• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SF FAŠIZAM!

Started by klem, 04-06-2016, 22:13:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ana

Hvala, javljam da li treba. Planirala sam da odem na pijacu u Bloku 45 za vikend, tada je ponuda neobična i izvrsna, svakakve se egzotične stvari sa malih organik imanja po Vojvodini mogu naći. Očekujem da ga nađem, kad ima ime na srpskom, negde ga ima. Ako ne uspem, javljam. xremyb
Da mi je neko pričao da ću luk iz inostranstva da nabavljam, ne bih verovala. A šmnka, garderoba, bila sam tako cool  :cry:

Meho Krljic

Ana

Njoke u belom sosu od pečuraka i tikvica. Mljac.

Meho Krljic

Tako je. Masno, ali ukusno. Sutra mora da kupim neki brokoli i šargarepu da malo okajavamo.  :lol:

Agota

tona karija... ja to tako! :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

džin tonik

ovaj aparat je nesto najbolje sto ikad uzeo. :lol:
vise ga ni ne spremam. malo ulja, pregrst zrnja, klik, 30 sekundi, malo soli ili secera na ispucane kokice, protresem i uzitak.

lilit

sad i kokice moramo da gledamo na ovom mehovom inspirativnom topiku? blasfemija! :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

kakva blasfemija, pa biljne su. cak je i struja koja pokrece aparat zelena!

Meho Krljic

Tako i ja kad mi kažu da treba da jedem povrće pokažem na pakovanje Pringlsa i podsetim da je to krompir!!!!!!!!

lilit

da, da, još mora da je to neki krompir pringls sa šunkom! :lol:

Meho Krljic

Ima onaj sa ukusom slanine ali nisam ja džabe išo u školu, svestan sam da to nema veze sa slaninom i da tu aromu provajduje neki estar nastao preradom sirove nafte, tako da - vegan seal of approval za sve to.  :lol:

džin tonik

e sad cu za inat ispeci ovu. malo je smrznuta, ali sve to struja rijesi.

džin tonik

done. :lol:
sorry, meho, mozda je ovo ipak trebalo na krkanluk topik tipa burek, ali zao mi da odmah potone u diskusiji koja se aktualno vodi tamo ili da otopicarim.

Meho Krljic

Nije problem, pa nismo fašisti da diskriminišemo.  :lol:  Uprkos imenu topika.

Petronije

Quote from: zosko on 08-12-2016, 21:40:18
done. [emoji38]
sorry, meho, mozda je ovo ipak trebalo na krkanluk topik tipa burek, ali zao mi da odmah potone u diskusiji koja se aktualno vodi tamo ili da otopicarim.

Kobasice na topiku o bureku pored teme o krkanluku. Zosko jesi ti nešto piJo? [emoji1]

džin tonik

zasto sirnica s mesom ne bi isla na burek-topik?

Scordisk

Quote from: zosko on 08-12-2016, 20:37:30
e sad cu za inat ispeci ovu. malo je smrznuta, ali sve to struja rijesi.

Na jedan jezivi momenat sam pomislio da mi se Šešelj smeška sa kobasice :O

Petronije

Quote from: zosko on 08-12-2016, 23:44:16
zasto sirnica s mesom ne bi isla na burek-topik?
Ili mesnica sa sirom.

Aj neću Mehu da opstruiram topik ali stvarno ne znam što bi pečene kobaje trpao sa burekom. Jedino ako ne praviš burek sa kobasicama.

džin tonik

ma ne kompliciram ja toliko oko naziva jela. a ovo mi bas slici na burek s mesom, idealan cak, sustinski samo ono najfinije. :lol:

lilit

neko je rekao opstrukcija topika? :lol:

pjur biljni proizvod:

Dybuk

One paprike uz kobasicu mora da su dobro ljute!

inace, primecujem da se Bg pretvorio u grad kobasica :)

Krsta Klatić Klaja

Eh, da sad imam i kokice
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Da vratimo ovom topiku malo dostojanstva.

Moja ambicija da spremam balkanska jela inspirisana azijskim danas se materijalizovala u ovome. Jelo bismo mogli nazvati "neramen" jer očigledno nije ramen već njegov veganski dvojnik iz bizarro sveta. Ali je actually ukusno. Meni. Mojoj ženi manje.

lilit

što trpaš toliko testenine?

džin tonik

Quote from: Dybuk on 09-12-2016, 18:15:20
One paprike uz kobasicu mora da su dobro ljute!
inace, primecujem da se Bg pretvorio u grad kobasica :)

aha! :lol:
imam covjeka koji lud za ljutim papricicama. nabavlja sve zamislivo sjeme iz svih krajeva svijeta i sadi to, miluje, mazi, gladi i pazi. pa moram sve probati...

Quote from: Meho Krljic on 09-12-2016, 19:32:11
Da vratimo ovom topiku malo dostojanstva.
...

razmisljam koji "image" za ovo "nahvaliti"; mozda cannibal... :lol:

Meho Krljic

Quote from: lilit on 09-12-2016, 20:51:32
što trpaš toliko testenine?

Pa inače će biti samo supa, rezanci sve povezuju u nešto transcendentnije.

džin tonik

vecera koju obozavam, glavni sastojak (nije onaj kineski iz trgovine, iako i kineski dobar, ali ovaj bolji). :roll:
vruci toast, putar, tona glavnog sastojka kroz presu, sol.
najveci problem: kako stati. i sto ne moze svaki dan.

džin tonik

ako/kad ostanete bez tosta, moze i vruca pogaca. imati cu 100 kg... :cry:

lilit

aj majke ti skloni ovu poslednju fotku dok još možeš da modifikuješ post. slošiće mi se.  xfoht

džin tonik

tko mi kaze! ovo je pjur priroda i zdravlje! skloni ti onaj plavi alkohol! uzas!

Krsta Klatić Klaja

Quote from: zosko on 09-12-2016, 21:53:57

Ođe fali neki sir i pršut

Jel to Meho diskriminiše turske slatkiše!?!?

Dybuk

Prsut+sir i minus majonez. :)

Krsta Klatić Klaja

Stvarno, zosko, samo senf srbina spasava!

džin tonik

ne, ne, tu je naglasak na cesnjaku! probajte, doslovno se ne pusta. mislim, tko voli cesnjak.
i nije majoneza, vec putar koji se topi! pogaca je topla! :lol:

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 09-12-2016, 22:18:16

Jel to Meho diskriminiše turske slatkiše!?!?

Ne, ali ipak sam morao da ubacim nešto pravljeno srukama. I to domaćim, organskim.

tomat

video od scallopa, pa uzeo malo da se igram sa batatom

isekao batat po dužini, malo krupnije. nisam ljuštio. tako isečen stavio u mikrotalasnu na najjače 5-6 minuta. izvadio i ostavio malo da se ohladi, pa dodao suve začine (origano, majčina dušica, bosiljak, beli luk u granulama, slatka i ljuta aleva, svega po kašičicu) i oko dve kašike maslinovog ulja. izmešao dobro da svaki komad dobije malo začina i ulja, pa stavio u rernu na 220 oko 30 minuta, na pola izvadio da ih okrenem.

umak po jedna jedinica jogurta (najbolje grčki, može i neki domaći al gušći), kečapa i majoneza.

pojo.

edit: može i bez mikrotalasne, u tom slučaju produžiti vreme u rerni za jedno 15-20 minuta.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Ovih dana je batata popularna na našem forumu, pa evo, ispečena u rerni na maslinovom ulju, posoljena i sa malo kurkume:

Meho Krljic

Imao neke šampinjone u kući... luk, šargarepa, pečurke, korijander, vlašac, biber, so, kurkuma, francuski peršun, soja sos, kari sos, pirinčani rezanci, badem i suncokret...

Ana

Moj 'problem' sa tvojim ručkjovima je što mi sve preslično izgleda, jasno mi je da nije, po sastojcima, ali pojavno, u mom univerzumu, isto  :cry:
Imam doprinos ovoj temi: naleteh pre neki dan na '10 načina za povrće na ajuverdski način', ovo je jedan od, tikvice s makom, u rerni:

Save

Meho Krljic

Pa, slično je i po sastojcima i po izgledu i po spremanju, ne može se to poreći. Al to su ti brzi ručkovi kad se vratim s posla i imam 20 minuta da nešto spremim...

Ove tikvice izgledaju NJAM!!!!!!!!!!!!!!

Ana

Razumem, razumem.
Muž mi se mnogo razočarao, mislio je da su neki kolačići, stvarno izgledaju kao pitice od liisnatog testa mada ću naredni put (da, biće ga!) staviti manje maka. Mnogo maka daje neki ljut ukus  :-?
Evo tog spiska, nameravam i komorač da pravim (br. 7):

http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/ayurveda-priprema-povrca?utm_source=alterna&utm_medium=email&utm_campaign=alternativa_za_vas&utm_content=10+ayurvedskih+recepata+za+pripremu+povr%C4%87a

lilit

meni se čini da mehova jela izgledaju isto samo zato što je antitalenat za fotografiju. :lol:

Meho Krljic

Ne, to su samo dva fenomena koja postoje u isto vreme  :lol:

Ana

Treći fenomen je da ja nemam oko za finese, meni i kineska jela sva izgledaju isto. Dakle, kombinacija fenomena je u pitanju  :-D

Meho Krljic

Fašizam je kompleksna pojava!

Ana

Pošto ukućani izgoreše od temperature  :cry: a negde pročitah da je u tim slučajevima bolje da jedu provrće i UH nego proteine, napravila sam ovo:

http://steamykitchen.com/14838-white-beans-and-cabbage.html

I mnogo je ukusno i neobično. Za drugar'cu Lilit da dodam da kupus uopšte ne miriše na kuvani, više je svenuo, a na ukus skoro kao svež. Jelo i salata, 2u1. Topla preporuka.

Grilovala sam onaj komorač, i stvarno ne znam šta me spopada kad ga retko jedem, a svež volim

džin tonik

da se pohvalim sa doruckom. :lol:
ovo slijedi narednih desetak dana. tako je kad covjek okruzen katolicima i prima cestitke! zavidite!

Ana

Nema boljeg doručka, zavidim!

Ja sam pravila

http://www.natanjiru.com/2013/06/krem-supa-od-graska-i-mocarele.html

Za one koji vole grašak, pun pogodak. Za one koji ne vole, mala šansa da će baš ovim zavoleti, ukus je graško-esencija.

Meho Krljic

Ali prelepo izgleda na slici  :lol: