• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Kaa

"All that we see or seem is but a dream within a dream."

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

pokojni Steva

Crystal se pušta sama, sa desetak sekundi tišine pre i posle  :)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Date Course Pentagon Royal Garden je opaka japanska zla prog rok mašina u kojoj je glavnu reč vodio saksofonista Kikuči Narujoši (Tipographica), a koga naš narod zna po čestim saradnjama sa Otomoom Jošihideom. U bendu je bio i Jošihide, kao i još neki njegovi saradnici i to je bila opasna, psihodelična a fanki svirka. Danas ih iz slušam do besvjesti:

Evo šta rade Hendriksu:

DCPRG - Hey Joe

A evo i još malo

DCPRG - MIRROR BALLS

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Meho Krljic

Ko od nas nije makar jednom u životu voleo? Makar svoju majku ili nekakvog poljskog miša koga je zatekao u bašti...

Što se tiče Metal'ke, ljubav prema njima ostala je tako daleko iza mene da je se više i ne sećam. Mislim, provrtim neki od prva četri albuma rado, ali ništa od devedesete pa na dalje.

Evo nešto što nije njihovo ali je valjano

Metallica - Helpless [Live Mexico City DVD 2009]

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 09-05-2011, 14:43:20
Mislim, provrtim neki od prva četri albuma rado, ali ništa od devedesete pa na dalje.

Da parafraziram xkcd, sva sreca pa su prestali da snimaju posle Justicea. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Taj rad.

Evo u to ime:

Extreme Noise Terror - Conned Thru Life

Sreća da su i oni prestali da snimaju posle Phonophobie...

M.M

Meho, a kao nisi išao na koncert 2004. na stadionu JNA da gledaš Metaliku i da mu daš podršku? :D
Nijedan poraz nije konačan.

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

sandjama

novi totem od mmbok, za nijansu slabiji od prethodnog, ali i dalje vrlo dobar:

Master Musicians of Bukkake - In The Twilight Of Kali Yuga
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Milosh

Nije baš za do besvesti, ali Howling Bells imaju novu pesmu (a uskoro će i novi album):

Howling Bells - Invisible, Joiners 3rd May 2011
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

A sad nešto sasvim drugačije... Od pre nekoliko meseci sam počeo da slušam black metal pod stare dane (ne zezam se), pa u to ime...

Burzum - Dunkelheit
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kaa

"All that we see or seem is but a dream within a dream."

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

divča

Quote from: sandjama on 11-05-2011, 18:05:39
skroz ima neku tuxedomoon vibru:
Taksi do meseca skroz - i sentisajzer i Majkl Belfer solaža - a mene on i fizički uvek podsećao na Stivena Brauna, provali:
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

divča

And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Gudeja

дејан

...barcode never lies
FLA

дејан

...barcode never lies
FLA

Agota

Cody

QuoteA sad nešto sasvim drugačije... Od pre nekoliko meseci sam počeo da slušam black metal pod stare dane (ne zezam se), pa u to ime...

Heh, ista situacija. Doduse, slusao sam Mayhem prije 15-tak godina i De Mysteriis Dom Sathanas mi je jedan od omiljenih metal albuma dan danas.

Meho, prijatelju, brate, pomozi nama ocvalim shoegazerima i umornim  post-rockerima i daj nam Top 5 black metal albuma ili bar link ka nekoj relevantnoj listi (nemoj Immortal, Emperor etc...).

Meho Krljic

Pa, sad...

Recimo...

Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas (naravno)

Burzum - Det som engang var

Dark Throne - Transilvanian Hunger

Enslaved - Frost

Emperor - In the nightside eclipse

Mislim, ovo je apsolutni top 5 norveškog blek metala namenjenog shoegaze/ indie/ avangardnoj publici. Razume se, recimo, Emperorov Anthems to the welkin at dusk je važnija ploča od In the nightside eclipse, ali ovih pet albuma su meni temelj, potuna fundamentalna teza svega onoga što volim u norveškom blek metalu. Kad ih čovek apsolvira može da ide dalje.

Od novijih stvari, sve preporuke za Murmur, Krallice, Xasthur...

Agota

sandjama

@cody & mehir

norveski blek metal je totalno passé :). poslednjih nekoliko godina nema nista kulje i trulje od francuza: deathspell omega, borgia, spektr, nehemah, peste noire...

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

Da pa, ja sam prilično oldskul tu. Mada Deathspell Omega su zaista dobri. Primjerice:

DEATHSPELL OMEGA - The Shrine Of Mad Laughter

Meho Krljic

Mada što se tiče nekakve avangarde, ima Norveška konja za trku (tj. imala je dok se bubnjar nije paralizovao):

Dodheimsgard - The Snuff Dreams Are Made Of

Dødheimsgard-Vendetta Assassin

Dødheimsgard - Traces of Reality

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Agota

nipplepeople  :lol:  D. Obozavam te   xremyb