• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igre koje najviše očekujemo

Started by ridiculus, 22-08-2014, 20:33:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

To jeste simpatična novost. Ali ajde da prvo savladamo PoE i Torment ToN na kome je sveti Kris takođe participirao kao pisac, pa ćemo da idemo dalje.

neomedjeni

Sveti Kris se piše sa dva velika slova.  :lol:

Jašta, sve ćemo to redom. I da ne zaboravimo, danas će mister YES da predstavi novi video materijal iz POE-a, hajpa radi. To se ne propušta.

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Petronije

Meho Krljic

A ja došo to da okačim  :lol: :lol: :lol:   Mislim da znam šta ću sledeće Kikstartovati.

Meho Krljic

Intervju sa Šonom Marijem u kome se dobija dosta interesantnih novih informacija o No Man's Sky:

http://www.eurogamer.net/articles/2015-01-22-so-what-do-you-actually-do-in-no-mans-sky

Evo i malo podsećanja kako je igra izgledala pre mesec dana:

PlayStation Experience LiveCast | A Look at No Man's Sky

neomedjeni

Taman me zagrejao Daglas Adams kad naiđoh na "PlayStation 4 game" mrsku oznaku.  :cry:

Meho Krljic

Izlazi i za Windows, ne jedi se.

Edit: Ali, uzgred, tebi se STVARNO isplati da kupiš Playstation 4. Pomisli: Dragon Age Inquisition, The Witcher 3, Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, Bloodborne, sve su ovo igre za koje moraš da spizdiš nekoliko stotina evara u PC, a isto toliko daćeš i za PS4 koji ćeš onda bez daljeg razmišljanja koristiti dobar deo naredne dekade, a na njemu će izlaziti još divnih igara (Mass Effect 4, sledeći TES, sledeći Fallout...)

neomedjeni

Hm, u čemu je kvaka, te igre manje koštaju ako ih igraš na konzolama, ili...

Meho Krljic

Ne, ne, manje koštaju na PC-ju. Ali bi ih igrao u prijatnoj 1080p definiciji na velikom televizoru, zavaljen u fotelji, umesto u MOŽDA višoj rezoluciji, ako to tvoj kompjuter može da izgura, zgrbljen nad tastaturom, plus ne bi morao da apgrejduješ računar kada izađe sledeća zahtevna igra, plus mogao bi da prodaš igre kada ti se više ne igraju.

Plus, naravno, Bloodborne ne izlazi za PC.

Meho Krljic

Nego, šta nam rade Sony i Konami. Prvo najave Suikoden II (i I) još u prvoj polovini Decembra tokom Playstation Experience iventa. Onda ga pet dana kasnije objave na američkoj PSN radnji. Onda kažu "E, vi Evropljani, jedite govna, šta, izaći će u Januaru." "Kad?", pitamo mi, "Štavasbolikurac," odgovore oni nadmeno, "recimo polovinom Januara". Onda mi kažemo "Ali zašto? Nema lokalizacije, nema nikakvih dodatnih poslova na ovim igrama, to su samo Playstation 1 ROMovi, za ime Al'laha!!". Onda oni kažu "Hahaha, jel' boli kad vam ga uvalimo ovako na suvo, hahaha" a mi ko neki jadnici svakih par dana trčimo na PSN radnju i snuždeno tragamo za Suikodenom tamo. Naravno, u svojoj neverovatnoj mudrosti, Sony je uredio tako da se na Playstation 4vorci ne mogu pretraživati igre koje na njoj ne mogu da se poteraju (iako naš PSN identitet jasno saopštava da imamo i Playstation 3 i PSP i Vitu), pa onda moramo da palimo i druge konzole samo radi provere radnje iako sve vreme na PS4 igramo Guilty Gear.

