• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pillars of Eternity

Started by Father Jape, 26-03-2015, 10:47:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Evo, da imamo sve relevantne napise na jednom mestu. :lol:

Dakle da ponovim dva skorašnja tvita Džona Vokera:

For those reviewing Pillars Of Eternity with deadlines, that bit you think could be the end. It's not the end. It's nowhere near the end.
Pillars Of Eternity review goes up at 1pm today. Played for 60ish hours over 6 days. Was worth it.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Evo jednog odličnog vodiča koji objašnjava kreiranje lika prokleto detaljno.

Sensuki's Pillars of Eternity Beginner's Guide - Character Creation

Meho Krljic

A za ljude kojima je četres evra malo poskupo, na Kinguinu se igra može naći i za ispod 30.

neomedjeni

http://ru.ign.com/pillars-of-eternity/74516/review/retsenziia-na-pillars-of-eternit

I prvi rivju dolazi od braće Rusa. Ja se sa njihovim jezikom ne družim već dvadesetak godina, ali ionako je jedino bitno... da je ocena 10/10!!!!  :-?

Meho Krljic

Gugl translejt solidno prevodi ruski tako da, ako ti baš gori, probaj tako. Evo sempl prvog pasusa. Mnogo manje nerazumljivo nego kad se prevodi sa nekog manjeg jezika:

QuoteWhen my many hours of traveling around the world Pillars of Eternity came to an end , I could not understand what it is that struck me the most. Having considered all the options , I came to the conclusion that the most amazing thing in this whole story is that if it were not for Kickstarter, then it might not be. Moreover, if it were not Pillars of Eternity, then she Obsidian could have long to fall apart .

neomedjeni

O živote. PoE, iako još nije izašao, već ima 93 user reviewa na metacriticu. Glasine kažu da su Sonijevci popizdeli što su PC igrači davali negativne ocene Bloodbornu, pa su ulučili priliku da se osvete, dok je PC Master Race odmah reagovao poplavom desetki. Japanci, mrš u Kinu!!!!  :lol:

neomedjeni

Hvala, druže Meho, nije žurba, samo sam hteo da dam do znanja da tekst nisam bistrio.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 26-03-2015, 14:02:49
O živote. PoE, iako još nije izašao, već ima 93 user reviewa na metacriticu. Glasine kažu da su Sonijevci popizdeli što su PC igrači davali negativne ocene Bloodbornu, pa su ulučili priliku da se osvete, dok je PC Master Race odmah reagovao poplavom desetki. Japanci, mrš u Kinu!!!!  :lol:

Metakritik bi stvarno trebalo da uvede i ocenjivanje ocenjivača da bi to sve ikako moglo da se približi smislu  :lol: :lol: :lol: Mada moj letimični prolazak kroz negativne prikaze igrača na metakritiku za Bloodborne pokazuje samo artikulisane i dobronamerne prikaze. Ne kažem da ću se s njima složiti, ali ovaj ju je loše ocenio jer frejmrejt posrće, onaj drugi jer je pojednostavljeni Dark Souls itd. Dobro su se sakrili ti PCMR hejteri.

neomedjeni

Zato i jesmo Master Race.  :lol:

Ali mi uopšte nije jasno zašto je dozvoljeno ocenjivati igru pre nego što je uopšte izašla, Jehosafata mu?

Meho Krljic

Pa, zato što metakritik nije neka javna služba koju interesuje nekakva objektivna istina nego privatan biznis koji profitira od što više klikova.

neomedjeni

Zato i nisu Master Race.

Meho Krljic

Kada se neko iz Metakritika predstavljao kao pripadnik vladajuće rase?  :shock:

neomedjeni

Samo sam iskoristio priliku da se nadovežem na svoj prethodni post.  :lol:

Meho Krljic

Ali na način koji je proizveo više dilema nego zadovoljavajućih zaključaka.

Prikaz Džona Vokera će za manje od deset minuta biti onlajn, cenim. Spremi se!

neomedjeni

It's a triumph. A wonderful, enormous and spellbinding RPG, gloriously created in the image of BioWare's Infinity classics, but distinctly its own. A classic in every sense.

http://www.rockpapershotgun.com/2015/03/26/pillars-of-eternity-review/

Meho Krljic

Bah, ja sad ne znam da li da ga čitam, jer:

QuoteIf you want to go in completely blank, as I did, then stop reading at the end of this paragraph. Because all you need to know is in the introduction above. Let me summarise: "Should I buy Pillars Of Eternity?" Yes. There, good, job done.

Uspešno dve i po godine najpovršnije moguće čitam Obsidianov forum i preko kikstarter apdejta samo preletim pogledom da vidim jel' sve okej sa divelopmentom. Da li da sada sebi spojlujem neke tajne koje je igra uspela da sačuva za mene?

neomedjeni

Pa, mislim da daje jedan jedini minorni spojler koji okvirno opisuje šta se dešava u prvom satu igre. Ako ti je i to previše, ne pipaj.

Meho Krljic

Ma, pročitaću ga, naravno. Besmisleno je da se pravim da ću se držati podalje od kojekakvih spojlera kada ću igru verovatno večeras da započnem da vidim kakva je a onda da je igram do nove godine...

neomedjeni

Voker je toliko oduševljen igrom da je pomalo haotičan u pisanju. Nekontrolisano skače sa teme na temu i vraća im se, očigledno ima više toga što želi da kaže nego prostora na raspolaganju. Ovo je sve bolje i bolje. Imamo li još rivjua?

Meho Krljic

Da, evo ga Endi Keli iz PiSi gejmera:

http://www.pcgamer.com/pillars-of-eternity-review/

Kaže da je ovo jedan od najboljih PC RPGova ikad.

Amerikanci polako ustaju tako da slutim da će uskoro i na njihovim sajtovima da krenu rivjui.

neomedjeni

http://www.eurogamer.net/articles/2015-03-26-pillars-of-eternity-review

Ričard Korbet.

In keeping so close to the Baldur's Gate/Infinity Engine template, Pillars of Eternity can't help but inherit a few old flaws, and it would have been nice to see a bit more personality of its own shine through its carefully traditional design and shell. That said, what most stands out is just how well it manages to modernise the experience of playing those games and stand apart from them as an epic adventure in its own right. It's an RPG with design firmly rooted in nostalgia, but one that absolutely doesn't rely on it to be enjoyable today. Instead, it's both a great reminder of why those games worked so well, and a brand new adventure well worth the hours upon hours (upon hours upon hours) that it takes to pick away at its secrets and its world.

neomedjeni

http://www.videogamer.com/reviews/pillars_of_eternity_review.html

Pillars is remarkable. It achieves and surpasses its mission to be a 'refresh' of a style of game which died out long-ago, shortly after providing a blueprint for those which superseded it. Had the men and women at Obsidian succeeded only in making something which appealed to old-time fans of the genre, they could have called it a job well done. But they've gone one better – Pillars of Eternity is modern, while evoking the past. It's accessible, but satisfyingly complex. Its quality is undeniable, and it's particularly heartening to see Obsidian, the underdog RPG studio with a string of thrown-bones and rough diamonds behind it, pour its sweat and passion into something they obviously love – and utterly nail it. Barring disaster, I've no doubt this will hold up until the end. I'll let you know in about 200 years.

Džejmi nije još dovršio igru, pa nije dao ocenu.

neomedjeni

http://www.escapistmagazine.com/articles/view/video-games/editorials/reviews/13681-Pillars-of-Eternity-Review

bottom Line: It's the best new, isometric RPG to come out in years.
Recommendation: While Pillars of Eternity is certainly banking on a nostalgic fan base, it's still an excellent RPG in its own right. It's a game rich with player agency, giving you tons of control to craft your story or explore different solutions to the presented problems. You know, actual roleplaying not simply a game with a leveling and stat system stapled on.

SVIH 5 ZVEZDICA

neomedjeni

http://www.pcworld.com/article/2902176/pillars-of-eternity-review-impressions-the-baldurs-gate-spiritual-successor-youve-been-waiting-for.html

What I'm saying in way-too-many words is this: Obsidian has a reputation for crafting fantastic RPGs, and deservedly so. Pillars of Eternity is, as far as I'm concerned, Obsidian at its best ever.

neomedjeni

http://stevivor.com/2015/03/review-pillars-of-eternity/

Ko je ovaj paćenik koji misli da je zahtevna borba nešto loše?  :-?

Meho Krljic

Sve ovo vrlo ohrabrujuće zvuči. Ja od Obsidiana nisam očekivao da ponovo izmisle, jelte, točak, ali jesam očekivao relativno kreativno ponašanje unutar predloška na osnovu kog su i dobili pare. Dakle, da IE-style RPG osveže kreativnim pristupom problemima i njihovim rešenjima (na primer ono što smo juče-prekjuče pričali za character buildove koji mogu da budu mnogo netradicionalniji od uobičajene D'n'D ponude) a da zadrže poznatu i voljenu formu istraživanja, dijaloga i borbe, sa, nadam se, interfejsom koji je moderan i udoban. Utoliko mi se dopadaju ovi citati:

QuoteThat said, what most stands out is just how well it manages to modernise the experience of playing those games and stand apart from them as an epic adventure in its own right. It's an RPG with design firmly rooted in nostalgia, but one that absolutely doesn't rely on it to be enjoyable today.

QuoteHad the men and women at Obsidian succeeded only in making something which appealed to old-time fans of the genre, they could have called it a job well done. But they've gone one better – Pillars of Eternity is modern, while evoking the past. It's accessible, but satisfyingly complex.

A ovo smo se svi nadali, naravno:

QuotePillars of Eternity is, as far as I'm concerned, Obsidian at its best ever.

Mislim, moralo bi da bude.  :lol: Do sada mi je KOTOR2 bio najbolji Obsidianov uradak, a u stopu ga pratio FNV, no ovo bi zaista trebalo da je nešto gde kombinacija "lake" izometrijske grafike i slobode da se kreiraju sopstveni lore i sistemi daje najbolji rezultat ikad.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 26-03-2015, 15:55:21
http://stevivor.com/2015/03/review-pillars-of-eternity/

Ko je ovaj paćenik koji misli da je zahtevna borba nešto loše?  :-?

Vidiš da isti taj misli da je Obsidian napravio Wasteland 2. Ne bih njegovom mišljenju pridavao preveliku težinu  :lol:

neomedjeni

http://www.gamewatcher.com/reviews/pillars-of-eternity-review/12188

I can barely stand. I've got vitamin deficiencies, my eyes are bleary and unfocused. I think I might have deep-vein thrombosis, and I definitely have carpal tunnel syndrome. I've just finished the colossal, monstrously huge Pillars of Eternity in time to write this review. And once I've finished doing that, I think I might just start the whole damn thing over again. Rest assured, Kickstarter backers and CRPG fans, Pillars of Eternity is just as great as you hoped it would be. Just be thankful you don't have a deadline to finish it in.

9.0

KOTOR 2. Zašto, zašto nije bilo još malo vremena da se ta igra dovrši kako treba?  :cry: :cry: :cry:

neomedjeni

http://www.wired.com/2015/03/pillars-of-eternity/

Love it or leave it: That's the disposition of this sort of fantasy world-building exercise. All I can tell you is that Pillars of Eternity is hitting all its marks with me so far—and as a guy who's lost all interest in the entire D&D enterprise, that's saying something.

neomedjeni

E sad možemo zapravo da se bacimo na čitanje ovih tekstova.  :lol:

Meho Krljic

Taman sam dono picu, vreme je za lunch break uz ove prikaze  :-| :-| :-|

Father Jape

Ok, dobio sam mejl od GoG-a da je igra izašla. Sad mogu da rifrešujem torrent sajt. :lol:

Meho Krljic

Meho Krljic

FatherJape će inače da odlepi kad vidi da ovi stavljaju dijakritike na W  :lol: :lol: :lol:

Father Jape

Ja skidam neki torrent!1!!1!!

Linkin

Quote from: Father Jape on 26-03-2015, 20:14:36
Ja skidam neki torrent!1!!1!!

Me too!

Evo ga ovde, pa ko hoće: Pillars of Eternity-FLT

Ja sam precenio Stubove. Mislio sam da to morati da se igra online, kao naprimer Diablo 3. Moja podrška Obsidianu završiće se na moralnoj.  8-)

neomedjeni

I idemoooooo!!!! Gospodo, moje sledece javljanje mozda za nekoliko sati, ako budem imao snage za prve utiske. Upravo sam napravio svog Death Godlike roguea i pokrenuo igru. Za sada sve ide kao podmazano.

