• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

(Samo)ubistva u 2016 - šta se to dešava?

Started by Truman, 14-01-2016, 13:24:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Quote from: Harley Quinn on 04-07-2016, 18:44:28
Quote from: Dybuk on 04-07-2016, 18:34:13
ed a Slavica bi kao psihijatrica stvarno trebalo da izbegava ovaj klise 'cuvajte se tihih ljudi', koliko god na tu temu vec postoji i holivudska replika pa i nase 'pas koji laje ne ujeda', treba se pre svega cuvati opasnih i neprofesionalnih generalizacija.

E, da. Izjava nedostojna stručnjaka.

sad sam poslusala i ima pravo kad kaze da ljudi koji se neprirodno ponasaju u situacijama koje zahtevaju neki stepen reakcije/agresije a kod kuce imaju arsenal oruzja treba da probude sumnju. no, svakako ne moze se ocekivati od komsija da izigravaju psihijatre ali se zato mora ocekivati od policije da reaguje na prijave za nasilje i posedovanje nelegalnog oruzja.

kazes, to sto telegraf prenosi menja stvari; ne menja, jer ako me moj pesimisticki radar ne vara, niko nije kriv, niko nista nije video a zivoti su vec izgubljeni. ova tragedija doduse moze da promeni stvari ukoliko bi se donele odredbe zakona (ako vec ne postoje) po kojima policija mora da reaguje na svaku ovakvu prijavu, izadje na lice mesta, ispita, radi svoj posao - inace ce snositi ozbiljne konsekvence. prosto, da postoji neka nedvosmislena i jasna kontrola rada same policije.

mi ( bar ja i Anomander) od pocetka ovde pricamo da sistem ne valja te da je na koncu glavni krivac za ovakve tragedije, jer nema prevencije.

Hiperhik

E, ako meštani Žitišta tako pričaju, onda je to, nesumnjivo, suva istina.

Harley Quinn

Quote from: Hiperhik on 04-07-2016, 19:40:45
E, ako meštani Žitišta tako pričaju, onda je to, nesumnjivo, suva istina.

:lol: xcheers

@Dybuk

Policija i mora da reaguje na svaku takvu prijavu. Ako su oguglali na prijave za porodično nasilje ili ne znaju/ne umeju/neće da reaguju, nereagovanje na prijavu za ilegalno posedovanje oružja nosi ozbiljne posledice.

Stipan

Ma dajte... Nema načina da neko legalno poseduje M-70. Koji vam je đavo? Pita li se iko kako je uopšte neko prešao pola sela usred leta (dakle bez kaputa da sakrije oružje) sa automatskom puškom i da to niko nije smatrao neuobičajenim?

Hiperhik

Potpuno je nemoguće da policija ne reaguje na prijavu o nelegalnom oružju, let alone automatskom vojnom.

Dakle, ili se radi o naknadnom pametovanju meštana Žitišta, ili, verovatnije, o "slobodnijem pristupu temi" novinara Telegrafa.

Aco Popara Zver

Ма Војвођани, то све депресивно и не прича с родбином и комшијама. Равничарско отуђење! 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Stipan

I Sijuksi su bili ravničarski narod, pa ti sad vidi.

klem

porodično nasilje je ozbiljan problem i ne sme se gurati pod tepih. verujem da su mnogi sagitaši imali makar jedan slučaj porodičnog nasilja evo moj otac je tukao moju majku kad je bila u devetom mesecu trudnoće ali ja sam mu se osvetio za to tako što sam mu razbio čašu o glavu pa je morao da ide kod oftalmologa ali i dalje se nastavljaju njihove svađe nesrećan brak jebi ga uglavnom treba paziti šta govorite i na koji način nekom ko je mentalno rastrojen jer se mogu izroditi iz toga ozbiljne posledice kao kod ovog ubice iz žitišta
a nemar nadležnih službi je posebna priča npr. u školama dežurne siledžije maltretiraju slabije od sebe i niko ništa ne preuzima oko toga kao neka se sam brani kako da se brani ako ne zna a ne želi da se obrati roditeljima jer ga je sramota, i onda takvo jedno dete, izmaltretirano i uništeno u detinjstvu nastavlja život sa velikim traumama i teško uspostavlja normalne kontakte sa ljudima, sve više se povlači u sebe i napušta sredinu, ali gde god da ode nije sigurno jer ga svi ljudi oko sebe podsećaju na tog siledžiju koji ga je maltretirao tako da nema mira do kraja života, pa onda ovi što upadnu u loše društvo i ne mogu da ga se otresu koliko god se trudili jer ljudi samo traže nekog koga će da muče
države nema, ne postoji i prepušten si sam sebi pa kako se snađeš
a slavica djukić dejanović je vrlo šarmantna žena, rado gledam njene govore na tv-u

Dybuk

Dybuk

Izgleda da su oni medju nama koji su izrazili sumnju u funkcionisanje sistema bili na dobrom tragu. najblaze receno.

Propusti organa u "slučaju Žitište" i još 11 ubistava žena

Anomander Rejk

Naravno, kad se malo začeprka stvar, svuda se mogu naći tragovi propusta, od Centra za socijalni rad, policije, tužilaštva, sudstva...ustanova koje se bave mentalnim bolestima...puno toga ne štima...
Posebna priča su mediji, koji o svemu izveštavaju na tabloidni, rijaliti način, ne mareći ni za koga, a posebno ne za porodice žrtava.
Ne znam koliko ste pratili pisanje medija u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović, to je blago rečeno katastrofa  :shock:
Tajno pišem zbirke po kućama...

tomat

Quote from: Anomander Rejk on 28-07-2016, 20:01:20
Ne znam koliko ste pratili pisanje medija u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović, to je blago rečeno katastrofa  :shock:

to još uvek traje, Informer je bukvalno oko toga gradio mnoge brojeve, a i dalje se time bave.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.