• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

I možda meni najdraža pank pesma sa teritorije Beograda... ikad

uzbuna - chelsea

Meho Krljic

Father Jape

E, ovaj Rotten Sausage nije los.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Uživo su bili bolji, greota što nikad nisu stigli da sazru.

Meho Krljic

I malo da promenimo štimung, i nasmejemo se kako klasičan hevi metal može da izgleda urnebesno kad se teleportuje u sadašnjost (mada ja ovu pesmu istinski volim):

Tygers Of Pan Tang - Gangland

Meho Krljic

Uzgred, Solstice su bili bend koji nikad nije dočekao sasvim zasluženu slavu, pa evo u pomen na preminulog Petera Steelea, kako obrađuju najveći hit Carnivorea:

SOLSTICE S05 s.m.d. (carnivore cover)

Meho Krljic

I da završim još jednim bendom iz te ekipe koji je bio malčice poznatiji...

Monstrosity - Manic

Na ovoj pesmi, dakako peva George Fisher koga smo nekoliko puta u Beogradu gledali sa Cannibal Corpse...

Agota

Đorđe Balašević - Badnje veče

Ne, nije svako vece Badnje,

al' ovo danas, sasvim slucajno - Badnje je.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Gudeja

George Fisher...zvuči kao ime iz nekog filma.  ;)

Jesu - Friends Are Evil

Volim ovu stvar, ne znam zašto.
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Meho Krljic

Pa, friends are evil je možda najbolja stvar iz te rane Jesu faze... Mada sam ja voleo i ovu:

JESU - Walk On Water (Live)

Jesu je potom postao previše sheogaze za moj ukus... Šteta što se malo više nije ugledao na svoje negdašnje uzore poput... Terminal Cheescake

Terminal Cheesecake - John.F.Poodle

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Aaaa, Mišel Šokd!!!

Ipak, da zamesimo malo sa malko fanka:

WAR - Me and baby brother

Meho Krljic

I mali blest from d pest. (Naravno, ja sam ovo prvo čuo u Braći Bluz). Kakva pesma!! I kako Keb peva!!!

Cab Calloway - Minnie The Moocher

Alex

Meho Krljic

Aaaaaa Suzan Vega!!! Sve moje favoritkinje!!!

Skrimin Džej je samo želeo da bude zvezda:

Screamin Jay Hawkins - I Put A Spell On You

Mada je i CCR verzija sjajna:

I Put A Spell On You - Creedence Clearwater Revival

Alex

Alex

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

:lol:

I nešto što svi znamo iz Toma i Džerija. Čak je, moram reći ta verzija... zahebanija

Louis Jordan & His Tympany Five--Is You Is Or Is You Ain't

Kao što se vidi, Ira"Buck" Woods je imao štofa u pičku materinu

Tom and Jerry - Is You Is or Is You Ain't My Baby 1946

Alex

Agota

Meho Krljic

Opasan je bio Ira.

I da se za večeras ispišem ovom kafkijanskom fantazmagorijom kakva nikada kasnije nije napravljena u domaćem hip-hopu:

Sunshine - Stanar

Alexdelarge

Quote from: Meho Krljic on 07-01-2011, 00:00:40
I nešto što svi znamo iz Toma i Džerija. Čak je, moram reći ta verzija... zahebanija

pa ovo je straobalno. :!:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alex

Alex

Father Jape

Wow, na ovoj strani znam za vise od jedne stvari!!!

Naravno, u pitanju su Hawkins i Calloway.

Elem, volim i original na ruskom, ali ponekad nista ne moze da zameni ovo:

Powerglove - Tetris

Meho Krljic

Metal je metal...

Ipak pošto je Žićbo, evo nešto sentimentalno s moje strane

Ground Zero - Those Were The Days

Father Jape

Meho Krljic

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Agota

Имам једног пријатеља који је дошао и треба му место за боравак.
Предложиo сам му твоју кућу, молим те да га примиш. Његово је име ИСУС
ХРИСТ. Сада реци тихим гласом: "Можеш ући ГОСПОДИНЕ, ја те требам,
очисти моје срце својом крвљу и благослови моју фамилију".Пошаљи га
20-торо пријатеља и сутра ће ти се догодити чудо, ако верујеш у БОГА.
Сети се, ако га одбијеш, БОГ рече: "Ако ме се одричеш међу људима ја ћу
се одрећи тебе пред мојим ОЦЕМ".Кроз 4 минута примићеш једну лепу
вијест. НЕ ВРАЋАЈ

Rambo Amadeus- Sega Mega

Meho Krljic

Josephine

Agota

Meho Krljic

Volim i ja Toma Hardija, ali ovo nije sasvim u skladu sa pravilima ovog topika. Dok, ovo recimo jeste:

Fudge Tunnel, Best Friends Wife.

:| :| :| :| :| :| :| :|

Meho Krljic

Evo i jedna iz poznije faze:

Fudge Tunnel - Circle of Friends, Circle of Trends

I kao bonus još nešto sa Earachea onog vremena. Pitch Shifter iz momenta kada su se konačno oslobađali stigme Godflesh klona, ali je ovo nova verzija pesme sa prvog albuma koja je totalni Godflesh ripoff. Ali kida:

Pitch Shifter - Landfill (Desensitized Version)

Bend je posle postao takva sramota da mi je teško i da mislim o tome.

Meho Krljic

Mislim, evo za old skool fanove original verzije sa sve titularnim pitch shifter efektom na vokalu:

PitchShifter - Landfill

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!