• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kloniranje ljudi

Started by eric cartman, 07-04-2004, 16:09:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kloniranje ljudi :

Nemoguce i pripada Sci-fi
1 (6.3%)
Treba zabraniti jer je previse opasno
2 (12.5%)
Treba podrzati svim snagama
6 (37.5%)
Treba podrzati jedino u medicinske svrhe (kloniranje organa)
4 (25%)
Treba ga zabraniti jer je moralno-religiozno neprihvatljivo
3 (18.8%)

Total Members Voted: 16

Voting closed: 07-04-2004, 16:09:45

eric cartman

Izgleda da je svijet podijeljen po ovom pitanju.Ova tehnologija ima svojih dobrih i losih strana.Sta vi mislite?

Club Me
Screw you guys I'm goin' home

Lurd

jack, fali ti opcija oko koje nastaju sva sporenja: "treba ga zabraniti jer je moralno-religiozno neprihvatljivo".
My trees...They have withered and died just like me.

S.

A fali i opcija "treba podrzati za slucaj nuzde" - kako drugacije, a  na nivou danasnjih naucnih saznanja, ljudski rod uopste mrdnuti sa Majcice Zemlje?

ML, nisam sigurna da, recimo, budisti imaju ikakvih moralnih prigovora? A nesto se ni Islam ne buni :)

Unicorn

Kao i svaka tehnologija, i kloniranje ljudi, kad i ako uspe, ima 90% shanse da bude zloupotrebljena. Zato je bolje ogranichiti njenu primenu. Cenim da bi zloupotreba kloniranja ljudi dovela do degradacije kloniranih ljudi kao ljudskih bica, do njihove diskriminacije i eksploatacije od strane "pravih/prirodnih" ljudskih bica. Setite se nekih poenti Gatake. :)
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Lurd

A setite se i Rezervi, Kome, Sekunada i sl.

Rekao sam religije da ne bih nikoga uvredio. Za budiste mi je jasno zašto se ne bune, ali za muslimane stvarno ne znam.

Mica Milovanovic

Uprkos svoj moralnoj problematicnosti, meni lici da ce to biti veoma tesko spreciti...
Mica

johnson bronson

jok, ljudi treba da rade sve što MOGU da rade. samo tako možemo da napredujemo. klonovi će biti diskrimisani, pa prihvaćeni, pa idemo dalje. drugo, fil bi mogao da se klonira, opali samog sebe i konačno reši svoju seksualnu dilemu i napokon dobije nekog ko če ga razumeti. treće, šta znači moralno neprihvatljivo? izmišljeno! četvrto, islam se buni jer su konzervativni i smatraju da je uzimanje na sebe božijih atributa greh te su odavno zabranili prikazivanje ljudskog lika a tek odnedavno su prihvatili dramske i vizuelne umetnosti (1929, kemo ataturk). peto, hrišćanstvo je imalo nekoliko stvari da zameri činjenici da je zemlja okrugla te je spalilo par naučnika. isto i sa abortusom, samo niko nije bio spaljen. eto. klonovi rulaju! sve će nas izedu.

S.

Necemo stici do klonova, manj' ako nas oni ne budu pravili :evil: Da nisi smoran kod mladjahnih ociju, ceo tekst bi dobio. Ovako, samo isecak koji kaze:

"One of the most promising innovations is the modular transformer robot (M-TRAN) built at Japan's National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST). It comprises many modules with joints that can stick together in different ways, just like real cells. The robot can dynamically form legs and walk, then rebuild itself and squirm along the ground like a worm. Recent work has used computer evolution to control the robot.  There is every chance that the use of developmental process with such hardware could produce the first self-designing, self-building, self-repairing robots within two years."

DUNADAN

kako se pricha o kloniranju uvek svede na prichu o kloniranju kompletnih jedinki.
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Tex Murphy

JB, to o čemu govoriš jeste katolicizam, što je samo podskup hrišćanstva. Ja još nisam čuo da je Pravoslavna crkva nekog spalila (mada sam otvoren za dokaze suprotnog).
A to što crkva i dalje osuđuje abortus je ogroman plus za nju.
A što se tiče ove teme (da i do dotaknemo, onako usput) - kloniranje treba zabraniti jer je moralno - religiozno neprihvatljivo.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Sveti Filica

Hrišćanstvo je hrišćanstvo mister Harvester.

