• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vaša prva sagitaška reč

Started by hidden, 26-03-2016, 11:15:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hidden

U narodu poznata i kao post.

Nešto razmišljam jutros koliko je ova sagita đavolja tvorevina, ne mogu ni da se setim kada sam je prvi put ugledao i kako...
Odem na profil, sreća nemam toliko postova, i nađem prvi

Quote from: hidden on 22-07-2006, 04:36:58
Eh, muci me jedna stvar pa bih vas iskreno molio da mi to objasnite.
Naime, zanima me sledece: kada kazemo epska fantastika da li se tu iskljucivo podrazumeva svet tipa tolkinovskog, ili onog vidjenog u serijalu Tocka Vremena isl., ili u obzir moze da dodje i radnja smestena u dalekoj buducnosti.
Da se izrazim bolje- taj pojam tumacim na odredjen nacin pa me zanima da li to radim ispravno.
U epsku fantastiku spadalo bi i delo sa radnjom smestenom u dalekoj buducnosti ako ima sirinu naracije i uopste karakteristike epskog dela. Dakle serijal smesten daleko u buducnost moze da spada u epsku fantastiku.
Gresim li?

Elem, kako su prošle vaše prve reči? Sa kojom mudrošću, kojim imenom i plemenitim ciljem ste obznanili svoju sagitašku egzistenciju?

Biki

Moj prvi post na sagiti

UMETNOST I KULTURA / THE CURE - novi album i sve ostalo
« on: 10-08-2004, 21:06:36 »
Jedno pitanje, posto vidim da ima opasnih The Cure fanova ovde :) :
Da li ste culi stvar  I miss you od Blink 182 i da li je u pitanju obrada neke od pesama The Cure?

Hvala na podsecanju hidden :) . Ko zna kad bih se inace setila ove pesme ( + sto im je bubnjar sladak  :!: )

http://youtu.be/s1tAYmMjLdY

Nightflier

Quote from: Nightflier on 16-07-2004, 02:13:13
Ne bih rekao da je Majkl Marsal Smit trecerazredni pisac (bicu tako slobodan da parafraziram). Iako Rezerve jos nisam procitao, uzivao sam u njegovim pricama. Sta vise, mislim da je A Man Who Drew Cats mozda najbolja prica koju sam u zivotu procitao, bez obzira na zanr. A citao sam, vala, mnogo.

Dybuk

Super tema, prvi post dosta ukazuje na konkretna interesovanja zbog kojih smo ovde, moje je horor (dosla zbog domaceg horora), ali se u medjuvremenu natipkalo brdo of topik postova :D

QuoteDOMAĆA OSTVARENJA, LOW-FI VIDEO / Re: Procep / The Rift (Dejan Zečević, 2015)
« on: 10-03-2015, 02:49:43 »

Slazem se, uglavnom.
Pogledajte turski Dabbe, prerastao u fransizu, ja mislim da je strancima zanimljiviji autenticni 'take', lokalna mitologija nego milioniti niskobuzdetni zombi film, jos jedan scifi/horor itd. Pogledah i Zonu i Mamulu, hmm, ok, dobro je sto postoji interesovanje za horor i sto ista izlazi odavde u okviru zanra, al slabo je to, po mom misljenju
.
Bolje smo horore pravili kad smo se drzali onog sto je originalno nase i autenticni folklor (pa makar i us slabiji budzet), ekranizacije prica kao kod Kadijevica itd.
Ok, ne kazem da necu pogledati Procep, daj sta das  :D
Jos jedna stvar, mozda je rano, ali ne videh da se govori o Procepu na stranim sajtovima....makar Imdb stranica, nesto. Early days, al ipak, ne bi bilo lose oglasiti se.
Sto se Zecevica tice, TT Sindrom je bio OK, a Neprijatelj veoma dobar!

Petronije

Quote from: Petronije on 05-01-2009, 15:25:08
Quote from: HarvesterPogledao sam DEAD SPACE: DOWNFALL. Ništa spektakularno, ali služi kao solidan uvod u istoimenu igru, koja obećava. Osim toga, lijepo je što konačno imamo jedan od onih lijepih SF horora sa misterioznim zlom na svemirskom brodu, pa taman bio i animirani.

Igra je izasla i odlicna je, ko voli survival horor zanr ne sme je propustiti, mozda i igra godine...

