• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

dark horse

Ocigledno se uzasno dosadjujem jer sa batalio sam Sestru Fridu i posle toliko oklevanja navalio na DEMON SOULS.  :?

Ali, ne verujem da ce Petronije ili Meho biti mnogo srecni, jer, za sada, mi deluje kao je ovo najlejm igra ikad i stvarno ne shvatam ceo hajp. Ne samo sto je grafika zastarela i na nivou ZX Spectrum, vec je kretanje bangavo, a sama akcija trivijalna i svodi se na "pronadji catalyst wand da bi ubio boss demona" ili "aktiviraj curse da bi mogao da ubijes duhove".

Mozda sam u nekom ranom stadijumu pa sve ovo mozda postane i zabavno, ali za sad je simfonija gledanja uzasne grafike pracena jos uzasnijim upravljanjem likom sa trivijalnim ciljevima koje moras da provaljujes u krajnjem stadijumu dosade igranja jedne ovoliko zastarele igre.

Zev.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Čekaj.
Prvo, igra se zove Demon's Souls. Jesi li siguran da igraš pravu igru?

Drugo, "grafika na nivou ZX Spectruma" je neshvatljiva izjava, sem ako ne igraš originalni Demon's Souls iz 2009. godine, koji je izašao samo za PS3. Pretpostavljam da ne, i da igraš Blue Pointov Rimejk od pre neku godinu ali ta igra je i dalje fantastična u grafičkom pogledu. Tako da sam iznenađen ovakvim opisom grafike.

Treće,.. moment-to-moment igranje je dosta slično Dark Soulsu, sem što nema "open world" strukture, odnosno nema logorskih vatri nego sekcije moraš da odigraš u celini da bi ih završio.

Četvrto, ovo je ekstremno laka igra u poređenju sa Dark Souls i nastavcima, ali nisam imao utisak da je dosadna  :cry:

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 11-09-2024, 09:11:14
Čekaj.
Prvo, igra se zove Demon's Souls. Jesi li siguran da igraš pravu igru?

Actually, lapsus, igram DARK SOULS Remastered. DEMON'S SOULS Remake je fantastična igra. Verovatno bi i DARK SOULS Remake bio, ali ovaj Remake je danas praktično neigriv.

Meho Krljic

Aha, remasterovani Dark Souls, to je već jasnije.  :lol:

Enivej, naravno da igra iz 2011. godine deluje malo zastarelo danas (remaster se pre svega bavio grafikom, animacije su identične, kontrole su identične itd.) i ima u toj igri dosta, jelte, iritantnih momenata. Svaki put kad dođem do jedne od hidri iznerviram se koliko je teško nanišaniti ih gde treba, ali... Meni je to i dalje fantastična igra. I sasvim je "otvorena", u smislu da se veoma veliki njen deo može igrati kojim god hoćeš redosledom, da se bosovi mogu ubijati na mnogo načina i da "preskriptivno" igranje, dakle, gde je sekvenca događaja diktirana tvrdo zapisanim dizajnom, imaš samo u par momenata.  PROBAJ DA ISTRAJEŠ!

dark horse

Pokusavam. Bukvalno ne znam kako sam ovo do sad istrpeo.  :( :cry:

Meho Krljic

Jesi ubio Capra Demona? On je prilično kul!!!!!!!!!

Petronije

Neću ovo da komentarišem, msm stvarno ne znam kako da ubedim nekoga sa takvim stavom da je ovo jedna od najboljih igara svih vremena?!?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

Pa dobro. Ja ti to verujem jer znam da postoji veliki broj najboljih igara svih vremena koje čak ni Harvester nikad ne igra. Npr, Tetris, Pacman, i sl.

mac

Igra mora da ima kraj da bi je Harvester igrao.

dark horse

Moja poenta nije bila na Harvesteru već da takve sintagme praktično ništa ne znače. Federer je možda jedan od najboljih tenisera svih vremena, ali šta.će mu to pomoći na Vimbldonu za 10 godina? Praktično ništa.

