• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Tamo negdje devedesetih godina, u vrijeme kad je grupa TAP 011 (bivši Tapiri) bila na vrhuncu popularnosti, svi su veličali pjesme kao što su Bunda i Pekara. S druge strane, zaboravljeno remek-djelo ŠUMA ostalo je pomalo zaboravljeno.
Predivna pjesma, sa tehnički savršenim stihovima koje se ni Edgar Alan Po ne bi stidio da potpiše:
"... zeka i meda, u šumi
straga i spreda, u šumi..."
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

Nelly Furtado feat. Timbaland - Promiscuous
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Margita je mrtva - BLITZMADEL v1.4

Ghoul

SHEEP ON DRUGS - 'TV USA' (the flaming church of baby jesus)
https://ljudska_splacina.com/

otaku

Proooobaj da u glavi budes sam

Tex Murphy

Electric Six - DANCE COMMANDER

I went to the store to get more... fire, to start a war
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Nyarlathotep

Red Sparowes - At the Soundless Dawn
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Alex

Fine Young Cannibals - njihova verzija Ever Fallen In Love
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

crippled_avenger

Dropkick Murphys - Fields of Athenry

Джон Рейнольдс

Quote from: "crippled_avenger"Dropkick Murphys - Fields of Athenry

Svaka čas'! Meni je, bogme, ipak neprevaziđen "Do or Die" album, skoro sve hit do hita, a najveći hit "Caught in a Jar". "Skinhead on the MBTA" odmah potom.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

blasphemer

Meccamputechture , Viscera Eyes ,  - The Mars Volta
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Ghoul

IRREVERSIBLE soundtrack: praktično bilo koja stvar, trenutno ide odlični OUTRAGE, ali skoro svaka je zlatna.

kako je samo genijalno uklopljena ova muzika u taj film! koliko mu samo doprinosi! koliko je samo odlična i nezavisno od slika i filma!  :!:

crippled_avenger

Oppenheimer - Breakfast in NYC

otaku

Teenage Funclub, ceo album Bandwagonesque. Do sada sam se uglavnom drzala albuma Grand Prix, reko da se ne razocaravam, delovalo mi nemoguce da imaju jos neki tako kompletno divan album i onda poslusam Banwagonesque i cudo  :)
Proooobaj da u glavi budes sam

džin tonik

Kastor

Quote from: "zosko"the man who sold the world

Koja (čija) verzija?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

džin tonik

Kastor

Quote from: "zosko"bowie iz (mislim) 1970.

ok.
Pitam zato što, do sada, nisam sreo nikoga kome se Nirvanina sviđa više od pomenute.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Alex

Quote from: "Kastor"
Quote from: "zosko"bowie iz (mislim) 1970.

ok.
Pitam zato što, do sada, nisam sreo nikoga kome se Nirvanina sviđa više od pomenute.

I nećeš.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Black Mamba

Sandi Thom: I Wish I Was A Punk Rocker

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In '77 and '69 revolution was in the air
I was born too late into a world that doesn't care

When the head of state didn't play guitar
Not everybody drove a car
When music really mattered and when radio was king
When accountants didn't have control
And the media couldn't buy your soul
And computers were still scary and we didn't know everything

When pop stars still remained a myth
And ignorance could still be bliss
And when god saved the queen she turned a whiter shade of pale
My mom and dad were in their teens
And anarchy was still a dream
And the only way to stay in touch was a letter in the mail

When record shops were still on top
And vinyl was all that they stocked
And the super info highway was still drifting out in space
Kids were wearing hand me downs
And playing games meant kick arounds
And footballers still had long hair and dirt across their face

I was born too late into a world that doesn't care

Nyarlathotep

Quote from: "blasphemer"Meccamputechture , Viscera Eyes ,  - The Mars Volta

100% taj fazon brate... u poslednje vreme.

---

bogami, vrti se i the widow sa francis the mute albuma.
pjevanje ki led cepelin, a muzika ki ocepljeni 'still got the blues'.
pankeri nesto mrze mars voltu, vidim po forumima.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Nyarlathotep

Widow je meni iskreno najkomercijalnija i najslabija pesma na Mutavom Francu. Mada, muzika je daleko ispred "still got the blues" slincuge, da ljudi pogresnu predstavu ne dobiju.

A pankeri sto mrze Voltu, jbg, brate, pankeri sve mrze. Covek se cesto plasi onoga sto ne moze da razume. :wink:

Will-O'-The-Wisp

Freak Kitchen - "Are You For Real?"...

...kakva solaza!

Mattias je BOG! Mattiasa za Boga!

At Vance - "I Surrender"...

...kakva obrada!

I Oliver je BOG! I Olivera za Boga!
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

---

dobro sad, rec "najkomercijalnije" uz rec "najslabije", gledano ochima debeovskog analitichara tekstova, budi navek sumnje u vrednosne sudove.
a nakrivo da kazem, Widow je na drugi nachin, al' sa slichnom zavrzlamom, otpjevana jos davno, u pjesmi "Gospodja Brams" Zabranjenog pusenja.
u odbranu pankera, moram priznati, kad Zavala zavali "never never sleep alone", posle toga samo ocekujem ono placipickanje gitare u stilu drugarija mura.
i kaze, mrze. ja ih potpuno razumem.

a uzgred budi pecheno, ovih dana preslusavamo nove The Killers, i svi crnci sa sprata plesu uz "where the white boys dance"

Джон Рейнольдс

Kad smo već kod pankera, u mojoj kući ovih dana često gruvaju Cockney Rejects, kao priprema za beogradski koncert četvrtog. Dobro, Kokniji su zapravo oisteri, no nevrmajnd. Iako nikad nisam bio bog-zna-kakav fan, čak sam se uvek čudio zbog čega se oni svrstavaju u legendarne bendove, moram da priznam da poneka pesmica tera na mahanje pesnicom ili sviranje fantomske gitare, a poneka čak i na singalonga.

Sve u svemu, koncert će biti dobra prilika za besomučno ispijanje piva, a moći ću da izšutiram iz sebe neke sekiracije koje sam imao u poslednje vreme. Na kraju krajeva, i Last Resort mi je bio jedan od neomiljenijih oi bendova, pa je nastup u Beogradu ipak bio zabavan, sasve ubadanjem i potonjim šikaniranjem od strane organa reda i zakona.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

---

кад смо набавили први албум ласт ризорта, мој друг славко пункс и ја смо то звали "психоделични ој". ал онда кад је марко порасо, и шарац порасо, и све му порасло, ласт ризорт су ми били баш симпатични због успореног пунк ој звука и понеке лијепе мелодије.
кокнији имају "он д стритс аген", "полис кар" и "пауер енд д глори", куд ћеш више. ево, у то име, пуштам

"д грејтест кокни рип оф"

Джон Рейнольдс

"Psihodelični oi" pogađa u sred srede. Ipak su oni na prvom albumu imali Artura Keja za basistu, on je krivac. Uzgred, bio sam zapanjen kao danas izgled Roi Pirs. Dok je cunjao Lajmlajtom, splavom gde je koncert održan, pomislio sam da je u pitanju neki propali roudi kojeg neki od stranjskih bendova (te večeri su svirali i Section 5) vuče sa sobom. Kockice su mi se sklopile tek kada je izašao na binu. Tip ima jedno falično "odšetalo" oko, a u drugome je 1000 yards stare. Vidno je smršao, a opštem propalom utisku doprinosi i ne baš čista duga ravna kosa. Takav je sada legendarni Milwall Roi. Al' kad peva, on peeva. Odprašili su nekoliko stvari od 4Skinsa, ali onih ranih, fenomenalnih, ne iz dosadne Roijeve faze.

Nego, Žiko, kako se tebi čini metal faza Ridžektsa, naročito "Wild One" album? Meni je to super-zabavno i mnogo mi je krivo što nemam, a nikad nisam ni slušao, "Quiet Storm".

#Τζούτσε

---

da budem kaki nikad nisam, pa da ti kam iskreno, u to vreme kasam pan kerom postajao, oni drugar je imo tu vinil metal ploču koknija. i kako razočorenje nas je spopalo, moj džo ne. ostala je duša pusta ki gordanu suša, i eto, ne metoh otad na gramofon otaj skandal izdajstva, kvinslinško šurovanje s metalci.
al danaske, kad sam ker još uvek, a sa pa počinjem rečenice, ta faza i meni djeluje zabavno, i viš, davo si mi ideju da otidem i taj cede vita nabavim.
nemo pogrešno da me s'uvatiš, to je i dalje primjer suradnje s okupatorom, samo je prošlo vrijeme te ga mogu oprostit.
al' zaboravit, kume...

Джон Рейнольдс

Quote from: "Zika Kisobranac"davo si mi ideju da otidem i taj cede vita nabavim.

