• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gubitak zvuka na lap-topu

Started by Truman, 03-04-2016, 19:26:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Povremeno mi se dešava da nakon što uključim računar koji je na sleep-u nemam uopšte zvuk. Pokušao sam da identifikujem problem preko troubleshooting-a ali bez uspeha. Sada je potrebno da resetujem laptop da bih opet čuo zvuk. Ima li neko ideju šta je u pitanju? Da li je to možda povezano sa tim što sam nedavno instalirao WAMP i XAMPP?
Ja da valjam ne bih bio ovde.

tomat

skoro sam imao sličan problem, ali ne znam da li je uzrok isti, pošto ne znam šta je uzrokovalo problem kod mene. a desio se dva puta.

ja sam otišao na audio podešavanja, izabrao plejbek divajs, otišao na propertis a zatim na poslednji tab, advanced. u donjem levom uglu sam kliknuo na restore default settings (ili tako nešto) pa aplaj, i to mi je rešilo problem oba puta.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Ček, ček, gde ti je sad to audio podešavanje?

tomat

koji operativni sistem imaš?

desni klik na zvučnik u donjem desnom uglu, pa na sounds, onda na karticu playback, tu izabereš uređaj za reprodukciju, pa dalje kako sam napisao.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Biki

Meni ne radi zvuk na ipadu od pre par dana ako nemam slusalice. Kad su slusalice prikljucene zvuk je tu.

Truman

Imam Windows 7, našao sam tu opciju, hvala. U međuvremenu sam opet uspavao mašinu, pa je uključio i zvuk radi. Imaću tvoju tehniku u vidu za naredni slučaj.

tomat

problem nije redak, bar prema svedočenjima sa raznoraznih foruma, i javlja se na različitim tipovima računara i na različitim operativnim sistemima. rešavan je na razne načine, meni je ovaj pomogao.

Aco Popara Zver

eto, ja se zezam kad i meni ne radi zvuk! To jest, radi na sluške kao kod Biki

probao sam ovo tomatovo i to je popravilo stvari, u smislu da sad imam zvuk ali kad ga odvrnem u vlc na 200 to je i dalje slabo

ali bar ima zvuka
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Sad mi više ni ovaj tomatov način ne radi...opet gubim zvuk i još mi kaže da isključim sve aplikacije koje već koriste zvuk kad hoću da uradim restore.