde da je objektivno i gora od toga.

Meho Krljic

Plus visoka vlažnost a jutros je malo i pala kiša. PAKAO.

Nego, petronije, da li ćeš onda da igraš Scholar of the First Sin?

dark horse

Već on to igra. Tj, kritikuje, dok sinak igra.

Petronije

Teško, kupio sam danas najnoviju konzolu i igru, možda na zimu.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 20-07-2024, 11:59:27
Plus visoka vlažnost a jutros je malo i pala kiša. PAKAO.

Da, zagađenost i vlažnost su direktno povezane. Relativna zagađenost od 70% zapravo znači da je vazduh već iskoristio 70% kapaciteta da veže vodu na trenutnoj temperaturi. Ako padne temperatura, a vlažnost ostane ista, raste zagađenost.

dark horse

Quote from: Petronije on 20-07-2024, 15:56:31možda na zimu.

Sledeće je da das klincu Elden Ring i on ga pređe za dve nedelje

dark horse

Amyway, vratih se DS3 nakon refleksije da zapravo nikad nisam presao dlc-jeve za ovu igru.

Pitam se da li je Sestra Frida bila istorijski prvi fromSoft boss za tri faze?