• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dragon Age: Inquisition

Started by Father Jape, 11-11-2014, 19:38:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

neomedjeni

Da, ali čuo sam da je ta meksička prodavnica inače popularna, jer je iz nekog razloga cena igre za Meksiko najniža - samo 30 evra. Tako da...

U vezi zakona, premda shvatam tvoj stav, mogu da razumem EA. Na žalost, zakon može da se ukine, ali ne i da zastari. Može i da se ne primenjuje doduše, ali to je već stvar visoko razvijene pravne svesti koja shvata da postoji društvena potreba koja je jača od norme sadržane u nekom požutelom papiru. Nekako mi ne liči da je Indija takva sredina.

Meho Krljic

Ne, Indija je sredina u kojoj krivični zakonik sankcioniše protivprirodne polne činove u koje se, po potvrdi vrhovnog suda od prošle godine uključuje i seks između odraslih muškaraca. Zakon (bar taj njegov deo) je napisan 1860. godine - napisali su ga Britanci u vreme kada je Indija bila kolonija. Ima dosta dobrih razloga zašto bi taj zakon trebalo da se menja kao i zašto taj zakon ne bi trebalo da utiče na to da li ljudi mogu da u igrama vide homoseksualni sadržaj ...

neomedjeni

Uh, nakon samo dana provedenog na tržištu, DA:I ima veoma loših 5,5 na metacriticu. kako mi je teško da poverujem da je neko za tako kratko vreme pronikao u srž igre, pretpostavljam da se radi o prvom talasu Bioware hejtera.  :lol:

neomedjeni

I kažu da radi normalno na dual core procesorima, iako ne bi trebala. Možda kad prerežem grkljan Sarevoku i kad padnu zaštitne zavese pozajmim malo igru da vidim na šta liči.

Father Jape

Quote from: neomedjeni on 19-11-2014, 09:29:10
Uh, nakon samo dana provedenog na tržištu, DA:I ima veoma loših 5,5 na metacriticu. kako mi je teško da poverujem da je neko za tako kratko vreme pronikao u srž igre, pretpostavljam da se radi o prvom talasu Bioware hejtera.  :lol:

Baš je Kris na podkastu rekao kako će svakog dana krenuti backlash, tj. reakcija na prvi talas pozitivnih kritika. :lol: Pa će onda kad se slegne prašina verovatno doći reakcija na reakciju itd.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Dakle, ostaje pitanje, gde naći objektivnost u svom tom ludilu?

Perine, u tebe gledamo!!!!  :lol:

Perin

Jebiga, key mi tek stiže 21. novembra, a tad mi je slava i rođendan. Dakle, računam da ću sa igrom tek početi sledeći dan (plus svlačenje igre sa Origina)....Dakle, prvi utisci negde...23eg :lol:

neomedjeni

Meho Krljic

Ma, ne uzbuđivati se oko tog niskog proseka na Metakritiku, to je zaista samo "političko" glasanje. Većina kritika od strane profesionalaca je pozitivna i dovoljno uzdržana da se ne stiče utisak da su u pitanju mišljenja potpuno oblikovana review event okruženjem, tako da verujem da je ovo igra koju će vredeti zaigrati tamo negde 2018. godine.

Nightflier

Šta je ovo što čitam da igra neće moći da se krekuje?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

neomedjeni

Čuo sam da ima neki denuvo sistem zaštite koji zapravo nije zaštita ali radi baš njen posao. Neka nova EA zajebancija. Ali nisam naleteo na vest da se krek smatra nemogućim.

Nightflier

Piše u komentarima za torente.
First 666

neomedjeni

Aha, ja obično uzimam od Rusa i to tek pošto izađu 3-4 verzije igre, pa nisam gledao standardne torent sajtove. Ma, naćiće neko način da i ovo krekuje, ma šta da je EA smislila.

Nightflier

Ja sam i DAO odigrao tek kada je izašao GOTY edišen, a bogme i Skajrim. Ne znam ni sam zašto sam se ovoliko napalio da baš sada i odmah igram DAI, pa izgaram od nestrpljenja. Nije kao da imam vremena & živaca za jedan rasni RPG naslov. Muka je u tome što mi se igra nešto fantazijsko, iako me čeka gomila SF rpg naslova koje nisam ni pogledao. Možda se oprobam sa novim Divinitijem.
First 666

neomedjeni

Novi Divinity je odličan, ja sam stigao na pola pa presekao Wastelandom jer mi se igrala postapokalipsa, ali realno je OS bolja igra i zaslužuje hvalospeve koji su mu udeljeni. Sistem borbe je naprosto predivan, sa gomilom opcija koja se samo povećava kako odmiče igra.

A od vikenda mi je nešto došlo da opet igram Baldurs Gate, i moram da kažem da joj EE daje sasvim dovoljno šmeka da opet grabi pažnju. Već sam u četvrtom poglavlju.

neomedjeni

Za PS3 se pojavio krek koji radi, sudeći po komentarima Rusa koji vrište "Ura1 Ura!" i traže da se rade ruski titlovi. Pretpostavljam da to znači da će i PC pasti.

Nightflier

First 666

Perin

Božić stigao ranije. Upravo primih mail sa ključem za DA:I i dlc Plamenovi osvete. 24 gige je PRELOAD.

neomedjeni

Taman negde oko jedan iza ponoći možeš da... odeš da spavaš, sutra je radni dan.  :evil:

neomedjeni

Čak i da je u pravu - no big deal. Ali lep je čovekov entuzijazam.

Perin

Upravo sam kreirao lika. Igra izgleda lepo, prica...odmah uvuce, eksplozija, svi poginuli osim vas...i odmah na pocetku srecemo....SPOILER Lelianu :-) 

Jedino ne znam sta je ovo: igru imam na Originu,  i ulogovan sam i sve, ali kad pokrenem igru, na glavnoj stranici mi pise LOG IN (kao i kod ostalih D A igara ako se secate) i ne mogu da se ulogujem...pretpostavljam da ce to biti sredjeno kad zvanicno izadje igra.

neomedjeni

Javi samo kad naletiš, ima li Morrigan dete ili ne. Nekako ne verujem da će to zavisiti od odluke koju smo doneli veče pred odlučujuću bitku u Originsu, pa će jedna verzija priče uključivati derle, a druga ne.

neomedjeni

DA:I stigao u GameS.
7.500,00 dinara. Naravno, danas. Oko 3 crvene, za jedno 3-4 godine.  :lol:

Perin

Utisci nakon desetak sati igranja DA:I su više nego povoljni - po meni, iskoristili su najbolje stvari iz Dragon Age 1 i Dragon Age 2, ubacili...malo Baldurs Gate fazona u igru i stvarno su to sjajno odradili. Malo - dakle, samo malo - me nervira kamera kad se krećeš, ali dobro, to je tek neznatna stvar. Gejmplej najviše liči na DA2 - grafika je sjajna, fabula...je za 3+ što i nije loša ocena.

Ono što je primetno je da je svet dosta veći i da kvestova zaista ima mnogo - ja se trudim da uradim sve kvestove u igri, i tek sam krenuo sa glavnom fabulom a već sam 9ti lvl (recimo, za drugi..."deo" glavnog kvesta preporuka je od 5-7 lvla, a tek sam sad otišao tamo). Kreirao sam warriora sa two handed weapons specijalizacijom, i zaista sve šljaka kako treba.

Ono što je novina u DA jeste "War room" - mesto gde vi i vaši savetnici rešavate određene situacije, a svaka od njih iziskuje Inquisition power poene koje skupljate rešavanjem kvestova. Rešavanjem tih situacija i skupljanjem power poena level Inkvizicije se diže i nakon svakog levela dobijate Inquisition perks, koje koristite da unapredite svog spymastera, vojsku ili šta već hoćete. Ovo je veoma lepo odrađeno i daje još bolji šmek samoj igri.

Ne da mi se više pisati, ali otprilike, to su neki prvi, nabacani utisci.

neomedjeni

Nightflier

Podseća me na ono što je Blizz uradio sa SC2 igrama.

Btw, instalirao sam Divinity. Ima li nekih preporuka glede kombinacije likova?
First 666

Father Jape

Ako se dobro sećam, bilo je zamerki što su magovi veći deo igre OP. Dakle, ako nećeš da se zlopatiš, bar jedan od likova da ti bude čarobnjak, plus vodi čarobnjaka na koga ćeš ubrzo naići.

neomedjeni

Quote from: Nightflier on 22-11-2014, 16:15:56
Podseća me na ono što je Blizz uradio sa SC2 igrama.

Btw, instalirao sam Divinity. Ima li nekih preporuka glede kombinacije likova?

Jedan lik da bude rendžer, drugi čarobnjak sa fire/earth kombinacijom, pošto ćeš brzo naći kompanjona koji je water/air i ratnicu Madoru. Obavezno uzmi leadership za jednog kompanjona, bolje čarobnicu. Time si pokrio sve bitne uglove.

Ne razvijaj nikakve lopovske veštine, nepotrebne su.

Nightflier

Rendžer kao bow and arrow, ili rendžer kao petovi? Scratch that, garant je bow and arrow...
First 666

neomedjeni

Jašta, luk i strela. I šibaj mu pri levelovanju perception što više možeš, em je najvažnija osobina strelca, em je ključan za pronalaženje sakrivenih kovčega, tajnih vrata i slično. Igrica je prepuna zakopanih blaga i tajni, koje joj dodaju još jedan sloj šmeka.

Perin

Još nisam dogurao do Morrigan, ali evo klipa sa jutjuba koji objašnjava dosta stvari...spojleri naravno, pa pripazite:

https://www.youtube.com/watch?v=Q0nDz8vsm_g

neomedjeni

Hvala Perine, ovo izgleda...

... mnogo vedrije nego što sam očekivao. Moraću da ponovim svoj piratski prelazak igre sa Wardenom ljudskim ratnikom, oficijelnu verziju sam igrao kao City Elf rogue. Prema viđenom, da se naslutiti da se dečak proprema pre za ulogu nekakvog mesije nego uništitelja sveta.
Dođavola, Bioware me je u DA stvarno upecao na likove.

Perin

Elem, u igri provodim još uvek nekoliko sati dnevno, a total amount do sada je oko 30ak, ako je suditi po Originu. Igra je zaista sjajna - tip RPGa kojeg puno volim - ali imam nekoliko zamerki. Naime, igra je, pod jedan, relativno bagovita - recimo, desi mi se usred igranja da mi junak uopšte ne reaguje na kretanje, to jest, na WASD kontrole, i samo stoji u mestu. Nekad se to reši pritiskom na SPACE, pa malo skakutam dok se junak ne "otkoči." Strašno i ubija draž i volju za igranjem (a taman sam ostvario romansu i pre koji sat odradio quest gde mi se pridružila Morrigan - ali samo kao savetnik, ne kao standardni član posade).

Drugo - igru lepo pokrenem preko Origina, ali ne mogu da se u igri ulogujem i importujem odluke koje sam doneo iz DA1 i Da2, što je veoma frustrirajuće. Na customer support ne odgovaraju, ali izgleda da se problem reši tek kad ponovo instaliraš Origin - a to ne da mi se sada ne da, jer moram instalirati Origin, pa onda opet DA od 30ak gb i krenuti optočetka. Bioware strašno volim kao firmu koja je napravila najbolji RPG ikad (Kotor) ali EA mrzim iz dna duše.

neomedjeni

Zar nije bilo neke priče još pre nego što je izašla igra da se stari sejvovi mogu importovati preko Dragon Age Keepa? On je valjda radi rukovođenja sejvovima i skarabudžen?

Pretpostavljam da znaš za ovo i da si tako i išao, ali za svaki slučaj da napomenem.

Perin

Znnam, ali ovo je problem:

http://s256.photobucket.com/user/Allan-Poe/media/DSC_03761.jpg.html

Dakle, igra pokrenuta preko Origina, a kad hocu u igri da idem "Log In", kaze mi da se moram prvo ulogovati na Origin da bih mogao importovati Dragon Keep i ostale stvari, kao na primer ačivmente i to.

neomedjeni

To je EA to se voli.  :evil:

Znam da te ova konstatacija neće utešiti, ali ako postoji pakao, kompletno rukovodstvo pomenutog pravnog lica se peče u devetom krugu ili gde je već najvrelije. Ti ljudi me svojom politikom i glupostima prosto podstiču da se vratim tamnoj strani.

Father Jape

Džon Voker je prilično čangrizav posle prvih satak u igri:
https://twitter.com/botherer

Perin

Da, pa, ovo:

What percentage of Dragon Age 3's 60 hours are load times? It's the first game I've played that has a loading screen for the loading screen.

i ovo:

http://www.rockpapershotgun.com/images/14/nov/idiocy.jpg

Su zaista minusi. S tim da ovu "taktičku kameru" sa slike uopšte ne morate koristiti. Ali loadiranje jeste dugo, čak i na mojoj 12gb kvadkor mašini. 

neomedjeni

neomedjeni

Malo tehnikalija i performansi, PC master race i tako to.  :lol:

neomedjeni

Tek sad sam provalio da se ne može igrati na Windows XP. EA, mogu li te više mrzeti?  :-?

Meho Krljic

To je cena master race pripadnosti.

neomedjeni

Koju spremno plaćam, ma koliko ponekad bila čemerna.  :lol:

Perin

Na HCL portalu prikaz DA:I

Ukratko

"Dakle, kada sam nakon pet-šest sati prestao pokušavati igrati Dragon Age: Inquisition kao nemilosrdni taktički RPG i pristupio mu kao modernom role-playing naslovu s jednostavnim taktičkim elementima, počeo sam uživati. Kada sam pak shvatio da kroz brojne lokacije više i ne trčim nego jednostavno hodam, posve uživljen u priču i lokaciju na kojoj se nalazim, sjetio sam se da volim i igre u kojima naglasak nije na trosatnom podešavanju bihevioralnih obrazaca svojih vilenjaka, patuljaka i čudovišnih rogatih ratnika. Zašto se toga nisam sjetio i ranije? Vjerojatno zato što mi je naslov igre automatski stvorio neka očekivanja te je trebalo vremena da se jednostavno pomirim s činjenicom da je ovo neki novi Dragon Age. Ne nužno bolji, no ne nužno ni gori. Jednostavno – drugačiji. "

Opširnije

http://www.hcl.hr/recenzije-dragon-age-inquisition-912-18.html

Nightflier

Zna li neko koja je klasa inkvizitor iz trejlera? Moja je pretpostavka knight enchanter, ali da li je to negde potvrđeno?
First 666

Father Jape

neomedjeni

Šta bi s krekom, čuh da je navodno izašao, ali niko se ne hvali da ga je uspešno upotrebio?

Nightflier

Evo, ja sam.

Trenutno sam četvrti nivo. Na trenutnoj konfiguraciji igra mi radi na medium, što mi je sasvim OK. Moram priznati da meni izgleda lošije od matorog Skajrima; kamera je očajna, kao i taktički mod, ali je preživljivo.
First 666

neomedjeni

Za taktičko mod još niko ne reče da je dobar, daj bože da ga malo srede tim novim pečom, kako su obećali.

Hej, šta bi sa Divinityjem, na kraju ti nije legao ili...