• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika -izbori 2016

Started by Mileva, 14-04-2015, 17:28:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Tramp će, ako ništa drugo, da se pokaže popularnijim izborom od Hilari (i bilo kog drugog "pravog" kandidata) za igrače Stardokove izborne simulacije, Political Machine 2016.

To mu je što mu je. :)
Dok ima smrti, ima i nade.

Aco Popara Zver

Језик прегризо!

Брате, колико су ови избори намјештени кад људи мисле да је Кливленду поклоњена НБА титула, и да Леброн подржава Хилари, јер ће глас Охаја можда бити одлучујући.

Начи ни баскет више није светиња, хип хоп гласа за естаблишмент, Холивуд заборавио великог Клинта...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

lilit

nismo se valjda predali? :lol: :lol: :lol:

pokušavam da nađem svoje postove iz 2008. kad sam džedžala do zore, čekala rezultate i mog milog obamu da pobedi, al izgleda da su (srećom!!!) nestali u cunamiju.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Aco Popara Zver

Ко је Србин и српскога рода, а не дође на поље Трампово, тиштос пасе од пропасти!

Ugly MF

Mi Srbi smo stvarno budale....navijamo za tamo neke Amerikance....
da ne citiram svoj avatar......
pise tamo lepo jos i pre izbora a i posle ce biti isti....

Truman

Quote from: lilit on 08-11-2016, 21:05:05
nismo se valjda predali? :lol: :lol: :lol:

pokušavam da nađem svoje postove iz 2008. kad sam džedžala do zore, čekala rezultate i mog milog obamu da pobedi, al izgleda da su (srećom!!!) nestali u cunamiju.

Svi imaju pravo na grešku...neki su recimo podržavali Vučića pa se posle vadili...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

lilit

Aco Popara Zver

Џаба ти сад, Трумане, довео си Вучића на власт и стално ћемо да те подсјећамо!

Ugly MF

pravice Ameri i Isis Obamu od....nekog materijala odgovarajuce boje....kad im dodje Klitorka....
al' mislim stvarno, mi imamo Vucica, pa sto ne bi i oni ovu,,,,,sta ce im Tramp se pati s' njima, nek si radi co'ek pos'o za sebe....

Truman

Klintonka će ići utabanom stazom...neće raditi ništa van toga. Ona je čista marioneta, šta joj kažu to će da radi. Tako da ne očekujem da će da izazove WWIII ili šta već katastrofično. S druge strane, ako Tramp pobedi ko zna šta će biti.

Palmer

Quote from: Pizzobatto on 08-11-2016, 21:11:46
Ко је Србин и српскога рода, а не дође на поље Трампово, тиштос пасе од пропасти!

Pročit'o si mi misli danas, mor'o sam.

razmišljao sam ko treba da gleda ulevo a ko udesno, a onda mi je postalo svejedno :)

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Quote from: Pizzobatto on 09-11-2016, 01:45:40
Чеш чеш
Ово одговарао на Труманов пост, тек сад видим феноменалну слику!

Нека знаде душман клети, да ће овдје преломит Трамп!

lilit

mamma mia!  xrofl
trenutno 245:209. možda ćemo i dobiti mejk amerika grejt agen. :mrgreen:

Meho Krljic

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Sjebo im je, što bi mangupi rekli, znanje.

I, naravno, koliko god je slatko pomisliti da Hilari gubi, zasluženo, toliko je jasno da sa Trampom nastupa u period zebnje. Mislim, lepo je kako je razobličio mit o tome da ljudi glasaju racionalno - za koji smo mi odavno svesni da je mit - ali ipak, cena bi mogla da bude pogolema  :lol:

lilit

jedina prava vest je da su republikanci dobili i kongres i senat.
da li je predsednik tramp ili hilari je full nebitno.

Aco Popara Zver

Како бре не гласају рационално, оно што је Смајловићка синоћ рекла је мислим довољно.

Хилари најавила забрану лета преко Сирије, значи потенцијално обарање руских авиона и сви укураз.

Трампов савјетник генерал Флин (илитаконешто) критичар политике према Садаму и Гадафију.

Можда Трамп ипак због структуре система не може много да промијени ни споља ни изнутра, ал доста бре иживљавања по свијету.

Зарад екологије и социјалне политике, које Трамп и не може драстично да промијени, не може ни Обамино здравство да уклони, да трпимо Хиларине нуклеарне лудорије, па не иде.

Meho Krljic

Sve je to nedorečeno i ne znamo ko tu zaista ima kakvu politiku a šta je rekao u toku kampanje da bi privejlovao. Ovo što Lilita kaže je zapravo mnogo važnije, GOP je preuzeo oba doma parlamenta što je vrlo značajan gubitak za Demokrate, čak i da Hilari nekako sad izvuče na mišiće pobedu, čekao bi je popriličan aphil betl za bilo kakvu radikalnu promenu politike...

Anomander Rejk

Kao i većina kandidata širom sveta na izborima, mnogo toga što je rekao, neće sprovesti.
Što se tiče zebnje, mnogo veća bi bila sa Hilari, barem za ostatak sveta...s obzirom na situaciju u Siriji, Ukrajini, s migrantima, zaista svetu u ovom trenutku ni najmanje ne treba predsednik SAD ,,jastreb'' poput Klintonove. Tramp će ipak čini mi se, više biti okrenut domaćem terenu...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Aco Popara Zver

Не знам шта је недоречено. Све што је Обама радио било је против Русије, од Либије и Сирије и Украјине, до измишљене фрке у Мосулу пред изборе.

Мадлен Олбрајт, која би Русију раскомадала, јој је савјетник. Нема шта да се ту дода, ако има неког ко је био рад да удари свом снагом по нуклеарној сили, тај је био у будућој Хилариној администрацији.

Срамотно шта је Обама дозволио да у његово име чине. Пољско—чешки мигранти, који можда разумљиво не подносе Русе, могли би да се више не баве америчком спољном политиком.

Dybuk

Ahahahaha, Tramp stvarno pobedio!!!!!!

lilit

Ugly MF

U jeboteeeeee......
sad samo da ga ne ucmekaju ko JFKeja!
Dojaja!

Meho Krljic

Sad će odma američki bregzit da krene  :lol:

ALEKSIJE D.

Biće da je Amerika najzad dobila svog Jeljcina.

Palmer

Aco Popara Zver

Де бре Јељцина, не пије Доналд, само фаст фуд и кокаин!

Dybuk

mac

Stiven Kolber sumira (poslednji nastup pre rezultata):

https://www.youtube.com/watch?v=yXhFGO8R7aU

Truman

Quote from: Ugly MF on 09-11-2016, 10:03:47
U jeboteeeeee......
Dojaja!

Ovo sam i ja pomislio. Tramp je čovek koji nije po ukusu Vladara iz senke, ali ako mu zaprete ( a ne sumnjam da hoće ) videćemo da li će da vodi nezavisnu politiku. On mi lično deluje kao vrlo nepoštena osoba kojoj se ništa ne može verovati. Ne verujem da ima Kenedijev karakter ni blizu. To što je ekscentrični klovn ne znači da će raditi u interesu naroda. Mislim da će vreme pokazati da je Tramp prevara i to ne zato što je nečiji igrač već zato što nema karaktera.

Agota

AMERIKA, xjump AMERIKA, xjump BOGATA I PONOSNA, xjump AMERIKA , xjump AMERIKA , xjump  GOMILA  KLOVNOVA xjump
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ugly MF

Quote from: Truman on 09-11-2016, 11:32:01
Quote from: Ugly MF on 09-11-2016, 10:03:47
U jeboteeeeee......
Dojaja!

Ma pretvorice se u patetiku ko Vucic....e, kad su Ameri izgutali onoliko gafova onog W.Busha   tek ce da procvetaju yutjub klipovi ...
makar ce se zaebavamo....

Ovo sam i ja pomislio. Tramp je čovek koji nije po ukusu Vladara iz senke, ali ako mu zaprete ( a ne sumnjam da hoće ) videćemo da li će da vodi nezavisnu politiku. On mi lično deluje kao vrlo nepoštena osoba kojoj se ništa ne može verovati. Ne verujem da ima Kenedijev karakter ni blizu. To što je ekscentrični klovn ne znači da će raditi u interesu naroda. Mislim da će vreme pokazati da je Tramp prevara i to ne zato što je nečiji igrač već zato što nema karaktera.

Aco Popara Zver

Дај бре Трумане, јеси ти читав... какав Кенедијев карактер, па Кенеди је предсједник који је био најближи почетку нуклеарног рата, докле више с имиџом добрице који то није био...

ALEKSIJE D.

Kao što je Jeljcin bio klovn, tako će i Tramp. Kad napući usta, kad ga saviju telohranitelji pa daj ubegaj... Biće tu smejurije.
Evo već najvio autoputeve, tunele... Samo još da sedne za šleper i protera jedan. Ko naš Vule.

Agota

Trampova pobeda je kao da  je kod nas recimo pobedio onomad  Bogoljub SALATA Karic.

Ludilo! Ali, ludilo mozga, ja sam zaista mislila da nema sanse protiv Hilari. Neka se spremi Dzordz KLuni.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Petronije

Truki izem ti te tvoje vladare iz senke ako ne mogu da proguraju svog kandidata za pišljivog predsednika USA.
Arm the Homeless

Dybuk

Quote from: Agota on 09-11-2016, 12:11:56
Trampova pobeda je kao da  je kod nas recimo pobedio onomad  Bogoljub SALATA Karic.

Ludilo! Ali, ludilo mozga, ja sam zaista mislila da nema sanse protiv Hilari. Neka se spremi Dzordz KLuni.

plas 1

imali su Regana, sto ne Kluni? :lol:

Truman

Quote from: Agota on 09-11-2016, 12:11:56

U Srbiji Toma u Americi Tramp...otprilike jasan pokazatelj inteligencije obeju nacija.
A što se tiče Džordža Klunija on možda ni ne bi bio loš predsednik. Nije glup i ne deluje mi psihopatski.

Petronije, nikad ne podcenjuj volju naroda! Biće jako zanimljivo narednih godina videti kako će se Tramp odnositi prema onima koji zaista vladaju svetom.

Palmer

http://www.bloomberg.com/politics/graphics/2016-presidential-campaign-fundraising/

Interesantna finansijska analiza blumberga,  cash-flowa, načina i dinamike trošenja u kampanji. Za duplo manje para je oduvao Hilariju. I interesantno da je ulagao najviše u januaru i oktobru. (videti burn rate)

Od ovog može da se napravi odlična marketinška analiza, pogledajte ad spending i tv slotove, skrolujte dole da vidite spending po kanalu, Trump fino uložio u social i web  dizajn.

a evo i teritorijalne analize:

http://www.nytimes.com/elections/results/president

https://www.theguardian.com/us-news/ng-interactive/2016/nov/08/us-election-2016-results-live-clinton-trump?view=map&type=presidential

Naravno, ciljao je središnji deo, a svesno batalio zapadnu obalu i Njujork. Masterpis.

дејан

...barcode never lies
FLA

Scordisk

Hehe, bas su me obradovale vesti jutros :D

https://youtu.be/Vus3vRmACNQ

Aco Popara Zver

tomat

Quote from: Truman on 09-11-2016, 12:57:21
Petronije, nikad ne podcenjuj volju naroda! Biće jako zanimljivo narednih godina videti kako će se Tramp odnositi prema onima koji zaista vladaju svetom.

da je bilo skroz do naroda, verovatno bi Sanders bio demokracki kandidat, i verovatno bi postao precednik.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Anomander Rejk

Čujem i Edi Rama je u žalosti...
Tajno pišem zbirke po kućama...

ridiculus

Quote from: tomat on 09-11-2016, 15:50:40
Quote from: Truman on 09-11-2016, 12:57:21

da je bilo skroz do naroda, verovatno bi Sanders bio demokracki kandidat, i verovatno bi postao precednik.

Da, to. Nisam se mnogo mešao oko ovoga, jer su oba izbora loša, iako sam malko iznenadjen Trampovom pobedom. I demokrate i republikanci su imali bolje (=sposobnije) kandidate.
Dok ima smrti, ima i nade.

Aco Popara Zver

Марихуана прошла, кондоми одбачени у Калифорнији

Truman

Pade mi na pamet kako je Amerika dobila prvu damu starletu. Možda imam predrasude, ali Melania deluje kao tipična praznoglava manekenka.
Baš se uklapa u profil - klovn i manekenka.