• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Leleeeee...

Started by phuzzy, 17-03-2004, 17:17:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

phuzzy

Ghoul

koji?

gde?

opet?
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

:cry: fuck :cry:

zbog ovakvih sranja ja jednom u 2 nedelje na kratko pogledam vesti iz Srbije... i uvek se deprimiram... :P

Black Mamba

wha da fuck is goin on??

Boban

pa kao sto se Milosevic zadrzao na vlasti deset godina uz pomoc atmosfere rata, mozda je DSS dosao na istu ideju: zasto menjati recept koji funkcionise?
Stvorice se tenzija moguceg rata na Kosovu i masovne mobilizacije, pa da vidis kako ce narod da se primiri i stoicki podnese sve ekspresije koje vlas smisli u nadolazecem periodu.
Vidjeno vec mnogo puta kod nas.
Nazalost.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Po logovima pristupanja sajtu (tj. odsustvu istih kod redovnih ucesnika) lepo moze da se vidi koji pojedinci su ucestvovali u nocasnjim pretumbacijama.

milant

Sto bi student rekao: "DRESI MILISAVA"

Bilja

Posle se cude sto nam opada natalitet i sto svi koji imaju mozga u glavi beze iz ove zemlje. I treba da beze. Ovde ti mozak ne treba. Samo pusku u ruke pa idi u rat. To najbolje znamo.
Rat nista nece pomoci nikome. Samo ce napraviti jos hiljade zrtava, navuci gnev celog sveta na nas i unistiti privredu Srbije. Ono sto prezivi, bice kasnije lako porobiti.
Bilja
----------------------------------------@

Truba

briga me za srbe i albance na kosovu
oni su pogazili sliku rad i djelo Josipa Broza

ali me je** to što sam danas od vojske dobio upit DA LI SAM SE PREDOMISLIO U VEZI SA SLUŽENJEM VOJNOG ROKA...
(kao da se i mi u bosni spremamo za neke nerede... :( )

normalno da nisam...neću da ginem za vojsku koja nema petokraku

i nervira me sistem spojenih posuda :x  :x  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

komi, iskreno ti i srdacno zelim da budes mobilisan, i poslat u medjunarodne 'snage' na Kosovo, pa da te POGAZE, bilo Srbi, bilo Shiptari, i da na tvoje gordo chelo urezu petokraku kao Radku Polichu na kraju nekog davno-gledanog 'partizanskog' filma. :x  :x  :x

Truba

a što ih zovete šiptari
:(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: "komunjara"a što ih zovete šiptari
:(  :cry:

ma ko ih zove, mamu im jebem= sami dolaze! :roll:

otaku

xphone mojom ulicom je upravo prosla shacica razjarenih mladih ljudi sa zastavom vicuci: "Ne damo Kosovo" i "Kosovo je srce Srbije"...  xsleep2
Proooobaj da u glavi budes sam

Ghoul

Quote from: "otaku"xphone mojom ulicom je upravo prosla shacica razjarenih mladih ljudi sa zastavom vicuci: "Ne damo Kosovo" i "Kosovo je srce Srbije"...  xsleep2

ako oni, tu- na ulicama BEOGRADA- ne sprece to sto se dole zbiva, niko nece... xdirec

otaku

pa, ja sam dala doprinos juce na protestima, idem i danas, ako me nesto ne zgazi do tri sata kad je zakazano okupljanje...  xpirat

milant

Quote from: "ghoul"
Quote from: "otaku"xphone mojom ulicom je upravo prosla shacica razjarenih mladih ljudi sa zastavom vicuci: "Ne damo Kosovo" i "Kosovo je srce Srbije"...  xsleep2

ako oni, tu- na ulicama BEOGRADA- ne sprece to sto se dole zbiva, niko nece... xdirec

Nece, ali sta raditi pitanje je sad?

Meni je to najtuznije, sto ne znam sta uopste moze da se uradi....

Bilja

To je obicno huskanje ljudi na rat, te demonstracije. Nikakve koristi od toga nema. Mislim da oni dole teroristi bas to i hoce. Na taj nacin okrenuce lepo ceo svet protiv srbije i svi ce imati alibi da napadnu i pobiju nasu vosjku i policiju.
Sto da ne, ajde da napravimo jedan surovi rat. Nismo ratovali citave cetiri godine. Nakotilo se i previse zdravih mladih muskaraca u Srbiji, daj da to pobijemo.
Bilja

otaku

demonstracije su znak protesta i treba da postoje, nijue to nikakvo huskanje na rat, bilo bi glupo da sedimo u kucama i pravimo se da se dole nista ne desava, ne moze niko da pobije vojsku i policiju zato sto civili izlaze na ulice3 da mirno protestvuju, to je nase gradjansko pravo, uostalom ako je rat jedini nacin da se ta stvar resi, ne vidim razloga zasto ga ne bi bilo, jer ljudi dole ginu

phuzzy

Quote from: "otaku"mirno protestvuju

Mislim da ovde treba uociti jednu bitnu rech.

"Kako smo samo pokazali Shipcima, oni nama spalili Kosovo, mi nama spalili Beograd" - quot. NN kolega

otaku

siledzija koji pateticno cekaju priliku da ispolje svoj primitivizam i visak energije ima svuda po Beogradu i oni nisu posebno zainteresovani bas za ovo sto se desava, mogu da se kladim, nego samo imaju u sebi besne gliste konzervirane i samo se rasrafe kad za to dodje bilo kakva prilika, oni su univerzalno potpaljivi, samo sto se u ovakvim prilikama nekako bolje organizuju, pa dodju do izrazaja i jedino zbog njih postoji opasnost da protesti koji treba da postoje i sigurno imaju dejstvo postignu samo kontra efekte.

Sveti Filica

Hteo sam da odem na protest, žao mi je svih nastradalih srba ali kad sam čuo parole - UBIJ, ZAKOLJI DA ŠIPTAR NE POSTOJI, KOSOVO JE SRBIJA, kad sam čuo za spaljivanje Djindjićeve ploče i za spaljene džamije u Nišu u Beogradu pomislio sam da nisam za tu priču, već ću sačekati kad protest bude vodio neki normalan demokratski političar a ne rulja plemenskog razmišljanja.

Bojim se da srbima dole nema opstanka ni spasa.
Najbolje da se Kosovo podeli, nama Mitrovica a njima ostatak, koliki god daje ljudski životi vredniji su od svake teritorije. Na silu nema šanse da ih zadržimo a možda je i bolje. Kad bi Kosovo bio konstruktivan deo ove države, morali bi da im dajemo i pravo glasa i jezik kao zvanički deo države a bolje da anputiramo deo bolesne države nego da cela stagnira zbog čira.

A ovi mitinzi potpuno su pukli. Ko ja na njima? Sve sami klinci što je logično. Stariji odavno su oguglali. Da demonstracije nemaju nikakvu organizaciju dokazuju divljanja, spaljena džamija u Nišu i poluspaljena u Beogradu (Ne smem da mislim na osvetu Al Kaide) kao i gadjanja Američke i Hrvatske ambasade (u momentu dok od njih očekujemo podršku gadjamo čak i to, neverovatno) U Madridu mitingovalo milion ljudi pa nijedan izgred a kod nas 5 000 mladih i već spaljena džamija.
Biće protesta još ali će se vremenom  ofucati. Na kraju ćemo biti srećni i s malim delom Kosova ako uopšte i to dobijemo.

Unicorn

Slazhem se da su ovi shto divljaju po Beogradu, Nishu i Novom Sadu univerzalno potpaljivi za svaku namenu, al' me NIKO nece ubediti da su se sami organizovali. Kao ni oni dole divljaci-Shiptari, na Kosovu.

Komi, zovemo ih Shiptari jerbo oni sami sebe smatraju Shiptarima, a ne Albancima. O konotaciji rechi "shiptar" ne bih sada i ovde.

A shto se spaljivanja dzhamija tiche, pa Srbi su najzad dokazali da i drushtvena evolucija mozhe biti regresivna, vrativshi se u prvu polovinu 19. veka, kada su po Srbiji spaljene/porushene skoro sve dzhamije. Bash me zanima koliko cemo se josh vratiti unazad. Dushanov zakonik je pun "divnih" ideja.
Btw, chujem da se Obraz opet " istachinjao" na studentskom protestu u chetvrtak.  :(  Dok su oni po protestima, mene tamo nece biti.
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Sveti Filica

Oni to izgovaraju sa Ć. šćiptar, što znači orao.
Šćiptarija znači zemlja orlova.
Kad jedan drugom kažu šćiptar, to ima isti prizvuk kao kad srbin srbinu kaže sokole.
Kad ih mi zovemo, šiptari, u tome osećaju podcenjivački ton a ruku na srce većina tako i izgovara.

Tex Murphy

A Kosovo kao nije Srbija?

I sta to fali Dusanovom zakoniku?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Dušan je bio car Srba, Grka i Arbanasa...
Onoliko koliko mi možemo da ga svojatamo, mogu i Albanci.
Uostalom, orlovi na srpskom grbu su albanski pridodatak, kao što je hrvatska šahovnica pridodatak na grbu Karadjordjevića.
Uvek je bilo glupih Srba koji su umišljali da je suživot moguć.

Kosovo više nije Srbija, ali zato Vojvodina jeste.
Srbi se već vekovima lagano pomeraju na sever; u danima kada smo bili većina na Kosovu, bili smo manjina u Vojvodini...

Sveti Filica

Da se ja pitam, najbolje je da se Kosova konačno otarasimo (ne celog naravno, uzeti Mitrovicu s okolinom i kraj)
Bolje amputirati bolestan deo ogranizma nego ceo stradati.

Ljudi koji viču - Kosovo je Srbija i ne znaju da je najgore od svega kad bi Kosovo ostalo u Srbiji. Onda bi i 2 miliona albanaca moralo imati pravo glasa. (20 %) pa bi zemlja morlaa biti dvojezična itd. Najlekše je podeliti Kosovo i zdravo. Da zatežemo situaciju i ratujemo i ginemo možemo decenijama pa opet ništa. I onako će sve to biti deo EvroUnije.

To što je nekad bil osrpsko, ne zanima me. I Vojvodina je nekad bila Austro Ugarska pa se demografska slika promenila. Pre dolaska izbeglica srba je tamo bilo 55 %. Sad kad su izbeglice došle a mladi madjari u velikom broju otišli za biljim životom u Budimpeštu, srba je čak blizu 70 %.  Demografske slike se menjaju, neki se sele na istok, neki na jug, neki na sever i to je prirodno.

eric cartman

Ljudi ko smije da se opkladi.

Ako Bush pobijedi na izborima  Kosovo ostaje u Srbiji
Ako Kerry pobijedi  Kosovo dobija nezavisnost.
Jel Bush je glup covjek , njemu je samo dovoljno reci da su Shiptari muslimani i on je automatski protiv njih. Nema mnogo objasnjavanja,Kao i 75% obicnog americkog naroda.Dok Kerry-ju i Demokratama jos uvijek pristizu injekcije shiptraskih narco-dolara, a baba i Holbruck nisu izvrsili sta su im obecali.A sta se desi onom ko pogazi Besu?Baba je jedina ovde lajala protiv Srba u poslednjim nemirima na Kosovu , dok je cijela Amerika gledala kako shiptari cine genocid i etnicko ciscenje na Kosovu pokusavajuci da si objasne razliku izmedju njih , Chechena ili Talibana koje zapravo nema.

Serbia / Montenegro  Republican Vs. Democrat  Albania
Screw you guys I'm goin' home

iNCUBUs

i ja navijam da republikanci pobede na izborima.

demokrate su zapocele sve ratove.

mrzim demokrate.

republikanci su uvek imali bolji odnos prema nama...

i kao sto rece jackdaniels, demokrate dobijaju injekcije siptarskih narko dolara.. sta dalje reci...
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

eric cartman

Quote from: "Boban"Dušan je bio car Srba, Grka i Arbanasa...
Uostalom, orlovi na srpskom grbu su albanski pridodatak, kao što je hrvatska šahovnica pridodatak na grbu Karadjordjevića.
Uvek je bilo glupih Srba koji su umišljali da je suživot moguć.

Kosovo više nije Srbija, ali zato Vojvodina jeste.
Srbi se već vekovima lagano pomeraju na sever; u danima kada smo bili većina na Kosovu, bili smo manjina u Vojvodini...

