• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika -izbori 2016

Started by Mileva, 14-04-2015, 17:28:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Quote from: Truman on 09-11-2016, 16:42:42
Baš se uklapa u profil - klovn i manekenka.

Heh, sada ovaj moj nadimak dobija novi smisao! :)

Dok ima smrti, ima i nade.

Dybuk

Au, sta se radi po internetima...kraj sveta, reko bi covek!!!!! :shock:

ridiculus

Problem je što je Tramp nepoznata, a u svetu gde ljudi očekuju sigurnost to je najveći problem. Nije valjda da neko očekuje da će on da ispuni pola od obećanog? Ali, onda, šta će on da čini tačno?

Jedna pretpostavka je da će da "selebritiše", i pusti potpredsednika da rukovodi.

Dybuk

Dobro, ali istovremeno nije bas dosao ni Armagedon, zar su ljudi zaista ubedjeni da je Tramp toliko lud i iracionalan da se dici pola sveta u vazduh, prvom prilikom? WTF je li nekima mozak toliko ispran? Meni Tramp ne deluje kao ludak, diletant, mozda, ali bas kao psihopata iz superherojskih filmova, svakako ne.

ridiculus

Pa to i kažem. Nije zaista lud, ali je nepredvidljiv, zato što je nepoznata, pošto je većina stvari koje je rekao verovatno prazna priča.

Osim toga, mislim da nije baš upućen u sve začkoljice svoje nove funkcije. Kao što neko reče, američki sistem je napravljen tako da ga nije lako i jednostavno izmeniti. A postoji i raskol unutar republikanaca, pa je moguće da neće uvek imati podršku senata.

Truman

Ni meni ne deluje da će zbog njega doći smak sveta samo mi je to pokazatelj koliko se kriterijumi srozavaju i pored toga što tehnika i nauka napreduju...a naivan bi rekao da bi trebalo da bude obrnuto. Da sam Amer propao bih u zemlju od stida.

ridiculus, tramp je nepredvidljiv na negativan način. Ne misliš valjda da će da doprinese razvoju čovečanstva i mira u svetu?
Ja da valjam ne bih bio ovde.

ridiculus

"Nepredvidljivost" koja je pozitivna ili negativna nije prava nepredvidljivost.

Dybuk

Ridiculus, pa, ne vidim ja ni tu nepredvidljivost. Gledala sam onaj govor sto je lilit postavila, cak se i na malom uzorku vidi da iza njega stoji masina lobista, senatora, drugih politicara, postoji sistem koji funkcionise, masivna birokratija, itd. Bas kao sto Obama nije uradio bogznasta za svoga vakta, a bio je second coming mnogima, ne verujem da ce doci do sustinskih promena u funkcionisanju sistema.

Ljudi su, sudeci po internetu, u panici, sve do 'Trump will kill us all' i sl. Odakle im to? 'On je rekao da ce bombardovati druge zemlje'...err da, a neko drugi je to i (u)radio ;) a to se ne pominje. I tako, propaganda. Svet nece prestati da se okrece. a Tramp nije predsednik sveta, sta god neko mislio.

Trumane, mislim da su ljudi prosto resili da naprave zaokret, da im je dosta korumpiranih politicara i sl. Pazi, meni je isto tesko da objasnim poziciju simpatisanja Trampa recimo njegovim sunarodnicima, jer mizoginija, jer rasizam, ovo ono...verovatno je nekome nepojmljivo da je Tramp po mom misljenju manje zlo. Mi i Ameri imamo sustinski razlicite poglede na njihove izbore, pa bilo oni republikanci ili demokrate...mene prakticno bas briga, no da se o mojoj sudbini radi, verovatno bih birala pazljivije...neku trecu stranku :)

Mene ovo zabavlja, zabavlja me i ta svetska panika :evil:

Anomander Rejk

Quote from: Truman on 09-11-2016, 17:11:56
Ni meni ne deluje da će zbog njega doći smak sveta samo mi je to pokazatelj koliko se kriterijumi srozavaju i pored toga što tehnika i nauka napreduju...a naivan bi rekao da bi trebalo da bude obrnuto. Da sam Amer propao bih u zemlju od stida.

ridiculus, tramp je nepredvidljiv na negativan način. Ne misliš valjda da će da doprinese razvoju čovečanstva i mira u svetu?
Da sam Amer, ja bih propao u zemlju od stida da glasam za Hilari.
Da li misliš da bi ona doprinela miru i razvoju u svetu?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

ridiculus

@Dybuk
Iza Trampa je infrastruktura, kažeš? Pa, jes', ali i unutar republikanaca postoji nesklad. Druga stvar, većina onih koji su glasali za Trampa nisu glasali zbog te infrastrukture nego protiv nje, i to bi mogao da postane problem u budućnosti.

Tramp je nepredvidljiv jer ne znaš koliko stvarno veruje u sve što priča, koliko je to marketinški potez, a koliko prazna hvala.

Meho Krljic

Informer je već platio bilborde po gradu gde piše "Čestitke" ali i, naravno, "Trampe, Srbine"  :lol:

Aco Popara Zver

Dybuk

Quote from: ridiculusTramp je nepredvidljiv jer ne znaš koliko stvarno veruje u sve što priča, koliko je to marketinški potez, a koliko prazna hvala.

ovo ga bar cini politicarem, ako ne predvidljivim :lol: sta je najgore sto moze da se desi? stats quo? jos jedan rat? pfff :lol:

Aco Popara Zver

Ускоро Трамп и Путин у лов на међеде или тигрове, потоци вотке и да загрљени пишају по сибирском снијегу. Милина.

ridiculus

@Dybuk
Najgore što može da se desi je da se meni neš... Ne, ne, ne! Zaboravi da sam išta napisao. To bi bilo sebično! [emoji38]

Ali, ozbiljno, hoću da kažem da se zapadni svet plaši nepredvidljivosti, nejasnoća, nedorečenosti...i popunjava ih svojim strahovima. Tako da mi je bar ta reakcija na Trampovu pobedu očigledna. Ovde mislim na intelektualce, ne na čitaoce Informera. Mada i tu ima odstupanja, ali generalno vidim da razočarenje hvata maha, ako već ne panika.

Anomander Rejk

Jasno je meni čega se oni plaše, ali ja sam se plašio Hilari.
Možda će i on njenim stopama, možda i neće, ali barem postoji nada da neće, ili neće u velikoj meri. Osim što je svašta lupetao, još ništa konkretno nije uradio, dok je Hilari već bila deo administracije i bogami toj administraciji su ruke do ramena u krvi.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Ео Трумане, иако сам ти на игнору, ово отвара очи

http://standard.rs/svet/36167-трамп-добро-за-русију,-добро-за-србију

Aco Popara Zver

Нећу више, само још ово хаха

http://www.youtube.com/watch?v=62ESvDpCpBY

Agota

nadam se samo da će pući po njihovoj kičmi, da neće taj izbor naštetiti evropi, nego da se za promenu malo o svom jadu zabave.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

džin tonik

0:32 :mrgreen:
a tek dizanje ruku na stepenicama 2k/now... :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=-J679NT-ma8

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

divča

And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

ridiculus

Aco Popara Zver

Чујем полупаше стакла на аутима с трамп стикерима :)

Truman

Izduvaće se ti protesti. Sad razmišljam o uzrocima svog jeda zbog izbora Trampa. U suštini, Tramp sa svojom ličnošću nije dostojan da bude predsednik najmoćnije zemlje sveta, ali gledano racionalno - što bi mene bilo briga zbog toga kad nisam njihov državljanin. Dybuk je u pravu kad kaže da se na spoljnom planu neće dešavati ništa gore nego što se dešavalo ranije, tako da pritiskam kočnicu i javno sam sebi obećavam da ubuduće neću da ga kritikujem osim ako bude pravio rusvaj po svetu.