Meho Krljic

Grrr, i moj je Death Godlike. Mada je ratnik.  :lol:

I žena, naravno.

Meho Krljic

Dodaću i da je živa šteta što borba nije potezna. Mislim, znam da je ovo klasičan IE model, ali, već sa troje ljudi u partiju i tri protivnika, na ekranu je haos i bezumlje. Dršćem od pomisli šta će biti kad ih bude šest na šest. Hvala Allahu da je narod izglasao poteznu borbu makar za Torment TON.

Nightflier

Ja sam Death Godlike Barbarian :D
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Utisak je da je Godlike rasa za početnike jer ima dosta jake predispozicije za tenkovanje. Za sada sam u svim borbama bio potpuno dominantan.

Father Jape

Stop mehaničkim spojlerima! Tek ću ujutru moći da je je zaigram!

Petronije

Vec vidim koja ce tema da dominira narednih meseci ovde. Sutra se prikljucujem sa piratom a za dalje ce da vidimo.
Arm the Homeless

Father Jape

Ja sam se upravo probudio, a igra je skinuta. Once more unto the breach, dear friends...

Father Jape

Napravio sam Female Meadow Folk Fightera (the Living Lands Merchant). :lol:

neomedjeni

Igrao do pola dva sinoć. A dolazi vikend. Ovo je, da prostite moj primitivistički šovinizam, kao novi seks sa starom srednjoškolskom ljubavlju koja je u međuvremenu porasla i popunila se na pravim mestima.  :lol:

DG Rogue je brutalni ubica jedan na jedan. Krhak kao staklo u mojoj verziji, ali sa blinding strajkom i dva kripling strajka plus po kopljem u svakoj ruci na raspolaganju gotovo niko ne stigne da me udari. Klasično, dao sam mu znanje u mehanici i prikrivanju, a čini mi se da je najkorisnija sporedna osobina u koju vredi ubaciti poneki poen atletika, kako bi se sporije umarao u borbi i uopšte.

Moj "prepisani" build:

Might 18
Constitution 8
Dexterity 18
Perception 10
Intellect 14
Resolve 10

Quote from: Meho Krljic on 26-03-2015, 23:01:43
Utisak je da je Godlike rasa za početnike jer ima dosta jake predispozicije za tenkovanje. Za sada sam u svim borbama bio potpuno dominantan.

Hm, ako si ratnik svakako, ali mislim da će Nightflier kasnije imati dosta problema ako pokuša da svog varvarina igra kao frontlinera. Igrači bete kažu da su varvari jednostavno preslabi u odbrani da biste ih gurnuli napred, ali da mogu postati izvrsni damage dealeri, poput rogue likova.

Quote from: Meho Krljic on 26-03-2015, 21:50:12
Dodaću i da je živa šteta što borba nije potezna. Mislim, znam da je ovo klasičan IE model, ali, već sa troje ljudi u partiju i tri protivnika, na ekranu je haos i bezumlje. Dršćem od pomisli šta će biti kad ih bude šest na šest. Hvala Allahu da je narod izglasao poteznu borbu makar za Torment TON.

Mislim da neće biti tako strašno jer nećeš nikad svih šest kompanjona slati napred da se krljaju. To će pre biti neka tri napred tri pozadi varijanta. Začudo, verovatno zato što nisam odmakao tako daleko kao ti, nisam do sada imao probleme sa preglednošću bojišta. Borba je čak nešto slađa za igranje nego što sam se nadao nakon oniih silnih kritika.

neomedjeni

Quote from: Father Jape on 27-03-2015, 07:06:38
Once more unto the breach, dear friends...

Fuck, yesssss!!!

Father Jape

Ja sam odabrao da igram ženu, kao i u Dragon Ageu prvom. Obično to ne radim u RPG-ovima, ali mi je leglo u DA i imam lepa sećanja na tu igru. A što se ostalog tiče, ne znam zašto, ali u non-fantasy RPG-ovima obično idem na nekog specijalistu koji ima visok Speech/Intelligence, nekakvo znanje, nauku itd; naspram toga u FRP-ovima obično idem, bar kad prvi put igram, na nekakvog plain vanilla lika, pa je u skladu s tim ova moja humana ratnica i po poenima uravnotežena (nema ništa ispod 11 ni iznad 15, otprilike).