• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Meho Krljic

Meho Krljic

I evo nešto više po temi ovog topika:

Forbidden - Chalice of Blood (Live)

Hevi metal kako ga je Alah i zamislio.

Gudeja

Beirut- The Akara

Beirut - Cliquot

Nemam pojma odakle mi ovo na hardu. Ispostavilo se da imam celu njihovu (doduše neveliku) diskografiju a nisam sigurna kad, kako i zašto sam to skinula. Možda sam počela da skidam muziku i u snu...Enivej, ovo nije uopšte loše... :D
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Meho Krljic

Dobar je Zaharije mada ja i dalje za dlaku preferiram bratski A Hawk and a Hacksaw:

A Hawk & A Hacksaw + The Hun Hangár Ensemble - Serbian Cocek

Naravno, Srbi će prepoznati o kojoj se pesmi radi i da ona u stvari u svojoj originalnoj verziji nije čoček, ali... lepo to zvuči.

M.M

Meho, nisam video onaj klip. :)
Pretpostavio sam voliš 30 seconds to Mars  :!: :D  :|.
A sada ozbiljno pitanje: objavili su novi album, jesi li preslušao?

Meho Krljic

Zapravo, ne  :oops: Nisam ga preslušao i ne volim 30 Seconds to Mars. Pre nekih 5-6 godina mi je jedan delegat Nemačkog Crvenog krsta punio glavu njima i doneo mi par albuma na USB stiku u kancelariju, ali mislim da nije trajalo ni trideset sekundi pre nego što sam prekinuo da ih slušam. Generalno ne slušam gitarsku pop muziku... ma šta ona bila. Više ovako nešto:

Philip Jeck - The All of Water

Meho Krljic

A kad smo već kod gitara... Ponovo okupljeni Altered States i majstor Kazuhisa Učihaši:

Altered States: November 20th, 2009 @ Metro, Kyoto

Nije baš song ali jeste za do besvjesti.

M.M

Meho, ovo je bila provokacija za 30 seconds to Mars. xjap
Mnogo su oni slatkasti za tvoj ukus.

Meho Krljic

Mnogo, zaista. Ja sam više za nešto ovako.

Henry Cow - Terrible as an army with banners

Danas ovo možda zvuči prenaivno i prepretenciozno ali pre 35 godina bio je to surovi kating edž  :lol:

Meho Krljic

Naravno, prava besvjest sledi uz nešto kao što majstor Abe radi, sviranje sve vreme sa sto posto prisustva:

Kaoru Abe 阿部薫

Meho Krljic

A Abe je svoje najabrazivnije momente ponudio uz Masajukija Takajanagija. Ovo... nije baš za svakoga, ali jeste sjajna improvizovana muzika svirana bez upadanja u pripremljene gestove i idiome:

Abe (as) + Takayanagi (g) - Kaitaiteki-Koukan (1970)

Još preko ide film Maje Deren... pa ne može bolje.

M.M

Meho, ajd da se mi vratimo korenima, mada... javlja mi se da ti baš i ne obožavaš ovu fazu benda. Ako je za utehu, pesma je dobra.  :|

Metallica - For Whom the Bell Tolls (S&M) [HD]

Meho Krljic

Pa, For hum d bel tols je draga pesma, naravno. Mada je meni to proseravanje sa orkestracijama potpuno bezveze.

Evo još vintidž metala:

Riot - Run For Your Life

M.M

Meho Krljic

Da, Tool, pošteno.

Candiria, međutim, je više maj kap ov ti:

Candiria-300 Percent Density

A Yakuza posebno

yakuza - cancer industry

M.M

Candria je ok. Yakuza, je interesantan, ali malkice napadan. :D

Meho Krljic

Pa, sad... to je metal, nekako mu je u opisu posla da bude napadan  :lol: Ali kapiram da ljudima malo neobično zazvuči taj saksofon i to... Meni je baš sjajno to što ima nagle varijacije u tempu i dinamici, mada shvatam kako to ume da deluje napadno.

M.M

Vidi ovako, volim metal, ali poneka podvrsta tog žanra mi ne odgovara. Da bih je svario moram da budem baš raspoložen. Eto, to je to. Lično, nemam problema sa metalom. Čak, preferiram tvrđi zvuk  :|.

Meho Krljic

Pa, kao i svaki pravi muškarac. Evo u to ime:

1349 - Sculptor of Flesh

Moj možda najomiljeniji "noviji" blek metal bend.

Mada mi je ovo najdraža njihova pesma:

1349 - Celestial Deconstruction + lyrics

Meho Krljic

Melkor

Da ponovom jedan od svojih izgubljenih postova: ovo je sjajno i zasluzuje da bude na bar 2 strane :)

Quote from: JasonBezArgonauta on 26-02-2011, 15:11:34
Allen Toussaint i još jedna u nizu više nego korektnih obrada Ventolina :lol:

Allen Toussaint - St James Infirmary
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Meho Krljic

Gudeja

Ovo je baš bilo sjajno!!1!!! :D

A ja sam danas vrtela Vladimira Hirscha, naravno ne sve albume jer ih naprosto ima previše... :)

Vladimír Hirsch: Arc extatique

:D

Ovo baš i nije za laku noć, ali je možda za dobro jutro... :lol:
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Gudeja

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Gudeja

Gudeja

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

M.M

Uh, ovo je dobro. Meho, hvala. xjap.

Meho Krljic

Merilin Krispel je svakako jedna od najvažnijih pijanistkinja u savremenom džezu, a ni Dejvid nije rđav. Poznat je po pravljenju muzike zajedno sa pticama... A evo ga ovde sa kitovima:

David Rothenberg plays with beluga whales in Russia

Mislim, kurči se, ali ajde, nije rđavo.

Edit: Pošto to iz konteksta nije jasno, klip dva posta iznad sadrži muziku Merilin Krispel i Dejvida Rotenberga.

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Gudeja

Gudeja

Father Jape

Quote from: zakk on 01-02-2011, 02:30:25
I nešto novo:

FANDANGO - Supermarket (+lyrics)

Bend Fandango i njegove 4 članice vam sa ponosom predstavljaju svoj prvi singl - "Supermarket"!

FANDANGO su:
Staša Koprivica - vokal
Angie Joševski - bas i vokal
Maja Jelić - gitara
Selena Simić - bubnjevi

snimila i producirala: Angie Joševski
miks: Miloš Mihajlović

Veeliko hvala našem nultom članu i domaru benda - Stevanu Radoičiću Šarkiju :)

Pesma je snimana i miksana u studiju "Blaze".

SUPERMARKET

Pratim te na Twitteru,
super ti je slika.
Profil ti je urban skroz,
ko da nisi klinka.
Hajde da se nađemo,
pašće neka spika,
ovo-ono, zezanje,
više nisi klinka.

R: Ti si, maco, specijalna,
ti si sasvim posebna,
tebe niko ne razume,
kapiram te samo ja x2
Je l' da? Je l' da?

Gde ćemo sad, matori?
Gde ćemo večeras?
Idemo u zezanje,
nemoj da se predaš!
Osećaš li sav taj bit,
osećaš li gruv?
Poptuno je ludilo,
totalno je ful.

R: Ti si maco, specijalan,
Ti si sasvim poseban,
tebe niko ne razume,
kapiram te samo ja x2
Je l' da? Je l' da?

Ti si maco, specijalan,
ti si sasvim poseban,
tebe niko ne razume,
kapiram te samo ja,
je l' da? Je l' da?
Jeldajeldajeldajeldajeldajeldajelda jeel
da.

Snimise i okacise i drugu pesmu:

FANDANGO - Lutka (+lyrics)
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Meho Krljic

M.M

Alex

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

sivka

THERION - Sitra Ahra

Therion, intravenozno 24h dnevno. Pojačano.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.