• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Marsovac, Endi Vir (2014, Evro Đunti)

Started by zakk, 09-01-2015, 10:27:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

Predivna knjiga za koju sam tek na 200. stranici skontao da nije izdala čarobna knjiga ( šta ću kada knjigu umotam u papirnu zaštitu i tako često ne znam ni kako naslovnica izgleda)

svidja mi se radnja Zdravo Marije jer je koncipirana kao neka video igra ili kolač koji očekuješ na kraju a trenutno uživaš u predjelu što je pršut
vidi se da je autor inženjer koji je odradio domaću zadaću pa čak i dosadni znanstveni pojmovi pod njegovom palicom postaju zanimljivi i nadasve citljivi
cisto uzivanje nekih 200 stranica sam pročitao i odmah memorirao njegove ostale knjige

tužno je kada u sredini knjige kaže autor možda je sa zemlje poslana ekspedicija Hvala Alahu da nisu nijednom fus notom objasnili kako su pojeli govno s prijevodom...ali to ih nije sprijecilo
da pojebu redoslijed fus nota na nekoliko mjesta

bacam Veliki hejt na
sekularne srpske prevodioce i izdavače koji su roman Project Hail Mary preveli onako u duhu komunizma iz vremena Dnevnika kada su bonelijevi sporedni junaci i epizodni likovi u stripovima umjesto zazivanja Gospe zazivali satanu ili Kraljicu noći :D dok je Biblija postajala Crna knjiga i tome slicno
sramotni staljinizam živi u 21. st. pod krinkom kapitalizma
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truba

iskren da budem i ja sam iznenadjen
Prvo Čajkovski Deca propasti
pa sada Vir Projekt Zdravo Marijo

ne znam sto se događa

a izmedju Krstaški ratovi u očima arapafenomenalno napisano
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Quote from: Black swan on 17-10-2023, 14:56:18
arapafenomenalno napisano

Dobro de, ne preterujmo sad. Da si napisao turčinfantastično, pa da ti poverujemo xrofl

Truba

ima dobar ritam knjiga
na kraju svakog poglavlja zajedno s glavnim likom saznajemo nešto šokantno
dok se paralelno prisjećamo kako je došlo do toga da on sam bude na brodu

to me podsjeća na neke igrice kojih nisam mnogo prekucao

A što se Krstaških ratova u očima Arapa tiče očekivao sam neku kmeku i komediju ali zapravo dobio sam dobar stil kojim su prepricani ili opisani događaji među arapima kad su se na bliskom istoku pojavili plavokosi muškarci u oklopima koje njihove strijele nisu mogle probiti a vala ni macevi
te koliko je godina trebalo arapima i opcenito muslimanima da shvate sto se dogodilo

ravno 50 čini mi se
a sve je završeno sa saladinom nekih 100-tinjak god poslije

Onaj stari Sendmen

Znači, tebe prže ovi naslovi što imaju biblijske/islamske motive u naslovu, sa elementima apokalipse.

Nije ni čudo što je uglavnom prazna čaša.

Truba

uglavnom smrad orfelina mi ne odgovara
čemu mučenje?

Gurati Čajkovskog i Vira dok se boje ne istope
a i Željka Fajfrica kao pisca Istorije krstaških ratova, Turskih Sultana i Vizantijskih careva

Onaj stari Sendmen

Ti si stvarno komplikovan čovek. Meni je i Murakami sasvim dovoljan. Još nisam naleteo da je jednu lošu knjigu napisao.

Zajebao i Dostojevskog.

Truba

Dobar za kupit pa preprodat
To sam ja cito dok ga domacice nisu pocele

Onaj stari Sendmen

Baš zrelo razmišljanje!

Da pogađamo, to je bilo u šestom razredu, imao si 12 tada? :roll:

Truba

Ma jok s 26 kad sam poceo ucit japanski i aplicirao za njihovu stipendiju

Boban

Quote from: dark horse on 17-10-2023, 16:48:12
Ti si stvarno komplikovan čovek. Meni je i Murakami sasvim dovoljan. Još nisam naleteo da je jednu lošu knjigu napisao.

Zajebao i Dostojevskog.

Murakami je kurac od pisca, zapravo, o0dličan je stilski, ali nepodnošljivo su mu tunjavi svi muški likovi, dok su žene veličanstvene. To je neoprostivo...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Onaj stari Sendmen

Pa to je sasvim normalno. Koji pravi muškarac bi bio narator u romanu i pričao o svojim unutrašnjim osećanjima na 400 strana? Bljak.

Nego, kako stvari sada stoje, izgleda će "Lov na divlju ovcu" biti prvi njegov roman koji me je smorio... rani Murakami baš puno rasteže. Dovrišću ga, ali je mučenje.