• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

2.0 zvučnici ili mini linija do 250 evra

Started by Nightflier, 12-03-2015, 09:23:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Ako ima audiofila na forumu (a verovatno da ima) bio bih zahvalan na savetu. Naime:

Moji Microlab solo 6 nedavno su se pokvarili i premda će ići na popravku, to će im biti druga popravka za manje od godinu dana, pa je vreme da razmišljam o novom zvučnom sistemu.

Muzika mi je primarna, a pretežno slušam melodične stvari - tipa džez i bluz. Zbog prostora bih najradije dobar 2.0 sistem, ali vidim da su dosta retki, pa se ne bih previše bunio ni protiv mini linije, samo ako bih mogao da je povežem na računar.

Ne bih išao preko 250 evra, pošto nameravam da u neko dogledno vreme kupim i dobru zvučnu karticu.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Father Jape

Htedoh reći da se raspitaš i na forumu SK, ali eno vidim već si postavio temu. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

tomat

Ne bih mogao reći za sebe da sam audiofil, ali za lovu koju si pomenuo možeš da kupiš i solidno polovno pojačalo i par zvučnika (takođe polovnih), i ko čovek uživaš u muzici. Mislim da bi mogla i varijanta polovnog pojačala i nekih novih zvučnika,  obzirom da ima vrlo dobrih pojačala u oglasima za ispod 100 €.

Inače,  zlatno pravilo prilikom kupovanja muzike je da sa sobom poneseš svoj omiljeni CD (ploču,  kasetu, šta god, ...), i na licu mesta poslušaš kako sve to zvuči.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

Đejpe, jesi li ti rešio svoj problem s zvučnicima?

Tomate, to mi je treća opcija. Pokušavam da je izbegnem zato što se ni najmanje ne razumem u elektroniku i akustiku, pa se bojim da ne budem nasamaren.
First 666

Father Jape

Ja sam rešio svoj problem tako što nisam kupio nove zvučnike onomad jer su se stari sami od sebe ipak popravili. :lol:
Mircolab Solo 1 Mk3 je u pitanju, i u jednom trenutku je razvio glasno zujanje koji nije htelo danima da nestane.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Nightflier

Ispostavilo se da sam sve vreme grešio i da imam Solo 2c a ne 6c, kako sam (iz nekog razloga) mislio. A vidim da je 3c oko 120 evra, dok je 7c oko 200. Bogami, ako je razlika u kvalitetu jednaka u razlici u broju, isplati se kupiti sedmicu.
First 666