• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika -izbori 2016

Started by Mileva, 14-04-2015, 17:28:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

pa da, to i rekoh za Snoudena i Asanža. Nisu nikad podržali Trampa, ali su sve uradili da bude izabran

Ugly, bilo je teorija da je zbog Obamine zaebancije Tramp i odlučio da se kandiduje. Kao, vidjećete vi kad ja... Baš se pitam kako je danas bilo u Bijeloj kući hahaha
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Ugly MF

Za inat, a? :)
Trampe, Srbine!

Aco Popara Zver

Proročanstvo Mitra Tarabića ponovo je glavna tema domaćih medija, nakon što se neko dosetio da u jednom njegovom delu, između ostalog, stoji sledeća rečenica:
- Poslje ovog rata na prijestolje svijeta doći će jedan plemenit i dobrodušan riđi čoek. Blago onome koji to doživi, jerbo će taj riđokosi svijem ljudima donijeti sreću. On će biti duga vijeka i vladaće sve do smrti svoje od Boga date...

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/prorocanstvo-tarabica-o-kome-bruji-region-na-celo-sveta-dolazi-ridi-covek-i-onda-ce-clanak-2534073

mac

Truman

Sad nešto razmišljam o tome kako je Tramp došao da bogatstva ( gazeći preko mrtvih i muljajući ) i zaključujem da bi se mogla povući pararela s Miškovićem. Zamislite da je Miško predsednik Srbije, a da ga je narod izglasao jer veruje da će biti na strani siromašnih.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Petronije

Pa narod je izglasao i Vučića, što nebi i nekog tamo Miškovića.
Arm the Homeless

Truman

Pa Vučić nije tajkun. Ili barem nije bio pre dolaska na vlast.

Aco Popara Zver

Трамп је дошао до богатства тако што му је "отац дао малу позајмицу од милион долара да започне посао". Тако је сам рекао :)

А он је довољно саможив да то може бити добро, у смислу да хоће да га људи обожавају.

То значи да потенцијално може бити најбољи предсједник свих времена!

Truman

Tramp je došao do bogatstva uništavanjem drugih firmi. Npr. 5-6 puta je proglasio stečaj da bi izbegao da plaća poveriocima tj. drugim firmama koje su propale zbog njega. Zatim je muljao s porezom, osnovao lažni univerzitet. Čovek je prevarant u sistemu poludivljeg kapitalizma. I onda stočari, seljaci i poštena inteligencija glasaju za njega misleći da će da radi u njihovom interesu.

Aco Popara Zver

Не контам, ти да имаш фирму у минусу не би прогласио стечај?

Иначе, Вучић се на сва уста хвали да му је ђед био тајкун у Бугојну.

Aco Popara Zver

tomat

Quote from: Truman on 11-11-2016, 18:35:47
Tramp je došao do bogatstva uništavanjem drugih firmi. Npr. 5-6 puta je proglasio stečaj da bi izbegao da plaća poveriocima tj. drugim firmama koje su propale zbog njega. Zatim je muljao s porezom, osnovao lažni univerzitet. Čovek je prevarant u sistemu poludivljeg kapitalizma. I onda stočari, seljaci i poštena inteligencija glasaju za njega misleći da će da radi u njihovom interesu.

Sa druge strane imamo Hilari koja provereno radi u interesu visokog kapitala, tako da kod Trampa postoji bar nada da će uraditi nešto za sirotinju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

sve je to grebanje po povrsini. kakav trump, svijet konacno opet treba jednog postenog hitlera. :mrgreen:

Truman

Quote from: tomat on 11-11-2016, 19:20:22
Quote from: Truman on 11-11-2016, 18:35:47

Sa druge strane imamo Hilari koja provereno radi u interesu visokog kapitala, tako da kod Trampa postoji bar nada da će uraditi nešto za sirotinju.

Za mene su njih dvoje dve strane istog novčića - ona je korumpirana, a on korumpira! Pasiv i aktiv.

