• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Filmski naslovi

Started by ridiculus, 06-08-2015, 01:50:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Tema inspirisana Dybukovim pominjanjem A Pidgeon Sat on a Branch... etc. Koje naslove volite, a koje mrzite? Za koje mislite da su neodgovarajući? Koje biste promenili?

Meni je primer lošeg naslova 300: Rise of an Empire. Kakvo carstvo? Grci ga nisu imali, a film nije o Persijancima. Čak i da jeste, njihov uspon je brzinski opisan na početku i kraj filma govori o porazu tog carstva.

Naslov koji volim po zvučnosti (i osnovni je deo moje mladosti) ali koji ne doprinosi smislu u okviru filma: Blade Runner. Samo jedna usputna referenca koja se nigde ne produbljuje. Takodje, reč "blade" bi neupućenog u film skrenulo na pogrešne asocijacije.

Odlični naslovi: Trollhunters, Upstream Color, In Bruges, Virgin Spring, House of Sand and Fog, Irreversible...

Dok ima smrti, ima i nade.

Dybuk

Meni su dobre igre reci kao Life After Beth, Shaun of the Dead i sl. Super mi je npr The Perks of Being a Wallflower, Only Lovers Left Alive, A Girl Walks Home Alone At Night...znaci prakticno citave recenice, to je simpa. Who Can Kill a Child mi je jedan od omiljenih.

Ne volim naslove koji su previse dzenerik, bilo koji Dark (The Dark, Dark Places) Haunting in, of, Awakening, Possession itd.

Ili nemastovite kao The Boy, Girl, Childhood, bla bla.

džin tonik

najbolji: the dark knight rises, dark star, heart of darkness, dark angel, ghost and the darkness, into the darkness...

Васа С. Тајчић

Una ragione per vivere e una per morire
Uomini si nasce poliziotti si muore
Roma a mano armata
La polizia incrimina la legge assolve
La polizia accusa: il servizio segreto uccide
Se sei vivo spara
Una nuvola di polvere... un grido di morte... arriva Sartana
Quel maledetto giorno della resa dei conti
La vendetta è un piatto che si serve freddo
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Dybuk

O da, gialli imaju najbolje naslove! :|

Васа С. Тајчић

Quote from: Dybuk on 06-08-2015, 14:50:02
O da, gialli imaju najbolje naslove! :|
Ако дозволите да вас исправим, у питању су spaghetti и polizieschi.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Dybuk

Aha! Kul. Ne znam da li sam odgledala neki takav film, ali slozicete se za gialli? :)

Ghoul

meni su ti đalo naslovi uglavnom kretenski: SEDAM ŠAPA CRNE MAČKE S GLAVOM ŠKORPIONA, PERVERZNA TAJNA KLJUČAONICE TVOJE SOBE itsl.
https://ljudska_splacina.com/

usputni_boem

Dobar naslov treba i da zvuci dobro i da istovremeno lepo opise film, ukljucujuci tu i teme kojima se bavi. E, ovo poslednje se cesto ne desava. Na primer, volim naslov Chinatown jer em zvuci dobro, em se radnja desava u Kineskoj cetvrti, em je Kineska cetvrta metafora za glavnu temu kojom se film bavi.

S druge strane, The Terminator, na primer, zvuci dobro i ima veze s radnjom, ali nema veze s temama koje film obradjuje (ma koliko one proste bile).

To na stranu, meni je jedan od najdrazih naslova Every Man for Himself and God Against All :)

eddie coyle

Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood"

xjap

Dybuk

Quote from: usputni_boemDobar naslov treba i da zvuci dobro i da istovremeno lepo opise film
Onda gorepomenuti djalo naslovi zbilja jesu 'kretenski' kao sto Ghoul kaze xrofl jer nemaju veze s radnjom, ali meni se bas taj apsurd i mastovitost imena svidja.
Drugo, na srpskom bas lose zvuce.