• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srbija - izbori 2016

Started by Alexdelarge, 17-01-2016, 15:35:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Torrente

Nisam večerao, sutra ću biti ponovo onaj stari.

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

džin tonik

Quote...Zahtevamo da se uvede potpuna transparentnost trošenja javnog novca i javnog obavljanja vlasti, da se objave svi ugovori sa pravnim i privatnim licima koje je sklopila opština, da se svakog meseca kaže na šta je potrošen svaki dinar i ko ga je tačno dobio.
...

taj radul nije normalan, potpuno bi obesmislio bavljenje politikom.

Truman

Meni samo nije jasno kako iko normalan ( od onih kojima je poznato njegovo delovanje ) može da ne glasa za DJB!?

Truman

http://www.blic.rs/vesti/politika/radulovic-ljut-na-skota-predsednik-dosta-je-bilo-zamerio-ambasadoru-sad-zbog-podrske/tg2grg0

Još jedan razlog zašto mi je drago što sam glasao za DJB. Radulović se ne plaši da odbrusi ni američkom ambasadoru!

Aco Popara Zver

Радул амерички чоек
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Treba nam više takvih

Aco Popara Zver

Каквих, ликова који траже да свако плаћа студирање и да нема буџета на факултетима?

mac

Da li je on to rekao, ili se to implicitno zaključuje na osnovu nečeg drugog što je rekao?

Aco Popara Zver

блог душана павловића

mac

Citat i/ili link, or it didn't happen.

mac

Dakle, nije Radulović rekao, nego neko drugi u DJB, i to kao lični predlog, a ne kao platformu pokreta, i pri tom čak nije ni istina da je predlog da svako plaća studiranje, nego da studiranje plaćaju oni koji mogu da plate, a ne oni koji ne mogu.

http://www.dusanpavlovic.in.rs/mypage/Blog/Entries/2014/1/17_Ko_treba_besplatno_da_studira.html

Dokle ćeš, o Bato, iskušavati naše strpljenje...

Truman

Lek je ignore opcija za kojom sam i sam bio primoran da posegnem. To je jedini lek za trola/demagoga.

tomat

po pročitanom, pravilnija formulacija bi bila da svi plaćaju školarinu, osim onih koji to ne mogu. da ne pričamo o tome što deca iz viših slojeva ne bi bila nagrađena za njihov rad, odnosno što u svakom slučaju moraju da plaćaju školarinu. a porez plaćaju i roditelji bogatih i roditelji siromašnih.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

pa šta je taj Radul, novi Vučić? Pavlović ako je nebitan onda je DJB one man band, a Pavlovićeva knjiga im izašla usred kampanje

Lude Vampir propagira neku američku filozofiju, kao da je srednja klasa u Srbiji actually - srednja klasa

uostalom, mac, ti ćeš da platiš 10+ soma evra za svoje školovanje jel tako?

ako nećeš, mojne da se igraš s mojim strpljenjem ;)

mac

Šta ću, moram, kako svima tako i meni. I dalje će postojati stipendije, pa ako budem bio vredan i dobijem stipendiju onda će troškovi školovanja pasti. A sa studentskim kreditima troškovi će se raspodeliti na duži period. Najbitnije u celoj priči je da broj studenata iz budžeta neće biti smanjen, a ti si rekao da će pasti na nulu.

Aco Popara Zver

gdje ti vidiš da Lude nudi stipendiju? To si samo pretpostavio da ti jedan neoliberal nudi tipendiju, a u stvari ti pod velom ''pravednog sistema obrazovanja'' nudi još manje nego što sad imamo.

Ti mora da si skroz operisan od ove neoliberalne podvale gdje od potpuno besplatnog obrazovanja (1), bez ikakvih školarina ni za koga i male troškove doma, dođosmo do plaćanja školarina za 65% studenata (2), i kao pravedno rješenje DJB nudi neko pretumbavanje prema kojem šta? Donjih 35% ne plaća a gornjih 65% plaća (3)?

Šta misliš o onom prvom, što postoji u Njemačkoj upravo zadnjih par godina? Dakle, nepostojanje školarina? Jel to ono bješe Sanders nudi?

E pa nauči razliku između Sandersa i Radula Mutivode.

Stipan

Bata je, nažalost, u pravu. 

mac

Ako pričamo o visokom obrazovanju onda nismo pošli od potpuno besplatnog obrazovanja za sve. Postoje studenti koji su na budžetu, i oni koji nisu, i ti koji nisu nemaju potpuno besplatno obrazovanje. Dakle, o čemu ti pričaš kad kažeš da smo pošli od potpuno besplatnog obrazovanja?

Aco Popara Zver

Јел ти ћале плаћао школарину? Ако није онда смо пошли од бесплатног образовања и неко нам потура квазирјешења. Ми ћемо урадити исто, само ефикасније!

Мислим, ефикасније ћемо да уништавамо било какву идеју бескласности, а средњу класу ћемо да обесмислимо дугорочним осиромашењем

mac

Bato, tvoj početni iskaz je da će oni tražiti da svi plaćaju školarinu. Ne samo moj ćale, i ja posle njega, nego svi. Tako si rekao. Ili promeni početni iskaz, ili priznaj da je početni iskaz bio neosnovan.

Jednom kad apsolviramo taj detalj da si tada izrekao ne-istinu onda možemo da razglabamo o posledicama implementacije njihove ideje.

tomat

ali čekaj, i ja sam razumeo da će svi da plaćaju, i da će postojati samo neki koji će biti izuzeti od plaćanja. dakle, on polazi od pretpostavke da svi treba da plate, a da neće plaćati oni koji ne mogu (tu se sad postavlja pitanje koja je to granica, kako će se kontrolisati ko može a ko ne može, ... ali to je već implementacija).
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

мац се бави мувама и мисли да ће се слонови побринути сами за себе

Као ја треба да памтим текст који сам прочитао прије 2 године, она ситна слова, гдје пише ако али можда, кад крупним словима уништава бесплатно образовање

Притом је ту предуслов функционалног социјалног система у којем нико неће варати чиста бајка

А о чињеници да не кошта исто правни и медицински да не говоримо

То су класичне неолиб подвале, на површини гладац, изнутра јадац

Прочитај крупна слова, братац. Мене не интересују подјеле између лошег и лошијег. Није џаба тај био Вучићев министар, филозофија је исто само ефикасније.

tomat

Quote from: Аранђел Голубовић on 01-06-2016, 13:04:48
Притом је ту предуслов функционалног социјалног система у којем нико неће варати чиста бајка

ovo je posebna priča. koleginica mi je pričala da najveći popust na vrtić imaju oni sa najboljim kolima 8)

Aco Popara Zver