Btw ovo mi je prvi post na forumu, slucajno sam zalutao ovde trazeci informacije o nekom filmu i videh ovu sjajnu temu(i ceo horor podforum), dosta sam filmova odgledao zadnjih dana koji se nalaze na vasim top listama pa htedoh da se zahvalim Pozdrav svima, sjajni ste

Pre 7 godina pomislih kako je ovo forum gde se dobri ljudi druže, normalno diskutuju, i razmenjuju iskustva, te je takav bio i moj naivni nastup :mrgreen:
Arm the Homeless

tomat

valjda je ovo

Quote from: tomat on 07-12-2008, 15:40:50
da li neko zna kako se u originalu zove crtani koji je kod nas, čini mi se, preveden kao "Plavi - dete zemlje". Mislim da je svojevremeno prikazivan na TV Novi Sad. Na francuskom je jeziku, i glavni lik je neki humanoid plave boje, koji ima nekog robotića koji se po potrebi pretvara u nešto što liči na dasku za surf na kojoj Plavi leti. Ima i neku drugaricu koja leto na nečemu što bi trebalo da je mačka.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Perin

Quote from: Perin on 13-03-2008, 13:30:31
Da...prevod je ocajan...mozda bi i prosao dobro da je Tatjana (cini mi se da je ona prevodila prvu knjigu Fraseer trilogije) barem bila kreativnija po pitanju prevoda samih imena glavnih likova...a da ne govorim o naslovu. Assasin's Apprentice preveden kao Krv Kraljeva? Mislim stvarno.

Stipan

E, ne mogu da verujem! Prva izjava, a već sam se svađao sa Bobanom:

Quote from: Stipan on 03-01-2011, 11:00:41
Je li to moja prica bila diskvalifikovana? Poslao sam je na vreme, ima slova kolko treba, stepenice...  :?

Izgleda da me je oduvek iritirao...

Dzimi Gitara

Pojma nemam šta sam prvo rekao, pošto sam se registrovao 2003. i bio slabo aktivan. Onda je Boban u nekom trenutku obrisao gomilu korisnika za koje je mislio da više ne učestvuju u igri, tako da sam sad tek šegrt koji se registrovao 2009.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Ygg

Moj prvi post na forumu je bio odgovor na Izitpajn-ovo pitanje da mu se preporuči nešto kvalitetno od srpskog SF-a.

Quote from: Ygg on 08-02-2005, 02:25:48
Bilo šta od Zorana Živkovića. Prije par dana sam pročitao njegovu knjigu "Četvrti krug", odlična je.

Prije par godina pojavila se pojavila se knjiga "Trifid", sa po nekoliko priča Filipovića (SF), Skrobonje (horor/fantastika) i Kneževića (SF), tri poprilično dobra SF pisca. Knjiga daje dobar uvid u to šta oni pišu. Može se iskopati još po koja njihova knjiga. Na http://www.rastko.org.yu/knjizevnost/fantastika/index.html  možeš skinuti po jedan njihov roman.

Tek kasnije sam skontao da su Filipović, Skrobonja i Boban u to vrijeme bili istaknuti članovi ovog istog foruma.  :oops:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

hidden

Ovo je sjajno :-D

Meni simpatično da skoro niko nije napravio klasičan uvod - ćao svima ovde taj i taj....nego odmah rokanje, nema tu sad ovo-ono...

Ghoul

Quote from: hidden on 26-03-2016, 21:11:25
Meni simpatično da skoro niko nije napravio klasičan uvod - ćao svima ovde taj i taj....nego odmah rokanje, nema tu sad ovo-ono...

nigde očiglednije nego u mom stupanju na pozornicu - moja prva 'reč' bila je TWISTED!  :twisted: :twisted: :twisted:

Quote from: Ghoul on 12-11-2002, 19:47:15
:twisted:
sve bih dao da mogu licno da prisustvujem novom pokusaju dr zokija da dokaze svoju staru nedokazivu tezu o nepostojanju 'takozvanog horora', ali to je nazalost fizicki neizvodljivo.
moze li neko iz 'laze' da tu priliku ovekoveci ako ne video kamerom, a ono bar diktafonom? i kasnijim printom makar u emitoru ako ne necem trajnijem (mislim, sa cvrscim koricama?)?
dugujete to buducim pokolenjima, i ovom napacenom narodu kome nikad dovoljno smeha! (kao ni meni, hehehehe)
:twisted:
https://ljudska_splacina.com/

Васа С. Тајчић

Моје прво јављање у теми THE THING 24. марта 2010, слике су се у међувремену изгубиле па сам их поново окачио:
Quote from: Васа С. Тајчић on 24-03-2010, 22:51:58
Најтоплије препоручујем гледање овакве класике у високој дефиницији  :)

ОТ, и "Магла" има добру атмосферу али је крај упропаштен са зомбијима са ласерским зрацима. А и слика на диску је очајна па препорука не важи :shock:

Штошта се од тада променило, ArcSoft TotalMedia Theatre са којим сам снимао кадрове са HD-DVD више не ради, ове дискове не пуштам јер немам са чиме а можда су се и "покварили", прешао сам на други надимак и екавицу и тако.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Tex Murphy

Quote from: Harvester on 02-08-2003, 01:54:32
Hm, gadno i jezivo, zaista...
Kad smo vec kod pravog horora, to me je podsjetilo za jedan slucaj o kojem sam nedavno cuo od prijatelja, ali nisam uspio da nadjem nikakve podatke na Internetu. Naime, negdje kod jezera Bodom u Finskoj pronadjeno je cetvero tinejdzera (ako se ne varam, bile su dvije djevojcice od po 15 godina i dva djecaka od po 18). Troje ih je bilo uzasno izmasakrirano, prezivio je samo jedan od djecaka, koji je zavrsio u ludnici. Nije mogao da kaze ko (sta) ih je napa(l)o. Po ovom dogadjaju je ime dobila HM grupa Children Of Bodom.

Inace, ovo je moja prva poruka na ovom forumu, pa prema tome pozelite mi dobrodoslicu :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Dakle, Harvi, molio si za dobrodošlicu... što to nisam tada video, da ti je poželim s ekserče u glavu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

angel011

Quote from: angel011 on 07-02-2005, 17:49:06
Quote from: DUNADAN

QuoteZa ovo ti moram reci da, moze, iz ugla osobe koja se nije skolovala dzabe. Ja znam kljuc, ja znam simbole.
da, ali jedno je shkolovan psiholog, a drugo laik i da, mozda taj neko ne zeli da se otvori, ali ovde prichamo o dobrovoljcima, ljudima koji su prihvatili da uchestvuju u experimentu, a ne o ljudima koji moraju da prodju testiranje zbog vojske, personalne evaluacije za posao ili bilo shta slichno tome gde bi imali razloga da varaju, modifikuju svoje odgovore itede.

Razlog za varanje? Pare koje ce dobiti kao ucesnici eksperimenta.
We're all mad here.

Boban

Quote from: Boban on 06-10-2002, 17:26:53
Prekopavajuci arhivu nasao sam obilje raznoraznih fotografija.
Evo nekih:
Dodela Andromedine nagrade: Mikulicic, Isakovic, Gaja Vuckovic i mislim Zoran Zivkovic... jedva da ga se secam iz vremena bez brade:
http://www.znaksagite.com/arhiva/fototeka/Boban/0And1.JPG

A ovo je prva fotka iz NUBSa, marta 1979. godine, na otprilike jedinoj tribini koju je odrzao nikad osnovani klub Andromeda:
http://www.znaksagite.com/arhiva/fototeka/Boban/0NUBS_79.JPG
Prepoznajem jedino Vladimira Lazovica i mozda je ova dama u prvom redu Lidija Razumovic...

hm... znam i coveka skroz desno u prvom redu, ali se ne secam prezimena, ime je Vuk...

Meni je prilično neprihvatljivo da je ovo moj prvi post.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mark

Quote from: Mark on 30-10-2004, 10:19:56
Da, da vasa najgora nocna mora!
Holivudska masinerija je krenula sa radom na scenariu za Texas Chainsaw Massacre Prequel u kome ce biti obradjeno Leatherface-ovo detinjstvo, poreklo motorne testere, poreklo maske...
Radnj ce se ticati "sibling soldiers crossing paths with Leatherface" .
Andrew iz TCM-a ponavlja ulogu.
Film izlazi na noc vestica 2005

Eh?

:oops: :oops: xcheers
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

дејан

...barcode never lies
FLA

Father Jape

:lol:

Quote from: Father Jape on 20-03-2008, 11:21:45
Ja bih smao da kazem da sam jutro posle predavanja kupio Metal Sushi za $6.99.

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Berserker

Na zalost, moj prvi post je izgubljen, kad pocnem da ih listam vidim da nedostaje prvih 200 postova :(

Alexdelarge

QuoteZna li neko od vas hoce li biti trece sezone MoH?Novu sam na forumu,pa se izvinjavam ukoliko je vec bilo ovakvih pitanja

pozdrav
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.