Ne kazem da je Dark Soul totalno nezanimljiv, ali mislim da je očigledno "loše ostario" i ne može se porediti sa Elden Ring, Bloodbourn ili Sekiro. Bar ja nisam, za sada, naleteo na sekvencu koja nije upečatljivija u ovim drugim naslovima i prava je šteta igrati ovo u ovakvom izdanju, ali moguće da je original već toliko puta "rimejkovan" kroz sikvele da nije ostalo ništa što je zaslužičo pravi rimejk.

Videću za Capra demone...

dark horse

Da raporturam: Capra demon (boss) predjen, do ostalih nisam stigao. Pripremam se za Blightown. Bossovi prelaki, sem hidre koja će biti teži zalogaj. Vratio sam se duhovima, nakon što sam dobio perm curse.

Prilagodio sam se bangavim kontrolama i zastareloj grafici. Sad najviše smeta što je grafika malo dečija, tj. previše svetlih veselih boja. Nije baš DIABLO 3 ali naginje.

Od zabavnih momenata najvise mi je leglo gađanje zmaja strelama u rep, nakon čega sam dobio oružje koje sam do skora koristio

Petronije

Reci mi, molim te da nas troluješ sa ovim veselim bojama. [emoji24] Dark Souls je posle BloodBorne bukvalno najmračnija i najsirovija igra u tom artstajl smislu, dok je Elden Ring najšarenija, i potpuno odstupa od horora približavajući se više fantasy-ju. Meni je Elden Ring spektakularan ali napisati ovako nešto, stvarno nije realno.

dark horse

Pa upravo zato i kazem, ne može čovek da se ne priseti tih kritika kako sve nije dovoljno mračno kao u Dark Soul, a realno ništa nije, pogledaj samo vrišteće crvene Hallow, koji su mi normalni tek u DS3 ( DS2 nisam igrao) gde su konačno primili sivu scary formu leševa, dok je u DS1 kao da je dete pravilo da se druga deca ne uplaše.

Cela igra je previše u tim osnovnim bojama, to su ublažili i poboljšalu tek u nastavcima, a i dizajn se poboljšao iz dečjeg u ozbiljniji. Pogledaj npr kristalne ljude iz DS1, nekakve nerealistične nabildivane plave baje sa kristalnom glavom i kakvi su u Elden Ring, potpuno novi moćan dizajn koji ne deluje kao da ga je dete pravilo

Petronije

Prvo pišeš o koloritu, a sad o dizajnu neprijatelja, skačeš sa teme na temu. I to si odabrao bukvalno jedinog lika koji je možda loše dizajniran, a inače je DS za svoje vreme imao odličan dizajn neprijatelja kao i animacije istih. I još upoređuješ sa Elden Ring. Msm kapiram šta te muči, ali kaži onda tako, eno i pacman ima lošu grafiku u odnosu na ER.

dark horse

Petronije, jel je tebi "mračna igra" nešto što bukvalno ima sve osnovne boje, crvenu, plavu, zelenu its, ili nijanse sive, kao u DS3?

Ti ovde imaš problem, jer si zacrtao da je DS1 najbolja igra svih vremena, i to ne počasno, kako se taj termin i koristi već bukvalno, i sad imas problem da to dokažeš.

Stvar je jednostavna i desila se sa svim igrama bilo koje franšize: niko ne tvrdi da je Tomb Raider 1 najbolji čak ni u toj franšizi, Assassin's Creed 1 ili Witcher 1, uvek je bolji neki sikvel. Jbga, to ti je tako, džaba se nerviraš... xwink2

Petronije

Ma ja se često i zajebavam na tu temu, naravno da ne očekujem da svima DS1 bude najbolja igra. Ali ni tvoji argumeni mi nisu validni, isto koliko ja branim igru, jer sam subjektivan, ti tako na silu pokušavaš da je ukanališ, jer ti se ne sviđa. Ipak iza mene stoji manje više kompletna gejming scena, koja smatra da je Dark Souls genijalna igra. [emoji38][emoji38]

dark horse

Quote from: Petronije on 15-09-2024, 19:56:27
Ipak iza mene stoji manje više kompletna gejming scena, koja smatra da je Dark Souls genijalna igra. [emoji38][emoji38]

Brate, i Vučić!! Nemo' sad da umanjuješ! xdrinka

Tex Murphy

Quote from: dark horse on 11-09-2024, 18:29:09
Pa dobro. Ja ti to verujem jer znam da postoji veliki broj najboljih igara svih vremena koje čak ni Harvester nikad ne igra. Npr, Tetris, Pacman, i sl.