Ima varijanta two for the price of one, "Wild One" + znatno inferiorniji "Lethal", priglupo albumče koje ipak ima jednu finu pesmicu, "Penitentiary". Evo, baš sad pušćam. Ali taj glas, brale, taj glas...  :P

#Τζούτσε

krema

Naslusao sam se svega i svacega, ali uvijek se vracam na Sultans of swing od Straitsa. Savrsenstvo.

Barker

Jose Gonzales -Heartbeats
(od septembra do danas, skoro svaki dan n-puta)
Good times are killing me!

Ghoul

ono što slušam bukvalno uneodgled i na repeat jeste

arcanta - the eternal return - 01 - there is no god but god

to je zapravo muški hor koji zapeva 'alah uekbar', i malo šta sem toga - ALI KAKO!

predivno, eto kako!

pored toga što super (jezivo-prelepo) zvuči, apsolutno je idealno za nerviranje komšija: prema ovoj subverziji puštanje death-black-metala, hardcore-a ili indiustriala je puka detinjarija.

ovo vas odjednom stavlja u atmosferu jednog, šta znam, novog pazara, recimo.

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Cornelius

Love Supreme Džona Koltrejna sa antibskog džez festivala i Majlsov In A Silent Way. Love supreme zato što je uradjena od samih emocija, dok je Majlsova kompozicija potpuno magična zvukom i ritmom.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

QuoteLove Supreme Džona Koltrejna sa antibskog džez festivala i Majlsov In A Silent Way. Love supreme zato što je uradjena od samih emocija, dok je Majlsova kompozicija potpuno magična zvukom i ritmom.

Gaddemnit Kornelijuse, demostriraš poprilično dobrog ukusa ovom izjavom. Ne bih se stideo i da je sam potpišem.

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Gaddemnit Kornelijuse, demostriraš poprilično dobrog ukusa ovom izjavom. Ne bih se stideo i da je sam potpišem.

Meho, jarane, zar si me video drugačije???
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Ne, ne, daleko bilo, mislim, nisam imao nikakvo mišljenje o tvom muzičkom ukusu jer nisam o njemu imao nikakvu informaciju (vidim da imaš ukusa u literaturi i strpu ali to ne garantuje i dobar muzički ukus...).

BladeRunner

Ovih dana, lagana muzika:

Sparklehorse - Piano fire
Peter Bjorn and John - Young Folks
Yo La Tengo - Pass the Hatchet & Black flowers
The whitest boy alive - Inflation
Virvel - Opet jutro

Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Nyarlathotep

Slusao ovaj novi Sparklehorse "dreamt for light years in the belly of a mountain" i OK je... malo dodatne elektrondze unutra, ali stari fazon. OK.

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Ne, ne, daleko bilo, mislim, nisam imao nikakvo mišljenje o tvom muzičkom ukusu.

Meho, evo poveriću ti se. Ono je bilo o muškoj strani. Na ženskoj strani mogu do besvesti da slušam Rachelle Ferrell čiji me glas uznosi kao što tamjan uznosi molitvu u visine. Onda i Petru Magoni, glasa žene-devojčice, kada uz pratnju basiste Ferruccia Spinettija peva Nature boy, tako da bih argh, auuuuuuuu...

Nyarlathotep

Inace, trenutno se po ko zna koji put vrti ceo album Gutbucketa "Dry Humping the American Dream" i po stoti put sebi ponavljam: "koji ludjaci jbt!!!".
Slepo idu "kronjace" da malo olade stvar.

Meho Krljic

Kornelijuse, to je fino, mislim imati žensku stranu kao dodatak muškoj. Ja imam samo mušku mušku stranu i mušku gej stranu. Ova gej strana voli najgori hair-metal i najbljutaviji pop.

Nyarla, cijenim da si taj album kupio na koncertu Gatbakit u Sava Centru onomad? Ja sam tu ženi kupio i majicu i na taj način popularišem njujorški avangardni džez među populacijom koja ne bi primirisala na takav koncert.

Nyarlathotep

:cry:  :cry:  :cry:

Za cert sam saznao dva dana od kako se odrzao. Uzas, nikad to sebi necu oprostiti... isto tako ni to sto nisam otisao na Scofielda proslog meseca. Sve pare dadoh na ultra giga mega reverb :lol: , i dok sam jurio da ih uzajmim, prodase se karte. Ja sam najtalentovaniji covek da propustim sve dobre koncerte u BGu. Nisam bio ni na Trans Am-u, ni na Zawinulu, ni na mnogima na koje bih otrcao, ali sam zato zakacio Truffaza i Tuxedomoon, ako je to neka uteha. Da, gled'o sam i Boba Loga III. :!:

Meho Krljic

Hohoho, gledo sam i ja Boba Loga, to je bilo sjajno, i samo malo upropašćeno odbijanjem srbskih žena da zamoče sisu u njegov viski. Ispadosmo najcrnji provincijalci, malograđani & puritanci. Zar tako mislimo u Evropu!!!!

Scofielda sam i ja preskočio, nije mi se dalo, pogotovo što je Dejv Daglas/ Džon Hasel bio dan pre njega i to mi je prilično prijalo (ispisah na blogu nekaki prikaz).

Taksidomun ovaj zadnji sam ja bio nekakav PR (barem su me tako oslovljavali ljudi iz medija na moje sveopšte gađenje) ali na kraju nisam otišao na koncert jer sam isto veče imao sopstveni koncert (nastupao sa dva benda pa još humanitarna svirka, baš nisam mogao da se izvučem). Zawinul me slabo zanima a Trans Am sam bio preterano lenj da odem, hehehehe.

Gatbakit je bio prilično dobar uživo, a posebno sam bio iznenađen što ih je doveo Voja Pantić koga sam ja vazda doživljavao kao surovog džez tradicionalistu neraspoloženog za bilo kakve moderne igrarije (mislim, nije da sam samo imao predrasudu, svojevremeo je opisujući meni i Mićunu nekog izvođača upotrebio sledeću rečenicu "Mislim, nije free jazz, nije drkanje!"). S obziro da mu je selekcija novog BG džez festivala vrlo zadovoljavajuća sa lepim balansom između trad i mod priča vidim da sam se ogrešio o čoveka.

Cornelius

Quote from: "Nyarlathotep":cry:  :cry:  :cry: Nisam bio ni na Trans Am-u, ni na Zawinulu, ni na mnogima na koje bih otrcao, ali sam zato zakacio Truffaza i Tuxedomoon, ako je to neka uteha.

Nemoj da žališ za Zawinulom. Nije on ono što je bio, a nije ni previše evoluirao. Eric Truffaz je mnogo više nego uteha. Čovek koji majlsovski eksperimentiše sa zvukom, ritmom, melodijom. Veliki muzičar.

Nyarlathotep

Istina, Joe stagnira vec evo 20 i nesto godina, Ali, ja sam godinama hipnotisano slusao Weather Report, cak sam i neke Zawinulove forice pokusavao da bacim na djitru. Ne znam, lepo bi bilo videti chichu u akciji. Pogotovo sto mu u sindikatu svirao i Manolo Badrena.

Nyarlathotep

Truffaz je svakako opasan lik, mada me do jaja nervira koliko se ponavlja i kako stancuje albume. Mislim, ima zaista mno0go predrkanih momenata, a i ekipa mu kick ass uz sve to, samo sto cert je bio uzasno tehnicki realizovan. Jbg, mikrofonije i probijanja koliko neces. Onaj Hammond je u budjavom DOB zvucao kao traktor.  :(

Cornelius

Ponavljanja i štancovanja albuma su deo priče od čega se živi. Vidiš one šoumene starkelje tipa Stounsi i ostale deda drde, oni pare zaradjuju na koncertima. Truffaz nije šoumen, niti može da napuni stadion. On mora pare da zaradjuje i na koncertima i na diskovima. A, ti znaš da se džez diskovi ne prodaju baš u velikim tiražima. Moja omiljena Rachell Ferrell troši svoju muzičku genijalnost na neka drndanja, jer od džeza teško živi. Benson je morao da predje u estradne umetnike, maestro Al Žaro mora da peva i neke kabeze. Jebeš ga, to mu tako dodje.

BladeRunner

QuoteSlusao ovaj novi Sparklehorse "dreamt for light years in the belly of a mountain" i OK je... malo dodatne elektrondze unutra, ali stari fazon. OK.

Taman tako - OK, ali nista posebno, meni licno drazi prethodni radovi. Kad smo kod koncerata, slusao sam ih prije par sedmica i uzivo su odlicni (i sa jako malo elektronike). Na kraj sam se i upoznao sa Linusom - lik nam je prisao u holu i pitao nas kako nam se dopala svirka. Piano Fire su izveli sa "Sol Seppy" i to u nekoj poluakusticnoj varijanti, sto je zvucalo... brrrr. Od tad mi je na repeat. Vozdra.
All those moments will be lost in time like tears in rain.