• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

INTERSTELLAR

Started by Truman, 08-11-2014, 13:48:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

pa onda uopšte nije trebalo da se trudi da napravi film koji je utemeljen u nauci. ako sumnja u sposobnost gledalaca da procene tačnost naučne zasnovanosti filma, zašto se on pačao u nauku. što reče Bata, eto ga Star Wars - pa udri.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Upotrebio je motive iz astrofizike, kvantne fizike i čega već da bi napravio SF film koji zahteva malo više razmišljanja od glupo Star Warsa. U čemu je tu problem? Njegovo je pravo da kreira univerzum koji on to sam želi.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

mac

Star Wars je bajka. Filmovanje bajki je potpuno legitimno, ako je to ono što zaista želiš.

Truman

I to što on radi je sasvim legitimno...

Ubik

Problem Intersellara sto je najavljivan kao nesto spektakularno. Cak i sam trejler tog filma je delovao "prazno". KAo sto rece neko ne mogu da ocrnim film koji gleda u zvezde. Interesantan je pocetak filma i osvrt na teorije zavere. Iskreno veoma cesto i ja upadnem u slicne scene kao glavni glumac na roditeljskom sastanku. Prosecan film sa velikim budzetom. Posle tzv. filma Dark Knight Rises ovo je ipak bolje. Prosto ne znam sta da kazem o ovom filmu. Niti sam odusevljen izasao iz bioskopa niti razocaran ,osecaj kao posle tv filma. Ocena 3+ (ovo + ne znam sto, imitiram Ghoula-a valjda).
Trumane pogledaj Sunshine
https://www.youtube.com/watch?v=YZ2-xR54UDU
Slicna tematika, po meni bolje.

Truman

Stavljen na watchlist. Sumnjam da će mi biti bolji, kao što mi ni Kontakt nije bio bolji. Ukusi se razlikuju...meni je Interstellar fascinantan.

Albedo 0

Quote from: Truman on 02-12-2014, 21:54:15
Njegovo je pravo da kreira univerzum koji on to sam želi.

problem je, koliko shvatam bez gledanja filma i iz Mehovog teksta, što u njegovom univerzumu uopšte postoji nauka

dakle, njegov izbor da u univerzumu postoji nauka, a da to sve u naučnom smislu nema veze s vezom, meni djeluje pomalo tupavo

dakle, što ne sastavi univerzum bez nauke, kao Star Wars, i raspali kako mu je volja, ne postoji nauka i sve je dozvoljeno

nego je Nolan više to učinio kao u onim tvojim erotskim filmovima u kojima ima seksa al nema penetracije 8)

Truman

Odakle tebi to da u naučnom smislu Interstellar nema veze s vezom?

Albedo 0

Truman

A Meho je ekspert za tu nauku? Nisam znao...

Albedo 0

Moramo da smislimo neku kaznu za one koji sumnjaju u Mehov autoritet.

Tex Murphy

Не знам у којем је то свемиру Интерстеллар бољи од Звјезданих ратова. Па и Пхантом Менаце је бољи од њега, да не причамо о оним мало цјењенијим дијеловима серијала.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Moramo da smislimo neku kaznu za one koji uzimaju nick po Kristoferu Nolanu, a pljuju po njegovim filmovima.

Albedo 0

hajd i to, nego spominje neki film Zvjezdani ratovi, prvi put čujem, valjda je mislio na Стaр Њарс

što me dovodi u dilemu da li je u Стaр Њарс uopšte bilo ratova, kao množina a ne jednina

Milosh

Quote from: Кристофер Нолан on 03-12-2014, 22:26:40Па и Пхантом Менаце је бољи од њега...

Jedino od čega Phantom Menace može da bude bolji je Attack of the Clones.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

taurus-jor

Quote from: Milosh on 04-12-2014, 02:49:46
Quote from: Кристофер Нолан on 03-12-2014, 22:26:40Па и Пхантом Менаце је бољи од њега...

Како смијеш нападати одлични филм Аттацк Оф Тхе Цлонес?  xrofl
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 04-12-2014, 02:49:46

Нажалост, нисам гледао Аттацк оф тхе Цлонес :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Kritičar Milan Vlajčić u današnjem izdanju Blica stavio Interstellar na prvo mesto najboljih filmova u godini. Zna čovek znanje ( za razliku od nekih! ).

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Albedo 0

Interstellar 2014 DVDSCR XviD-EVO

Trumanizujte se!

ALEKSIJE D.

Milo i drago bi mi bilo kada bi Truman nama dao zašto mu se film dopada. Ne samo: ovo je mene mlogo lepo i ja sam piškio firnajz gledajući, nego, brate, malko analize. Zašto mu se nešto i šta dopalo? Šta ga to toliko dojmi u ovom delu, da stoji ( kano klisurina) na stanovištu kako je ovo "najbolji" film ikada? Ostali prisutni su napisali zašto im se ne dopada i šta im smeta. A obratno? Daj mi argumetne. Možda sam slep kod očiju pa jednu razvučenu, nategnutu, neujednačenu priču bez razađenih dramskih situacija, sa likovima koji su postavljeni po šablonu, sa predvidljivošću i bez neke naročite logike u postupcima, bez ičeg što se može pripisati donošenju nečeg novog u konceptu, ideji ili šta ti ja ga znam, vizuelnom efektu, ne umem proceniti kao nešto odviše vredno.
A vredno je samo ako se možeš nanovo vraćati čitanom ili gledanom i uvek nešto novo iščitavati iz toga.

Truba

Quote from: Pizzobatto on 21-01-2015, 12:39:14
Interstellar 2014 DVDSCR XviD-EVO

Trumanizujte se!

suuuuper
gledam u petak
a komentar nećete dobiti nikad osim možda dobro ili loše te ima dobrih sisića
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ugly MF

Contact je bolji od interstellara i snowpiercera!

Truman

Quote from: ALEKSIJE D. on 21-01-2015, 13:33:08
Milo i drago bi mi bilo kada bi Truman nama dao zašto mu se film dopada. Ne samo: ovo je mene mlogo lepo i ja sam piškio firnajz gledajući, nego, brate, malko analize. Zašto mu se nešto i šta dopalo? Šta ga to toliko dojmi u ovom delu, da stoji ( kano klisurina) na stanovištu kako je ovo "najbolji" film ikada? Ostali prisutni su napisali zašto im se ne dopada i šta im smeta. A obratno? Daj mi argumetne. Možda sam slep kod očiju pa jednu razvučenu, nategnutu, neujednačenu priču bez razađenih dramskih situacija, sa likovima koji su postavljeni po šablonu, sa predvidljivošću i bez neke naročite logike u postupcima, bez ičeg što se može pripisati donošenju nečeg novog u konceptu, ideji ili šta ti ja ga znam, vizuelnom efektu, ne umem proceniti kao nešto odviše vredno.
A vredno je samo ako se možeš nanovo vraćati čitanom ili gledanom i uvek nešto novo iščitavati iz toga.
Kao prvo, nisam rekao da je najbolji film u istoriji već da je meni lično u top 10 od ovih koje sam gledao. Što se tiče argumenata pođi od svojih koje si napisao u ovom citatu, izokreni ih u vrline i dobićeš odgovor na pitanje zašto Interstellar smatram za izuzetan film.

ALEKSIJE D.

Koliko si ti filmova gledao? Jedanaest?
Sad smo sišli sa hvalospeva i krikova oduševljena na "izuzetan"? Razočarao si me argumetnima i uništio u polemici. Idem u ćošak da se stidim.
Pogotovo što si i Tarantina, majstora preterivanja i parafrazranja, što mu je suština rda, stavio u isti koš sa likom koji je radio Prestiž.
http://www.imdb.com/title/tt2397535/
Pogledaj, pa mi kaži šta o ovome misliš.

Truman

Eto, sad kreću uvrede...stara, dobra Sagita. :)

ALEKSIJE D.

Čime te uvredih? Da li sam rekao: Truki, uzmi ti lepo jedan beli papirić A4... Ne to je toalet papir... To, i sad olovku... Ne guraj u oko! Ni tu! Dooobro. Sad crtaj čoveka. Ne kuću. A? Ima kockastu glavu? Gde si to video? U jednom od najboljih filmova o Sundjer Bobu? Pa dobro...
Nisam to napisao.
Do sad. :evil:

Josef K.

And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Truba

meni je korektan

ALEKSIJE D.

Tačno tako Josefe. Lepo u jednoj reči. Pitanje je: šta ovde nije u redu? Sa filmom u kome se sve vrti oko skokova kroz vreme, mora se voditi računa o uzroku i posledici. O vremenskom paradoksu i nekakvoj logici koja se natura. U Međuzvezdanom se problem vremenskog paradoksa ne postavlja, a trebalo bi, jer film se ne bavi idejom ili nekom ideologijom jer je cilj fascinacija i zabava zakrivena kobajagi samožrtvovanjem, za razliku od Predsestinacije, koja u osnovi ima ideju i samim tim ne posvećuje previše pažnje paradoksu - on se i bazira na tezi samodovoljnosti, novog početka radi nastanka boljeg i sigurnijeg sveta kao  i trt mrt gluposti koje su ugrađene u samu Sajentologiju.
"Što sad Sajentologij?", pita se neko. Bunca Aleksije, ko po običaju. Vrli  poznavaoci žanra znaće.

Albedo 0

jel se još ko sem Tomata trumanizovo, i može da pohvali i preporuči INTERSTELLAR?

tomat

Quote from: Pizzobatto on 24-01-2015, 20:43:32
jel se još ko sem Tomata trumanizovo, i može da pohvali i preporuči INTERSTELLAR?

znao sam da sam trebao da iskoristim neki emotikon :(

nisam ni  pogledao film, nemam ni neku želju, al Truman reče da Sin treba da pogleda prvo zaista dobre filmove, pa reko' da ja kažem ono što je on oćutao :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truba

interstelar nis posebno
7/10
podugacak bez razloga

Truman

Podugačak s razlogom! Tako grandiozna priča ne bi se mogla ispričati za sat i po. Ovakvo podcenjivanje filma samo pokazuje Nolanovu neshvaćenu genijalnost!

Josef K.

Quote from: Pizzobatto on 24-01-2015, 20:43:32

Quotenisam ni  pogledao film, nemam ni neku želju
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Albedo 0

Trumane, eo hate literature

http://www.imdb.com/title/tt0816692/reviews?filter=hate

tomat, sad je kasno za smajlije! 8-)

eddie coyle

Jebiga , stvarno je traljav film. Iscitao sam prethodne postove, dosta je hejta tu bilo , rekoh- mozda ljudi grese, al na kraju stvarno ispade katastrofa. Jos kad vidim onu kolicinu nekritickog obozavanja koju ima na imdb-u ( nije imdb nikakvo merilo kvaliteta al ipak pokazuje kako narod (ne)razmislja ) nista mi nije jasno. Preglomazan, prenatrpan svim i svacim a nista nije izvedeno kako treba, ni nauka (suspension of disbelief odleteo u crnu rupu), ni akcioni set-pisovi (dosta slabije i od Gravitacije i od Apola i od The Right Stuff-a), ni emocije (3 sata suza suzu stize) a o likovima da i ne govorimo, uz bitnu konstataciju da, za razliku od prehodnih Nolanovih filmova koji su imali mane (u manjem obimu od interstelara) ali bar nikad nisu bili dosadni bez obzira na duzinu trajanja, za ovaj cak ni to ne mogu da kazem. Najgori Nolan jos od Betman pocinje.

Aco Popara Zver

Ima li Interstellar neki fazon s promjenom doživljaja vremena ili tako nešto?

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Različiti akteri imaju različite protoke vremena, ali subjektivno gledano svakom akteru njegovo lično vreme teče "normalno". Niko nema promenjen subjektivni "doživljaj" vremena, ali se desi da likovi napuste letelicu, slete na planetu, vrate se na letelicu, a u letelici iznad planete u međuvremenu prošlo 50 godina.

Aco Popara Zver

Nema ničeg novog onda, do sada neviđenog? Klasični sf?

Aco Popara Zver

Da budem konkretniji, čito nešto o strukturi vremena u utopijama.

Prvo je vanvremenska prostorno udaljena, liliputanci i to.

Vrijeme kasnije upada u priču, i onda utopija nije neko mjesto nego nešto u budućnosti.

Sad me zanima da li to uopšte više važi za savremeni sf film koji je nekako već u sadašnjosti, gotovo da napuštaju futurističke snove Marsovac, Gravity, Life itd...

mac

Ako su liričari pričali o protoku vremena, onda moraju liričari da iskomentarišu to i za Interstellar. Ja pričam sa čisto fizičarske strane.

Aco Popara Zver

odgledah i ja ovo i većinom se slažem sa Mehom. Istovremeno sve je pitko, ali nerijetko userava nižerazredni film.

Likovima je emocija toliko nalijepljena da bukvalno izgleda kao je reinstaliraju po potrebi, ono kao u naredne 3 scene disable emotions, onda u tvistu enable patetiku, turn of, turn on, a niđe zaista pravog procesa, niđe lomljenja likova, od gotovo trosatnog filma morali smo da imamo neki razvoj, a ne reformatiranje osjećanja kad mu se ćefne.

Kostur filma o tome na šta su sve ljudi spremni u gotovo bezizlaznoj situaciji u stvari jedini drži pažnju, ostalo je nabacivano na taj kostur vrlo nespretno, a kraj je totalan pad koji meni nema smisla, al možda je moja krivica pošto pojma nemam o čemu pričaju. To jest, otprilike shvatam da vrijeme u petodimenzionalnom svemiru ima neke veze s gravitacijom i ljudi nisu pogođeni njegovim protokom na isti način kao na Zemlji, al šta to znači...

Na kraju u stvari neki dijelovi filma ispadaju potpuno bespotrebni, npr sve što se dešava na prvoj planeti, a vrijeme je moglo biti iskorišćeno za bolji prikaz ćerke i slično... Mehova primjedba da je Mekonahi trebo da se raspadne u crnoj rupi tačna je samo pod uslovom da se nije raspao, pošto, jelte, scenoslijed nalaže da je Dejmon reko šta ljudi vide na samrti i Mekonahi to vidi u svom "snu" na kraju, koji je ambivalentan pa može biti i da nije san. Nači, u zavisnosti kako se shvati dvosmisleni kraj stoji ili pada kritika o crnoj rupi.

Sve u svemu, i ovdje kao i u Arrival se pojavljuje neka opsjednutost vremenom koje sada funkcioniše na nejasan način, ni naučan ni razuman ni shvatljiv, manje više. Planiram da se okrenem još nekim filmovima kojima je manipulacija vremenom bitna. Može li ko da me podsjeti jel u Contactu bilo nečeg takvog?

mac

Bilo je paradoksa da Džodi Foster provede nekoliko dana iza crvotočine, ali kad se vrati ispostavilo se da je drugima proteklo neprimetno malo vremena. Kao da se Džodi nije ni makla kapsule.

Ali nije to toliko opsednutost vremenom, koliko mističnost nedohvatljivog. Kada ljudi nisu mogli u Afriku tek tako onda je bilo tih pustolovnih romana koji opisuju nešto čega zapravo nema u stvarnosti. Sad nam je Afrika iza TV-a takoreći, pa je maštu malo teže razgoreti. Ali i dalje ne putujemo kroz vreme, a čini se nekako nadohvat rauke, pa je narodu interesantno.

Ugly MF

Bato, ako dosad nisi, zguli seriju 12 majmuna, 3 sezone drndanja sa vremenom, i to extra!

Scordisk

zar to nije onaj film sa Brus Vilisom?

Petronije

Arm the Homeless

Dybuk

Ja ovo nisam ni gledala, nit planiram. *proud face*

Ugly MF

Ma serija je vr'!
Misliiiiim, kolko mož' išta bit s mozgom i putovanjima kroz vreme...
Povratak u Budućnost i onaj neki sa Ašton Kučerom su mi super isto, a ovo je ono....nemam zamerke!

Scordisk

ha, mislim da ću da pogledam. je l' ima ikakve veze sa filmom?