Ајл хев ју ноу да је Тетрис једна од првих игара које сам играо и да сам својевремено био прилично добар у њему. Играо сам и Пакмана, али не толико много, Тетрис је ипак бољи.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Успут, мислим да смо сви озбиљни људи и да можемо да пензионишемо поштапалице типа "игра је лоше остарила". Тако нешто не постоји. Постоје добре и лоше и осредње и разне друге игре, али не постоје игре које су биле добре па онда некако напрасно постале лоше.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

dark horse

Ah Well.

Ne bi bio ja Linkin kad svoj stav, jelte, ne bih potkrepio linkom s mišljenjem (kompletne?!?!) gejming scene:

https://www.reddit.com/r/darksouls/comments/8w5ycp/opinion_this_game_has_not_aged_well

Petronije

Kompletna gejming scena na reditu, hau jes nou.

dark horse

Sad se ja nadam da samo troluješ i da ozbiljno ne veruješ da "kompletna gejming scena" bilo šta bilo gde.

Jer, Vučić. :(

dark horse

Upravo slučajno naleteh na neki video iz originalnog Dark Souls i mnogo bolje to deluje, bar što se kolorita tiče.

Kratki rekap: hidra je pokojna, zasad najintresantniji fajt u igri. Duhove sam preskočio, čini mi se kao near endgame oblast i bacio se na Blighttown koji i nije toliko pretežak koliko mi je isprva izgledalo.

Petronije

Pa čekaj, hoćeš da kažeš da Dark Souls nije prepoznata od strane igrača i kritike kao istinsko remek delo?
Što bih trolovao kad je to istina. Ne treba da mi kopaš nikakve linkove ka reddit temama, niti ću ja tebi išta dokazivati. Zašto bih se petljao u takve diskusije kad je to opšte poznata stvar? Ako si propustio taj deo tamo negde 2011. kad smo svi igrali, ok, i ja sam propustio gomilu igara, pa sad kad neke probam jednostavno me ne rade, ali stvarno ne razumem šta pokušavaš da mi dokažeš? Da je sad igra sranje a bila je svima dobra pre 13 godina? Eto ja to ne priznajem, i slažem se tu sa Harvesterom, a slaže se i moje starije dete koje ga obrće već ko zna koji put.

Over end out što se ovoga tiče.

Petronije

Hidru pobeđuješ tek kad nađeš određeni prsten, msm. tek tad ideš na nju, nadam se da si to uradio?

dark horse

2011-te čoveće.

To kao da voziš kola koja su iz 2011 i tvrdiš komšijama kako su to najbolja kola, prepozata od određenih atoriteta, a u isto vreme ignorišeš da si mogao da kupiš i isti model 2024 godište. Pri tome, autoriteti su i te kako nahvalili i Sekiro i Bloodborne i Elden Ring i takođe su i to legendarne igre, pa si, iz moje perspektive, upravo ti u konfliktu sa gejmerskim autoritetima, igorišući sve sem Dark Soul 1, što je prilično ekstreman stav, a ne široko popularan. Ti si najortodoksniji soulborne igrač koga sam upoznao, samo DS1 priznaješ!!

Duboko se ne slažemo oko ovog i da, nećemo više o ovom pošto se očigledno ne možemo složiti.

dark horse

Quote from: Petronije on 16-09-2024, 00:37:56
Hidru pobeđuješ tek kad nađeš određeni prsten, msm. tek tad ideš na nju, nadam se da si to uradio?

E, nisam znao da mi treba. Gotovo sad...  :D

Zezam se, imam neka dva prilično moćna prstena, ne znam na koji misliš..