E, onda, onako uzgredno, na Playstation blogu Džavad Ašraf u jednom od komentara kaže "This is now due in the beginning of February. I know this will disappoint some, but I'm sure the wait will be worth it. Look forward to it " i stavi smajli na kraj. Što se na srpski prevodi kao "Ćuti dok te karam", sa sve šamarom.

Mislim, znam da je besmisleno da sad imamo kao neke meltdaune jer ipak, pričamo o igrama starim deceniju i po koje možemo da igramo u drugim varijantama ako nam baš gori, plus, naravno, čekanje par nedelja na njihovo objavljivanje nije uporediva muka sa nekim ozbiljnim problemima koje u životu imamo, ali eto, budale smo i ja kiptim od besa.  :lol:

neomedjeni

I ja sad treba da trčim da kupujem konzole, kako bih postao još jedna žrtva japanskog osećaja za dobar biznis? Nikad!!!
Zbilja sulud razvoj događaja.

Meho Krljic

Nema ovo mnogo veze sa Japanom jer je, ako je verovati Džavadu, u pitanju QA testiranje, a to znači da to radi evropska Sonyjeva kancelarija. Opet, zaista ne znam koliko QA testiranja radiš na petnaest godina staroj igri koju samo u formi ROMa kačiš u prodavnicu, ali nije da se ja u to sve razumem.

Edit: Srećom, ima ko se u to razume.

Meho Krljic

Ko čeka, taj & dočeka; remasterovan Homeworld konačno izlazi 25. Februara u formi kolekcije od dve igre i već se može priorderovati na Steamu za tridesetak evara.

neomedjeni

Sunce ti, zaboravio sam da je ovo ikad postojalo!
Zapravo je čudno da je sve ove godine niko nije pokušao da revitalizuje franšizu, bila je veoma popularna, koliko se sećam.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

neomedjeni

To ne dolazi u pitanje.

Nego, još jedna prezentacija POE. Samo momenat u kom je Džoš počeo da "urla" na Adlera zato što je zaboravio da pokupi loot je neprocenljiv. Inače, Adler je očigledno toliko loš u igranju igara da su mu dali da igra PoE sa overpowered partyjem kako se ne bi izbrukao.  :lol:

PAX SOUTH 2015 Obsidian Entertainment - Pillars of Eternity

Ugly MF

"This is now due in the beginning of February. I know this will disappoint some, but I'm sure the wait will be worth it. Look forward to it " i stavi smajli na kraj. Što se na srpski prevodi kao "Ćuti dok te karam", sa sve šamarom.

Konacno neko da je razumeo kako treba prevoditi sa stranskog na Srpski! xjap

дејан

Quote from: Meho Krljic on 26-01-2015, 07:24:15
Ko čeka, taj & dočeka; remasterovan Homeworld konačno izlazi 25. Februara u formi kolekcije od dve igre i već se može priorderovati na Steamu za tridesetak evara.

превише пара за ремастер, 15 е по комаду...сачекаћу божић 2015
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Jebem ti SVE kako ovaj Titan Souls ima dobru grafiku. A i gejmplej zaista deluje kao da će ispuniti onaj zavet koji je autor dao kada se pojavio sa igrom pred licem javnosti: kao Shadow of the Colossus i Dark Souls spojeni u jedno i prebačeni na osmobitnu estetiku. Trejler:

Titan Souls - Gameplay Trailer

Privju:
Titan Souls Takes The "Souls" Part Seriously

neomedjeni

Slatko, nema šta.

Da se vratimo verovatno najiščekivanijoj igri godine, trećem Vičeru. Lakši deo posla obavljen - novinari su oduševljeni igrom i utrkuju se u pohvalama. Još ako za sve rečeno imaju pokriće, čeka nas neverovatno iskustvo.

http://www.gamebanshee.com/news/115006-the-witcher-3-wild-hunt-hands-on-previews.html

Meho Krljic

Shadowrun Hong Kong kikstarter kampanja ide odlično, već je skupljeno 700 hiljada dolara a ima još tri nedelje do kraja. Sa ovim parama, tim sad već može da redizajnira Matriks sekcije igre a to je meni bila jedna od glavnih zamerki u originalnom Shadowrun Returns. Evo šta kažu u HBS-u glede ove teme:

QuoteNow that we've hit our funding goal for the Revamped Matrix, we thought you'd like to hear a bit more about what we're planning. As we said, our goal is to evolve the gameplay along with the look & feel of the Matrix in Shadowrun: Hong Kong. Overall, we want the decker's gameplay to feel like dangerous legwork, investigation, and hacking. One of the ways we hope to achieve this is with increased opportunities for risk & reward. The more chances you take outside the scope of achieving your core objectives, the more potential benefit to you... and the greater chance of being discovered. Combat will still be a factor, but it won't be your entire Matrix experience. 
To that end, we've created a list of new Intrusion Countermeasures (IC) that we plan to add to the game. The new IC is intended to expand Matrix gameplay beyond simple combat mechanics by adding new types of interactions. All have been designed on paper and reviewed by our engineers and artists. Once they've been proven out through prototyping and we're confident in our ability to execute on them, we'll share them in a future Backer Update.  As with DMS and DF, you'll still break into a corporation's secure local systems during a run to gain access to a variety of tactical objectives but there will also be places in the story where you'll travel through distinct areas of cyberspace to "sculpted systems" - distinct digital representations of their owners. 
By revising the basic look and sound of the Matrix and creating small "set pieces" of sculpted systems, we hope to give you a better feeling of traveling through cyberspace (for illicit purposes, of course). Concept art for our updated Matrix environment, including an image of a sculpted system will appear in a future Backer Update.

neomedjeni

Zar glavna zamerka orginalnom SR-u nije to što se u drugom delu igre priča nekako, kako da kažem, raspala?  :lol:

Jašta, Matrix sam po sebi nije zanimljiv, ali u mom srcu će večno ostati toplo sećanje na deonicu u igri u kojoj sam paralelno kontrolisao dekera u matrixu i ostatak tima u realnom svetu koji pokušava da ga odbrani od nepresušnih talasa neprijatelja koji samo stižu jedni za drugim.

Meho Krljic

Pa, da, takvih momenata je bilo premalo i Matriks je uglavnom tretiran kao "obična" borba samo sa wireframe grafikom. Sa ovim što pišu za Hong Kong, trebalo bi tu da bude zanimljivijih situacija.

Meho Krljic

Perin će ovo umeti da ceni, ima indicija da će remasterovana Verzija Fahrenheita biti dostupna za kupovinu preko Steama u skorije vreme. Plus, pominje se da je uncensored i uncut, dakle, tu je sve što smo u ovoj igri voleli, uključujući nekrofiliju 'n'shit  :lol: Naravno, podsetiću da je ovo daleko od SJAJNE igre (David Cage, kako rekoh nedavno, kreće u svoje igre kao da će praviti drame a onda negde usput izgubi nit i sve pretvori u dajrekt tu vidio sci fi eksploataciju) ali ima ona svoje kvalitete i treba je odigrati.

Father Jape

Ja sam imao tu sreću da je igram u vreme kad sam mogao vrlo lako prenebregnuti sve te mane i uživati u kvalitetima. Zato i nemam nameru da joj se vraćam, ovako će mi uvek ostati u lepom sećanju.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Meni je isto ostala u solidnom sećanju, ali ja sam je igrao dosta posle izlaska, bio sam spreman na ludačke skokove u tonu i tematici pa me je najviše iritirao kontrolni sistem. Ali to je David Cage, uzmimo ga ili ga ostavimo... :lol:

Perin

Quote from: Meho Krljic on 27-01-2015, 11:12:25
Perin će ovo umeti da ceni, ima indicija da će remasterovana Verzija Fahrenheita biti dostupna za kupovinu preko Steama u skorije vreme. Plus, pominje se da je uncensored i uncut, dakle, tu je sve što smo u ovoj igri voleli, uključujući nekrofiliju 'n'shit  :lol: Naravno, podsetiću da je ovo daleko od SJAJNE igre (David Cage, kako rekoh nedavno, kreće u svoje igre kao da će praviti drame a onda negde usput izgubi nit i sve pretvori u dajrekt tu vidio sci fi eksploataciju) ali ima ona svoje kvalitete i treba je odigrati.

Da, hvala Mehmete, lepe vesti zaista. Malo me omelo u radovanju ovo što se dešava sa Uplayom (ne znam da li sam uopšte ijednu igru kupio direktno od njih, pa sav strepim).

A Indigo Prophecy je igra sa mnogo mana, ali je isto tako prva igra koju sam igrao...tako. Mislim, sve te odluke, i sami naglasak na narativu sam prvi put susreo tu...A naravno, i THEORY OF A DEADMAN, sa pesmom i numerom iz igre SANTA MONICA ne da me oduševio. A da se podsetimo:

https://www.youtube.com/watch?v=Ixyk9qK6XUY

Meho Krljic

Izašao Fahrenheit juče, devet evra na Steamu. Pošteno!!!!!!!!!

neomedjeni

Meho Krljic

Hahah, da, Torment je očigledno shvaćen vrlo ozbiljno sa dijaloške strane. Biće to dobra igra, čini se.

A Shadowrun: Hong Kong takođe lepo gazi u preprodukciji. Ovaj gif je vrlo simpatičan:

neomedjeni

Nakon Dragonfalla, mislim da je bezbedno zaključiti kako su momci i devojke iz HS pronašli dobitnu formulu i da će Hong Kong gotovo sigurno valjati.

A što se Tormenta tiče, da nisam verni Kromov sledbenik, otišao bih da prinesem par žrtava nekom bogu koji mari da ovde ne dođe ni do kakvog odlaganja, jer zamislite godinu u toku koje izađu i Pillars of Eternity, Witcher 3 i Torment: TotN... a onda se široko osmehnite.

Meho Krljic

A sa JRPG strane će izaći Bloodborne, Persona 5 i Fire Emblem If. Kad samo pomislim da sam pre desetak godina bio siguran da su singl plejer rol plejing igre mrtve i da su KOTOR i Bloodlines poslednji (veličanstveni) trzaji žanra na izdisaju.

neomedjeni

Dakle, čak je uspostavljen i balans između zapadnjačkih i istočnjačkih RPG-ova. Dani slave!!!  xdrinka xjap

Meho Krljic

Oh!!!!!!!! Započnimo šuškanja i špekulacije jer je Sony tokom događaja u Taipeiju prikazao vrlo sumnjivu cifru "2", a Hideo Kođima je na tviteru pomenuo da ide da obiđe Platinum. Dakle, Metal Gear Rising 2  će se praviti!!!!!!!!!!!! Teško mi je da opišem koliko sam srećan zbog ovoga.

Meho Krljic

Gamerbee igra Street Fighter V protiv Daiga i... dobro se drži (mada izgubi) uzevši u obzir da mora da igra kao Chun Li koja mu nije jača strana...

Street Fighter 5: Daigo (Ryu) vs. GamerBee (Chun-Li) exhibition match at Taipei Game Show

neomedjeni

Stiven Karter je napisao veoma informativan rivju koji je uzdrmao moju rešenost da pazarim NEO Scavenger.

http://www.gamebanshee.com/reviews/115035-neo-scavenger-review.html

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 03-02-2015, 09:18:45
Druže Mehmede, vide li ovo?

Ne, ne, neću sebi da spojlujem početak.

neomedjeni

Ah, hvale vredna suzdržanost koju nikada nisam uspeo da zapatim. Ja sam sebi već spojlovo ne samo početak, već sve živo što sam mogao u PoE.  :cry:

Meho Krljic

PoE isto nisam ništa gledo i čito sam najmanje što mogu.  :lol: Doduše, ja sve to pokvarim posle kad igram jer moram da gledam u Walkthrough za neke opskurnije elemente (recimo, sad u Wastelandu sam se predao i pogledao par pasvorda za neke brave jer, da me ubiješ nikad mi ne bi palo na pamet da je pasvord za vrata u malom mestašcetu koje je preko pola Arizone i preplavljeno zombijima, na nekom od eksponata u muzeju u rendžerskoj citadeli).

Meho Krljic

Čekanje na Hotline Miami 2 je mučno jer je igra trebalo da izađe još u Novembru, pa odložena za "early next year" pa sad još nemamo ni datum a ta igra nam treba KAO VAZDUH, ali sad možda i imamo datum, naime, ako se pozove broj koji su tvitovali na oficijelnom tviteru igre, dobije se poruka u kojoj se više puta ponavlja reč "March". Dakle, Mart a "lokal 10" kako piše u uputstvu možda ukazuje na deseti Mart, koji je Utorak, a Utorkom igre obično izlaze. Ergo!!!!!!!!!!!

Inače, ludilo je kako je Kaktus uspeo da od opskurnog, totalno sobnog proizvođača bizarnih besplatnih igara, postane mozak iza jednog od najiščekivanijih naslova ove sezone a da je to učinio ne kompromitujući baš ništa u vezi sa svojim načelima, estetikom itd. Naprotiv, Hotline Miami je samo fokusiraniji od starih Kaktusovih igara ali je tematski i sadržajno zapravo ekstremniji od svega što je pre radio. Rispekt.

Meho Krljic

Hendz on privju za Bloodborne koji konačno otkriva neke fundamentalne novine u odnosu na Souls igre:

http://www.ign.com/articles/2015/02/03/bloodborne-hands-on-we-were-punished-and-we-liked-it-ign-first

Na primer, kako smo i nagađali, umesto duša ovde je krv valuta koja služi za levelapovanje, kupovinu opreme itd. Kad poginete, gubite svu valutu koju ste imali sa sobom. Ali, umesto da u narednom dolasku samo pipnete krvavu mrlju na patosu, stvari su sad složenije: sva krv koju ste izgubili prelazi na nekog od neprijatelja sa kojima ste se borili, koga sad morate uloviti da biste povratili svoju krv. Oh!

neomedjeni

Zvuči surovo. I zabavno.

Na korak sam od odluke da upadnem u Early Access za Underrail. Svi koji igraju igru je neštedimice hvale, a cena je samo 8 evra!!! Ne verujem da će biti tako niska kad izađe u prodaju.

Meho Krljic

OK, Atlus je objavio novi trejler za Personu 5 i ja sam oficijelno raspamećen. Kako se i očekivalo, igra je kombinacija high school simulatora i borbe sa demonima, ali ovde se vide elementi špijunskog trilera  :-? :-?  Seting je, naravno izvanredno stilizovan, muzika vrhunska, a nešto malo šetanja i akcije što se vidi sugerišu jasan apgrejd u odnosu na P4 koja je... pa jedna od meni najdražih igara ikad napravljenih. Samo ću reći da Half-Life 3 i The Last Guardian ima grdno da se potrude da mi izazovu ovolike tahikardije:

ペルソナ5 PV#01

Evo i analize trejlera:

http://kotaku.com/analyzing-the-persona-5-trailer-1683939185

Meho Krljic

Dosta sam pljuvao po Camouflaju, uglavnom zato što je Republique bio prvi kikstarter koji sam podržao a oni su zatim sve dosta loše hendlovali. Ali svetlo na kraju tunela se ukazuje sve jače: desktop verzija igre ne samo da je skoro tu, da će sadržati za početak tri od pet predviđenih epizoda, nego je i na Unityju 5 umesto na četvorci kako je rađena iOS verzija i u Camouflaju je smatraju definitivnom verzijom. Aferim.  :lol: