• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Huh, namučih se sa ovom pesmom... Ovaj momak je dosta, da kažemo diskretan u promociji svojih radova, sajt mu je under construction i ne zna se ka' će, a čak i ja imam duže od njega majspejs stranu... Prevrnuo sam youtube i soulseek da ga iskopam ali nema, tako da sam ipak refreshovao njegovu majspejs stranu dok mi se nije posrećilo.

Dakle, pesma... Mene ne podseća ni na šta posebno, osim na za Durtro standardni akustični folk urađen od strane industrial likova. Dakle, baš kako i očekuješ od nekoga ko svira u C93... Malo sam pogledao po allmusicu i, ako je ova pesma sa poslednjeg albuma (a verovatno jeste) onda joj je autor definitivno ovaj baja, pa to znači da je nisi čuo nikada ranije ni u jednoj drugoj verziji. Verovatno te podseća na pet hiljada Current 93 pesama iz poslednjih deset godina ili na Blek Sabatovu Solitjud...

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"vidim da je ovo lik za koga u životu nisam čuo a koji je jedan od čanova Current 93 i da je objavljivao za Durtro, pa me je već u startu sramota.

baš zato sam i pito jer si ranije već pominjao c93 drugde, pa velim, znaćeš više od mene, koji nisam ni približno veliki ljubitelj (više sam štivalac) njinog rada.

meni je, u principu, taj fazon - sedim uz gitaru i laganica nešto kao vibrantno zapevam - najčešće dosadan, plus melodija me podseća na one tugaljive pesme sa špica artsy filmova iz 70ih, ali... eto, neka magija ipak postoji, bar za mene, i eto...
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Dobro, dobro, svakom muškarcu se desi da poklekne ponekad, ali to ne znači da mu je muževnost automatski ugrožena. Sve dok ovo zadrži za sebe i ne prikaže ničim na svom licu šta se u njegovoj čeličnoj i ledenoj duši događa.

Da, ma, ja C93 volim, ali ne pratim previše ni Tibetove intervjue ni 'novosti' oko benda pa sam se baš, eto, iznenadio saznajući da postoje 'stalni' članovi kao što je ovaj momak...

crippled_avenger

Au, Ghoule kakav je ovo treš, šta je sledeće Piloti?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Au, Ghoule kakav je ovo treš, šta je sledeće Piloti?

van gog  :evil:

crippled_avenger

Pa Van Gogh plaćaju da ih slušam. A tebe ovi tvoji kauboji ništa. Da plaćaju slušao bi i njih. :D

Mnogo si me razočarao. Računao sam da ćeš ti poslednji upasti u vir srpske pomame za alter countryjem proistekle iz omasovljenja upotrebe Interneta i želje naroda da bude hip.

Upravo sam tebe imao na umu kada je Toza Rabassa 1998. u XZu izrekao ove besmrtne reči:

Na promociju, u KST doneli smo sekiru i jednu panjinu. Tad sam rekao: "Mnogi od vas nikad nisu cepali drva i jeli pitu od kopriva i suve oblande. Dolazi vreme kad kad će se rock n roll sllušati u zemunicama, pored šporeta i uz gibanicu. Bendovi će uskoro promocije svojih izdanja praviti idući u kućne posete... Jebo svekar u hladnoj sobi sve one koji će od ove scene napraviti beogradski pašaluk. Aleluja..."

Međutim, i ti, poslednja niška crna ruža, da parafraziram Jaja Houru, potpade pod uticaj beogradske malograđanštine.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Pa Van Gogh plaćaju da ih slušam. A tebe ovi tvoji kauboji ništa. Da plaćaju slušao bi i njih.

kao što i sam znaš, sve što, eventualno, ne valja sa mojim (ne)ukusom samo je i isključivo lične prirode, i nema nikakve veze sa uticajima, modama, trendovima itsl.
a nema ni sa parama.
hvala bogu, dovoljno sam solventan da ne moram da slušam/gledam i pravim se da volim/cenim one koje ne volim: što bi reko moj pokojni deda, 'ja sam si siroma za poviše (a ne za tu siću)'

Bab Jaga

Quote from: "Ghoul"kao što i sam znaš, sve što, eventualno, ne valja sa mojim (ne)ukusom samo je i isključivo lične prirode, i nema nikakve veze sa uticajima, modama, trendovima itsl.

Reci mi da nisi izbediran, ja tu pjesmu nisam mogla odslušati do kraja, nekako mi je previše depresivna.
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "Bab Jaga"Reci mi da nisi izbediran, ja tu pjesmu nisam mogla odslušati do kraja, nekako mi je previše depresivna.

heh, šta li bi tek rekla kad bi čula onaj instrumental koji gore pomenuh!  :lol:

ma jok, kakav bedak, ja ovakve stvari slušam za dobro raspoloženje! :!:

Will-O'-The-Wisp

"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Nyarlathotep

Iskreno, mislim da nema veceg govneta od Van Goga u ovom satro R'N'R srpskom miljeu . Futa i Zlaja sa Mirom su za njih Meshuggah. Ovaj Cripple sve radi za pare... slusa, pise, kritikuje... bez uvrede Cripp, samo takav utisak sticem. A Autopark, jel te i oni placaju... i oni su mi  :cry: Ana Stanic fazon.

Ja isto to radim, samo za DZ, te sam goljo bez dinara.
Cak i citav zivot sviram za dzabe... najvise sam se ovajdio sto sam imao full placenu turneju (prevoz, smestaj, hrana, pice) od 7 dana po Hrvatskoj. U Srbiji ako se ogrebem za po neko pivo - milina.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Milosh

Quote from: "Nyarlathotep"Autopark, jel te i oni placaju... i oni su mi  :cry: Ana Stanic fazon.

e, al ga sad odvali.  :P
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Nyarlathotep

:wink:

Autopark... dajte ljudi, nemojte mi reci da je za vas to neki kvalitetniji vid muziciranja. Tekstovi - fuj, aranzmani - fuj, Bercekove klimavo odsvirane secerlemaste deonice  - fuuuj!

Jbg, ako cete slusati garazne domacice - udrite bar na Petrol il' Tusilago, to je vec druga prica.

Milosh

Oko tehnikalija ne bih da se sporim jer em što nisam dovoljno muzički edukovan niti imam tako uvežbano uho; neke stvari su (tekstovi, aranžmani...) ipak i stvar ukusa, a smatram da se nešto (falširanje pri pevanju, ovde konkretno) može progutati i zarad opšteg utiska koji je, po meni, potpuna antiteza pojava kao što je Ana Stanić tj. u ovom slučaju primer jednog autentičnog domaćeg pop-zvuka koji nije rađen po tom bljutavom šablonu na par koraka od pinka. Dakle, ja Autopark kapiram prevashodno kao (gitarski) pop bend i kao takvi su mi super (a podsećaju me malo na Lush koje jako volim). Sve u svemu, skroz ja kapiram zašto se oni mnogima ne sviđaju, ali poređenje sa Anom Stanić mi je naprosto neprikladno i u stilu onih iritantnih uopštavanja (tj. tako mi je zazvučalo) kojima se sva pop muzika trpa u isti koš.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Nyarlathotep

Kul, ukusi su razliciti. Kapiram te ja.
Malo ja to trujem kad ih sa Anom Stanic poredim - nije bas tako bukvalno. Nije Pink produkcija, nije Ana Stanic, ali jbg, ni po cemu nije originalno ni kvalitetno - sto se mene tice.  Mada, iako generalno ne slusam pop ziku, ne trpam je svu u isti kos.

crippled_avenger

Nyarla, mislim da je stvar u tome što mi imamo potpuno različite referentne sisteme.

Naime, ti smatraš da je grupa Meshuggah, koja je inače odlična, vrhunac muzike. A mi smatramo da je nešto drugo.

Ti smatraš da se virtuozno muziciranje mora jako uzeti u obzir pri proceni nekog benda. Mi smatramo da su važniji neki drugi sadržaji.

Dakle, to su pogledi iz dva potpuno različita sveta.

Slažem se sa Miloshem (koji inače ovih dana često pominje trpanje u isti koš, što inače zvuči kao neka seksualna perverzija) da je Autopark baš antiteza Ani Stanić. A slažem se i sa tobom da to nije naročito originalno.

Ali, Miloshu i meni, u našem referentnom sistemu, a koji je fundiran i u izvesnim kritičarskim promišljanjima, u određenim relevantnim krugovima (čisto da ne bude da smo mi neki debili), radi posao.

I da, inače se slažem da od Van Gogha nema većeg govneta (a to inače više misle fanovi Autoparka nego fanovi Meshuggaha, što je takođe vrlo zanimljivo), to sam zaboravio da napomenem. Međutim, jebiga, ako treba da pišem spot moram da čujem o čemu se radi u pesmi, zar ne?

Tex Murphy

QuoteMeđutim, jebiga, ako treba da pišem spot moram da čujem o čemu se radi u pesmi, zar ne?

Otkad to, do đavola?

Mada OK, svako ima različit prag tolerancije, ja bih se izložio torturi slušanja Van Goga samo u slučaju da mi život zavisi od toga.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Ja sam svojevremeno morao da recenziram jedno izdanje VG za jednu novinu pa sam morao i da ga preslušam. Prva verzija recenzije mi je vraćena sa rečima 'ovo nije recenzija, ovo je obračun'. Jebiga, bejah mlad i lud i usijane glave... Mislim, Đule je mnogo loš lik što se tiče estetike njegovog stvaralaštva, krade na sve strane i nesposoban je za iole dublju simboliku ali ima i gorih stvari od VG...

Tex Murphy

Quoteima i gorih stvari od VG

Naravno da ima. Evo sad isprve mi padaju na pamet usijana lava niz grlo, stucano staklo u mlijeku i Gosford Park.
Genetski četnik

Meho Krljic

Haha, ne, mislim u oblasti pop kulture. Van Gogu se ne može pripisati neka umetnička dubina, a Đuletova pretencioznost da bude upravo po njoj prepoznat je mamac za salonske kritičare da ga satiru svim najgorim izrazima kojih mogu da se sete, ali s druge strane treba priznati kompozitorsko/ izvođačko/ produkcijsko/ aranžmansku konmpetentnost izraza Van Gog koja naravno ne može da zameni nedostatak kvalitetnog umetničkog sadržaja ali efektom domina gura ostale da se više trude.

krema

Ja pokusavam da se sjetin neceg goreg od Van Goga, ali mozak mi izgleda trenutno ne radi bas najbolji. Ili... :lol:

Meho Krljic

Pa, stvar ukusa ali meni je recimo Foto, beogradski pop bend koji je pretpostavljam smerao da onako, široko asocira na Elastiku ili slične bendove bio uvek mnogo gori od VG. Pritom, ne samo da su mi kao ljudi sasvim simpatični već mi se i drugi bend u koji su neki od njih umešani (Lutke) prilično dopadao, dakle, ovo je najobjektivnije što ja mogu da kažem.

Nyarlathotep

Cripple... tripujes se, brate, da mislim da ste debili, slusali vi Autopark ili Morbid Angel. Ne posmatram stvari tako. Na kraju krajeva - licno poznajem Milosa, a tebe preko ovakvije prica. A i pljuvao sam Autopark, ne vas dvojicu. I jebes bilo kakve "krugove", referentne ili ne, vase ili nase... jasno mi je o cemu pricas, ali imam i ja brdo prijatelja koji su tu po domacim alter pop bendovima... pa se super razumemo i druzimo, vezano za svirku ili van nje. Laganica sto se mene tice... ne postoji los muzicki zanr, sem domacih sabanijada, samo dobri i losi bendovi.

Da, ne mislim da je Mashuggah nekakav vrhunac muzike (volim ja razne elektronike, dzeza, fjuzna, nojza, metala, hopa, psihodelstine, alternative gitarske, proga, duba, preroka, postroka, kurca-palca)... daleko od toga da uopstavam stvari na taj nacin. Pre ce biti da su Meshuggah pri vrhu TAKVE muzike. Mada, i oni su mi vise kao freak face ultra super cepaci, nego sto su neki unikatno muzikalni, genijalni bend, poput Cynica. To je vec vrhunac prog metal muzike.

Isto tako, ne smatram da je virtuoznost tehnikalija u muzici nekakav sam po sebi kvalitet. Daleko od toga, odavno sam i sam ja prestao da biflam skale i arpedja u beskraj i surovo nabijam tehniku (ima vec 6 - 7 godina da me interesuju sasvim druge stvari u vezi svirke i samog zvuka). Bolji su mi gitaristi Kurt Kobejn i Bob Marli od 80% metal sportasa. Zabole me za to - "ko ce brze, ko ce bolje" i gadan sam protivnih takvog pristupa. Niti muziku cenim po tome. Znam na tone tehnickih savrsenih muzicara (ne licno, vec u smislu slusao sam), a sere mi se od pomisli na njih i muziku koju prave. Napr, to ti je upravo slucaj sa gomilama Berklijevaca koji odatle izlaze kao klonovi na traci, za sto je savrsen pokazatelj da je i Trilok Gurtu pobegao sa Berklia.

A ako neko slusa Meshuggu, nemoj tripovati da mora svariti Van Gogh... mada, jebemliga, znam ljude sa svetske knjizevnosti, koji pored studiranih Katula, Kitsa, TS Eliota, Ezre Paunda, Malarmea i VB Jejsta (itd, itd), u stanju su da se kunu i ubedjuju kako Balasevic i Haris Dzinovic kroz svoje tekstove pisu vrunsku poeziju - ne zajebavam se, znam takve, tako da je u sustini sve moguce.

Ana Stanic u poredjenju sa Autoparkom, je bilo poredjenje po zajednickoj neoriginalnosti, komercijalnosti i pateticnoj slinavosti. A meni su skroz OK My Bloody Valentine, i nije da mi je gitarski pop  mrzak, ali su me druge stvari mnoogo vise privlacile. Sad, jebiga, rispekt svima, sve je stvar ukusa (dobrog ili loseg). I ja sam u najgorim pre-tinejdzerskim danima slusao Skid Row i Belo Zmijce. :oops:

Niko nije oduvek savrsen.  :wink:

Nyarlathotep

Naravno za spot, razumemo se - samo ih ti dobrano klepi po usima. Nisu ni goli, ni bosi...  8)

Ghoul

03_velvet_acid_christ-discolored_eyes

i naročito
09_velvet_acid_christ-machine

Nyarlathotep

Dub Trio - Casting Out the Nines

...koliko se przim na ovaj bend, pravo osvezenje na muz. sceni. Ne smem ni da pretpostavim kako zvuce uzivo.

Meho Krljic

Meni ga je jedno troje ljudi nezavisno jedno od drugog narezalo, tako da, definitivno dosta naroda dijeli ovo tvoje oduševljenje. Al' stvarno, čak i ja moram da priznam, dobar bend...

Nyarlathotep

kad smo kod satro noviteta, naprzio sam se i na sjajne Bras Knuckle Surfer. Slusao neko? Preporucujem.

BladeRunner

Za novogodisnje raspolozenje - Sam Cooke "A change is gonna come" . Uzivajte veceras, a ovo da se navije do daske, pa nek crknu komsije http://www.youtube.com/watch?v=Tjsz8VGXLqs :lol:

Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

crippled_avenger

Baader Meinhof - Baader Meinhof

blasphemer

Kroz novogodisnju satro euforiju (citaj: smor) i u post-novogodisnjem chill-u - Black Mission Googles i Engrish Bwudd i Push The Eagle's Stomach i... ma ceo album "Six Demon Bag" kraljeva Man Man. Kako mi je drago sto sam se ovih dana setio ovog izdanja koje se isto tako vrtelo na mojoj playlisti pre nesto jace od pola godine. Genijalno!  :D
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Demo(n)lisher

Pesme koje cu uvek slusati, bez obzira na atmosferske uslove i raspolozenje su
1.MEGADETH - Symphony Of Destruction
2.METALLICA - Am i Evil(Diamond Head Cover)
3.PANTERA - Mouth For War
4.CARCASS - Heartwork
5.SlipKnot - Duality :o
I`m a self - improved evil baby.

ginger toxiqo 2 gafotas

...THE KNIFE i FOREST FAMILIES...zamislite Goldfrapp dvojac kako u mrachnoj, mrachnoj shumi u gluvo doba noci susrece zagrljene Ninu Hagen I Bertolta Brechta...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

BladeRunner

Svaka cast za Knife, meni je "Silent shout" skoro pa singl godine. Inace mislim da jako mnogo duguju Vangelisu, i to iz Spiral faze (iako mi nesto govori da bi se prije ubili, nego priznali). I kad kod smo kod njega: danas, citav dan, Vangelis i njegov album "Odes" koga petnaestak godina imam na kaseti (a juce slucajno nabasao na MP3 na internetu, i odma skinuo). Skoro pa sam zaboravio kako je ovo savrseno. Hit dana: Vangelis & Irena Papas - Los Kolokotronei (moze i Nebranzoula). Vozdra.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

ginger toxiqo 2 gafotas

...u pauzi re-vaspostavljanja novog poretka, mozda, u svojoj jednostavnosti a zavodvljivosti, i najgenijalnija bas- linija u charobnom svetu thinking man's popa -SWEET LIPS by MONACO

crippled_avenger

Vesele pesme o raskidu

Magnetic Fields - I Don`t Really Love You Anymore
Prljavo kazaliste - Previse suza u mom pivu

Tex Murphy

QuoteVangelis i njegov album "Odes" koga petnaestak godina imam na kaseti

Hej pokvarenjače, pa to mi nisi prebacio! (Šalim se, naravno, nadam se da ću ubrzo uspjeti da ti vratim Grad i Ignjacija).
Genetski četnik

crippled_avenger

Božićno vreme i u to ime, malo preslatkog desk popa

Super|Studio - Latice
http://rapidshare.com/files/9141265/superstudio_-_latice.mp3.html

ginger toxiqo 2 gafotas

...malo post-Bozicnog kajanja...,ali uz slasni old school funk vibe
...CURTIS MAYFIELD i (Don't Worry) If There's a Hell Below, we're All Gonna Go

crippled_avenger

Nyarlathotep

Otomo Yoshihide, Bill Laswell, Yoshigaki Yasuhiro - Soup

meni sve cetiri stvari... ah, beskrajno more neotkrivenih najuzvisenijih  tripova. 100 x sam preslusao i svaki put cujem novo, jos dublje, zanimljviije ludilo.  :? Usudicu se reci da su ovo neki od najvisih momenata takvih giganta kao sto su Yoshihide i Laswel. Meho, ako nisi slusao, a verujem da jesi, skidaj!!!, imam u shareu na slsku.
Ajoj, a ako kojim kosmickim slucajem ti imas dupli istoimeni LIVE album, u pakao bih srecan odleprsao. :wink:

Isto tako, stvar koju stvarno mogu uvek da slusam je skoro  ceo album Sound Patrol od francuskog benda iz Liona, Zenzile.  Da njih vidim uzivo, pa da se userem u gace i srecan i umazan da odem kuci.  :lol:

Meho Krljic

Hm, vidiš, nemam to... Moraću da poradim na sebi. Hvala na hedz apu.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Moraću da poradim na sebi

zar to, meho, nismo odavno ustanovili?

Meho Krljic

Valja to ponavljati iz dana u dan. Svakoga dana u svakom pogledu sve mi je gore i gore.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Valja to ponavljati iz dana u dan. Svakoga dana u svakom pogledu sve mi je gore i gore.

pa dobro, meho, ali to je 'svakodnevna jadikovka' što bi kafka reko, ili što bih ja pojasnio kao nuždu da prednosti stečenog iskustva sa pređenom kilometražom još uvek budu u plusu u odnosu na zamor materijala tokom njegovog sticanja i pešačenja kroz pustare egzistencije, odnosno da potrošeno vreme ne bude balast već još uvek, koliko je to uopšte moguće, vrednije od onog što se izgubilo onim mlađim i jačim danom.
ili, još prostije rečeno, pokušati da se u suštini nezadrživa entropija maximalno zaustavi na lokalnom nivou, što zaista jeste pothvat na nivou sizifa ili barem onog dečkića koji prstom zadržava poplavu u naprsloj brani a što prije ili docnije neminovno dovodi do munkovskog vriska, naročito kod istančanijih senzibiliteta, odnosno onih koje je još kjerkegor definisao kao pesnike zbog toga što im je grlo tako posebno uobličeno da iz njega krici izlaze, zapravo, kao pesme.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

Nisam odmakao dalje od onoga kad si pomenuo nuždu jer me bilo sramota...  :oops:

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Nisam odmakao dalje od onoga kad si pomenuo nuždu jer me bilo sramota...  :oops:

ali meho, ovo je 'nužda' u nebezobraznom smislu reči, čemu zazor (što bi rekla julija kristeva)?
uostalom, zazorno nas vraća suštini našeg (tabuiziranog) bića!

Meho Krljic

Pošto već oftopikujemo, evo da se pohvalim kako sam na sebe navukao gnev vaskolike srbske blog publike, a sve ipak u tesnoj vezi sa rokenrolom:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=78757