Nego zanima me kako ćeš opravdati sve to nakon 2013.
Da te podsetim 2013. u Nišu ugovoreno je ujedinjenje Pravoslavne i Katoličke crkve.
Za ovo ujedinjenje je i većina predstavnika SPC, grčke i ruske crkve.
Izuzetak su ziloti.

phuzzy

Quote from: "Harvester"A to što crkva i dalje osuđuje abortus je ogroman plus za nju.

Kako po kome, kako po kome.

Ali imaš moj rispekt, uopšte se ne slažem sa tobom, ali volim Čoveka koji ima stav i drži ga se, čak i kad je ekstremno nepopularan u društvu.

Paramecijum

Quote from: "FiL DeviL"2013. u Nišu ugovoreno je ujedinjenje Pravoslavne i Katoličke crkve.

Jos si ti mlad, decarac.
Nisi shvatio koliko su Srbi čudo.
Svojevremeno je upravo SPC pokrenula inicijativu da se predje sa Julijanskog predje na Gregorijanski kalendar... pa vidis kako se to zavrsilo.
Uopste me ne bi cudilo da 2014. godine budelo jedini na svetu koji ce koristiti   vekovima zastareli kalendar.

Paramecijum

Nego, zanima me da li Srpska Crkva uvazava letnje i zimsko racunanje vremena, tj, da li svoje redovne obaveze pomeraju prema gradskom casovniku ili se drze svojih pescanih satova?

johnson bronson

koga briga za SPC gomilu lopova koji guraju omalenog pavla u prvi plan da se ne vidi koliko maznjavaju i shakom i kapom. postoji poseban odeljak u paklu sa natpisom 'SPC' koji su ucinili vishe za propast vere nego pedeset godina komunizma. jedina crkva koja je siromashna a ima bogate popove. gomila licemera koji skrnave sve sto stignu a ketehizis ne poznaju. a manastiri su se pretvorili u azil za dzankije svih boja i vrsta. jad. tuga. beda. na njihovu srecu vera je sad u modi. SPC majmuni. jedina irelevantnija i debilnija institucija osim SPC je JNA. brate, koliko su oni omashili. gomila morona sa sitnoposednickim interesima bez imalo kichme da urade svoj posao.

Tex Murphy

Quote from: "FiL DeviL"Hrišćanstvo je hrišćanstvo mister Harvester.

Da te podsetim 2013. u Nišu ugovoreno je ujedinjenje Pravoslavne i Katoličke crkve.
Izuzetak su ziloti.

What the hell??? Odakle ti ovo, sestre ti?
Genetski četnik

Sveti Filica

Quote from: "Harvester"
Quote from: "FiL DeviL"Hrišćanstvo je hrišćanstvo mister Harvester.

Izuzetak su ziloti.

What the hell??? Odakle ti ovo, sestre ti?

Kao prvo, imam samo polusestru.
A o planu ponovog ujedinjenja svih pravoslavnih crkava sa katoličkom priča ceo teološki fakultet. Većina SPC vrhuške je za to. (Artemije, Patriarh Pauli, dekan teološkog Bigović)
Slično je stanje u svim pravoslavnim crkvama država koje se ujedinjuju sa EvroUnijom. Najveći unijati su naravno rumuni koji priželjkuju da imaju istu religiju kao njihova romanska braća. Za unijatstvo su svi narodi koji nemaju autokefalnost (makedonci, crnogorci, estonci, ukrajinci, moldavci i belorusi)
Za ujedinjenje je i Vladimir Putin. Ruska PC pak nije u potpunosti.
Na Svetoj Gori već su se javili i protivnici ove ideje. Ziloti iz manastira Esfingen koji već prave lom.
Ovo ujedinjenje značiće poklapanje kalendara ali popovi pravoslavne crkve imaće i dalje brade.
Uostalom o tome bolje da ti priča neko kompetentniji.
Sve šta znam je da se veliko ujedinjenje sprema 2013. u Nišu.

Ghoul

Quote from: "johnson bronson"jok, ljudi treba da rade sve što MOGU da rade. samo tako možemo da napredujemo. klonovi će biti diskrimisani, pa prihvaćeni, pa idemo dalje. drugo, fil bi mogao da se klonira, opali samog sebe i konačno reši svoju seksualnu dilemu i napokon dobije nekog ko če ga razumeti. treće, šta znači moralno neprihvatljivo? izmišljeno! četvrto, islam se buni jer su konzervativni i smatraju da je uzimanje na sebe božijih atributa greh te su odavno zabranili prikazivanje ljudskog lika a tek odnedavno su prihvatili dramske i vizuelne umetnosti (1929, kemo ataturk). peto, hrišćanstvo je imalo nekoliko stvari da zameri činjenici da je zemlja okrugla te je spalilo par naučnika. isto i sa abortusom, samo niko nije bio spaljen. eto. klonovi rulaju! sve će nas izedu.

lepo je sto mi je JB ustedeo trud i kazao umesto mene sta mi je bilo na srcetu i dushi.

glasao sam za bezrezervnu podrsku, jer podrska s rezervom i nije neka podrska.
Mislim, ize'm ti ja tu podrsku, to ko da neko kaze: 'Ghoule, super ti je roman, al u nastavku da bude MANJE klanja.'
fuck that!

moja poruka je: klonirajte sve zivo i mrtvo, pa nek ide zivot! :|

sta tu religija koj kurac, koga je briga jos za ta sranja?
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

File, sjećam se da sam čitao nešto o tome u Zoni sumraka. Pogledaću ima li negdje nekih informacija o tome, ali lično čisto sumnjam da će do toga doći. In fact, rekao bih da će se prije desiti invazija vanzemaljaca. Ali to nije tema ovog topica, pa ću da umuknem.
Genetski četnik

Sveti Filica

Quote from: "johnson bronson"

fil bi mogao da se klonira, opali samog sebe i konačno reši svoju seksualnu dilemu i napokon dobije nekog ko če ga razumeti.

Da kresnem sebe samog?
Ne verujem. Samo bih se mazio i ljubio uši. xremyb  
A kako bi izgledao svet koji bi se sastojao samo od veselih kloniranih filčića devilčića?
xjump
Ne!  Previše bi bili jasni jedni drugima. Savršeno bi se shvatali i razumeli a stvar nije u tome.
Poneta je biti tajnovit, neshvatljiv.
MISTERIOZAN. xbbat  xfaga

A za Harvija, ja sam to čuo od studenata teologije pa ti vidi.

johnson bronson

Fib Defib je misteriozan kao tegla vode iz koje je neko prosuo vodu i obrnuo je naopacke.

milant

Stvarno je zanimljiva (ali samo akademski) ideja o ujedinjenju dve crkve.
Prvo nisu to politicke partije, koje postoje po par godina, pa se onda ujedinjuju i razjedinjuju zbog tastine svojih lidera.

Niti je koriscenje kalendara bitna razlika.

U pitaju je DOGMA, to jest vrhovno ucenje koje je nepomirljivo razlicito, i tesko da iko to moze da ujedini (Sveta Trojica). Pored toga, mnogo papskih atributa i edikata sa katolickih sabora se direktno kosi sa apostolskim ucenjem i pre raskola (nepogresivost pape...).

Zato od tih novinarskih zavrzlama, slaba vajda. Od ujedinjenja tesko da ce za sledecih 1000 godina ista biti, a kamo li do 2013.

No da se vratim na cas temi, kloniranje je nemoguca stvar. Moguce je mozda dobiti genetski odgovarajuce bice, ali sporvesti potpuno isti nacin odrastanja i sazrevanja jedinke je nemoguce.
Dakle slaba vajda. Daleko je zanimljivije da li u medicinske svrhe moze da se uzgaji neko tivo koje bi pomoglo lecenju (krv, koza, kost..) ili da se spreci razvijanje tumora.

eric cartman

Mislim da je najvece pitanje u vezi kloniranja
DA LI KLON IMA SVOJU ZASEBNU DUSU ILI IDENTICNU SA ORIGINALNOM JEDINKOM?

phuzzy

Ne, to pitanje nije najvaznije, nego je potpuno besmisleno, jer dusha kao takva kakvu je ti zamisljas ne postoji.

Unicorn

Quote from: "jackdaniels"Mislim da je najvece pitanje u vezi kloniranja
DA LI KLON IMA SVOJU ZASEBNU DUSU ILI IDENTICNU SA ORIGINALNOM JEDINKOM?
To jeste zanimljivo pitanje, al` odmah da ti kazhem: nece imati nishta identichno u pogledu iskustava, secanja, intelektualnih poriva & sl.. Svaka jedinka je jedinstvena i neponovljiva jer njena nasledna osnova jeste samo OSNOVA za mnogo mogucnosti, a output zavisi od MNOGO chinilaca koji su "sredinski". Kao jednachina sa mnogo mogucih reshenja. Ni monozigotni blizanci koji rastu zajedno nisu identichne lichnosti. Sa psiholoshke tachke gledishta bilo bi zanimljivo videti kakva sve mozhe da bude osoba koja ima identichnu DNK kao ti, tj. kakve sve klonove mozhemo da izvedemo iz jedne iste nasledne osnove. Da vidimo shta smo sve mogli da budemo, a nismo  :lol: . To NE ZNACHI da odobravam igranje i eksperimentisanje sa klonovima, jerbo su oni ljudska bica bez obzira na to kako su nastali (sa chim se ne slazhu zatucani verski fanatici).

Tex Murphy

Quote from: "Unicorn"To NE ZNACHI da odobravam igranje i eksperimentisanje sa klonovima, jerbo su oni ljudska bica bez obzira na to kako su nastali (sa chim se ne slazhu zatucani verski fanatici).

Ajde! Pokaži mi jednog klona, pa da sam procijenim da li je ljudsko biće ili nije.
Genetski četnik

Unicorn

Pokazacu ti kad ih bude. A do tada ne znam stvarno zashto bismo sumnjali u njihovu ljudskost. Osim da ti malo vezhbash propovedanje.

eric cartman

Quote from: "phuzzy"Ne, to pitanje nije najvaznije, nego je potpuno besmisleno, jer dusha kao takva kakvu je ti zamisljas ne postoji.
To ni ti ni ja ne znamo.

DUNADAN

shta je tema ovde?
izvin'te malo me pogubilo ovo sa dushama i crkvom

Lurd

Quote from: "DUNADAN"shta je tema ovde?

filozofska ili kvazifilozofska rasprava o uticaju kloniranja na ljudsko društvo, obojena raznemenom naučnih misli upučenijih.

Tex Murphy

Quote from: "Unicorn"Pokazacu ti kad ih bude. A do tada ne znam stvarno zashto bismo sumnjali u njihovu ljudskost. Osim da ti malo vezhbash propovedanje.

A zašto bismo sumnjali u njihovu NEljudskost? I gdje sam to ja vježbao propovijedanje?
Genetski četnik

phuzzy

Quote from: "jackdaniels"
Quote from: "phuzzy"Ne, to pitanje nije najvaznije, nego je potpuno besmisleno, jer dusha kao takva kakvu je ti zamisljas ne postoji.
To ni ti ni ja ne znamo.

Ne, ja znam. Ti se nadas da ja pogresno znam.

U medjuvremenu, tvoj paradoks sa dva tela/jednom dusom samo pokazuje koliko je tvoj Sistem lose osmisljen.

johnson bronson

JB će život dati za uspostavljanje sistema u kom će svakom telu biti pripojena još dva tela i dovoljno lubrikanata za dve nedelje. Sistem je zamišljen da funkcioniše u svili i kadifi i, na svaki uštap, u emajliranoj garaži ispunjenoj opremom kompanije Torquemada y Los Inquisitores, sa učešćem nepristrasnih posmatrača. sistem će se izdržavati od ilegalne distribucije snimaka sa sesija pripajanja tela. ako neko želi, može da se pridruži još sada dok smo u eksperimentalnoj fazi. ne primamo osobe koje ne žele da ih primimo.

sivka

Ako se ne varam Artur Klark je "video" takav nacin "razmnozavanja" u nekoj buducnosti. Pitanje nije provokativno ali je diskutabilno. Sta se dobija, a sta se gubi? Kukamo i lelecemo zbog genetski modifikovanih biljcica, kako da prihvatimo kloniranje ljudi? Ja se ne pitam, a ni iko od nas ovde, a da se pitam, rekla bih ne. Ne - i to zbog religioznih i moralnih uverenja.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Plavi Skaut

Quote from: "johnson bronson"

fil bi mogao da se klonira, opali samog sebe i konačno reši svoju seksualnu dilemu i napokon dobije nekog ko če ga razumeti.

U jednoj Kastanedinoj knjizi pise; da ce u dalekoj buducnosti muskarci skroz da nestanu, ostace samo zene koje ce da radjaju same sebe  :mrgreen:
The Four Winds

Sveti Filica

Quote from: "Freja"

U jednoj Kastanedinoj knjizi pise; da ce u dalekoj buducnosti muskarci skroz da nestanu, ostace samo zene koje ce da radjaju same sebe  :mrgreen:

To sam i ja čuo ali iz nekih naučnih istraživanja koje tvrdi da se osetljivom hromozomu Y u sledećeih nekoliko hiljada godina ne piše ništa dobro. (Manje je izdrživ u
U Benediktovoj karma-opsesivoj fazi pisanja, roman - Priče o karmi - Peti život, dešava se slična povreda ravnoteže. Žene se rađaju neuporedivo više nego muškarci a i ti muškarci uglavnom su bolešljivi, genetski predisponirani za mnoge bolesti i svi nikakvi.

U našim reinkarnacijama tog, budućeg doba svi ćemo biti žene.
:roll:
Što možda i nije tako loše jer se lezbejska ljubav vrednuje kao najjača moguća. Što bi rekla moja slatka drugarica A.
- Ženi muškarac ko ribi bicikl.

PS: Na ovo naravno treba gledati kao na šalu, mada bilo bi divno kad ljudi budućnosti ne bi bili opsednuti penisima (što svojim to tuđim) kao i penetracijama i kad bi se vođenje ljubavi prebacilo na neki viši, energetsko duhovni nivo.  (Alternativa animalnim instinktima)
Za ljude današnjice to je nezamislivo.
(A to što ja čeznem da jednog dana budem proziran duh oslobođen želje za hranom, pićem, instinktima ikakvim strastima i posvećen nekim višim stvarima moj je problem)

Plavi Skaut

FiL DeviL Za ljude današnjice to je nezamislivo.

Ostvarljivo, samo moras prvo da postanes ratnik

Fil Devil(A to što ja čeznem da jednog dana budem proziran duh oslobođen želje za hranom, pićem, instinktima ikakvim strastima i posvećen nekim višim stvarima moj je problem)

Pa rjesavaj problem, pocni da radis nesto na tome..inace vecina ljudi se plasi ovoga o cemu ti pises gore, sta je zivot bez suza, smijeha i ostalih gluposti :evil:
The Four Winds

DUNADAN

Quote from: "FiL DeviL"Što bi rekla moja slatka drugarica A.
- Ženi je potreban muškarac = ko ribi bicikl.

pi bre, valjda Bono Vox a ne tvoja slatka drugarica A.

Sveti Filica

Pa rjesavaj problem, pocni da radis nesto na tome..inace vecina ljudi se plasi ovoga o cemu ti pises gore, sta je zivot bez suza, smijeha i ostalih gluposti :evil:

Znaš li u čemu je prednosti bivstvovanja kao duh?
Uvek si KONSTANTAN.
Nema onog, čas sam mlad a čas star. (Čitaj sad sam potentan ko bik a sutra ću biti kao vo)
Kao duh nema onog čas sam bolestan čas zdrav, čas sam gladan a čas sit.
Nema straha da nećeš da preživiš sledeći dan (Već si mrtav)

Ruku na srce za konstantnost ne moraš biti duh (il' antički bog). Možeš biti i robot nalik onima iz Kjubrik-Spilberg filma Veštačka ineligencija. Večna mladost i vitalnost a ne moraš da se hraniš ali kako i tad postoji opasnost da te neko razmontira bolje je biti duh.

U telesnom svetu sve što je lepo prođe brzo. Buaaaaaaaa!  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Plavi Skaut

Quote from: "FiL DeviL"

Znaš li u čemu je prednosti bivstvovanja kao duh?
Uvek si KONSTANTAN.
Nema onog, čas sam mlad a čas star. (Čitaj sad sam potentan ko bik a sutra ću biti kao vo)
Kao duh nema onog čas sam bolestan čas zdrav, čas sam gladan a čas sit.
Nema straha da nećeš da preživiš sledeći dan (Već si mrtav)

Ruku na srce za konstantnost ne moraš biti duh (il' antički bog). Možeš biti i robot nalik onima iz Kjubrik-Spilberg filma Veštačka ineligencija. Večna mladost i vitalnost a ne moraš da se hraniš ali kako i tad postoji opasnost da te neko razmontira bolje je biti duh.

U telesnom svetu sve što je lepo prođe brzo. Buaaaaaaaa!  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Ne znam to za duh, mozda to sto ti nazivas duhom meni dodje energija, meni je tijelo jako vazno (znam cime raspolazem)
The Four Winds

Sveti Filica

A meni se čini da smo robovi tela, kaveza koji nas ograničava.

Dok smo mladi, zdravi i lepi (i imamo para da se hranimo kako hoćemo) dobro nam je.
Trčimo, skačemo, seksamo se, ludujemo.
(Ne letimo kao ptice al' ni ovo što možemo nije tako loše)

A šta ćeš kad budeš bila baba?
Pa telo krene da propada, pa boli.
Šta će oni koji se negde polome pa ostanu u kolicima celog života?
Pa oni koji ostanu slepi ili impotentni.
Pa oni što nemaju para da se prehrane ili spasu od hladnoće.
Tada se tek vide manjkavosti tela.

Zamisli da si slobodna. Da ti telo ne zavisi od obične gravitacije pa da možeš i da ledbdiš.
Da ti telo ne gladni i ne žedni, pa da moraš da ga napajaš.
Da ne oseća hladnoću pa da moraš da štediš za centralno grejanje i da
ti telo ne zahteva redovan seks?

Da si jednostavno duh oslobođen tih prizemnosti i posvećen nekim višim i lepšim stvarima. (Ebergetska, duhovna ljubav ili šta ti ja znam)
- Nama bre  prođe pola života u ispunjavanju zahteva tela.

A jedini put malom princu do voljene ruže na svojoj planeti bio je da se reši preteškog tela i odlebdi do nje.

Plavi Skaut

Uf, kakva depresivna slika buducnosti em banalna, :cry:  da ti ja ovdje opisujem da su moguce i drugacije slike nego ovakve kakve ti vidis je besmisleno, valjda ces ako budes imao srece doci i do nekih drugih saznanja..u svakom slucaju bilo bi dobro i sigurno bi se osjecao bolje i sigurnije.
The Four Winds

Sveti Filica

Quote from: "Freja"Uf, kakva depresivna slika buducnosti em banalna, :cry:

Eh sad.
Upotrebiti izraz BANALNO malo je vređajući.
Nisam želeo da budem banalan već jednostavno da sažmem i minimalno uprostim misli.

Freja:
da ti ja ovdje opisujem da su moguce i drugacije slike nego ovakve kakve ti vidis je besmisleno, valjda ces ako budes imao srece doci i do nekih drugih saznanja..u svakom slucaju bilo bi dobro i sigurno bi se osjecao bolje i sigurnije.

Pazi, ne kažem ja da nije lep ovaj naš materijalni svet. I ja se osećam fino kad pojedem nešto jako ukusno ili imam ikakvo drugo telesno iskustvo ali teško mi je da prihvatim da osim tih telesnih uživanja ne postoje i druga kao i da odbacim nadu da postoji neka dimenzija u kojoj ''bića'' ma kakva ona bila ne žive drugačije. Da nisu opterećeni nagonima i strastima kakva ga mi imamo.

Mi ne znamo šta se dešava s ljudima kad umru. (Čuli smo samo za iskustva nekih koji su za vreme kliničke smrti gledali izlazak iz svog tela i povratak u njega kao i tunel, što nije dovoljno)
 Da li duh može postojati negde i bez tela ne znamo takodje.
 Ostaje mi samo da se nadam da postoje i drugi vidovi postojanja sem ovog, materijalnog . U svakom slučaju zamišljanje sebe u vidu prozirnog duha koji ne mora da se hrani, pije niti seksuje da bi zadovoljio nagone deluje mi dosta interesntno.

Ups, odosmo daleko od teme.

johnson bronson

gaddem! cak je i fil_debil postao nezanimljiv. palim ja!

Sveti Filica

Postoji li jedan post u poslednjoj nedelji, dve u kome me ne spominješ Džoni?

Filijala, Fil_ debil, Fiki, Fickey, Fuckey, filboy...

Da me tol'ko spominje neka devojčica ili neki slatki YAG dečačić znao bih kako da se ''postavim'' ali ti, mali Džoni Broni!  :?  Sekiram se xchain za te.

Ghoul

za sve je kriv tvoj kompliment njegovoj frizuri: od tada je poceo naglaseno sa tom -I hate you because I love you- igricom...

I can see a romance blooming here :wink:
https://ljudska_splacina.com/

sivka

Da si jednostavno duh oslobođen tih prizemnosti i posvećen nekim višim i lepšim stvarima. (Ebergetska, duhovna ljubav ili šta ti ja znam)
- Nama bre prođe pola života u ispunjavanju zahteva tela.

A jedini put malom princu do voljene ruže na svojoj planeti bio je da se reši preteškog tela i odlebdi do nje.

:roll:
Zamisli da si sada i ovde samo na putu da stignes do onoga o cemu mastas, a ja verujem da je tako... iz prostog razloga sto samo telo stari, a ne i dusa...
a lepo je da jos neko cita malog princa....

Sveti Filica

Da neko ne pomisli da pravdam samoubice, meni je ipak žao što se Egziperi ubio. (Ovih dana upravo su otkrili) i mislim da je tako emotivan i sentimentalan čovek mogao izgraditi jači psihički štit.

sivka

sta ti znaci to: "upravo su otkrili" tj. posalji mi link na izvor...
Mislim da samoubistvo kao cin ne treba ni pravdati ni osudjivati, svako ima pravo da izabere svoj put ma gde on vodio.

Plavi Skaut

Quote from: "greymalk"Mislim da samoubistvo kao cin ne treba ni pravdati ni osudjivati, svako ima pravo da izabere svoj put ma gde on vodio.

U slucaju samoubistva, ja licno takav izbor puta ne bi prepustala potencijalnom samoubici, ti ljudi su (obicno) u takvom stanju da ne mogu da donose bilo kakve odluke pa ni takvu "koji put ce da odaberu", postoje (ovo znam sigurno) mnoga samoubistva koja su mogla da imaju sretniji rasplet da su oni koji imaju kontakt sa takvim ljudima sprijecili jedan takav izbor, postoji mogo sredstava za pomoc...samoubice obicno traze pomoc, samo treba prepoznati u raznoraznim znakovima sifru za SOS. Mnogo mi je zao takvih ljudi i onih koji su im bliski kada se tako nesto desi  :cry:  :(

p.s Malog Princa sam uvijek voljela, ali sam sada odrasla i gledam na njega drugim ocima.
The Four Winds