Aco Popara Zver

Дошли смо до тренутка кад ми несагиташи шаљу коментаре сагиташа, као ''вид овог што је паметан!''

Dybuk

Aco Popara Zver

Truman

Onaj osećaj kad po prvi put u istoriji možeš da gledaš golišave slike prve dame SAD-a. Sledeća first lady bi mogla da bude, recimo, striptizeta.

Aco Popara Zver

Имајући у виду да је Труман обожавао Вучића на почетку мандата, имам осјећај да ће брзо да пређе на тамну страну.

Dybuk

To je njen jedini greh iz mladosti!

Sta je tu cudno, zivimo u takvom vremenu da je prva dama na duplerici potpuno logican sledeci korak. I ja nemam nista protiv toga, ta nisu bogovi ili monarsi pa da im se ne vide ni kolena. Skroz ok, a i prelepa zena.

Aco Popara Zver

ridiculus

Quote from: Dybuk on 10-11-2016, 17:39:33
I ja nemam nista protiv toga, ta nisu bogovi ili monarsi pa da im se ne vide ni kolena.

Grčki bogovi su se često slikali goli.  :)

Dybuk

Dobro grcki, what about americki, ha, ha?

;)

Aco Popara Zver

Пааа, зар није Џиленхолово дупе боговско? Бар за неке!

Truman

Quote from: Dybuk on 10-11-2016, 17:39:33
To je njen jedini greh iz mladosti!

Sta je tu cudno, zivimo u takvom vremenu da je prva dama na duplerici potpuno logican sledeci korak. I ja nemam nista protiv toga, ta nisu bogovi ili monarsi pa da im se ne vide ni kolena. Skroz ok, a i prelepa zena.

Meni nije čak ni prelepa...ne dopada mi se njen osmeh niti crte lica.
A nije čudno već govori o srozavanju kulture.

Aco Popara Zver

У тој култури никад голих жена није било, сликала се само мртва природа.

Иначе, надам се да ће Трампова вишедеценијска посвећеност словенским љепотицама бити корисна за србство.

Anomander Rejk

Bogami, Melanija je baš lepa žena.

Truman

Nedavno pročitah da se Tramp zalaže i za kontrolu interneta, ubistvo Snoudena...dakle sve ono što je u interesu Velikog Brata. E sad bih baš voleo da znam da li to podržava i cenjeni Žižek.

Aco Popara Zver

Edward Snowden (@Snowden)

2016: a choice between Donald Trump and Goldman Sachs

http://twitter.com/Snowden/status/703733273504018432?s=17

Truman

Mark Harris ‏@MarkHarrisNYC Feb 27

By the way it is AMAZING, based on my responses, how many idiots think that that  @Snowden tweet means he's for Trump.

lilit

dok je tramp trenutno at capitol, mi možemo da se opsetimo ovog divnog videa:

http://youtu.be/k8TwRmX6zs4
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 10-11-2016, 22:00:16

By the way it is AMAZING, based on my responses, how many idiots think that that  @Snowden tweet means he's for Trump.

Далеко од тога да је подршка, мислим да је Асанж реко колера или гонореја... али важније је рећи врло важну ствар: дјела, не ријечи.

У преводу: Викиликс није скењо Трампа.

Ugly MF

Quote from: lilit on 10-11-2016, 22:13:05
dok je tramp trenutno at capitol, mi možemo da se opsetimo ovog divnog videa:

http://youtu.be/k8TwRmX6zs4

Jel' ga ovo Obama zajebavo pre kandidature?

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 10-11-2016, 22:41:38
Quote from: Truman on 10-11-2016, 22:00:16

Далеко од тога да је подршка, мислим да је Асанж реко колера или гонореја... али важније је рећи врло важну ствар: дјела, не ријечи.

У преводу: Викиликс није скењо Трампа.

Trampa? Sam nešto propustio? Asanž je činio sve da skenja Hilari.