Srbi su vecina u Vojvodinu ne zato sto su se pomjerili na sjever , nego zato sto su prinudno preseljeni iz Krajine i zapadne Bosne (8 ofanziva).Sa ostatkom Srba iz gore navedenih podrucja Milosevic je pokusao uraditi isto sto i Tito 50 godina ranije , ali ovog puta umjesto u Vojvodinu , premjestiti  ih na Kosovo .To mu nije uspjelo , mada bi to bio pametan potez da se pametno odigrao. Al kad je Milosevic kreten. Kamo srece da smo imali Vuka ili Djidjica ili nekog njima slicnog za presejdnika u devedesetim.Pad srpskih Krajina bi , ako bi se uopste desio, bi zapravo pomogao Srbiji , a ne odmogao.Al jebiga , bilo pa proslo...
Shiptari ne polazu nikakvo pravo na Kosovo , vece pravo polazu Meksikanci na Kaliforniju , Kurdi na Kurdistan , Palestinicni Palestinu ,S.Irci na Sjevrenu Irsku , itd...ovi gore narodi nemaju maticne drzave,osim meksikanaca,  a Shiptari  imaju.

Bilja

Quotedemonstracije su znak protesta i treba da postoje, nijue to nikakvo huskanje na rat, bilo bi glupo da sedimo u kucama i pravimo se da se dole nista ne desava, ne moze niko da pobije vojsku i policiju zato sto civili izlaze na ulice3 da mirno protestvuju, to je nase gradjansko pravo, uostalom ako je rat jedini nacin da se ta stvar resi, ne vidim razloga zasto ga ne bi bilo, jer ljudi dole ginu

QuoteHteo sam da odem na protest, žao mi je svih nastradalih srba ali kad sam čuo parole - UBIJ, ZAKOLJI DA ŠIPTAR NE POSTOJI, KOSOVO JE SRBIJA, kad sam čuo za spaljivanje Djindjićeve ploče i za spaljene džamije u Nišu u Beogradu pomislio sam da nisam za tu priču, već ću sačekati kad protest bude vodio neki normalan demokratski političar a ne rulja plemenskog razmišljanja.

Fil je tacno napisao. Ovakve stvari kao i spaljivanja i rusenja, te odvratne navedene parole, nisu mirne demonstracije. To jeste huskanje na SAMOubilacki rat. RAT NIJE nikakav nacin da se to resi, samo da izgine mnogo nasih nevinih hrabrih mladih ljudi. sto rekoh, vama se previse namnozilo zdravih mladih ljudi u Srbiji pa da ih posaljemo dole u pokolj? Jer dole bi to jedva docekali da se ceo svet okrene protiv Srba. Niko ne zeli da prizna gresku sa bombardovanjem Srbije '99, zato se ceka da mi napravimo nanovo gresku pa da kazu "eto bili smo u pravu, oni jesu divljaci" i da svi skupa dole krenu na nasu vojsku. Jako pametno.
Nego, najlakse je protestvovati i pozivati na rat i klanje onima koji nece ici dole. I sve u ime pomoci ljudima na Kosovu. "Plemenito". Ne samo da im ne bi pomogli nego bi ih dokrajcili. Ono sto teroristi rade dole mozda jeste provokacija da nasi krenu silom pa da se opet nadjemo u situaciji od pre 5 godina.
Citala sam u Blicu koje su parole uzvikivane na "mirnim" demonstracijama i to je zaista strasno. S druge strane, divno je sto je organizovana materijalna pomoc ljudima na Kosovu i sto su prikupljani lekovi, odeca i montazne kuce. To je pravi nacin da se pomogne. I treba da se omoguci legalna zastita jadnih, ugrozenih ljudi. Svet ce shvatiti da nam treba pomoc.
Bilja

Truba

Quote from: "Boban"Srbi se već vekovima lagano pomeraju na sever

još se žalite
za 100 godina ćete svi biti u švedskoj

HLADNO AL STANDARD :wink:  :wink:  :wink: stvarno...
mislim da se politika koju vode vaši političari mora mijenjati

italija je izgubila istru
rusija aljasku
i idemo dalje

život teče...

otaku

Quote from: "Bilja"
Nego, najlakse je protestvovati i pozivati na rat i klanje onima koji nece ici dole.
donacije hrane prosto nisu dovoljne, one ce pomoci tom narodu, ali nece spreciti dalje ubijanje dole, ne mozes ti da odes i kazes nekom od tih ljudi kojima je upravo spaljenja kuca i sve sto su u njoj imali i kao sad treba da ide negde drugde, kao, e, pusti ih, oni su divljaci, budi ti pametniji, evo ti montazna kucica, parce hleba i sira, smiri to dete, videcemo sta mozemo...   vojska postoji zato da zastiti civile, niko nikog ne poziva na rat i neko programsko klanje, dole vec kolju ljude, a nesto treba da se ucini da to prestane, nije rec ni o kakvom izivljavanju ili sili, vec, ako oni koji se dole predstavljaju kao posrednici i zastita ljudima ne reaguju, tom narodu treba da se pomogne, ako su oni teroristi i divljacki pale i ubijaju, mora da postoji neka adekvatna vojna intervencija koja moze da ih spreci...
Quote from: "Bilja"Ono sto teroristi rade dole mozda jeste provokacija da nasi krenu silom pa da se opet nadjemo u situaciji od pre 5 godina.
provokacija, pa sta sa tim?! kao, dole pobise narod i pale kuce, ma to je samo test, kao na probi je nasa izdrzljivost, pa ako ih pustimo, nek pobiju jos malo naroda, odolecemo provokaciji, oni ce da vide da smo mi civilizovaniji, pa ce da se postiode i pokaju, odu, sta li...

Quote from: "Bilja"Citala sam u Blicu koje su parole uzvikivane na "mirnim" demonstracijama i to je zaista strasno.
u zivotu ima mnogo strasnih stvari, strasno je i ono sto se desava na Kosovu, ali je jos strasnije sto se neki distanciraju od svega pod izgovorom da oni hoce da sve bude civilizovano i da ne bude strasno, malo je kasno za to, svet je pun uzasnih stvari, prevoz je pun divljaka, moja kasirka u prodavnici je necivilizovana, na fakultetu predaju nacionalisti i fasisti, pa kao svi i dalje idemo i u prodavnicu i vozimo se prevozom i idemo na fakultet i ucestvujemo u svemu tome, a onda, kada dodje do ovakvih ispada, svi se distanciraju i zgrazaju  :?  i stampa citira i pravi se da i sama nije huskac i da iz dana u dan kontinuirano ne priprema te ispade i slicno. neka hvala, necu da budem jedan od  :?  citalaca dnevne stampe. ne mogu samo da kazem, slusajte, necu u tome da ucestvujem, vi ste divljaci i budale, ja se zgrazam i odricem vas se, ja hocu civilizovan zivot i lepo drustvo. deo si tog konteksta, mozes da se zgrazas koliko hoces, stvar je u tome da cinis nesto sto ce da te razlikuje od njih, a ne samo da se povuces i cokces kako si ti civilizovan a oni divljaci, kao dok ti sebi dokazujes da si civilizovan i da nisi dostojan tog divljastva dole izgibe silan narod kog BAS BRIGA tvoja samosvest i to da li ces ti sebe moci da pogledas u ogledalu jer si u prolazu okrznuo nekog demonstranta koji je povikao ubi Siptare, a jos te neki reportercic Blica uslikao sa divljakom u istom kontekstu  :?  uostalom vise mi je muka od toga da se u ovom svetu zanemaruje sto negde traje jebeni pokolj zarad toga dok se mi ovde dogovorimo ko je divljak, a ko civilizovan, savrseno me zabole za to, zovi me kako hoces. svaka reakcija se vaga po stampi i svi jedva cekaju da u nesto upere prstom kao u nasilje, nacionalizam... i slicno. ako je cak i to jedini oblik reakcije na ovo sve silno ne cinjenje i pustanje da ljudi ginu, pa neka je, radije cu stati i pod njihovu zastavu nego da jebeno sedim i cokcem sa strane i uzivam u pomisli kako sam ja civilizovana

milant

Quote from: "Boban"Dušan je bio car Srba, Grka i Arbanasa...

Jeste bio car. Medjutim, postojao je propis da siptari ne smeju da poseduju zemlju, nego samo da je koriste za napasanje stoke.
Znaci nema vlasnistva. Sto su kasniji nepismeni vladari izmenili.
Na Kosovu je i tako katastarski vise zemlje koja je uknjizena na Srbe.
Znaci ta zemlja je i sa te strane srpska.
Inace vecina ovih siptara je usla posle 2. sv. rata, bezeci od envera hodze.
Oni nemaju nikakva prava, nisu popisani, nemau drzavljanstvo.
Situacija u svim ostalim drzavama koje su nastale raspadom sfrj je bila drugacija.

Kosovo ne treba deliti, i uzeti deo, a ostatak prepustiti.
Diplomatskim sredstvima, malo po malo treba se boriti da se situacija okrene. 50-100 godina koliko treba, nek za godinu dana udje 1000 vojnika, za 5 godina uci ce 3000 .... Pobedice Bus...pa redom.
Nikad ne reci nikad. Jevreji vekovima vracaju svoju drzavu.

Truba

MOLIM DAME OVOG FORUMA DA NE GOVORE O RATU NITI DA POZIVAJU NA OBRANU NITI NAPADE ITD

ako do rata dođe dame tj gospođe neće ići u rat već muškadija...

također molim da izostave priču o braći, očevima i muževima koji idu u rat... ONI idu a ne VI gospođe...što je veoma različito morate priznati

DAKLEM  vidim rješenje problema na balkanu u zabrani glasovanja vojnim NEOBVEZNICIMA

:(  :cry:  8)

otaku

Quote from: "komunjara"MOLIM DAME OVOG FORUMA DA NE GOVORE O RATU NITI DA POZIVAJU NA OBRANU NITI NAPADE ITD

sami ste to trazili

Sveti Filica

Quote from: "Bilja"Fil je tacno napisao.

Kiss, ma kiss vilo lalinska!
Znao sam da ce me žene podržati k'o i uvek.

milant

Quote from: "komunjara"MOLIM DAME OVOG FORUMA DA NE GOVORE O RATU NITI DA POZIVAJU NA OBRANU NITI NAPADE ITD

također molim da izostave priču o braći, očevima i muževima koji idu u rat... ONI idu a ne VI gospođe...što je veoma različito morate priznati

DAKLEM  vidim rješenje problema na balkanu u zabrani glasovanja vojnim NEOBVEZNICIMA

Uvek i svako treba da poziva na odbranu, nikad na napad.
Cudno je da covek ciji se nazori naslanjaju na svetle tradicije zrtvovanja za sopstveni narod (makar i iz delom diskutabilnih pobuda - komunizam) ovako govori. Da li je Tito tako govorio, Sava Kovacevic, heroj Misa, Pinki, Bosko Buha... (ili vladika Njegos: Covek se rodi da jednom mre, cast i sramota zive do veka)

Glasanje treba zabraniti ljudima koji ne placaju porez i onima koji ne postuju svoje obaveze prema drzavi, jer nemaju prava ni da menjaju.
Normalno je da zene glasaju i nije normalno da idu u rat (partizanka Mara?).

Truba

Tito je jedan

kada vidim dobrovoljke srpkinje kako služe vojsku u SCG
promjenit ću mišljenje (barem 30% žena od ukupnog broja vojaka)

DUNADAN

Quote from: "otaku"

sami ste to trazili

exactly.
a filin moronluk me svaki put iznova zachudi
Two tears in a bucket, motherfuck it.

eric cartman

Quote from: "komunjara"
Quote from: "Boban"Srbi se već vekovima lagano pomeraju na sever

još se žalite
za 100 godina ćete svi biti u švedskoj

HLADNO AL STANDARD :wink:  :wink:  :wink: stvarno...
mislim da se politika koju vode vaši političari mora mijenjati

italija je izgubila istru
rusija aljasku
i idemo dalje

život teče...
Ma da i to sto kazes , komi, uvijek si mozemo uzeti pola Bosne ,

Tank 2

David

I, otaku, poslije sve ove price, jesi li se bar prijavila da ides na Kosovo kao medicinsko osoblje?

OK, ti si mlada, emocije rade a sjecanje je kratko, te - zar ti stvarno vjerujes da ce vojska S&Cg (ili 'dobrovoljci') ikad vise prelaziti granice svoje zemlje kao (malo) prije? Da ce joj se dopustiti?

Inace, mislim da ce Kosovo dobiti prije ili kasnije nezavisnost, da nece biti nikakve podjele koja se u zadnjem periodu sugerira. Nekih 90-ak posto stanovnistva, albanskog, ce vec pozitivno odgovoriti na jednom raspisani referendum, i to ce biti kraj price.
Ono sto se moze uraditi za manjinsko stanovnistvo, ukljucujuci i srpsko, to je da im se osiguraju mehanizmi zastite i svih ostalih prava. Kosovo, bar do tada dok se to koliko-toliko ne obezbjedi, od stranaca (a to je jedino sigurno) nece dobiti gore spomenutu nezavisnost.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

milant

Quote from: "David"
OK, ti si mlada, emocije rade a sjecanje je kratko, te - zar ti stvarno vjerujes da ce vojska S&Cg (ili 'dobrovoljci') ikad vise prelaziti granice svoje zemlje kao (malo) prije? Da ce joj se dopustiti?

Inace, mislim da ce Kosovo dobiti prije ili kasnije nezavisnost, da nece biti nikakve podjele koja se u zadnjem periodu sugerira. Nekih 90-ak posto stanovnistva, albanskog, ce vec pozitivno odgovoriti na jednom raspisani referendum, i to ce biti kraj price.
Ono sto se moze uraditi za manjinsko stanovnistvo, ukljucujuci i srpsko, to je da im se osiguraju mehanizmi zastite i svih ostalih prava. Kosovo, bar do tada dok se to koliko-toliko ne obezbjedi, od stranaca (a to je jedino sigurno) nece dobiti gore spomenutu nezavisnost.

Vratice se kad-tad, mozda i otaku bude medju njima.
Ako se siptarima prizna nezavisnost, da se onda lepo sprovede referendum u Bosni, Hrvatskoj i Makedoniji, pa lepo redom. Ali nece to ici bas tako..

David

Quote from: "milant"
Vratice se kad-tad, mozda i otaku bude medju njima.
Ako se siptarima prizna nezavisnost, da se onda lepo sprovede referendum u Bosni, Hrvatskoj i Makedoniji, pa lepo redom. Ali nece to ici bas tako..

Na Bosnu stavljena celicna pandza (koja je tamo da jos dugo ostane, bar dok se ne reintegrisu i ojacaju zajednicke institucije), u Hrvatskoj nema ko da pokrene referendum (tako ni da izglasa; ako mislis na hrvatske Srbe, ali i na Italijane), u Makedoniji albanske partije inkorporirane u sistem...

Otaku, jel' golim grudima na neprijatelja? :?

drf

Sve moze biti uzeto, ali ne zauvek.
Sem misli i htenja.
Istekne i 99 godina, i dvesta godina. (Daleki istok)
Jako dugo su se Jevreji pozdravljali sa "vidimo se u Jerusalemu".
Drago drustvo, vidimo se u Prizrenu, na Dusanovom grobu. Vidimo se u Decanima.

drf

VERY FUCKІN' BRІTІЅH

Пуковник Рампа Абвгдђжзали од гране бора записа, Царевом руком сађеног, кривим ножем ђеqка штап за послугу, запиње око једног чвора, запиње,е
јебемлига кад запиње кривак мора жустрије, и око чвора смолом сузи док капци ка црној земљи лете.

Златибор, убијен ко стока, увијен у "Амбасадор" ћебе и омотан зимским ланцима скинутим с "Камаз" дампера, упиње се свом снагом да бар један од натечених капака мало, само мало, гурне навише.

И кроз крваве сузе познаје:

излуделе Шиптаре, жељне освете и пљачке, где око записа наопако коло играју;
два-три комада ѕhkіet леже као мртви, што вероватно јесу или ће бити;
пламен негрејни: рачва се као језик аждаје несите и палацајући мерка шта би се
то још дало прождрати, где би се то могао примити;

Слепу Нурију, или бар привид њен: тумара та по бившем мраку и води своје
тиће-шиптарчиће, молитвом омутављене заглувљене заслепљене, путићем изниклим преко напрслог асфалта ка висовима, ка Проклетијама;

До скора девојке; плачу;

Два пупавца, тајом у бору гнежђена; плачу;

Два пандура, грешком пребијена; певају "Рокај мандолине" по наруџби једног с хеклером.

Свашта би он још видео да сенка човека, бивши Француз, бивши племић, савршеним батлерским отклоном од замишњене вертикале, не пружа пладањ сребрни:

"Чај, господине?"

"Волио бих", стењка Златибор, "онако, нимало хришђански, да уместо кера око куће лајете, и то туђе."

И гле, истину вам зборим, он пладањ сребрни испусти и коцке шећера расуше се; плачући он лајаше, и достојанства ради, на обитељски џепни сат, иако сав четвероножан, гледаше. Јевреји, књижевници, Фарисеји и Римљани, иако далеко бијаху, чуђаху се веома.

И гле, можда мало лагим, зуб лактом намеран од смејања слатког Златибору испаде.

Браонли џентлемен зијева, нож му се од муке и бруке као срп погурио; Шиптари се скупљају у традиционалне кружоке да проуњкоментаришу ненадани климакс партија.

Види Златибор да му се омаче да без моћи праве срање направи, и види да је
сношај с гладним орлом у лету као лаки петинг са малодобницом у односу на
љубавна искуства која му следе. Ево, Шипци већ зову Вазељинија: Гурка, пардон, џентлмен, мерка који ће отвор највише да боли. Види, па да се бар мало извади, каже:

"Јебаћемо вам бабу Ђурђију!"

otaku

Quote from: "David"I, otaku, poslije sve ove price, jesi li se bar prijavila da ides na Kosovo kao medicinsko osoblje?.

E, sad, pretpostavljam da me nece oprati ni Dunav ni Sava cak I ako kazem da sam ocekivala ovakvo neko retoricko pitanje. U pravu si, ko sam ja da pricam da vojska treba da odbrani civile I spreci etnicko ciscenje, ako se vec sama nisam prijavila da budem medicinsko osoblje.
Potpuno se slazem sa tobom, ja sedim i nagvazdam mesto da sam dole, ali to ni u kom slucaju ne dovodi u pitanje ono gore sto napisah, vec samo narusava moju reputaciju kao lika na forumu, a kao, I nije ti neka satisfakcija, jer I nisam bila jedan od forumasa u koje mozes da se zakunes da ce da umru za pravu stvar...  
Quote from: "David"OK, ti si mlada, emocije rade a sjecanje je kratko, te - zar ti stvarno vjerujes da ce vojska S&Cg (ili 'dobrovoljci') ikad vise prelaziti granice svoje zemlje kao (malo) prije? Da ce joj se dopustiti?

ne mislim da ce vojska ici dole, pratim vesti, nisam kreten, secam se svega, ne rade mi emocije, reagovala sam na glupavo prenemaganje zbog uzasa koji se desavaju na demonstracijama I gluposti koje neki iznose da Kosovo treba da se deli ili prepusti... sto je podrzavanje etnickog ciscenja.

Quote from: "David"

Otaku, jel' golim grudima na neprijatelja? :?

hej, nek ti bude, ne bih da te razocaram

otaku

Lurd

Draga otaku, ipak si ti nova. David je jedan vrlo, vrlo dokon tip, a znamo svi kakav je dokon um. Niko ovde, osim eventualno Bobana ili novajlija, ne obraća pažnju na to mišljenje. Ne treba da se pravdaš, zaista.
My trees...They have withered and died just like me.

David

Otaku, sve je OK, nista licno (bar sto se tice tebe, sta vise... i-tako-to).
Prica me na momenat podsjetila na neke druge price, daleko konkretnije, ali iz slicnog pregrijanog lonca sa uzavrijelim emocijama.
Pusa...

Msng,
cini mi se da nemas potrebe, izuzev mozda iz vlastite vrlo-vrle dokonosti i/ili 'dzentlemenstva', da izigravas 'drvene advokate' drugim osobama sa ovog foruma.
Da li nekoga interesuje sta ja pisem, to ostavi drugima da mi eventualno kazu. Jel' moze?
Da ja ne pocnem dijeliti autorizovane dijagnoze, 'recenzije' necijih prisustva i sl.

milant

Quote from: "drf"Sve moze biti uzeto, ali ne zauvek.
Sem misli i htenja.
Istekne i 99 godina, i dvesta godina. (Daleki istok)
Jako dugo su se Jevreji pozdravljali sa "vidimo se u Jerusalemu".
Drago drustvo, vidimo se u Prizrenu, na Dusanovom grobu. Vidimo se u Decanima.

Upravo to sam hteo da kazem.
Ako volja  nestane, onda smo zaista izgubili, ali na zalost vecina ljudi danas ne vidi dalje od nosa, ne interesuje ih nista drugo, a posle se zale.

Vidimo se u Prizrenu.

Usput, u crkvi Svetog Marka u Beogradu, stoji sarkofag ispod koga na mermernom postamentu pise Car Dusan. Da li neko moze da kaze kako ide cela prica.

Dodatak:
Pronasao sam u cemu je stvar: mosti su u Beogradu, grob je bio u Svetim Arhangelima, koji su potpuno razoreni, cak su i grob otvarali.

Kad su prenesene mosti ne znam.