Malo sam gvirnuo u batine prethodne poruke iako se kosi s mojim principom, ali sam želeo da kao dipl ecc narodu objasnim srž trampovog biznismenovanja. To što je bio u minusu je posledica neodgovornog poslovanja i izvlačenja kapitala na svoje račune. Dakle, isto kao i srpski tajkuni! Takođe, Tramp već decenijama prodaje svoj brend, a ne proizvod. Tipa neki preduzetnik hoće da mu na zgradi piše Trump Tower, napravi zgradu a Trampu plati da mu ovaj "pozajmi" cenjeno prezime. Sve u svemu, ništa spec. Daleko je on od uzora.

Aco Popara Zver

Не капирам зашто би ико овдје требало да брине о Трамповом бизнису.

Јел нама у џеп иде?
Јел нашим женама забрањује абортус?
Јел наше црнце дира?

Не капирам зашто се уопште бавите унутрашњим америчким стварима. Дакле, Хилари хтјела да прогласи забрану лета изнад Сирије, то хоће и НАТО, то значи нова обарања руских авиона или јачање Исиса, све у свему, кучка хтјела бре да сатре овај дио свијета.

Савјетница јој Олбрајт триста пута инсинуирала, једном чак и у Сарајеву, да човјечанство треба да подијели руске ресурсе. Путин заузврат склонио ограничења у коришћењу уранијума.

Не знам шта ће Трамп да ради, да ли ће ишта обећано да испуни, ал ако неко треба планету нуклеарно да сатре нека буде вала Доналд.

Његова обећања иду у потпуно другом смјеру, што би требало да буде неки разлог за оптимизам.

Anomander Rejk

Ja isto ne razumem ta naricanja...pa ako je neko novi Hitler, to je nesumnjivo Hilari...njoj su već uveliko krvave ruke, bila je deo administracije koja se upetljala u nekoliko ratova, i otvoreno je nagoveštavala nove konfrontacije, posebno sa Rusima...i sad se niko ne boji nje, nego kao Trampa...ma dajte...
Ja mislim da tu ima dosta snobizma, i ono ,,sad je kul biti protiv Trampa, jer je on protiv žena, gejeva, imigranata''...a što bi Hilari pola planete uvukla u ratove i krenula na Ruse, to nije problem, problem je šta je Tramp izjavio o nečemu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

ALEKSIJE D.

Hilari, Tramp, Žika Obretković, potpuno je svejedno. USA je zemlja kojom vlada jedna klasa-kasta, i to preko Kongresa i Senata, a njima upravljaju lobiji, vojni i naftni. Samim tim predsednik je samo jedna lutka koja privlači pažnju, sa ograničenom moći, jer sve što učini prolazi verifiokaciju.
Zato svaka politika USA je kao velikii brod-ima svoj kurs i teško skreće sa njega.

Aco Popara Zver

Quote from: ALEKSIJE D. on 12-11-2016, 11:14:15
njima upravljaju lobiji, vojni i naftni.

Мајк Пенс је у српском кокусу

Ugly MF

Jebemu, vec koliko dana haos po Amerikama, poisani i ucveljeni liberali vriste i traze vanrsdno stanje,,,,
a Obama- nista!
Jebote koliko su se pokazali sad, brateeeeee, koliko su svi picke nad pickicama, neverovatno!

Truman

Ko je pička nad pičkicama i po čemu to? Tramp je legalno izabran za predsednika svidelo se to meni ili ne. Da sam Amer bilo bi mi besmisleno na protestujem. K'o što nisam kad smo birali Tomu Diplomu.

ridiculus

U stvari, ono što se često prećutkuje (ili zaboravlja) je da je Klintonova dobila više glasova. Izgubila je samo zahvaljujući formi samih izbora, tj. organizaciji kolegijuma. Ništa to sad ne menja, ali eto. Sigurno će u budućnosti neko razmišljati o tome.
Dok ima smrti, ima i nade.

Ugly MF

Quote from: Truman on 12-11-2016, 18:23:22
Ko je pička nad pičkicama i po čemu to? Tramp je legalno izabran za predsednika svidelo se to meni ili ne. Da sam Amer bilo bi mi besmisleno na protestujem. K'o što nisam kad smo birali Tomu Diplomu.

Pa pogledaj ucveljene liberale po Ameriki sto placu i kukaju zbog Trampove pobede i kakve demonstracije prave!
I to nisu picke? nad pickama!?
Nemoj mi reci da si za Klintonove?!?

Truman

I dalje ne razumem zašto ih to čini pičkama? Jesu li pičke Francuzi kad su svojevremeno protestvovali protiv predsedničkog kandidata Lepena? Je l nemaju pravo? Ili da puste desničare da rade šta hoće. A da, iz vizure desničara oni su prave muškarčine a levičari su pičkice.

Aco Popara Zver

Откад су либерали љевичари?

Aco Popara Zver

МУДРАЦИ ОДЛАЗЕЋЕГ СВЕТА
ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ
Хиларин пораз показао је у Европи и Србији изненађујуће дубоке корене ,,клинтонизма", погледа на свет који је хармонизовао либерализам са нацизмом
1.
Хајде да начас замислимо да су на изборима у Трећем Рајху 1938. године немачке социјалдемократе Ота Велса, тад већ увелико забрањене, победиле Хитлера. Да се та победа неким случајем догодила, свет би остао без најсмртоноснијег искуства у својој историји и никад нико не би сазнао да би она спасила животе 55 милиона Европљана. Али Хитлер је био на врхунцу, социјалдемократе разбијене а Велс у емиграцији, и само захваљујући томе што се та победа није догодила, можемо прецизно да измеримо њену тежину, све оно што је свет њеним недогађањем изгубио.
Док мудраци одлазећег света, још у својим либералним матрицама, јалово разглабају о томе хоће ли Доналд Трамп моћи да промени Америку и свет, нови сензибилитет осећа да је његова победа већ остварила главни циљ. Самим тим што се, за разлику од Велсове, догодила, срећом, никад нећемо сазнати колико је, захваљујући њој, европских, америчких, руских и балканских глава остало на раменима. И, заиста, можда су мудраци старог света у праву, можда Трамп неће умети да промени планету; сасвим је довољно то што је успео да је спаси.
2.
Одавно је речено да је Америка прошлог уторка бирала између рата и мира. Једнако давно виђено је да је тај рат, који се вероватно неће догодити, требало да се одигра на простору између Нормандије и Москве и да је Европа с дебелим разлогом стрепела после паљења Сирије и Украјине.
Како је онда, дођавола, могуће да европским политичким елитама Трампова победа није донела олакшање? Како је могуће да се са поразом од Трампа, макар само јавно, пре помирила Хилари Клинтон, позивајући Америку да се уједини иза новог председника, него француске и немачке елите? Како објаснити сем антуруским амоком да за Клинтоновом црнину данас носе лидери прибалтичких државица, за које у том рату што га је Трамп спречио, без обзира на то која би страна превагнула, није било другог решења него да буду збрисане.
Кад су обелодањене честитке Трампу из Париза и Берлина, које су обиловале лекцијама и ћушкама какве никад у историји из те две престонице нису подељене америчком председнику, одједном је постало јасно колико су танке приче о томе како је ЕУ санкције Русији увела тешка срца и под притиском САД. Постало је јасно да је ,,клинтонизам" – поглед на свет који је успео да хармонизује либерализам са нацизмом – у Европи пустио дубље корене него што је то ико пре Хилариног пораза могао да претпостави. Док клинтоновске елите у Америци, попут утицајног Фарида Закарије, наричу над ,,рађањем ере нелибералне демократије", њихови парњаци у Европи о Трампу све више говоре као о нечем чему би се свакако ваљало супротставити.
Наравно, то има своје прагматичне разлоге. Иако је и пре Трамповог тријумфа стајао лоше, после уторка Оланд заиста нема ниједан разуман разлог да се уопште кандидује за други мандат. Шансе Меркелове да после Трампа остане на власти после избора, у најбољем случају, сведене су на понављање велике коалиције, у којој би овај пут била млађи партнер, а не примијер.
3.
Прагматизам борбе за власт је у политици разумљив, али шта је његова цена? Јер никад ниједна америчка политика као клинтоновска није до те мере била антиевропска, ниједна није толико понизила Стари континент, рушећи му евро, преплављајући га милионима имигранта и коначно гурајући га на саму ивицу рата. Да ли је могуће да су пред Америком Клинтонових понизне европске политичке елите, водећи своју реалполитику према Вашингтону као једину могућу, изненада поверовале да је та политика најбоља могућа?
Ако томе већ прибагавају Меркелова и Оланд, апелијем за бар мало сажаљења за оних пар стотина наших несрећника из Краун Плазе, које је Кајл Скот окупио да прате америчке изборе. Наравно, у тој друштвеној игри ,,гласали" су за Хилари, а кладим се да су се многи и потписали на свом гласачком листићу, па Скот, ако их се сети, сети? У реду, ево, нећу о 1999, али како је могуће да је толика већина припадника српске елите поверовала да се срећа њихове земље крије у Хилари Клинтон, чији несуђени државни секретар је припремао Србију за њен повратак, говорећи о Балкану као америчком ,,недовршеном послу" из 90-тих? Да ли је ико нормалан могао да објасни да би Хиларина политика заоштравања са Русијом могла бити по нечем добра за Србију? Откуд су толики новински уредници клицали будућој Хилариној победи као најбољем решењу за Србију? Шта је натерало оног убогог професора економије који је на РТС говорио о Хилариној победи као готовој ствари, да би само дан касније пропустио прилику да прогласи лични мораторијум на глупе изјаве, па је на другој телевизији млатио о томе како Трампова победа не значи ништа и да се никаква промена неће догодити? Шта је то, на крају, толико опако у примерцима српске олош-елите да данима не престају да убеђују мучене Србе, којима је Трампова победа дала осећај олакшања, да је тај осећај лажан.
4.
Немогуће је отети се закључку да су клинтоновске елите широко премрежиле и Европу и Србију. Наравно, оне, бар код нас, полазе од тачне претпоставке да Србија и Балкан неће бити у фокусу Доналда Трампа, заборављајући да подсете да би они свакако били у фокусу Клинтонових, као да нам није познато на шта испадне кад се они фокусирају на нас. Оне одбијају да признају да је цела интензивна дестабилизација централног Балкана, која је започела маја прошле године упадом албанских терориста у Куманово, била у служби припреме региона за Хиларин долазак на власт.
Истовремено, ако буде успешан, Трамп ће опустити односе са Русијом, од чега ће српска корист бити немерљива. Буде ли неуспешан, Трамп ће се исцрпљивати у тучи са још живим клинтоновским елитама и линију свог главног фрнта држаће у самој Америци, због чега ће, по логици ствари, и њега и Америке бити мање на Балкану.
Мало ли је то? Мало ли је то што нам се после озбиљних претњи смешка мир? Што ће НАТО снови Мила Ђукановића Трамповим тријумфом остати снови? Мало је што Албанци и Хрвати само што нису прогласили дан жалости, него би требало и Срби да падну у короту? Није довољно то што српски преговори о уласку у ЕУ са Трампом отклањају свој главни фатални разлог – да ти прескупи и политички штетни преговори спречавају Србију да се врати у позицију државе парије, коју може да угрози ко и како хоће?
Речју, нема никаквог смисла да нагађамо о томе уме ли Трамп да покаже Србију на карти. И ако уме и ако не уме, његова победа доводи Србију у позицију да се, чувајући мир, непосредно бори за националне и државне интересе. И то брине наше либералне корифеје, уверене да слобода појединца (себе) никако не завршава збиром слободе народа.
5.
Није нормално што је српска власт, укупно гледано, показала више сензибилитета са Трампову победу него представници пратећих елита. То само говори да су петооктобарске елите формиране и храњене на српском националном и државном поразу и да њихов ,,клинтонизам" није ништа друго до настојање да се држава и народ уведу у коначан слом, јер само такав пораз може да значи продужетак њихове доминације и опстанак, будући да сваки излазак Србије из геополитчке рупе у којој се нашла 90-тих година, по дефиницији, подразумева смену њених елита.
,,Клинтонизам" је у Америци изгубио важну битку, али рат против Трампа биће настављен на планетарном нивоу, са још не сасвим извесним завршетком. Клинтонистичке елите на периферији – у Европи и на Балкану – дубоко су засађене, и још нису у повлачењу, и тек ће се видети којом брзином и снагом ће о континент ударити нарасли талас из Америке. Зато је глупо падати у еуфорију и унапред проглашавати победе. За сада је сасвим довољно то што се овде мало лакше дише и што, за разлику од елита, српска власт у себи, поред ,,клинтонистичке", има развијену и трамповску парадигму.

http://standard.rs/politika/36196-мудраци-одлазећег-света

Ugly MF

Quote from: Truman on 12-11-2016, 18:57:10
I dalje ne razumem zašto ih to čini pičkama? Jesu li pičke Francuzi kad su svojevremeno protestvovali protiv predsedničkog kandidata Lepena? Je l nemaju pravo? Ili da puste desničare da rade šta hoće. A da, iz vizure desničara oni su prave muškarčine a levičari su pičkice.

Pa prave muskarcine nisu ni izlazili na demonstracije tolikih izbornih krugova, nego su ga primili uvek i trpeli.Muski.
A ovi sad ne zna se ko je vise puta pizdnuo, te naci, te neki bigoti, te neki rasisti,,,,misliiiiiim,,,,
nemoj se lazemo....evo i mi smo urlali na Slobu na isti nacin,,,,demokratski, turim demokratiju....
e, sad smo se naucili i vise nikad necemo da pickanimo, nego cemo muski da trpimo Vucica.....

Truman

Svašta, i sam si priznao da je bolje protestvovati.

Anomander Rejk

Pa elektorski sistem nije izmišljen s Trampom.
Ovo je počelo s Bregzitom...kad nam odgovaraju rezultati izbora, onda ih priznajemo, kad ne odgovaraju, onda demonstriramo, pozivamo na izmenu izbornih pravila, žalimo se Ustavnom sudu, Parlamentu...mislio sam da je to rezervisano samo za Balkan, kad ono i za Zapad...
Počeće ko Ćamil Duraković u Srebrenici, čovek jedino što se nije još žalio Generalnom sekretaru UN i Papi.
Ono što Tramp izjavljuje o Siriji-da treba uništavati teroriste, a ne Asada, da ne želi konflikt sa Rusijom, meni se prilično dopalo i deluje mi da je za ceo svet mnogo bolji pristup, nego onaj što ga Hilari ima o tom pitanju.
Nadam se da će mu zaista spoljna politika biti razumnija nego u demokrata.
To je ono što mene zanima,  a da li će kršiti prava Amerikanaca, i kojih grupa, zaboli me uvo, ko što i njih zabole za nas,
to je njihov problem unutrašnji, pa neka ga rešavaju kako znaju.

Ugly MF

Quote from: Truman on 12-11-2016, 20:34:11
Svašta, i sam si priznao da je bolje protestvovati.

Gde sam priznao da je bolje protestvovati?

Aco Popara Zver

Протестовати или протествовати?

Ugly MF

Na ovo Anomanderovo, ako Trampa ne ucmekaju atentatorskim snajperskim metkom, ili Obama ne udari po vanrednom stanju i proglasi sebe dozivotnim vodjom, koji konacno krene i od celog sveta napravi United Continents of America,
mogu samo reci da je najbolje da nas ostave i ne pominju.
Amere je bese jos gore imati za prijatelja negoli neprijatelja.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 12-11-2016, 23:07:17
Pro-testirati?
Dok ima smrti, ima i nade.

Anomander Rejk

Ugly, uopšte me ne bi začudilo da mu se nešto desi, i da izazovu neki haos da ,,spasu demokratiju''...

Aco Popara Zver

Не морају баш метак у чело, довољно да му увале неко силовање и импичмент.

Quote from: ridiculus on 12-11-2016, 23:24:32
Quote from: Pizzobatto on 12-11-2016, 23:07:17
Pro-testirati?

Не збуњуј људе!

Dybuk

Hahah, saznala u razgovoru s jednim Amerom da je na nekim univerzitetima studentima dato par dana pauze da bi se nekako pomirili (to cope) sa Hilarinim porazom. God damn.

Aco Popara Zver

Сад сви у државе гдје је легална вутра да се смире!

ALEKSIJE D.

Ovi prosvjedi u Americi dobro dođu da se odmah, na jednom mestu povataju svi koji nemaju legalne papire. Lepo policija kaže demonstrantima:"Ovde policija! Svi ste uhapšeni!"

Anomander Rejk

Aco Popara Zver

Коен није требо да снима Биг Лебовског ако му толико смета!

Трампе, издржи!

Aco Popara Zver

Sanders-čovjek koji bi ga možda pobijedio: Daću šansu Trampu!

Sentor iz Vermonta i čovjek za kog mnogi vjeruju da bi pobijedio Donalda Trampa u trci za predsjednika Berni Sanders, ponudio je pomoć novoizabranom predsjedniku SAD u komentaru koji je objavio Njujork tajms.
On je u čuvenom listu iznio svoje viđenje predsjedničkih izbora kao i stanja u kom se nalazi američko društvo. Njegov komentar prenosimo u cjelosti.
Milioni Amerikanaca dali su u utorak svoj protestni glas, izrazivši time svoje silno protivljenje privrednom i političkom sistemu koji stavlja interese korporacija i bogataša ispred njihovih interesa. Snažno sam podržavao Hilari Klinton, učestvovao u njenoj kampanji, i vjerovao sam da je ona pravi izbor. Ali Donald Tramp je osvojio Bijelu kuću zato što je njegova retorika iz kampanje uspješno pogodila žicu jednog vrlo stvarnog i opravdanog gnjeva, gnjeva koji osjećaju mnoge tradicionalne demokrate.
Tužan sam, ali ne i iznenađen ishodom. Za mene nije nikakav šok što su milioni ljudi koji su glasali za gospodina Trampa to učinili zato što su umorni i razočarani statusom kvo u privredi, politici i medijima.
Radničke porodice posmatraju kako političari dobijaju novčanu podršku za svoje kampanje od milijardera i predstavnika korporativnih interesa – i onda ignorišu potrebe običnih Amerikanaca. Za posljednjih 30 godina, previše Amerikanaca je doživjelo izdaju od svojih korporativnih šefova. Rade duže za manje plate, dok gledaju kako pošteno plaćeni poslovi odlaze u Kinu, Meksiko ili neku drugu zemlju s niskim platama.
Umorni su od toga da njihovi direktori zarađuju 300 puta više od njih, dok 52 odsto novonastalog prihoda odlazi u ruke najbogatijih jedan odsto. Mnogi njihovi, nekada preljepi, ruralni gradići ostali su bez stanovništva, sa zatvorenim radnjama u centru i djecom koja odlaze od kuće zato što nemaju posao – sve to dok korporacije isisavaju bogatstvo iz njihovih zajednica i trpaju ih na svoje ofšor račune.
Amerikanci iz radničke klase ne mogu svojoj djeci da priušte pristojnu, kvalitetnu brigu. Ne mogu da ih pošalju na fakultet i nemaju ništa na bankovnom računu kad odlaze u penziju. U mnogim djelovima zemlje ne mogu da pronađu pristupačne stanove, a cijena zdravstvenog osiguranja je vrlo previsoka. Brojne porodice egzistiraju u stanju očaja dok droga, alkohol i samoubistva skraćuju živote.
Izabrani predsjednik Tramp je u pravu: američki narod želi promjenu. Ali kakvu vrstu promjene će im on ponuditi? Hoće li imati hrabrosti da se suprotstavi se najmoćnijim ljudima u ovoj zemlji, koji su odgovorni za ekonomski očaj koje osjećaju tolike radničke porodice, ili će kolektivni bijes usmeriti prema manjinama, imigrantima, siromašnima i bespomoćnima?
Kad se moja trka za nominaciju za predsjedničku kampanju približila kraju, obećao sam svojim pristalicama da će se politička revolucija nastaviti. I sada, više nego ikada, ona mora da se dogodi.
Hoće li imati hrabrosti da se suprotstavi Vol Stritu, da radi na tome da razmontira finansijske institucije koje su "prevelike da propadnu" i da traži da velike banke investiraju u male preduzetnike i stvaraju poslove u ruralnoj Americi i središtima velikih gradova? Ili će imenovati još jednog bankara s Vol Strita da vodi Ministarstvo finansija koji će nastaviti po starom? Hoće li se, kao što je obećao u kampanji, zasta uhvatiti u koštac s farmaceutskom industrijom i smanjiti cijenu ljekova na recept?
Duboko sam potresen kada slušam priče Amerikanaca koji su zastrašeni i osećaju se maltretirano nakon pobjede gospodina Trampa, i čujem krike očaja porodica koje žive u strahu od propasti. Kao zemlja smo otišli predaleko u borbi protiv diskriminacije. Nećemo ići nazad. Budite sigurni, nema kompromisa kada je riječ o rasizmu, šovinizmu, ksenofobiji i seksizmu. Borićemo se protiv njih u svim njihovim oblicima, kad god i gdje god se ponovno pojave.
Daću šansu gospodinu Trampu da pokaže kakve ideje nudi, i kada i kako bismo mogli da radimo zajedno. Budući da je izgubio po broju nacionalnih glasova, međutim, bilo bi mu pametno da posluša glas progresivnih. Ako je izabrani predsjednik ozbiljan u planu da progura programe koji će poboljšati živote radničkih porodica, predstaviću mu neke vrlo realne mogućnosti kojima bi mogao da zadobije moju podršku.
Obnovimo našu raspadajuću infrastrukturu i stvorimo milione dobro plaćenih poslova. Podignimo minimalnu platu na nivo koja omogućava pristojan život, pomozimo studentima da mogu sebi da priušte odlazak na fakultet, pružimo porodicama plaćeni odmor i bolovanje i proširimo program socijalnog osiguranja. Reformišimo ekonomski sistem koji omogućava milijarderima kao što je gospodin Tramp da ne plaćaju ni centa saveznog poreza na prihod. I najvažnije, okončajmo mogućnost bogatih donatora da kupuju izbore.
U nadolazećim danima, predložiću seriju reformi kojima bi mogla da se oživi Demokratska stranka. Čvrsto vjerujem da stranka mora da se odrekne svojih veza s korporativnim establišmentom i ponovo postane stranka radnog naroda, starijih i siromašnih. Moramo da otvorimo vrata stranke kako bismo pružili dobrodošlicu idealizmu i energiji mladih ljudi i svih Amerikanaca koji se bore za privrednu, društvenu, rasnu i ekološku pravdu. Moramo da imamo hrabrosti da se suprotstavimo pohlepi i moći Vol Strita, farmaceutskih kompanija, osiguravajućih kompanija i industrije fosilnih goriva.
Kad se moja trka za nominaciju za predsjedničku kampanju približila kraju, obećao sam svojim pristalicama da će se politička revolucija nastaviti. I sada, više nego ikada, ona mora da se dogodi. Mi smo najbogatija nacija u istoriji svijeta. Kada stojimo jedni uz druge i ne dopuštamo da nas demagozi podijele po rasnoj, polnoj ili nacionalnoj osnovi, nema ničega što nijesmo u stanju da postignu. Moramo ići napred, ne nazad.
Nedeljnik.rs

Aco Popara Zver

Српска дадиља Трампове дјеце на Хепију!

Aco Popara Zver

Доналда Јуниора чувала, 8 година радила.

''Трамп је врло сталожен, тих, пун разумијевања и поштовања према људима!''

Психијатар Марић брани Трампове изјаве иза стејџа. Марић доминира опет.

Dybuk

Maric je prso s mozgom, retko odbojan covek.

Aco Popara Zver

Др Марић: "мушкарци од 60 су са женама од 20 јер тако могу да зајебу смрт"

Dybuk

Maricu milo sto se Maricu snilo!  :lol:

Aco Popara Zver

Ugly MF

Ja se nešto u životu nisam mlatio sa podelom medju masonima, jezuitima, itd, svim ostalim nosiocima konspirasi tijori postojanja,
ali tek jutros primetih da ustvari ima razlike izmedju CNN i FOX-a?!?
Znači ipak ima dve struje koje se č'čkaju između sebe poglede globalizma i svetske dominacije?!?

Ja dosad misl'o to sve isto....!

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver