• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srbija - izbori 2016

Started by Alexdelarge, 17-01-2016, 15:35:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Problem je oko pitanja EU. DSS i Dveri su oštro protiv pristupanja dok je Radulović u načelu za, tj. iako nije evrofanatik ne bi prekidao integracije.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Quote from: mac on 25-04-2016, 13:39:06
Quote from: Truman on 25-04-2016, 13:31:33
Mene zanima gde su sad oni što su tvrdili da za Radulovića ne treba glasati jer neće preći cenzus pa je to davanje glasova Vučiću? Hvala bogu pa sam poslušao sopstvenu pamet, a ne tuđu...

Takoe! Meho, očekujemo zvanično pokrivanje ušima!

Pa ja sam samo rekao da sam "zapanjen da Radulović veruje da će sam da pređe cenzus". Nisam pisao da je davanje glasa Raduloviću isto što i davanja glasa Vučiću a većina mojih komentra na adresu DJB i Radulovića je bila na temu toga da čak i sa ulaskom u skupštinu DJB ima vrlo mali kapacitet da značajno utiče na političke odluke na nacionalnom nivou. Dakle, rado ću se pokriti ušima što nisam verovao u to da će DJB preći cenzus ali ajde da vidimo šta će dalje da bude.

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 25-04-2016, 14:10:28
Dakle, rado ću se pokriti ušima što nisam verovao u to da će DJB preći cenzus ali ajde da vidimo šta će dalje da bude.

otkad ja govorim da je meho najveća štetočina ovog foruma, ali i šire!

sva sreća što većina nas nije pala na njegovo širenje defetizma po pitanju novih političkih snaga u srbiji!
https://ljudska_splacina.com/

Ugly MF

Quote from: Ugly MF on 23-04-2016, 09:18:18

Moreeeee,,,SRS i Dveri jedini da predju cenzus!

Meho,nije samo muhamed prorok... :-|

Truman

To što je DJB prešao cenzus sjajna je stvar jer će u parlamentu kritikovati vlast. To će dovesti do toga da će oni koji nikada nisu čuli za Radulovića sada moći da vide šta on to zastupa što će reći na narednim izborima očekujem minimum 10%.

Agota

Quote from: Ghoul on 25-04-2016, 13:53:22
Quote from: Truman on 25-04-2016, 13:49:29
Opa! Nišlije dale 9% Radulu. Ko bi rekao da ste tako napredni ( bez dvosmislenog značenja ovog puta )...

nakon mog blog-poziva da se izađe na glasanje, u niškoj banji izlaznost bila rekordna: oko 60%!

nego, na pomolu je već nova koalicija:

Ako je TO onda sam ja upravu da je prevara veka...Trojanski SNS konj
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Kakav sns konj? I Dveri i DJB su prava opozicija pa je sasvim logično da će pre te dve stranke da se ujedine nego primera radi s Tadićem.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

To je svakako ozbiljan argument Agota.  xwink2

Ugly MF

Zlatan ovaj Truman, misli političari pošteni,dosledni,beskompromisni,nepotkupljivi...

Nightflier

Ja sam oduvek tvrdio da je Radulovic udbaski projekat, te da je samo pitanje da li je on toga svestan ili nije. Sad sam pri stavu da nije, vec da se primio kao saucesce. Isto mislim i o onima koji su glasali za njega. Nedvojbeno je on privukao jedan deo mladih & neiskusnih, pa na njihovim ledjima isterao ovaj uspeh. Ali da je covek politicki ignoramus, to svakako jeste.

No, sve u svemu, ovo bi mogao biti dobar saziv. Cak bi se moglo reci da je Vucic popio ozbiljnu packu, dok je najsolidnije prosao SPS.

Uglavnom, smatram veoma pozitivnim sto su Dveri u Skupstini, jer bolje da su tamo nego na ulici.

Sada je pitanje koga ce "demokratske" stranke delegirati za poslanike. Dvoboji Pavicevica i Obradovica mogli bi biti povratak demokratije u Skupstinu.

Ovaj narod ume da ispadne u zbiru i pametan.

Sent from Bigg Maggzzee

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Nightflier

Quote from: Meho Krljic on 25-04-2016, 09:08:02
Pa, njima je sad ovo pitanje opstanka, bukvalno. Plus, Vučić će onda moći da sastavlja vladu u kojoj Socijalista ili nema ili će biti svedeni na jedan resor. Win-win.
Dosta zavisi od lokala, verujem. Svakako da ce Dacic zadrzati poziciju, ali ce Antic verovatno odleteti. Bilo bi glupo da Vucic u ovoj situaciji rizikuje s nekim neiskusnim ministron spoljnih poslova.

Sve mislim da ce socijalisti izgubiti Antica, a zadrzati Bajatovica u Srbijagasu i taman toliko - osim ako na lokalu nisu ostvarili jaci rezultat, pa dobiju vise ustupaka u Vladi zbog koalicija u opstinama.

Sent from Bigg Maggzzee

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Dybuk

Quote from: Truman on 25-04-2016, 14:19:19
Kakav sns konj? I Dveri i DJB su prava opozicija pa je sasvim logično da će pre te dve stranke da se ujedine nego primera radi s Tadićem.

zasto je to logicno, i kako su Dveri pravija opozicija od demokrata (Tadicevih ili Pajticevih, nevazno) kad si se i sam vajkao da je narod retardiran sto glasa desnicu i istu ekipu stetocina?

kako DJB stoji po pitanju ljudskih prava, gej prava, "on da brani a ona da radja" maxime itd? :)

mac

Razlike će rešavati demokratski...

A to što je Tadić odveo deo DS biračkog tela mu ne služi na čast. Koja je to ideološka razlika između njega i DS-a koja je zahtevala stvaranje nove stranke i usitnjavanje opozicije?

Dybuk

Kako demokratski kad Dveri nisu demokratska partija? :)

Heh, i ja bih volela da znam sto se DS usitnio, verovatno licni sukobi, ko uvek, nesposobnost da se izdignu iznad zadjevica i sagledaju siru sliku.

Truman

Quote from: Dybuk on 25-04-2016, 14:36:50
Quote from: Truman on 25-04-2016, 14:19:19

zasto je to logicno, i kako su Dveri pravija opozicija od demokrata (Tadicevih ili Pajticevih, nevazno) kad si se i sam vajkao da je narod retardiran sto glasa desnicu i istu ekipu stetocina?

kako DJB stoji po pitanju ljudskih prava, gej prava, "on da brani a ona da radja" maxime itd? :)

Logično je u drugoj ravno. Slažem se da su DSS i Dveri zaostale štetočine. Međutim, Vučić njih nije uspeo da ih kupi za razliku od još zaostalije štetočine Šešelja. Od onih koji su Raduloviću ideološki bliži možemo da govorimo jedino o Pajtiću kao pravoj opoziciji, jer bi Čeda, Tadić i Čanak utrčali u Vladu istog momenta kada bi ih Vučić pozvao. Ja lično ne bih voleo da DJB uđe u koaliciju sa DS jer demokrate imaju previše putera na glavi i sasvim dovoljno su vladali da bismo videli kakve su lopine i nesposobnjakovići. Voleo bih da Radulović ostane čist, tj. da nastupa sam. A ako baš mora s nekim čak i ta egzibicija sa Dverima bi mi bila prihvatljivija jer Dveri do sada nisu bili na vlasti. Zajednički bi kritikovali buduću vladu, a za naredne izbore bih voleo da DJB opet izađe sam, postane druga najjača stranka u Srbiji ( jer će nažalost Vučić biti br. 1 još dugo ) i uspe da formira Vladu sa drugim strankama levog centra i levice gde bi Radulović bio premijer, što će reći da ne bi dopuštao mahinacije. Svestan sam da je ovo SF, ali imam pravo da kažem što bih želeo.

Aco Popara Zver

снс коњ је онај који повуче, а вучић каже: ето, народ хоће отпуштања, приватизацију телекома, затезање каиша, па гласао је за то, и коњ онда још више запне

Тако поред екстремног радула, двери и радикала вучић испадне умјерен, а настави да жари и пали

Дакле, ушли му корисни ликови

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Nego, niko da komentarise Mladenovacke Books of Knjige? Ostvarili srpski san, 2. po broju glasova, 13 poslanika u skupstini grada, 21% glasova, vise od celokupne opozicije. :lol: :lol: :lol:

tomat

Quote from: Truman on 25-04-2016, 14:15:36
To što je DJB prešao cenzus sjajna je stvar jer će u parlamentu kritikovati vlast. To će dovesti do toga da će oni koji nikada nisu čuli za Radulovića sada moći da vide šta on to zastupa što će reći na narednim izborima očekujem minimum 10%.

Pavićević je kritikovao vlast u parlamentu, pa je to po svoj prilici slabo prepoznato.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Biki

Citam na B 92 da je na proslavi Radulovic svirao Wish you were here od Pink Floyda i Ti si sav moj bol od EKV  xrofl
Seriously!? It's fu*king 2016! Get over yourselves.
Dear baby Jesus...

ALEKSIJE D.

Dibuk, sad pogledao. Ovi su blesavi skroz. Ali, protiv SNS-a samo tako i možeš.
https://www.youtube.com/watch?v=MnWuor81sPo
https://www.youtube.com/watch?v=Aeh1uI9dvZ0
https://www.youtube.com/watch?v=LY7FQPASLlA
"Dosta su vas drugi jahali.Sad će mi da vas jašemo."

mac

Biki bre, on je naučio te pesme kad je bio u godinama da se uče pesme. Posle je radio neke druge stvari, umesto da uči druge pesme. Uostalom, veština sviranja gitare nije potrebna za rad u skupštini. Čovek samo seo i odsvirao nešto, u čemu je problem?

Aco Popara Zver

kažem ja da će spasilac Srbije imati slogan ''Mi smo ovdje samo zbor para''

Dybuk

Quote from: Бата Животиња on 25-04-2016, 15:19:17
kažem ja da će spasilac Srbije imati slogan ''Mi smo ovdje samo zbor para''

xrofl

xcheers xcheers xcheers

ALEKSIJE D.

Sad slušam Belog na Grandu.
"Stiže poligraf baždaren u Austriji. Svakoj mladenovčanki koja rodi trinaesto i petnaesto dete daću jedan od svojih 24 stana. Vrata za Lambordžini praviće se u P. Drapšinu. Napraviti vodotok Lug-Dunav - Crno more i podići hidrocentralu Lug."
Za one koji ne znaju, Lug je potok u Ml.

Dybuk

Biki

Quote from: mac on 25-04-2016, 15:17:02
Biki bre, on je naučio te pesme kad je bio u godinama da se uče pesme. Posle je radio neke druge stvari, umesto da uči druge pesme. Uostalom, veština sviranja gitare nije potrebna za rad u skupštini. Čovek samo seo i odsvirao nešto, u čemu je problem?
Znam sta je radio. Pratim izbore :) . Ali ovo kad sam procitala rekoh what in the World?!

džin tonik

Quote from: Ghoul on 25-04-2016, 13:53:22
nego, na pomolu je već nova koalicija:

Quote from: Truman on 25-04-2016, 14:47:05
...Ja lično ne bih voleo da DJB uđe u koaliciju sa DS jer demokrate imaju previše putera na glavi i...

mojne da sagitasi budu poput novinara.

koalicija = iskljucivo ono na vlasti.
frakcija = sve ostalo.

znaci, ako netko koalira, rezultat je vlast. sve ostalo formira frakcije.
znaci, uporaba pojma koalicije ukljucuje zakljucak o vlasti. uvijek se odnosi na vladajucu grupaciju. sve ostalo su frakcije.
znaci, ako djb i ds ulaze u koaliciju, to znaci da ih je pozvao sns. inace mogu tek u frakciju.

(da ne unosimo zabunu oko potencijalnih izgleda non-sns "snaga".)

Aco Popara Zver

pa Dušan Pavlović je Lude iz Vampira, tako da je mogao da padne i rama lama ding dong

Biki

Ovaj Beli & co uopste nisu smesni. Ali ni malo. Ne volim kad "nezadovoljni" ljudi umesto "pravac na barikade" prave "vesele" glupave skeceve. To nije opozicija. Nije ni o od opozicije. To je najveca ljiga po mom misljenju. Ako zelis promene i ako si ozbiljan onda znas kako se to radi. Ove glupave reklamice su nista, zabava za melanholicnu  publiku.

Aco Popara Zver

Beli je naša posljednja šansa!!!

ALEKSIJE D.

https://www.facebook.com/belisamojako/videos/220430768333331/
Imaš i njegovu političku karijeru. To je slika današnjih političara i dokaz da se ljudima sve smučilo.

Dybuk

Quote from: Biki on 25-04-2016, 15:42:35
Ovaj Beli & co uopste nisu smesni. Ali ni malo. Ne volim kad "nezadovoljni" ljudi umesto "pravac na barikade" prave "vesele" glupave skeceve. To nije opozicija. Nije ni o od opozicije. To je najveca ljiga po mom misljenju. Ako zelis promene i ako si ozbiljan onda znas kako se to radi. Ove glupave reklamice su nista, zabava za melanholicnu  publiku.

Malo si dzadzmental, Biki.
Oni nisu ni imali politicke ambicije, i nastali su kao parodija na sistem, vrsta ventila za grupu mladih ljudi. Iz zezanja su poceli da skupljaju potpise i videli da lagano mogu da udju na izbornu listu. Meni je to genijalno, Great rnr Swindle! Nije necuveno da se kao najjaca opozicija ludilu i rezimu javljaju ovakve socijalne satire, a to sto su prerasli u nesto drugo, je, kao sto Aleksije rece, dokaz da se narodu smucilo. Steta samo sto je to samo na nivou Mladenovca, jer Beli zasluzuje vise! Beli je nasa poslednja sansa!!

Biki

Verovatno jesam judgemental.
I ovde mi se smucio Jimmy Fallon kad krene da imitira politicare. Muka mi je od takve "komedije"

džin tonik

Quote from: Dybuk on 25-04-2016, 16:28:32
Malo si dzadzmental, Biki.
Oni nisu ni imali politicke ambicije, i nastali su kao parodija na sistem, vrsta ventila za grupu mladih ljudi. Iz zezanja su poceli da skupljaju potpise i videli da lagano mogu da udju na izbornu listu. Meni je to genijalno, Great rnr Swindle! Nije necuveno da se kao najjaca opozicija ludilu i rezimu javljaju ovakve socijalne satire, a to sto su prerasli u nesto drugo, je, kao sto Aleksije rece, dokaz da se narodu smucilo. Steta samo sto je to samo na nivou Mladenovca, jer Beli zasluzuje vise! Beli je nasa poslednja sansa!!

nije biki tek tako dzadzmental, vec apsolutno u pravu (bila bi jos vise da nije dijaspora).
politika ima toliki impact na individualnu svakodnevnicu pojedinca, na najfundamentalnije potrebe, da ne postoji varijanta u kojoj bi se bilo tko, mentalno zdrav i odgovoran, odusevio posalicama nekolicine ispraznih klauna. jer, kad ovi izvedu performans, za koji se inace ide u kazaliste, ostaje sta? :)

Dybuk

Quote from: zoskopolitika ima toliki impact na individualnu svakodnevnicu pojedinca, na najfundamentalnije potrebe, da ne postoji varijanta u kojoj bi se bilo tko, mentalno zdrav i odgovoran, odusevio SNS-om, Dverima i SRS-om

fixd.

Truman

Quote from: Dybuk on 25-04-2016, 16:41:41
Quote from: zoskopolitika ima toliki impact na individualnu svakodnevnicu pojedinca, na najfundamentalnije potrebe, da ne postoji varijanta u kojoj bi se bilo tko, mentalno zdrav i odgovoran, odusevio SNS-om, Dverima i SRS-om

fixd.

Ne znam šta je zosko napisao pa si ga ispravila, no slažem se sa tobom.

mac

Hajde da vidimo kako će se ponašati u novom sazivu mladenovačke skupštine. Preuranjeno je sada ih kritikovati zbog nečega što bi mogli učiniti kasnije.

Doduše, isto bi se moglo reći i za Trampa, samo da nije par sitnih razlika, recimo između Srbije i SAD, između lokalnog i državnog nivoa, i između nedostatka istorijata ovih likova, i istorijata Trampovih poslovnih "uspeha", koji su sve samo ne to.

Biki

Nego sad sam opet videla SR peva Psycho Killer Talking Headsa
:cry:

Hocu da kazem da ima odlican muzicki ukus :-| . Ali to nema nikakve veze sa Srbijom 2016. Treba lo je da ostane ovde.

ALEKSIJE D.

Sad sam malo "studirao" Belog, i intervju koji su dali jednom radiju. Kada govore kao stvarni, ne izmišljeni tipa Neša Prilepak ( Slina) nema tu ni akcenta ni zezanja. Jedan je na FPN i jasno kažu da na listi imaju ozbiljne i obrazovane ljude, te da im je cilj da na lokalu deluju u na poboljšanju uslova života za građane, kao i da je ovo samo način da uđu u skpštinu opštine, te da je jedini uslov koji su za svoje odbornike dali bio da nisu pripadnici od ranije niti jedne političke stranke, te da se pisemno obavežu da neće preći u neki drugi tabor. Ligično da imaju nameru da ozbiljno nastupaju sa predlozima koji se tiču lokalnih probelma. Dakle, ovo je bio način za nešto.
Čiajući šta se u tom mestu događa, drugačije se nije ni moglo. Tamo je mimo zakona privremni organ upravljanja već dugo vremena, vlada priličan haos i samovlašće. Uz to, ne postoji niti jedan lokalni medij (nema lokalnih novina, tv-a niti radija). kako da se ljudima pokažeš ako ne prstom u oko? Drugo svi su mladi i još nekompromitovani.
Videćemo. Možda na udruživanju građana i počiva budućnost? Možda ismevanjem kulta ličnosti i naglašvanjem besmislenih projekta treba pokazati šta se obećava a ulicom se sapiltati u mraku jer grad nije osvetljen? zato ideja o zameni sijalica na uličnom osvetljenju kao prvom koraku i te kako ima smisla. Ideja o pokretanju Keramike da bi svi srali i pišali po nama iz cele Evrope, tj. u mladenovačke bidee i klozet šolje ima smisla, ako se vidi kako je to preduzeće koje se tim i bavilo, upropašteno zbog igri oko privatizacije  činjenicom da se manipulisalo rudnikom gline za proizvodnju keramike a da bi se glinica izvozila u Italiju.
ko je beše pomenuo keramičare?
Mnogo toga se ovde može videti samo ako se malko kopa.
Napr. lider SNS-a u Mladenovcu se takođe bavi - keramikom! A vodeće preduzeće u nekadašnjoj SFRJ i Srbiji bez dugova i bez potrebe, kao firam koju je neko privtizovao uz učešće Siniše Malog, sposluži kao zaloga za dug bugarskoj firmi, te ga zatovre. gde beše Mali ima one stanove?
Terija zavere samo štrika.

džin tonik

fixd.

ali cekaj, ne samo da nisi odgovorila na pitanje, vec dodatno ubacujes u istu ravan klaune i ozbiljne politicke opcije koje predano rade (svidjala se nama neka opcija ili ne).
sta ostaje nakon sto klaun dobije mandat? nekolicina tinejdzera je ispoljila bunt. dobro. sta od toga imaju oni koji se brinu da priskrbe njihov dzeparac? koja olaksanja? klaun ce ih nasmijati dok krpe kraj-s-krajem?

Quote from: ALEKSIJE D. on 25-04-2016, 16:59:38
...Drugo svi su mladi i još nekompetentni.
...

ispravljeno.

Dybuk

Aleksije

Aha! Mr White (Walter White :)) is a Dark Horse! 8-)

Dybuk

Quote from: zosko on 25-04-2016, 17:01:36
fixd.

ali cekaj, ne samo da nisi odgovorila na pitanje, vec dodatno ubacujes u istu ravan klaune i ozbiljne politicke opcije koje predano rade (svidjala se nama neka opcija ili ne).
sta ostaje nakon sto klaun dobije mandat? nekolicina tinejdzera je ispoljila bunt. dobro. sta od toga imaju oni koji se brinu da priskrbe njihov dzeparac? koja olaksanja? klaun ce ih nasmijati dok krpe kraj-s-krajem?

Uradila sam jos nesto, ukazala na potpuni apsurd tvoje tvrdnje o klaunima, ozbiljnim politicarima i mentalnom zdravlju glasaca. Apsurdom protiv apsurda, eto odgovora.

džin tonik

Quote from: Dybuk on 25-04-2016, 17:04:55
Uradila sam jos nesto, ukazala na potpuni apsurd tvoje tvrdnje o klaunima, ozbiljnim politicarima i mentalnom zdravlju glasaca. Apsurdom protiv apsurda, eto odgovora.

nein, nisi. tek si stavila u istu ravan opciju koja taman tek prica o onom cemu je mjesto u politici, pokusava sluziti svrhi koju ima, uz koliku god kompetenciju pri realizaciji, daje mi nesto opipljivo po cemu cu joj suditi nakon isteka potencijalnog mandata. i opciju koja mi je izvela preformans za koji inace idem u kazaliste.
ja si ne mogu poput teenija priustiti cirkus gdje cirkusu nije mjesto. ne da mi ne bi bilo zabavno, ali jednostavno nemam taj luksuz.

Dybuk

Eto, mi dotakli dno pa mozemo. :)

Cesto se provlaci teza da je neka opcija dobra samo zato sto jos nije imala prilike da pokaze koliko je losa. Pa eto, u skladu s tim ako mogu Dveri koje "nemaju putera na glavi" ili jos gore, ako pobedjuju i u skupstinu ulaze oni koji su vec dokazali kako su losi, moze i Beli.

Ugly MF

Šta fali Dverima!?
Eto oni neće u EU,NATO,(mada čisto sumnjam da i ovi drugi oće, samo šargarepa za narod),neće Gej-Parade...
...jedina mana im je što su politička stranka,ali niko nije savršen :)

Aco Popara Zver

Како Трамп нема пословних успјеха, која либ пропаганда!

džin tonik

Quote from: Dybuk on 25-04-2016, 17:18:56
Eto, mi dotakli dno pa mozemo. :)

Cesto se provlaci teza da je neka opcija dobra samo zato sto jos nije imala prilike da pokaze koliko je losa. Pa eto, u skladu s tim ako mogu Dveri koje "nemaju putera na glavi" ili jos gore, ako pobedjuju i u skupstinu ulaze oni koji su vec dokazali kako su losi, moze i Beli.

najlakse je dotaci dno, svi teeniji to prodju. :)

dveri imaju vrlo jasan program koji predano zastupaju. a bunt se ispoljava na druge nacine, koji manje autodestruktivni po drustveno uredjenje. uz gajbu piva u parku, kroz studentske novine, po blogovima, na koncertima, odlaskom u gou, pushenjem trave, prkosu cemu god, nikako mandatom klaunu.

jer, tinejdzerima koji to ne razumiju, prvi bih izveo performans dok se previjaju u bolovima primjerice pri upali slijepog crijeva. nista op. dvije posalice i mozes ici svetom petru na njegu. molim? zelis op? mojne zezas. ja sam dr. majmun kojeg si tu postavio.

džin tonik

sebicno. anarhisti mozemo biti do cetrdesete. tada preuzimamo odgovornost i uzitak prepustamo mladjim narastajima!