• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 17-09-2024, 21:50:25
Dobro, sad, neki su lakši, neki su teži. Bed of Chaos će ti biti prlična frustracija...

Možda Vessel of Hatred. Isključujem PS5 dok ne izađe.

Dotle sam na dijeti od knjiga i stripova.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Tex Murphy

Ја нисам играо ове игре, али сам читао многе коментаре и ово је први пут да видим да неко за неку ДС игру каже да је "прелака".
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

dark horse

Čitao sam i ja puno o ovom naslovu, što je podiglo moja očekivanja koja nisu ispunjena. Igra je jednostavno previše trivijalna da se uporedi s kasnijim fromSoft naslovima poput Sekiro ili Elden Ring. U tim igrama bossovi su neuporedivo teži od običnih traš mobova, dok ovde to nije slučaj. Sa vrlo malo levelovanja i upgrejda oružja si bog u igri, jer bossovi u većini slučajeva nemaju nikakvu mehaniku ili ai, jednostavno dođeš do njih i udariš ih desetak puta. Sve boss fajtove prelaziš iz uglavnom iz prve, ako nisi istrošio potione dok si tražio boss lair, u tom slučaju eventualno iz druge. Onih par bossova koji su teži, tj imaju neku trivijalnu mehaniku, poput hidre ili čudovišta sa pipcima iz podzemlja prelaziš tako što ih navučeš na jednu stranu i onda beziš i udaraš bossa nakon što je završio napad. Većinu neprijatelja u igri jednostavno pretrčiš, ne moraš ni da se boris, samo juriš od bonefire do bonefire. Treba ti visok endurance za trčanje i napadanje i visok vitaliti da ne moraš ni potione mnogo da koristis i to je to.

Meni su kasniji fromSoft naslovi pružili neizmerno zadovoljstvo i razumem moment nostalgije koji neki imaju sa ovim naslovom, ali kako sam ga preskočio u svoje vreme, moj momenat nostalgije je vezan za kasnije naslove i ovaj mi nije dovoljan izazov. Ne mogu nešto da gledam iz pozicije prošlosti, ako nisam tad igrao i kad je moja pozicija sadašnjost. Po meni, ovom naslovu je potreban hitan hejslifting u vidu rimejka, da u vremenima svojih sikvela sačuva i dalje istu reputaciju, kako je to urađeno sa demon's souls.

Možda bi se nešto promenilo kad bih igrao na lvl 1, ali zasad ne razmatram da pokušam da igram soulslike igre na taj način, moguće jednog dana i to probam..

dark horse

QuotePlaying Dark Souls after Sekiro/Elden Ring feels like winning NBA MVP and then going to play in a high school basketball match

https://www.reddit.com/r/darksouls/comments/ewtie6/dark_souls_1_too_easy/

Meho Krljic

Pa, lakša je od kasnijih igara, naravno. Nikakve sumnje u to nema. Ali opet, Demon's Souls je još lakša. Mijazaki već petnaest godina pravi sve teže igre, ili makar igre koje prepoznaju kako su igrači prelazili prethodnu igru i ima spremljena iznenađenja za igrače koji misle da će opet proći iste strategije i taktike.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 19-09-2024, 14:47:19
Ali opet, Demon's Souls je još lakša.

Ne bih se nikako slozio.

Jesi siguran da si uopste odigrao Demon's Souls Remake, ili samo original?

https://www.reddit.com/r/demonssouls/comments/198uva8/demons_souls_remake_is_the_hardest_souls_game/

Meho Krljic

Svašta. U rimejku sam doslovno poslednjih nekoliko bossova pobedio iz prve. Daleko najlakša SoulsBorne igra.

dark horse

Moguće da ti je bili lako jer si jednom već završio pa si sve znao..
U Demon's Souls je glavni zajeb što je bonfire tek kad pobediš bossa, i tako u svim svetovima. Meni je to bilo teško, jer kad pogineš moraš sve iz početka do bossa i sam boss fajt, dok je Dark Souls tu lakši, imaš dva tri bonfire pre svakog bossa, samo trčiš od bonfire do bonefire.

Meho Krljic

Ali možeš da se levelapuješ BESKONAČNO i ne smanjuje ti se skaliranje atributa kako ti rastu nivoi. Znači, svaki put kad stekneš nivo postaješ jači kao i kada si prešao sa prvog na drugi, tako da posle pola igre postaneš opsceno jak. Mislim, dizajn je, jelte, BROKEN.

dark horse

Manje više u svakoj souls igri dominiraš prekomernim levelovanjem, sem u Sekiro. Zato je i najteži.