[Edit]
Ne, nisam nosio prsten koji olakšava kretanje kroz vodu, ali može taj fajt i bez tog prstena, ostalo mi je nekih 4 potiona
Najveći mi je problem bio propadanje u vodi, kad prđem hidri suviše blizu, tako sam ginuo dva puta skoro pred kraj, a tu nikakav prsten ne pomaže.

Petronije

Pa da, ali lepo se vidi gde je ambis a gde je plićak, doduše u žaru borbe zanese se čovek. Svaka čast ako si je pobedio bez tog prstena, muka je to.

Meho Krljic

I ja sam je ubijao bez prstena i to jeste muka.

Inače, ovaj reddit link koji je Sendmen postavio, ako skrolujete posle prvog posta, svi govore tom liku da to što piše nema veze s mozgom i da su oblasti koje je naveo i 2011. godine bile smatrane slabijim dizajnom. No, naravno da je veličina Dark Souls u tome da se ne može svesti na svoje najslabije elemente, I to da i nakon trinaest godina i doslovno stotina klonova, imitacija i igara rađenih po istom obrascu, original u nekim stvarima nije prevaziđen. Dizajn mape je i dalje jedan od najboljih u istoriji videoigara a svakako jedan od najuticajnijih.

Petronije

E da, Linkin je juče izneo jednu neistinu, verovatno nenamerno ali ipak neistinu, i moram zaista da se osvrnem na to.

Quote from: dark horse on 16-09-2024, 07:23:12
Ti si najortodoksniji soulborne igrač koga sam upoznao, samo DS1 priznaješ!!

Prelistaj BloodBorne temu, gde smo vodili slične rasprave. Tamo sam naširoko nahvalio BB koji mi je u rangu Dark Souls po impaktu koji je proizveo na sva moja čula. Takođe sam ishvalio i Elden Ring, ali sam prestao da igram jer nemam vremena, a ne mogu da protrčavam deonice. Zapravo, jedina soulsborne igra za koju smatram da je loša je DS2. Sekiro mi se ne sviđa zbog tog bossrush koncepta ali nigde nisam napisao da je loša igra. Jedino što stoji je da smatram Dark Souls najboljom DS igrom, što može i ne mora biti tačno. Ovo nije produžetak rasprave, već samo demanti.
  xcheers

Meho Krljic

Sekiro je generalno najkontroverzniji zbog odsustva RPG elemenata, dakle, nema bildova, nema statistika, nema novih oružja. Ili ćeš naučiti da pobediš sa originalnim bildom i katanom ili te nema.

I što je meni, naravno bilo okej, ali naravnod a si time izbrisao OGROMAN deo onog što ljudi vole kod Souls igara. I, evo, kad su to vratili u Elden Ring prodali su 25 miliona kopija.*

* moguće je da su doprineli i neki drugi elementi!!

dark horse

Volim kad se ovoliko neraspravljate!!!

Ipak, nemojte zaboravit' da je ovo Sagita, what comes around goes around!  :lol:

Meho Krljic

Ja svejedno ne znam otkud tebi utisak da je Dark Souls šaren i vizuelno dizajniran kao za decu i da još to kažeš oosle igranja Elden Ringa, pa u toj igri se skoro ništa ne vidi koliko je mračna. Možda je na 4K televizoru drugačije ali sad sam gledao svoje snimke iz 2018. i to je jedna tmuša i mrakčina.

dark horse

Ebem ga, možda je do ovog Lg OLED gaming Tv-a kojeg sam pazario u emigraciji... možda ima neke Gejming optimizacije koje prave šareno...

Meho Krljic

Moguće, ja sam taj rimaster igrao na Playstation četvorci na običnom HD televizoru. E, sad, on ne ide preko 1080p u video autputu i same konzole ga apskejluju u 4K rezoluciju, pa možda malo to a malo neki gejming mod na televizoru što kažeš daju svemu malčice glamura. Ali to je jedna generalno smeđa, tamna igra. I u poređenju sa DS3 a pogotovo u poređenju sa Elden Ring. A i Dark Souls je napravljen u hardverskoj generaciji koja je forsirala "realističan" kolorit pa je većina igara iz perioda 2006-2013. smeđa, tamnozelena, metalno siva itd. Kad je Destiny izašao i krenuo da forsira primarne boje i svetle tonove ja sam se osečao kao da mi je izraslo treće oko  :lol:

dark horse

A ima i ovakva interpretacija, već kad vam želja za raspravom ne popušta, jelte:

Možda je Dark Soul oduvek i bio igra koja može da uplaši jedino dete od pet godina, sa karikaturama od čudovišta i koloritom od svih duginih boja, samo što ste svi vi kad ste to igrali bili klinci, jelte, pa vam je i takva boza od ikonografije delovala posebno mračno i kul.

