• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Twin Peaks RETURNS!

Started by Ghoul, 16-05-2015, 03:51:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

David Lynch says David Lynch is doing 'Twin Peaks' again

THE ECCENTRIC FILMMAKER HAD PREVIOUSLY SAID HE WAS DONE WITH THE PROJECT

A month after David Lynch very publicly backed out of Showtime's "Twin Peaks" revival, the eccentric filmmaker has very publicly backed himself back in.
As he said on Twitter earlier this evening:

Dear Twitter Friends, the rumors are not what they seem ..... It is !!! Happening again. #TwinPeaks returns on @SHO_Network

All the scripts for the revived series, which will star Kyle MacLachlan and debut in 2016, had already reportedly been written by Lynch and "Peaks" co-creator Mark Frost. But Lynch had previously committed to directing all the episodes, which would vastly outpace his directorial output for this entire century if he went through with it. It was unclear a month ago if Lynch was really quitting or publicly negotiating (whether for more money or for the ability to back out of some or all of that directorial commitment), but he's back in now, and more committed than ever, as confirmed by this statement from Showtime's David Nevins:

"This damn fine cup of coffee from Mark and David tastes more delicious than ever.  Totally worth the extra brewing time and the cup is even bigger than we expected.  David will direct the whole thing which will total more than the originally announced nine hours.  Pre production starts now!!"
Resume partying. All is well.  xcheers :-|
https://ljudska_splacina.com/

Linkin

I na kraju, džaba su se ti jadni producenti u Šoutajmu ponadali da mogu na Tvinu da zgrnu maksimalnu lovu sa minimumom ulaganja već su morali da ispovrte lovu za sve ludosti koje su Dejvi i fanovi zaželi...  :|

Naravučenije: Ol vel det endz vel!!! If itz not vel, itz not di end! :lol:

Linkin

Najnovija vest:

Dejvid Linč zgrožen što je Picolato krenuo da u seRoni 2 Detektiva kasapi njegovo remek-delo, pa re'ko

"E, nećeš majci. Rano je 2016-ta za treću sezonu, moraju ljudi malo da se properu od pizdo i ostalog blata. Odložiću ja to fino za 2017-tu".

Tako vala i bi.

Damn! Twins Peaks won't arrive until 2017!?

Co-creator Mark Frost sends shivers down the spines of every fan

The road to Showtime's Twin Peaks is long and winding and ... murky. First David Lynch signed on. Then he signed off. Then he signed back on. Then they doubled the episode count from nine to 18. Now, it appears the highly anticipated third season of the series won't arrive until 2017. Well, at least if co-creator Mark Frost is to be trusted.

During a visit to the National Baseball Hall of Fame (via Indiewire) of all places, Frost waxed nostalgic on the show and let slip a bit of news that should have fans running to the Log Lady with questions:

"We had 32 hours back in 1991-92, and with my partner David Lynch we kind of blew open that genre of the nighttime soap and took it in a whole other direction," he said. "A lot of people always look back at 'Twin Peaks' and say that was the start of this explosion we've had in good television drama, but we did it in a time when there were still only three networks.

"The challenge for us is to try and come back and raise the bar above what we did the last time," he continued. "We're coming back with season three of 'Twin Peaks' after a 25-year absence. We've finished the scripts, we start production in September, and that will be coming out on Showtime sometime in 2017."

Did he really mean 2016? Could he have just fudged the dates? Until Showtime uploads a banner on their site that reads Winter 2017 or Fall 2016, we'll just have to admit that we're 100% sure that we're not completely sure. In the meantime, let's just be happy a couple of other FBI agents are coming back next January.

Ghoul

e, jbg:
umrla LOG LADY.
pitam se kako će se to odraziti na planirani scenario...

RIP to the wonderful stage, film and television actress Catherine E. Coulson - TWIN PEAKS' Log Lady - who passed away today at the age of 71.

Ghoul

New Twin Peaks Wraps, Headed For 2 Seasons (Or More?)

Apr 15, 2016

"That's a wrap!"

Twin Peaks - David Lynch - Peter Deming ASC

Clapper board from the final Twin Peaks shooting day (Courtesy of Peter Deming, ASC)

Last night, David Lynch and his Rancho Rosa production crew wrapped principal shooting on the new Twin Peaks. Congratulations, everyone!

April 14, 2016, was the final day of 140 shooting days in Washington state and Los Angeles, both on location and on a soundstage.

At least for now.

@ForLocations, an insider account which for the past few months has tweeted solid advance information on Twin Peaks location shoots in L.A., earlier reported that production would wrap its first two seasons. Emphasizing "yes – first 2 seasons." Maybe the new Twin Peaks won't be a limited series after all?

Although Sherilyn Fenn last year mentioned there'd be 18, it's still uncertain into how many episodes David Lynch and Duwayne Dunham will cut 140 days worth of footage during post-production. But there's at least one thing about the new season(s) we can be sure about, thanks to Kyle MacLachlan.

a po pitanju toga dal će biti strave ovog puta, evo šta veli
Kyle MacLachlan: 'Poo will flow"

http://welcometotwinpeaks.com/news/twin-peaks-wrapped-2-seasons-or-more/

Ghoul

'Twin Peaks': Here Is the Full Cast Of David Lynch's Showtime Reboot

After months of speculation, David Lynch today unveiled the entire 217-member cast of Twin Peaks, the Showtime followup to his cult ABC series. The new season, which mixes original and new cast members, has completed filming. Written and produced by series creators and executive producers David Lynch and Mark Frost, the upcoming Twin Peaks, directed entirely by Lynch, will premiere on Showtime in 2017.

The new installment picks up twenty-five years after the events in the original series that kicked off with the inhabitants of a quaint northwestern town of Twin Peaks being shocked by the murder of homecoming queen Laura Palmer, played by Sheryl Lee who is back for the reboot.

Showtime LogoHere is the full list of the returning (marked with an asterisk) and new cast members of the Twin Peaks series, including the only previously confirmed actor, star Kyle MacLachlan, who returns as FBI Agent Dale Cooper. The list includes the beloved "log lady" Catherine Coulson who had been rumored to have filmed a few scenes before her death last fall. Other actors from the original include Sheryl Lee, Sherilyn Fenn, Mädchen Amick, David Duchovny, Michael Horse, Dana Ashbrook, Miguel Ferrer, Ray Wise, Grace Zabriskie, Peggy Lipton, Everett McGill and David Lynch.

The list of new additions include Amanda Seyfried, Naomi Watts, Ashley Judd, Jennifer Jason Leigh, Laura Dern, Ernie Hudson, Michael Cera, Trent Reznor, Jessica Szohr, Jane Levy, Richard Chamberlain, Robert Knepper, Jim Belushi, Tom Sizemore, Ethan Suplee, Balthazar Getty, Bailey Chase, David Koechner, and Larry Clarke.

http://deadline.com/2016/04/twin-peaks-full-cast-david-lynch-showtime-series-1201743122/

C Q

Truman

Odgledao poslednju epizodu druge sezone i u njoj jedan ženski lik reče "I'll see you again in 25 years." Da li je ovo slučajnost ili je vizionar Linč isplanirao 25 godina unapred?
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Biki

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Petronije

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

ex pistol

Petronije

Ma neko je gledao stari pa me istrolovao. [emoji85]

ex pistol

Mene si bacio po burek priznajem, odmah sam kreno da isproveravam..

dark horse

Krsta Klatić Klaja

"Twin Peaks'" journey back into the red room will begin on Sunday, May 21, at 9/8c , with a two-hour premiere
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Krsta Klatić Klaja

cujkebr

dark horse

dark horse

How the Hell Did David Lynch Get Away With the Twin Peaks Finale?

http://www.gq.com/story/david-lynch-twin-peaks-finale

tomat

Dobrobre, nije valjda da niko još nije pogledao?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Jes ti gledo? :)

Kažu da je dobro ludo...

tomat

Evo spremam se, javljam kad pogledam.

milan

tomat

jes vala ludilo! kao košmar od skoro dva sata, ništa zagrevanje, odmah u glavu bije.

jeste sporo, i original je bio spor. ali ovaj nastavak kao da je na steroidima, mene je definitivno kupio.

muzike gotovo da nema. dok su se u originalu provlačile jazzy teme ovde imamo samo neku pozadinsku buku i šumove.

nemam pojma u kojem će pravcu dalje da ide, ali jedva čekam nastavke.

Petronije

Pretpostavljam da znaš da su puštene 4 epizode? Tačnije, 2 regularno i 2 on-demand, ali sve mogu da se skinu, sad sam proverio i pristavio za sutra.

tomat

polako bre Petronije

http://youtu.be/ge0pGzdVH5E

jutros bila samo jedna, pristavio pre nego što sam otišao na posao, večeras stavio ostale tri.

edit: ovo što sam skinuo bi trebalo zapravo da su prve dve epizode, mada vidim da druga postoji i odvojeno.

milan

Linc je ipak Linc... Pre dve godine sam odgledao ponovo prve dve sezone Twin Peaks-a, cisto da se podsetim. Meni je ovo sigurno jedna od najdrazih serija svih vremena, koju ne mogu da gledam bez jakog osecaja nostalgije... Medjutim, ono sto je meni smetalo i kao mladom coveku koji je to gledao davne 1990/91 i pre dve godine kada sam je reprizirao, bilo je sto u kasnijim epizodama (posle prve, dve tri epizode druge sezone) nema dovoljno Linca. Naravno da se serija iskupila tom neverovatnom poslednjom epizodom druge sezone koja je jedan sveopsti jeb u mozak, ali je ostala ta tuga i osecaj propustene prilike na kraju.

A onda je pocelo ovo... dakle, ne znam ni kako ovo da opisem. Ovo je sve ono sto sam zeleo da Twin Peaks postane u drugoj sezoni. Nekakvo hipnotisuce ludilo, u koje propadas sve dublje i dublje, dok se sve ono sto znas o svetu oko tebe mrvi u paramparcad. Linc (i Frost, da ne gresim dusu) je ovde potpuno zasao iza one crvene zavese Blek Lodza, stvarajuci  osecaj mucnine i jezovitosti koje jedino jos on moze da izazove u meni.

Sta ce ovde dalje da se desava? Kako su (i da li su ikako) povezane scene koje se desavaju sirom SAD-a (Las Vegas, Twin Peaks, New York...)? Sta je ona staklena kocka? A sta je ono faking drvo koje prica sa mozgom na vrhu? ... Nisam siguran da uopste zelim da znam odgovore na ta pitanja. Zelim samo da se prepustim svemu.

Sto rece jedan poznati srpski scenarista juce u SMS-u koji mi je poslao posle odgledane prve dve epizode - "odgledas prve dve epizode, a onda shvatis da ima jos 16 sati ovog ludila". 

D.S.B.

Znači ipak moram gledati blizanca Piksija sa prethodnim repriziranjem sezona... gde samo da nađem vremena  :roll:

cujkebr

Odgledao sam prve cetiri epizode i mogu reci da sam uzivao.Vec sam bio pomalo zaboravio koliko je Lynch stvarno dobar.Vecim delom mi se osmeh ne skida sa lica i jedva cekam sledecu epizodu, sve u svemu to je to.

Petronije

Odgledao dve, i nesto se razmišljam da batalim i prvo obnovim gradivo. Malo mi smeta rasplinuta radnja, tesko se koncentrišem s obzirom na to koliko je sve nepovezano, rekao bih da je u prve dve sezone sve uglavnom bilo fokusirano na Twin Peaks? Svakako sveža Linčovština prija...

tomat

Četvrta osetno sporija ali i dalje drži pažnju. Do sada smo videli Ričarda Čembrlejna i Kafkin portret u FBI kancelariji. Neki glumci odrtaveli, jedva prepoznao Bobija Brigsa.

Za sada uspevam da pratim, čekamo naredne epizode.

dark horse

I ja sam reprizirao pre jedno par godinica. Ali, bez obzira na to, jedna od meni genijalnijih stvari ovog rebuta jeste u tome što se Linč uopšte i nije direktno nadovezao na originalne serije, tj još uvek nemamo ni najmanji nagoveštaj raspleta većine klifhengera.

Sem glavnog sa Kuperom. I videli da je Ben Horn preživeo. Npr, još uvek ne znamo "How's Annie", ne znamo kako je Odri Horn preživela eksploziju, ne znam što je bilo sa paukom i Leom, nismo još videli Nadin, itd.

Ako treća sezona deluje nepovezano to nije zato što što niste reprizirali original, već što je Linčovština.  :lol:

DeHickok

Ja sam pogledao za sada samo prvu epizodu. Lagano...kako Linc zapoveda :)... jedna nedeljno :). Upustio sam se u repriziranje kompleta ali tek sam na drugoj sezoni 8 epizoda (ona koja sledi nakon epizode "It is happening again" :) ). Mada sam obecao (sebi) da necu da uronim u novi svet dok ne zavrsim sa starim nisam mogao da odolim. Elem, utisci znaci posle (samo) prve epizode.
Ovo nema veze sa starom serijom pre svega u vizuelno/muzickom pogledu, tj. to je ono sto je odmah najuociljivije. Da nekom starom fanu pustis neki odlomak (sa glumcima koji nisu bili u originalu, napr. staklena kutija ) nema sanse  da bi prepoznao sta je ovo.
  Original je imao jedinstvenu (prelepu) boju (kolorit...da ne kazem i miris...krofni i kafe :) ) i Badalementijevu genijalnu  muziku koja je bila u pozadini gotovo svih kadrova i koja je i one najgore pateticne dijaloge (a Tvin Piks ih je imao... oho oho :) :) ) svojom sentimentalnoscu samo jos vise potencirao ali istovremeno  i maksimalno obogacivao te je ta melodrama kod publike delovalo razorno (u pozitvnom Daglas Sirkovskom smislu :) ).
Sa druge strane svi oni (Lincovski) misticni (mracni) delovi bili su kontrasti  glavnom  tonu serije i takodje razarali (opet u pozitivnom Lincovskom smislu) publiku. A tada, pocetkom devedesetih publika je gledala Dalase, Dinastije i Beverli Hilse... mozete samo zamisliti kakav je to sok bio za njih.
Prva epizoda gotovo nema muzike i ima samo mracne atmosfere (i time i najvise podseca na prvu trecinu filma "Fire walk with me'). Prva epizoda nema kolorit originala ali ono sto mi najvise smeta ili bolje receno, najvise nedostaje, nema ni emocija (nema tog Sirk efekta...napr. u prvoj pilot epizodi iz te davne 90 god. mogao si jasno da osetis tugu i patnju likova sa malog ekrana... ta prva epizoda, koju je inace takodje Linc rezirao ali pre 27 godine, i sada, nakon reprize deluje potresno i snazno).
E sad, verujem da je ta hladnoca kod Linca ovde tacno programirana. Ima jos 17 epizoda da nas nokautira :).
Citam, mnogi se zale kako je pocetak konfuzan i spor... meni je, sto se tice narativne strane,za Linca cak i previse struktuiran i, barem u prvoj epizodi, lak za pracenje. Sto se tice sporosti, takav je bio i original.
Sve u svemu, ja nisam nezadovoljan novim pocetkom. Mozda su moja ocekivanja bila drugacija ali upravo zato sto nemam pojma gde nas vodi nadam se da nas Linch nece izneveriti i da ce "pay of" biti nezaboravan... barem koliko i scena Medinog ubistva :)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Kimura

Quote from: Onaj stari Sendmen on 26-05-2017, 12:51:08

Ako treća sezona deluje nepovezano to nije zato što što niste reprizirali original, već što je Linčovština.  :lol:

Tako je. Ova serija i ranije nervirala ljubitelje reda, dopričanih i sve-ću-da-ti-razjasnim skockanih priča.

Krsta Klatić Klaja

Agota

DeHickok, kako to misliš maltene nema muziku? Ako nema Falling, ako nema  Badalementija, onda je to OGROMAN propust! Muzika je pola Tvin Piksa.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

tomat

početak je konfuzam taman koliko i kraj druge sezone, mada kasnije (treća i četvrta epizoda) ritam postaje još sporiji, stvari strukturiranije (u Linčovskim granicama), a bome i muzike ima malo više. čak se i melodrama malo nazire.

interesantan je kraj svake epizode, gde po jedan (pretpostavljam Linču drag) bend odsvira po nešto u Beng Beng baru.

Agota

Bezveze...Želim Džuli Kruz.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

ridiculus

Quote from: Agota on 26-05-2017, 18:41:46
Muzika je pola Tvin Piksa.

Tema je onda trebalo da se zove A Half of Twin Peaks Returns! A Single Peak?

Svejedno, ovo ću gledati obavezno.
Dok ima smrti, ima i nade.

dark horse

Ovo treba da se zove Tvin Piks 1000% pošto imamo Linča mnogo više nego u originalu.

Sad režira svaku epizodu dok je ranije režirao pilot (koji je uobličio/otelotvorio Tvin Piks više od same muzike ili Badalementija) i poneku ključnu epizodu kasnije.

DeHickok

Quote from: tomat on 26-05-2017, 18:49:22

interesantan je kraj svake epizode, gde po jedan (pretpostavljam Linču drag) bend odsvira po nešto u Beng Beng baru.
U prvoj epizodi ni benda ni pesme :(
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

ridiculus

Quote from: Onaj stari Sendmen on 26-05-2017, 20:36:54
Ovo treba da se zove Tvin Piks 1000% pošto imamo Linča mnogo više nego u originalu.

Sad režira svaku epizodu dok je ranije režirao pilot (koji je uobličio/otelotvorio Tvin Piks više od same muzike ili Badalementija) i poneku ključnu epizodu kasnije.
Nemoj baš shvatati ozbiljno sve što napišem, šalim se ja ponekad. ;)
Dok ima smrti, ima i nade.

tomat

Quote from: DeHickok on 26-05-2017, 20:52:18
Quote from: tomat on 26-05-2017, 18:49:22

U prvoj epizodi ni benda ni pesme :(

Ja gledao prve dve spojene, pa bilo :lol:

dark horse

Evidentno je Linč bilduje tenziju kroz odsustvo muzike i da to kulminira muzičkom sekvencom u Bang Bang baru kao svojevrsnim predvidljivim anti-klifhengerom, razbijajući tako obrazce originala koji su preterano izlizali osrednji režiseri druge sezone.

Quote from: ridiculus on 26-05-2017, 20:54:20
Nemoj baš shvatati ozbiljno sve što napišem, šalim se ja ponekad. ;)

Moram za vikend odgledati prve četiri epizode S3 još jednom da bih bilo šta na ovu temu shvatao ozbiljno.  :lol:

Petronije

Pretpostavljam da sad moramo da čekamo još 2 nedelje mi nestrpljivi što smo odgledali sve 4 epizode?

Agota

Peta izlazi 4. juna. Taman mi koji smo nespremni dočeali treću sezonu, imamo vremena za reprizu prve dve .

Trenutno sam na sedmoj epizodi druge sezone. Ovo mi je prva repriza i mogu reći da se pola stvari ne sećam. Krečana.
Sad mi je recimo, Lara Flin Bojl glumački najjača. Bobi Brigs i kineskinja su horor, užasna gluma, on i nekako.
Urnebesan mi je sada onaj deda sto ide da je spasi Ketrin iz požara, posle svega .On mi je HIT.
Epizoda sa Lorinim tajnim dnevnikom, Harold Smitom i orhidejama mi je u najživljem sećanju, u detalj sam je znala. Mora da mi je ostavila snažan utisak pri prvom gledanju.

Petronije

Quote from: Agota on 29-05-2017, 14:49:31
Peta izlazi 4. juna. Taman mi koji smo nespremni dočeali treću sezonu, imamo vremena za reprizu prve dve .

Hvala. I ja bih trebao da repriziram ali nikako da se nakanim.