Meho Krljic

Da, ali postoje soft i hard limiti. U Demon's Souls ne postoje, možeš da se leveluješ bezobalno!

dark horse

Ja sam blizu soft caps u Elden Ring i prilično sam op na NG+7, samo se pred sam kraj igre oseti težina.

Ne vidim nikakvu bitnu razliku. Jedini pošten i do kraja dosledan sistem ima Sekiro.

dark horse

Digni u bilo kojoj souls igri samo hp do soft caps i već će igra biti broken.

dark horse

Svašta sam otkucao i progutao mi je forum. Ukratko:

Dao sam igri još jednu šansu i nisam se pokajao, jer dlc Artorias of the Abyss je fantastičan, konačno dobro izbalansirana težina!!  :|

dark horse

Kao što sam već napisao juče, a forum progutao, dlc pravi bolno očiglednim tri velike mane originalne igre.

Dakle, evo šta mi zapravo najviše smeta:

- Bossovi su jednostavno prespori. Nije čak ni mehanika toliko očajna koliko oni jednostavno previše stoje i čekaju na tvoje udarce. Pri tome, čak i kad te neki oleše do polovine hp, dovoljno je popiti potion i siguran si.

- Potiona jednostavno ima previše za bitke s bossovima i prelaske od jednog bonfire do sledećeg., I 10 je mnogo, kamoli krajnjih 20. S obzirom da su bitke s bossovima i prelazak do sledećeg bonfire bez gubitka souls okosnica svake soul igre, ovo mnogo kvari utisak.

- Teži neprijatelji nestaju kad ih ubiješ, ne respawnuju. Ovo rezultira, da i ako eventualno bilo gde zagineš, lako se vraćaš na mesto smaknuća i kupiš soulove bez posledica. Dakle, anuliranje glavnog souls momenta, gde se svaka (početnička) greška plaća.

Ove tri stvari zajedno čine da je igra lagana šetnja u parku u poređenju sa ostalim naslovima (i tek sa dlc Artorias of the Abyss su ispravljene dve od tri stvari). U to ubrajam i Demon's Souls Remake, koji ću morati još jednom da pređem jer nisam siguran da ove tri mane nisu postojale i tamo, ali mi je to bila prva souls igra, kao i vama Dark Souls, pa sam na njoj prošao školu, pa mi i danas deluje teže, pa joj praštam mane. Iako Demon's Souls ima taj momenat s bonfire koji sam već pomenuo, da su svi bonfire na bossovima, što sa risponom nekih malo težih neprijatelja možda čini stvari komplikovanijim.

Meho Krljic

Meni Dark Souls nikad nije bio toliko lak, ali dobro, dopuštam da si ti mnogo bolji igrač od mene i da je ovo validan utisak.  :lol:

dark horse

Ne znam koliko sam dobar, ja sve souls naslove igram isto: sve vreme farmam souls dok ne dignem hp i endurance na soft caps. Bilo koji build da igraš, stvari postanu dramatično jednostavnije.

Sa 20 potiona nenormalno jednostavnije. Prešao i The Bed of Chaos a da se nisam ni oznojio. Za tu bitku hp skoro da nije potreban. Već samo brzina i skakanje.

Meho Krljic

Dobro, jasno, ali meni je to malo dosadan pristup, pa nikad nisam išao na taj način  :(

dark horse

Pazi, ako je Mijazaki vec te stats ostavio to kao regularnu opciju, nije ogranicio kao sa hard caps, glupo je ignorisati tu prednost.

Plus, ima oblasti gde je farmanje soulova ekstremno brzo. Npr, u Dark Souls to je oblast u sumi iza one kapije sto otvaras kljucem koji kupis za 20000 souls i gde u svakom runu dobijas oko 7000. I to bez itema za bustovanje soulova koje dropuju.

Za sat ili dva igranja vec si na soft caps.

Nisam ja jedini koji soul igre ovako igra. Zapravo ne znam nikog ko radi drugacije.

Meho Krljic

Evo, znaš mene i Petronija.  :lol:

dark horse

Sem vas na forumu, naravno, zaboravih da naglasim jer je očigledno!!  :lol:

Petronije

Pda, i ja volim da se mučim. Farmam se malo dok vidim da ima smisla, tj. dok mi ne treba puno cimanja da dignem level, to je obično nekoliko prolaza. Čim to počne da bude zamorno i pretvori se u klasično farmanje, teram dalje. A i to malo što sam nafarmao ulažem ravnomerno u ono što mi treba. Zapravo mislim da sam jedino endurance doterao do soft cap, i to pred kraj igre.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

I Meho je priznao da farma kad je raspolozen!!!

Meho Krljic

Povremeno da, ali generalno su Souls igre dizajnirane da možeš da ih pređeš i bez overlevelovanja pa je zanimljivije isprobavati razne taktike, pristupe, bildove itd. Ja sam ipak lenj igrač i više volim da vidim više igre i da generalno imam različita iskustva nego da se u jednom delu zadržavam dugo a onda ostalo pregazim bez mnogo interakcije.

dark horse

Meni je fora da dobijem dobru akciju u delovima igre gde levelovanje ne pomaze, a ne da insistiram da dobijem dozivljaj u svakom trenutku igre.

Po defaultu, levelovanje i ne bi smelo da utice na dozivljaj igre, upravo u tome je sustina souls koncepta. I u Elden Ring uglavnom i ne utice toliko koliko u starijim naslovima.

I postavlja se onda pitanje, gde je granica u nelevelovanju? Sto onda uopste levelujemo? Mozemo da pokusamo da predjemo igru kao level 1, jel... dobices jos zescu akciju svuda, samo ce trajati boga i oca dok se ne uvezbas... mozda u nekom trenuku, rekoh vec, ali zasad sam suvise lenj i da pokusam!!

Meho Krljic

Eto obojica smo lenji svaki na svoj način. No, jelte, ne valja kad lenjost čoveka spreči da uživa u igri, ali eto, valjda si iz Dark Souls ekstrahovao dovoljno zadovoljstva...

dark horse

Meni nesto sto je isforsirano ne moze biti pravo zadovoljstvo.

Ako vec autor Mijazaki prelazi svoje igre sa svim olaksicama koje zna da je ubacio, i ako po defautu levelovanje ne treba bitno da utice na dozivljaj igre, onda souls igre treba igrati bar na soft capsima da bi se dobio dizajnirani dozivljaj. To je neka moja logika, verovatno pogresna.

Naravno, uzivo sam u meri u kojoj je toga bilo u Dark Souls. Ocekivo sam da bude vise toga, s obzirom na hajp, i u jednom trenutku bio zabezeknut sto nije ali kada sam ta ocekivnja odbacio, jer su ocigledno bila nerealna sa igrom koju svoju legendarnost bazira na cinjenici da je bila zacetnik koncepta, sasvim sam solidno uzivao i dalje uzivam, posebito u dlc-iju koji je vise u fazonu kasnijih igara.

Anyway, u svakom slucaju sam na kraju svog souls proputovanja, bar sto se fromSofta tice, pa je svako novo dodatno zadovoljstvo, ma koliko maleno, dragoceno!!  :|

Meho Krljic

Čekaj, jesam ja nešto propustio? Kad si odigrao DS2???

dark horse

Eh, nisam vam rekao? Resio sam da DS2 preskocim, zbog losih komentara. Ipak to nije Mijazakijevo cedo...

Meho Krljic

Aha, OK, jasno. No, da se ne zbunimo, dosta je to dobra igra i dalje, a ima i ta njena kasnija verzija, Scholar of the First Sin koja je urađena da se približi standardima prve igre, tj. da bude više "kao Dark Souls" u smislu rasporeda neprijatelja itd... Ni ja to nisam stigao da još odigram, doduše...

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 24-09-2024, 13:59:10
dosta je to dobra igra i dalje, a ima i ta njena kasnija verzija, Scholar of the First Sin koja je urađena da se približi standardima prve igre, tj. da bude više "kao Dark Souls"

Mislis, ista verzija koju je Petronijev sin igrao, a doticni iskasapio na ovom istom forumu?  :lol:

Meho Krljic

Ne sećam se šta je Petronije o tome pisao... Ali znam da je dočekana sa dosta fanfara kad se pojavila.

dark horse

Ma, nije samo zbog komentara na Sagiti, nalazio sam na puno negativnih komentara posvuda.

A ako sam sa Dark Souls imao problem, ne verujem da ce mi problematicni Dark Souls 2 dobro leci...

Plus, uopste nije teska, sto je bukvalno eliminaciono za souls igru.

Meho Krljic

Pa... u određenom smislu je teža od DS jer ne možeš da radiš levelapovanje ovako kako si radio u ovoj igri. Nakon deset ubijanja protivnika oni se više ne respawnuju.

dark horse

Videću, možda. Ne vidim ništa zanimljivo od AAA/AA naslova, sem par dlc-jeva. Indi naslove ne mogu da smislim, rogulike slično, logičke smaralice tipa Animal Well su mi zanimljive 10tak minuta i puna kapa.

Sve je moguće. Na kraju ima da batalim igre jer sam izgustirao sve što mi se igralo. A souls naslovi su bili zadnji trzaj!!

dark horse

Pobedih Lord of Cindera i na moj užas igra je posle odjavne špice krenula na NG+.

A moj dlc?

Taman sam pomislio da ću morati sve iz početka i otidoh da vidim koji je finalni boss Dlc-ja, kad ono neki lik kog sam već utabao... Hahaha... E, toliko o Dark Souls!!

dark horse

Evo rank liste souls igara, sa kojom se apsolutno slažem, sem za 5-to i 6-to mesto, tj. Demon's Souls mi je bolji od Dark Souls definitivno:

https://www.thegamer.com/every-fromsoftware-souls-game-ranked/

Meho Krljic

Dobro, nije rđav redosled, zaista. Verujem da bi mnogi zamenili mesta Bloodborneu i Sekiru, ali to je već stvar ukusa.

dark horse

Da, površnim gledanjem zaista izgleda kao da je izbor prva tri favorita stvar ukusa, ali zapravo nije, u pitanju je čista matematika u kojoj Sekiro u nekim stvarima može da parira i Elden.Ringu (kao najjače soulbourne iskustvo, naprimer), dok je tu Bloodborne, bez obzira na najjaču grafičku stilizaciju u duhu originala poprilicno ukotvljen između drugog i trećeg mesta.

Meho Krljic

Ja ne umem da odem tako duboko u promišljanju ovih igara, ali razumem da mnogima Sekiro nije legao jer nema RPG elemente, magije itd.

dark horse

Nekima nije lego ni Đilas, a nerviraju se kad im kažeš da su za Vučića... Nema pravde!!

dark horse

Dosta dobro napredujem sa Dark Souls III. Izlevelovao sam poprilično, pa sam uspeo Lord of Cindera pobedim još dva puta, ovaj put solo, i zavšim sva tri kraja.

Trofeji koji su mi ostali uglavnom su vezani za čarolije, prstenje i gestikulacije koje treba da pronađem u igri i cenim da će to potrajati. Osim toga, jedini trofej koji mi nedostaje je Namless King opcioni boss. To će biti malko teže. Kao i Frida. I Demon in Pain and Demon from Below, koji otključavaju Ringed City.

Igraće se ovo još...  :|

Meho Krljic

Važno da si ti sebi našao način da odložiš prelazak na neke druge igre.  :lol:

Preporučio bih ti Monster Hunter Wilds, ali on je SAV u kooperativnom igranju...

dark horse

Zapravo, već sam razmatrao Monster Hunter serijal, preporučio mi ga je jedan moj kolega, i odigrao sam trailer za ovaj novi i probao par prethodnih delova.

Zanimljivo jeste, ali konceptualno (loviš razna čudovišta i upgrejduješ opremu) ne deluje mi kao moj cup of tea. Nekako prejednostavno.

Ostajem na Dark Souls III do daljnjeg.  :lol:

A potrajaće. Da bih dobio sve čarolije moram da pobeđujem druge igrače sarađujući sa raznim factionima, tj. nekim trećim igračima. Biće zajebato.

Kad smo već kod kooperativnog igranja, jelte.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 09-02-2025, 21:50:36
Važno da si ti sebi našao način da odložiš prelazak na neke druge igre.  :lol:

Da, zamisli, način se zove igranje dlc-jeva za Dark Souls III!!

Kako sebi objašnjavaš što si odigrao dlc za Elden Ring, pa još pišeš rivju o tome, a zabašurio čunjenicu da NIKAD nisi igrao čak 2
(i slovima: DVA) dlc-ja za Dark Souls III?!?!!!  :?

Meho Krljic

Pa... lenj sam.  :lol:

dark horse

Vrlo selektivna lenjost!!!!

Pogotovo jer fanovi rangiraju The Ringed City dlc odmah iza Shadow of the Eldtree, dok je prvi, ispred ova dva, neprikosoveni Old Hunters za Bloodborne.

Meho Krljic

Ha, ja čak ni Old Hunters nisam završio, mada ga jesam igrao, tako da je moje završavanje Shadow of the Erdtreee zapravo PODVIG.

dark horse

Kako bre nisi prešao Old Hunters? Sećam se da si Ludwiga prešao, pričao si mi dok sam se ja mučio sa njim, na NG+, jer mi je trebao Ludwigov mač, koga sam zaboravio da pokupim u prvom prelazu.

Orphan of Kos je bukvalno na par minuta igre od Ludwiga, spičiš u prolazu Lejdi Mariju, i lakši je od njega i to poprilično.

Ludwig je praktično jedini bloker za Old Hunters. Ako nisi prešao onda je to samo jer nisi ni hteo da pređeš!!

Meho Krljic

Ne, na Ludwigu sam stao.
Evo sad kad Sony najavi Remaster, pa nama koji već imamo igru dopusti da ga daunloudujemo za dž, ja nastavim i završim.   :lol: