• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Filmovi koje gledate opet i opet i opet...

Started by otaku, 17-03-2004, 08:38:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

otaku

Proooobaj da u glavi budes sam

Milosh

Halloween - jedan je Carpenter (tv, divx, na videu (dok je radio), kinoteka, sta god...)

Matinee - kad god ga puste na tv-u gledam (ali to nazalost slabo rade u poslednje vreme)

Aliens - s vremena na vreme coveku zatreba action fix, a za to nema boljeg od Camerona  

Stand by Me - poslednji put sam gledao pre par dana, posto sam i procitao The Body, odlicna adaptacija

The Fly - Cronenberg, jedna od najgrotesknijih, najlepsih ljubavnih prica, i to u horor filmu

Miracle Mile - apsolutno predivan film, sta vise da kazem

Blade Runner - eh, a kako je tek ovo lepo videti na platnu

Se7en - kad god se osecam pomalo depresivno

...ima toga jos, ovi mi prvi padaju na pamet.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

phuzzy

Conan. Alien serijal. Predator serijal.

Spider Jerusalem

Kill Bill vol. 1

Pogledao ga i jutros. Izgubio racunicu posle dvadesetog gledanja.

Last Boy Scout

Donnie Darko

Stir of Echoes

LA Confidential

From Dusk Till Dawn

Heist

Panic Room

Sexy Beast

Mad Dog Time

Indiana Jones and The Last Crusader

Die Hard

Starhip Troopers

Total Recall

Death to Smoochy

Body Double

Beautiful Girls

The Thing (Carpenter)

Falling Angels (Wong Kar-Wai)

Blue Velvet

Dr. Strangelove

Blow Out

Pulp Fiction

Videodrome

Thursday

Wonder Boys

Jacob's Ladder

Finding Nemo

Cypher

Se7en

Terminator 2

Split Second

Hudson Hawk

The Dark Half

King Pin

The Arrival

The Crow

P.S. Ovakav topik smo vec imali davno na Filmovi.

otaku

Upravo mi je jevljeno na PM da je topik postojao. Nisam znala, mada trebalo je da pretpostavim da ste tu fazu vec prosli. Dobro, neka bude onda filmovi koje gledate opet i opet i opet, ali opet placete...
mada, onda ja tu nemam sta da stavim...

otaku

ili, filmovi koje gledate ili ste gledali opet i opet i opet, ali to nikom ne biste priznali. E, tu imam kolko ocwes:
Veshtica tinejdzerka
Prljavi ples
Osecaj gospodjice Smile za sneg
Doni Darko
...
nastavice se

phuzzy

Gledam over&over i placem: Conan.
Gledam over&over i ne priznajem nikom: ne postoji. Ponosno gledam sav trash koji mi se svidja.  8)

otaku

od Konana mnogo vise volim Milijusov Dan velikih valova, a najvise "Dilindzera", setila sam ga se u odlicnoj sceni pljacke u "The Big Fish".  :lol:

Da, nezdrav broj puta sam pogledala film "Krvavi sport", sa Zan Klod Van Damom i ultratres domaci film "Groznica ljubavi" sa Milanom Strljicem i Djordejm Davidom na motorima...

Black Mamba

Kill Bill
Pulp Fiction

Fear and Loathing in Las Vegas
Don Juan DeMarco

Donnie Darko

Underworld
The Crow (prvi deo mi je mnooooooogo jaci)

Memento

Matrix Reloaded

Forrest Gump

The Mask

........mmm ...ima ih jos sigurno .....

eric cartman

Ove filmove mogu da geldam da me neko probudi u pola noci

-Snatch
-Donnie Darko
-Requiem for a dream
-The Exorcist
-The green mile
-Frailty
-Goodfellas
-The Godfather I,II,III
-Reservoir dogs
-Pulp Fiction
-Clockwork orange
-American history X
-Dead alive
-Forrest Gump
Screw you guys I'm goin' home

Black Mamba

joj ljudi, kako mozete ....meni su Requiem for a dream i Jacob's Ladder jedni od najtezih filmova koje sam ikad gledala ....jedni od onih koje gledam jednom i nikad vise ....posebno Requiem ....grrrrrrrr xph34 ....mislim, jesu poucni ..i dobro su uradjeni ...i sve to ....ali brate, teski su do bola

eric cartman

Meni je The Mask teska do bola.
Mislim da to ne bih mogao gledati ni za novac. Ukusi su razliciti , moja Mambo

Famous 27
Screw you guys I'm goin' home

Black Mamba

ma dobro ..ok ...ukusi se razlikuju definitivno ....ali kako mozes da poredis jednu dobru komediju sa jednim Requiem for a Dream .....mene jeza hvata samo na pomisao tog filma

ah well ...ukusi su razliciti :!:

Rommel

NIGHT OF THE HUNTER
ALL ABOUT EVE
PLAY DIRTY
WILD BUNCH
THE SLEUTH
TOO LATE THE HERO
LES DIABOLIQUES
LE SALAIRE DE LA PEUR
WICKER MAN
i
ODD MAN OUT
----------

Tex Murphy

Nekada davno, dok sam još imao video, gledao sam nebrojeno mnogo puta The Burbs (svoju omiljenu komediju), Murder By Death (u to vrijeme drugu po redu omiljenu komediju) i Deathstalker 2 by Jim Wynorski. Sada kako mi je video umro, od ovih diviksa slabo šta gledam više puta. Mislim da solidnu šansu za napredak imaju Braindead, Bad Taste, Plan 9 From Outer Space, a već 5 puta sam pogledao američki Ring.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

daniel dravot

TRUE ROMANCE
MAN WHO WOULD BE KING
T2
FROM DUSK TILL DAWN
CRNI BOMBARDER
GREMLINS
DOGODILO SE NA DANASNJI DAN
HOWLING 2
samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora

otaku

potpisujem ove:

TRUE ROMANCE

T2

GREMLINS
DOGODILO SE NA DANASNJI DAN

U ovom poslednjem, lik sto ga igra Olja Beckovic je jedan od mojih omiljenih u domacoj kinematografiji

Milosh

dodajem i ja prva dva Terminatora, i From Dusk till Dawn, i Scream, i Gremlins, i Thing, i Dark City, i Event Horizon, i...

a kao guilty pleasures Escape from L.A. i Ghosts of Mars, jeste da je to Carpenter u najgorem izdanju, ali ipak, to je Carpenter...  :D
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

ne mogu da verujem da sam zaboravio da pomenem 'May'.

odoh da ga pogledam jos jednom...  :lol:

Proud Schmoe

Taksativnu listu neki drugi put, sada samo da pomenem da ne zaboravim:

Last Boy Scout
Long Kiss Goodnight
Terminator 1 & 2
Rocky 1 & 2
Resorvoir Dogs
Flash Gordon
Dark City
Angel Heart

All of Me
Spys Like Us
See No Evil, Hear No Evil
Groundhog Day

Little Mermaid
Finding Nemo
Ice Age

Rio Bravo
Stage Coach
Shane

Mickey One
After Hours

Black Mamba

Quote from: "Proud Schmoe"Little Mermaid

jao i ja obozavam taj crtac :!: .....Finding Nemo jos nisam gledala :oops:, al mislim da ce mi se i on jako dopasti :!: .....Petra Pana jos nisam gledala :oops: (mislim na film), ali crtac obozavam takodje :!:

ace

leteci holandjanin.
mrtav covek
fight club
21 majmuna
grad tame
pi
sve filmove po poovim pricama
ime ruze
kum
instinkt
afera drajfus
doba nevinosti
opasne veze
senka

daniel dravot

huh kako zaboravih EVIL DEAD trilogiju

Black Mamba

eh, kad smo vec kod trilogije ...missim stvaaaaaaaarno, da niko ne pomene Lord of the Rings :? ...bruka i sramota :lol:

oh btw ....gledala sam Finding Nemo konacno :!: ....wow, kakav crtac :!: :D :!: :lol: .....sea turtles rocks duuuuuuude! :!: :lol: ....e ono, odavno nisam ovakav fun imala s nekim filmom :!: ....kakve boje, wow ....Dori je carica :!: :lol: ...wow, crtac je wow :lol:

PainBringer

Blade
Equilibrium
Lord of the Rings
Romeo must die
Braveheart
Ghost in the shell

Ima toga jos, ali je ovo prvo sto mi padne na pamet...

Black Mamba

overila The Crow jos jednom :) ...i ne prodje a da se uvek ne zapitam ...zar mali, jadni i bedni Yugo mora autenticno da se slupa i u ovom filmu .....ehh :roll:

laku noc

xsleep2

otaku

BUBBA HO-TEP
gledala prvi put danas, ali cu gledati opet i opet...  :!:

otaku

A perfect world

Red Rock West

Badlands

Milosh

Quote from: "otaku"Red Rock West

sve od John Dahl-a, a narocito 'Unforgettable'.

Black Mamba

khm khmmm ..pa ima i nasih filmova koje bi mogla cesto da gledam ....Mi Nismo Andjeli recimo :!: ....mislim, film je pun fora i fazona koje se cesto i dan danas citiraju ....bas sam pre neku noc skinula i Kako je Propao Rokenrol ...wow, odkad taj film nisam gledala ....ti si sexualni atentator :lol: ....u Darka (Nebojsku Bakocevica) sam bila zaljubljena do usiju ..kako je samo oskrnaveo onu divnu poeziju Barbari heh :lol: 8)

kool 8)

Spider Jerusalem

John Carpenter's Vampires ("That's right! FUCK with him, padre!")

Demolition Man (Simon says, "Bleed!")

Red Heat ("Kokainum!")

The Blue Velvet ("Heineken?! ... PABST BLUE RIBBON!)

The Last Seduction ("Don't fuck with my image!")
&
The Rounders ("Like a young boy coming for aye quickie!")

Heist ("My nigga's so cool that when he sleeps, the sheep count him!"
Spanish Prisoner ("Look! I'm a really nice person!")
House of Games ("Ungh!... Thank you... Can I have one more?!")
Glengarry Glen Ross ("Will you go to lunch? Go to lunch! Go to lunch! WILL YOU GO TO LUNCH?!!")

Fear and Loathing in Las Vegas ("God didn't do that, you did! You're a fucking narcotics agent, I knew it!")

The Party ("Birdy nyam nyams! Byyyyrdy nyam-nyams!")

Dr. Strangelove ("And how do you think I feel, Dimitri?")

Death to Smoochy ("I am Rainbow-Fucking-Randolph! You better grow eyes in the back of your head, you horned piece of shit, because I'm not gonna sleep until worms are crawling up your foam-rubber ass! I'm goin' on safari, motherfucker! SAH-FAR-I!" )

Nobody's Fool

Buffalo '66

Bob Roberts

Proud Schmoe

Last Seduction
Lethal Weapon I, II
Superman
Batman's Return
Blood Sport
Red Scorpio

Party
Twins
True Romance

Todo sobre mi madre (Sve o mojoj majci)
Carne tremula (Zivo meso)
Jamon, jamon (Sunka, sunka)

daniel dravot

eh pa da i
TOTAL RECALL
RED HEAT (ali generalno i svi drugi njegovi filmovi)
ABYSS
FALLING DOWN (I am not a vigilante. I am just trying to get home to my little girl's birthday party and if everyone will just stay out of my way, nobody will get hurt. )

otaku

Where Eagles Dare

U-571

domaci filmovi, kad pomenu Mamba:

Cavka

Cudna devojka

Cudotvorni mac

Nacionalna klasa

Sest dana jula

Oktobarfest

Ljubavni zivot Budimira Trajkovica

Tito i ja  :D

Milosh

Quote from: "otaku"Where Eagles Dare

U-571

...kad smo vec kod ratnih filmova moram da pomenem:

'Kelly's Heroes'

'Das Boot'

Ghoul

nemoj mi reci da DAS BOOT gledas 'opet, i opet, i opet...' :?

it could damage you for LIFE [if it hasn't already]!

3 sata Pakla, jednom nedeljno, zvuci kao solidna [i jeftina] karta za ludaru.
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Quote from: "ghoul"nemoj mi reci da DAS BOOT gledas 'opet, i opet, i opet...' :?

it could damage you for LIFE [if it hasn't already]!

3 sata Pakla, jednom nedeljno, zvuci kao solidna [i jeftina] karta za ludaru.

a sto je to tek bila ludnica gledati u bioskopu (u takvudu na onoj milenijumskoj sinemaniji). xrotaeye

voleo bih da ga uskoro puste u kinoteci pa da ga ponovo gledam na velikom platnu. :D

Milosh

a kad smo vec kod podmornica da pomenem i 'The Hunt for Red October'

a kad vec pominjem McTiernana onda i 'Die Hard'

...

Lurd

Quote from: "Milosh"a kad smo vec kod podmornica da pomenem i 'The Hunt for Red October'

a kad vec pominjem McTiernana onda i 'Die Hard'

...

Dočim se Predator i Nomadi ne mogu gledati ponovo nikad. A tek Last action hero... :wink:
My trees...They have withered and died just like me.

Milosh

eh, pa ja 'Nomade' jos nijednom nisam pogledao, propust, znam.

a 'Predatora' mogu da gledam opet i opet...  :D

johnson bronson

aj STVARNO DOBRE filmove koje NE MOZETE DA GLEDATE CHESTO?

ali bas ne mozete.

meni je breaking the waves.

johnson bronson

a ortak me podsetio i na drugi film koji ne moze vise od jedared

Cidade de DEUS

Black Mamba

mmm ....jedan od najboljih filmova do sad koji sam videla, a koji mislim da nikad vise ponovo necu odgledati je The Passion of The Christ ....u takve filmove (mislim na dobre filmove tipa gledam jednom i nikad vise) spadaju i Requiem for a Dream, Jacob's Ladder ...i verovatno jos neki, ne mogu da se setim ....

Lurd

Quote from: "Milosh"eh, pa ja 'Nomade' jos nijednom nisam pogledao, propust, znam.

Što kažu, propust. Znam da znaš, ali ovo je jače od mene. A Last action hero? Meni je to jedan od najboljih Mektirketovih filmova.

Setio sam se da nisam pomenuo neke od svojih favorita za stalno gledanje: Drumski ratnik, Star vorse, Split second, Matrix & reloaded, They live (znam, znam), Thing, Harije, Unforgiven, Hordu, Vatrene ulice, Blejd ranera etc.

Ovo sam već svima ispričao sto puta, ali, što kažu, ne smeta još jednom. Kada se pre 20 god. i više program domaćih bioskopa nije menjao mesecima i nije bio ovako šaren, a na hitove se čekalo i po koju godinu, mogli ste da jurite neke filmove dugo, dugo po raznim bioskopima. Kada bih ispucao ceo repertoar, obavezno bih gledao Drumskog ratnika. Ondak sam na raznim raspusnim putovanjima po lokalnim bioskopima gledao Drumskog ratnika. Izbrojao sam 21 put u bioskopu, a tada sam dobio video i prvi film koji sam snimio bio je, što kažu...'nate već.

A tada sam stvarno ne znam koliko puta overavao i Demone i Stravu. Eto.
My trees...They have withered and died just like me.

Milosh

jos jedan od favorita za neprekidno gledanje: 'Darkman'  8)

a kad je rec o odlicnim filmovima koje ne mogu da gledam vise puta tu bi dosli recimo: 'One Flew over the Cuckoo's Nest', 'Breaking the Waves', 'Irreversible'...

a 'Cidade de Deus' sam pogledao juce, i mogao bih ponovo vec danas, bez problema.

Milosh

sinoc na 3k bio 'Light Sleeper'. meni najdrazi film Paula Schradera. jos jedan od onih koje mogu da gledam opet i opet...

Milosh

vec sam pominjao Dark City, ali sinoc sam ga odgledao ponovo i neverovatno mi je koliko taj film dobija na svako novo gledanje. muzika Trevora Jonesa vec mi je u top 20. atmosfera film noara u sf kontekstu savrseno funkcionise, a scena u klubu u kojoj Jennifer Connelly peva Sway je...  :D

Milosh

The Crow. upravo pogledao, ponovo, po ko zna koji put...

Ghoul

a nightmare on elm street

obozavao sam ga na prvo gledanje [u bioskopu], onda ga malo manje voleo na videu, pa se skoro ohladio nakon gledanja na TV-u... a onda, nedavno ga opet pogledah na DVD-u, et voila:
whatta frickin' great movie!

najbolji cravenov.

kad sam vec kod toga, nakon dugo vremena ponovo sam pogledao i HILLS HAVE EYES, i prilicno se dobro to drzi, jos uvek [mada ce onaj ludi francuz, A. Aja, da ga pokopa svojim rimejkom].

the last house on the left takodje, nakon reprize, deluje nesto bolje od prvobitnog, vrlo razocaravajuceg utiska.
https://ljudska_splacina.com/