Samo glasno razmišljam, ovo nikako nije produžetak rasprave!!

Meho Krljic

Pa nisam bio klinac sa navršenih četrdeset godina, majku mu.

I ne mislim da je Dark Souls trebalo da uplaši svojim izgledom, već mnogo više tim osećajem beznadežnosti, znanjem da je svet gotov, da prisustvujemo njegovim poslednjim trzajima i da se sve stalno ponavlja, bez izgleda da ikada bude bolje. Dakle, mislim, metafizičkije je to nego što na prvi pogled deluje.

dark horse

Šta su za tebe četiri banke Meho? Pa ti ćeš biti dete i sa sto šesnaest!!

Meho Krljic

No lies detected.

dark horse

Jbga, od tih tvojih "voleli smo baš zbog tih mana" argumenata se baš uvek gine, Petre Pane sa Sagite...

I za kraj (pun intended): Don't hate the player, HATE THE GAME!!

Meho Krljic

Vidim da Blight Town nije baš tako lak kako se mislilo  :lol: :lol:

dark horse

Mnogo lakši nego što sam očekivao. Prešao ga skoro, stigao do drugog bonfire i tu ću malo još da izlevelujem, pred bossa.

Sad vidim što Petronije toliko mrzi Lurniju, podseća ga na Blighttown, ali prc, nije Lurnija tako laka!!   xyxy

dark horse

Btw, nije mi se dalo sinoć celo veče igrati Dark Soul, mislim da ova igra to ipak ne zaslužuje, već sam radije veći deo vremena proveo uživajući u manhwi Solo Leveling. Što je nekako prijatno tematski zaokružilo veče!

Ako nisi čitao, topla preporuka.

dark horse

Fino. Nisam ni znao da je izašlo u Srbiji. Stigao do engleskog volume 7 juče, čekam da mi stigne 8 sa Amazona, a objavljen je samo još 9, koji mi je stigao pre neki dan.

Inače, na webu je već dostupan i novi serijal Solo Leveling Ragnarok, koju prati avanture sina glavnog protagoniste. Čitao i to ili čekaš da se završi?

Meho Krljic

Ne, ne, čekam da se završi.

I ja sam bio prijatno iznenađen da se to kod nas pojavilo, mada Srbija (i region) actually ima dosta dobru ponudu azijskog stripa. Prosto sam raznežen da klinci zaista vole mangu pa nekako onda što ne bi i manhwu  xjap xjap xjap

dark horse

Ok, zvanično prestajem s igranjem Dark Souls. Dovoljno sam video.

Možda joj se jednom vratim kad naprave Remake, ali ovaj Remaster nije vredan truda.

Jednostavno komično zastarela igra. Otprilike kao Gods of War 3 Remaster naspram Gods of War 2018 ili Witcher 1 naspram Witcher 3.

Meho Krljic

Ali... God of War 3 je dramatično bolja igra of God of War 2018  :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

dark horse

Možda iz perpektive kada je igra nastala.

Ali, grafički efekti su zastareli, a sam gemplej previše lak da bi igra zadovoljila svakog sem najokorelije fanove serijala.

Slično je sa Dark Souls. Sve mogu da oprostim, ali da su bossovi prelaki i sve se svodi na pronalaženje bonfire. Danas me mrzelo da levelujem i sredio oba sledeća bossa iz prve. i došao do drugog zvona koje je ključno i do kojeg se navodno teško dolazi.

Ma idi begaj.

Meho Krljic

Dobro, sad, neki su lakši, neki su teži. Bed of Chaos će ti biti prlična frustracija...