• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PREKI SUD I SMRTNA KAZNA - Da ili Ne i zašto?

Started by Ugly MF, 11-07-2016, 19:40:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Dakle,živo me zanimaju  mišljenja tolikih humanista i ostalih modernih mišljenja ljudi ovog foruma.
Odma se prvi izjasnim, poodavno je trebalo ukinuti onu idiotsku psihološku lagariju 'nezračunljivosti' i sve odgovorne za svoja nedela po kratkom postupku, javno i na TV-u egzekucije, baš pred dnevnik, u pe'dopolaosam.
I to neki jeftin metod, tipa giljotine, ili vešala, bez da se troše pare na struju ili'bezbolne injdžekšinse.
Može i kamenovanje, skupi se familija žrtve i kamenice, granitne,zaoštrene, pa dok ne crkne.

I to ne samo za ubice,nego i za ove pedofile i silovatelje.

Dakle, nema kecanja sa sudjenjima, nema advokata,ako je krivica dokazana, pet minuta se donese odluka kad i kako i ćao.

Sebe uopšte ne smatram 'humanistom',već se trudim da budem što fundamentalniji konzervativni primitivac, ako to uopšte postoji,ako ne,briga me.
Svojim ubedjenjima se ne ponosim,jednostavno ih imam.Nažalost.

Boban

uvek je problem siva zona... previše ima slučajeva prijavljivanja lažnih silovanja, a čuven je primer bračnog para iz Amerike koji je odležao 40 godina u zatvoru zbog pedofilije za koju se posle ispostavilo da je uopšte nije bilo.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Dybuk

Kako to mislis "siva zona"? kao zena, moram da iskazem rezignaciju zbog ovog stava.

koliko je neprijavljenih silovanja? koliko se silovanja procesuira, dokaze i koliko su ostre kazne?

prica o laznim silovanjima kao odgovor na ovu temu ne moze biti pogresnija, jer ovde, konkretno, govorimo o zlocinima dovoljno teskim da zasluze smrtnu kaznu. sta je jedno malo, malecno silovanje, pa jos ako je lazno, ihaa. osim ako, naravno, nije praceno svirepim ubistvom, pa je zrtva svega toga jos i dete.

u slucaju koji je Uglija, slutim, potakao na ovu temu svi gornji element su prisutni i dokazani.

Ugly, ja ne bih uvela smrtnu kaznu niti nedobog prenosila na tv, ali bih poostrila zatvorske kazne. zasto? jer mislim da je smrtna kazna za neka zverstva preblaga sankcija, pazi, ofnes ga i gotovo, nema patnje. e, ja bi ovakve monstrume smestila u samicu u kojoj ne mogu ni da se isprave ni da legnu, pa ih ostavila da trunu tu dozivotno. parce leba i vode, cisto da ne uginu pre vremena, to je to.

tomat

možda se Boban loše izrazio, ali ima slučajeva gde su, recimo, ljudi robijali zbog ubistava koja nisu počinili, pa postoji verovatnoća da će smaknuti biti ljudi koji zapravo nisu krivi, nevezano samo za silovanje.

ne bavi li se Making a Murderer nekom sličnom temom?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Harley Quinn

Nije se Boban loše izrazio, nego rade klinačke sujete i osvete. :lol:

Naravno da je problem siva zona. 100% dokazivi zločini su samo oni gde je zločinac uhvaćen na delu. Čak i tada postoje pitanja o njegovim/njenim motivima i okolnostima, koji zaista mogu da budu olakšavajući.

Oskar Pistorius, na primer. Ladno je pucao kroz vrata kupatila i razneo svoju devojku Rivu. Dokazani ubica, ali šta ako je to uradio iz straha? Šta ako je stvarno mislio da je u kupatilu provalnik? Majka moje prijateljice iz Južnoafričke republike je detektivka u Kejptaunu. Kriminal je tamo užasan. I pri tom se ne misli na nivo kriminala, koji je izrazito visok, već na ritualna ubistva, običaje plemena (krv devica i beba i tome slično), pa devojke i deca nestaju i samo se pojave mrtvi negde... O upadima u kuće i brutalnim ubistvima da ne pričamo.

I šta sad? Da poslušamo Dybuk i njen, opet nepromišljeni i nezreli, stav da Oskara zatvorimo u kutiju šibica i mučimo ga, tako bez nogu, dok ne "ugine"?

Ili ovaj što je pobio ljude u Žitištu. Ova država nikada nije brinula o svojim povratnicima sa ratišta. Ostavila ih je na milost i nemilost ratnim traumama. Pre toga im je, dok su bili mladi i lepi, naivni i nevini, ugurala oružje u ruke i poslala ih da gaze u krvi i gledaju drugare kako umiru u mukama. Pušta ih da, tako istraumirani i jadni, siromašni, lutaju ulicama ili žive neke nategnute porodične živote i očekuje od njih da budu korisni pripadnici društva.  I on je, svojevrsna, žrtva.

Smrtna kazna za Brejvika? Za silovatelja (dece)? Priradnike ISIS-a? Možda. Ali koju bi to svrhu imalo? Možda je bolje rešenje konsultovati porodice žrtava o kazni. Ako im smrtna kazna pruža utehu, odrediti je. Nisam protiv, iako takvoj kazni ne vidim svrhu, plus smatram da nas ona unazađuje ko društvo. Da li je ubica pojedinac ili sud/država, meni je svejedno - ja u tome vidim samo nasilno oduzimanje života. Ali bih porodicu žrtve ispoštovala. Pa ako im, sa druge strane, utehu donosi da zločinac bude doživotno zatvoren, odrediti takvu kaznu.

Ugly MF

Skoro je valjda brat Putin uveo neki zakon da žrtva ima pravo na licu mesta da ucmeka silovatelja ,brez da odgovara, trebali bi i mi.
A danas sive zone više nema, pored tolkih kamera, džipies tehnologija i braaateeee, DNK analize,prodješ pored nekog, ima te uvate....ako oće...

Mada ja vidim da se ovaj svet kreće u neizbežan sunovrat odavno na ovo me potaklo, pored dogadjaja skorašnjih, izjava na TV da u BG samo 600-700 prijava napasnika, a dva,(2),
eeeej bre, 2 procesuirana!!!
Pa jebem te i narode i zemljo i državo i šta sve ne, dal' je to normalan podatak!?!
Osim toga, lično znam čoveka, profan Istorije ,osudili ga, prijavila ga neka džukela, odrobijo, posle rekla da je lagala, izvinjavala se i njoj ništa!
Čoveka ko je poznavo, znao je da nema šanse, ali i te sve kvaziprijateljske pičke radije nabiju glavu u pesak umesto da nešto kažu.

I bajdvej, dešava se da su nekad neki slučajevi 'popularniji' i u 'trendu', pa inspektori i sudije vole tad nabrzinu da razguze koga stignu.De nek neko kaže da ovo nije istina,gadno mi se zamerio, grrrrrr....

Idi danas nalupaj cigu, svakog boli kurac, nalupaj pedera i sjebo si se :wink:

Slažem se da se i kazne pooštre, i da stoka koja laže najebeeeee i to čvrsto, ali, mani mi sudjenja, dokazivanja i razguzivanja, pričam o konkretnom.

Ovaj monstrum iz Vratarnice kod Zaječara ,kad su ga spasili linča, dovezli panduri prvo -gde?
U Zaječar,na odelenje neuro-psihijatrije da zaboga utvrde da li je 'neuračunljiv'!?! WTF!? *#%~*&"!!!
(...rekla mi žena bolje što nije radila,našla bi način  da nikad ne izadje iz njenog 'kukavičjeg gnezda'...)
Naravno, kasvetan doktor je odmah rekao, sasvim uračunljiv, vodi to dalje.

Ugly MF

Quote from: Harley Quinn on 11-07-2016, 21:33:11

Smrtna kazna za Brejvika? Za silovatelja (dece)? Priradnike ISIS-a? Možda. Ali koju bi to svrhu imalo? Nisam protiv, iako takvoj kazni ne vidim svrhu, plus smatram da nas ona unazađuje ko društvo. 

Drago mi je da nisi protiv,ali ne bi nas unazadila ko društvo, nego bi služilo u svrhu prevencije.Jebote, ovo je najbolje, kad više ne znaš šta ćeš, nemaš ni perspektivu ni lovu ni budućnost, odeš, pobiješ nekolicinu i o trošku države biješ plejstejšn i kukaš za nehumane uslove jer ti nije apgrejdovan!?!

Sestro,za nauk, što jeftinije,pred kamere za nacionalnu TV,giljotina bez poslednje večere, gladan da crkne, i ko u Dedvud, svinje daga izedu, da ga iskenjaju grob da mu se ne zna.

Dybuk

QuoteA danas sive zone više nema, pored tolkih kamera, džipies tehnologija i braaateeee, DNK analize,prodješ pored nekog, ima te uvate....ako oće...

tako je, Mr Ugly.

a ova apologetkinja rasizma se ne zaustavlja, nego je postala apologetkinja porodicnog nasilja, masovnih ubica i ubica zena. (jadan uplaseni Pistorijus, jadan masovni ubica iz Zitista - sam zrtva, aj mozda Brejvik al nismo sigurni, ima i on ljudskih kvaliteta itd) leeepo. koliko se covek sroza...ili, pak otkrije pravo lice u prisustvu katalizatora, to je za neverovati. koji crni feminizam, MRA joj nije ravan, bokte! :shock:

Dybuk=lakmus za ludake. 8-)

Harley Quinn

Ugly MF

Da sam ceo život spašavao male crnčiće iz afrike ,da sam nahranio milion ljudi, da sam dobrovoljno dao hektolitre krvi ,poklonio jedan bubreg i slezinu za operaciju dece,pa onda da sam našao lek za rak i sidu,ebolu i ziku, i onda samo jedno dete silovao,mani ubio,sve ono što sam nabrojao je vredno ko istrošen uložak u odnosu na zlo koje sam naneo tom jednom detetu.
Jel vi to shvatate ili ne!?!?
Ne postoji ništa ono što si uradio pre toga, eeeeeej breeeeee!!!

Ko to shvati, mož' bidne nešto od njega.

Drakus

Quote from: Ugly MF on 11-07-2016, 22:15:43
Da sam ceo život spašavao male crnčiće iz afrike ,da sam nahranio milion ljudi, da sam dobrovoljno dao hektolitre krvi ,poklonio jedan bubreg i slezinu za operaciju dece,pa onda da sam našao lek za rak i sidu,ebolu i ziku, i onda samo jedno dete silovao,mani ubio,sve ono što sam nabrojao je vredno ko istrošen uložak u odnosu na zlo koje sam naneo tom jednom detetu.
Jel vi to shvatate ili ne!?!?
Ne postoji ništa ono što si uradio pre toga, eeeeeej breeeeee!!!

Ko to shvati, mož' bidne nešto od njega.
Iako se delimično slažem sa stavom,mislim da malo preteruješ. Ne zato što ne verujem u smrtnu kaznu, naprotiv, verujem da je smrtna kazna veoma delotvorna kao krajnja preventivna mera. Ali je problem u tome što je za njemu pravilnu i efikasnu primenu potrebno mnogo uređenije, efikasnije i razvijenije društvo.

Harley Quinn

Quote from: Drakus on 11-07-2016, 22:27:38
verujem da je smrtna kazna veoma delotvorna kao krajnja preventivna mera.

xrofl

Smrtna kazna je represivna mera. Najrepresivnija moguća.

Ugly MF

Drakus, daj onda da pobijemo prvo one što to društvo ne čine uređenim,efikasnim i razvijenijim!

tomat

ko bi određivao da li je neko učinio društvo uređenim, efikasnim i razvijenim?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

...ah, pa narod, zar ne!?Demokratsko smo društvo....samoupravljanje, jel tako? To je to u prevodu, komunizam, jelte....
počnemo od vrha vladajuće piramide, pa naniže, jelte?!
Prosto!

Petronije

Ne smem ni da zamislim kako bi se u Vučićevoj Srbiji pošteno sprovodila smrtna kazna. Pogotovo kada bi "narod" odlučivao. Na znaš jel bolesniji narod ili vođa, mrtva trka. Jedino dobro u svemu tome za pojedinca bi verovatno bilo to što bih konačno prelomio, prodao sve što imam, pokupio familiju i pobeg'o negde u 3 p.m. što dalje odavde.

Mislim, da se razumemo, u teoriji nisam protiv, u nekom idealnom pravosudnom sistemu bi to verovatno funkcionisalo.
Arm the Homeless

Аксентије Новаковић

Нисам за преки суд јер свако мора да има објективно и правично суђење, и одлуке се не смеју доносити преко колена.

Међутим, претпоставка невиности мора бити укинута, што значи да у воду пада прича да је свако невин док се не докаже супротно, што би у пракси значило ако си оптужен за убиство или било које друго кривично дело - ти си  крив док не докажеш да си невин, па не би било као до сада да оштећени и тужилаштво доказују кривицу оптуженог, већ би препоставка доказивања невиности  пала на оптуженог и на његову одбрану.
Ово би суђења учинило ефикаснијим и свака изречена казна би се сматрала правичнијом.

Што се тиче смртне казне, ко год некоме одузме живот тај не заслужује, осим у случајевима убиства у самоодбрани, да тражи право на сопствени живот, док би се случајеви убиства у афекту и убиства из страсти имали посебно тумачити од тима стручњака да би изречена казна била што правичнија.

Што се тиче спомињања појединих убица на овој теми, не могу се изједначавати Писторијус  и Брејвик, као што израз apologetkinja rasizma упућен другој особи не може да користи особа која сама подржава црначки расизам.

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Drakus

Quote from: Harley Quinn on 11-07-2016, 22:29:51
Quote from: Drakus on 11-07-2016, 22:27:38
verujem da je smrtna kazna veoma delotvorna kao krajnja preventivna mera.

xrofl

Smrtna kazna je represivna mera. Najrepresivnija moguća.

Da, naravno. Ali i vrlo preventivna. :) Strah motiviše ljude, ne pozitivne misli.

Quote from: Ugly MF on 11-07-2016, 22:31:49
Drakus, daj onda da pobijemo prvo one što to društvo ne čine uređenim,efikasnim i razvijenijim!
Vrlo rado, ali ko će to da odredi? Ti? Ja? Neki korumpirani sudija? Javno mnjenje koje ne može ni predsednia mesne zajednice da odabere?

Quote from: T2 on 11-07-2016, 22:58:49
Међутим, претпоставка невиности мора бити укинута, што значи да у воду пада прича да је свако невин док се не докаже супротно, што би у пракси значило ако си оптужен за убиство или било које друго кривично дело - ти си  крив док не докажеш да си невин, па не би било као до сада да оштећени и тужилаштво доказују кривицу оптуженог, већ би препоставка доказивања невиности  пала на оптуженог и на његову одбрану.
Ово би суђења учинило ефикаснијим и свака изречена казна би се сматрала правичнијом.
Gde ova pretpostavka prestaje? Da li je isto i ako prodavac nelegalno prodaje lubenice? Da li i njega automatski smatramo krivim ako ne pokaže dokaze da nije nelegalan?

Ugly MF

Ma naravno da postoje masa tih slučajeva,nehata, ovo,ono,nisam ni ja toliki slepac, ali za neke slučajeve bi čak i Dybuk bila merodavna da sudi.
Ssa sve onom koricom leba i izgladnjivanjem do smrti.
I to da se metne na sve udarne vesti, a ne ko dosadašnje vesti, kolko godina ima Cecin momak i ko je jebač njene ćerke , misliiiim...

Drakus

Quote from: Ugly MF on 11-07-2016, 23:16:24
i ko je jebač njene ćerke , misliiiim...
I, ko će bogato da se ženi? :D

Kao što sam napisao ranije, ja duboko verujem u efikasnost smrtne kazne, jer prosto postoje ljudi kojima se ne može pomoći. Nažalost, trenutni stepen društvene svesti, pravosudnog sistema i svega drugog povezanog je previše nizak da smrtnu kaznu efikasno i primeni.

Dybuk

Аксентије Новаковић

Quote from: Drakus on 11-07-2016, 23:13:17
Gde ova pretpostavka prestaje? Da li je isto i ako prodavac nelegalno prodaje lubenice? Da li i njega automatski smatramo krivim ako ne pokaže dokaze da nije nelegalan?

На суду свако мора да докаже своју невиност.
Ако си невин, то ти неће бити тешко.

Ugly MF

Pa to da jesi u pravu da ima onih koji zaslužuju ono tvoje doživotno mučenje koje si opisala u svom prvom postu ovog topicka, jelte.Parče leba i vode, da ne uginu pre vremena.
Mada je i to po meni preskupo za takve. Bolje da napravimo utočišta za pse, nego za takve.

Harley Quinn

Pazi šta pričaš, Agli. Sad je dibučici osetljiva sujeta, poljuljano samopouzdanje. Spremna je da naskoči za pogrešno iskorišćenu reč. Odmah će da te pita da pojasniš, makar to skrenulo topik u oftopik, jer, pa, njen je ego bitniji od teme.  :roll:

Dybuk

Ugly

Ok, fala, nisam znala na sta mislis.

pa dobro, preterujem ja, narafski, ali moraju se kazne za takve monstrume (dokazano, of kors!) nekako odvojiti od "obicnih" sankcija, jelte.

jbt ova opet kevce iza mene heh, koja pacenica. reci D, reci sta te muci, olaksaj dushu (ako je imas) hehe.

Ugly MF

Quote from: T2 on 11-07-2016, 23:22:36

Drakuse, jebote troluješ, ko priča o prodavcima lubenica ovde?!
Ili što ne pomenu prodaju alkoholnih pića i cigareta maloletnicima,alo bre?
Ovde se radi o ubicama i silovateljima, a ne o šibicarima.
Zbog takvih debila i ove ubice ostanu u pritvoru 48 sati i puste ga kući, jer biste radije da se natežete sa onima od kojih mož'te nešto da ućarite,a?

Drakus

Quote from: Harley Quinn on 11-07-2016, 23:25:21
Pazi šta pričaš, Agli. Sad je dibučici osetljiva sujeta, poljuljano samopouzdanje. Spremna je da naskoči za pogrešno iskorišćenu reč. Odmah će da te pita da pojasniš, makar to skrenulo topik u oftopik, jer, pa, njen je ego bitniji od teme.  :roll:
Zaista nemoj da pričaš o egu i kritikuješ ljude koji oftopikuju. Nemaš prava.

Pa sada, da ilustrujem ovu ideju najbolje,https://www.youtube.com/watch?v=7IocRCDWB5k

Quote from: Ugly MF on 11-07-2016, 23:27:58

Drakuse, jebote troluješ, ko priča o prodavcima lubenica ovde?!
Ili što ne pomenu prodaju alkoholnih pića i cigareta maloletnicima,alo bre?
Ovde se radi o ubicama i silovateljima, a ne o šibicarima.
Zbog takvih debila i ove ubice ostanu u pritvoru 48 sati i puste ga kući, jer biste radije da se natežete sa onima od kojih mož'te nešto da ućarite,a?
Ne trolujem, pitam jako ozbiljno pitanje. Ako pričamo o pretpostavci krivice, onda ona mora da postoji uvek.

ridiculus

Mnogo besa vidim ovde, ali pravda treba da bude hladna i neemotivna. Kazna ne postoji prvenstveno zbog onoga ko je napravio prestup, već zbog svih ostalih. Ko to ne razume, bolje da se ne bavi time. A ventil za primordijalne strasti masa - javna pogubljenja, gladijatorske igre, ili šta već - je nešto drugo. Mada je i to istorijski imalo funkciju.
Dok ima smrti, ima i nade.

Harley Quinn

Quote from: Dybuk on 11-07-2016, 23:27:18
reci sta te muci, olaksaj dushu (ako je imas) hehe.

Loš osećaj, jel da? Nadam se da ga više, u tandemu sa batom, nećeš priređivati drugima. Sad kada znaš kako se drugi osećaju kada ih proganjaš. :)

Ontopik:

Ipak je svako nevin dok se ne dokaže da je kriv. Ta civilizacijska postavka je jedna od najboljih stvari do kojih je čovekova svest došla. :)

Dybuk

Ugly MF

Tačno, hladno, neemotivno, giljotina javno na TV,zbog svih ostalih potencijalnih manijaka.
Bravo ridiculus!

Ugly MF

D, niko nije nevin.
Svi smo rodjeni zli, sa ogromnim potencijalom za neverovatna zverstva.Nema čoveka ,...ni žene ;)  ...koji nisu sposobni za apsolutno bilo šta na svetu.
Samo sreća što je u ogromnom procentu razum preovladao pa se ljudi danas vole, štivaju i neguju jedni druge, ljudi odmalena gaje decu tako što ih uče da budu dobri itd, pa se to zlo očisti iz nas...
...jel' tako?

Аксентије Новаковић

Quote from: T2 on 09-07-2016, 00:03:06
Нешто те мучи, нешто ти не да мира, реци шта је у питању?

Quote from: Dybuk on 11-07-2016, 23:27:18
reci sta te muci, olaksaj dushu

Дајбук, погубила си се потпуно, види, види па ти радиш плагијат "Брејвика из Јагодине".
:D

Dybuk

Namerno.  8-)

da pokazem kako takav pristup ne fercera. ali evo, Brejvice, imas apologetkinju svih znanih i neznanih zlocina, ona ce ti oprostiti.

Harley Quinn

Quote from: Ugly MF on 11-07-2016, 23:38:15
D, niko nije nevin.
Svi smo rodjeni zli,

U stvari, svi smo rođeni sa empatijom za druge ljude, sa potencijalom za dobro, pa se zlu naučimo. :)

Gledala sam danas dokumentarac na Nešnl Džiografiku. Na nekom univerzitetu su ispitivali dečiju sposobnost za empatiju. Godinama već vrše eksperimente sa decom do godinu dana. Jedan od eksprimenata ovako izgleda: na stolu je plastična kutija, i maca-lutka pokušava da je otvori ali je poklopac težak. Sa njene leve i desne strane nalaze se dve kuce-lutke. Jedna kuca, u jednom trenutku macine muke, naskače na poklopac i tako joj odmogne. Druga kuca joj, kada se maca vrati pokušajima otvaranja, pomogne. Deca su pitana nakon toga koju bi kucu odabrali za igru, tj. nudi im se izbor između obe kuce-lutke. Deca, u velikoj, velikoj većini potežu za kucom koja je pomogla maci. Samo po par dece izabira drugu kucu. I tako godinama, u različitim eksperimentima. Lep dokumentarac. Prijao mi je. :)

Аксентије Новаковић

Млинарице, зашто ме тераш да ти неколико пута понављам једно исто?

Quote from: T2 on 11-07-2016, 22:58:49
као што израз apologetkinja rasizma упућен другој особи не може да користи особа која сама подржава црначки расизам.

Ugly MF

Quote from: Harley Quinn on 11-07-2016, 23:44:22
Quote from: Ugly MF on 11-07-2016, 23:38:15
D, niko nije nevin.
Svi smo rodjeni zli,

U stvari, svi smo rođeni sa empatijom za druge ljude, sa potencijalom za dobro, pa se zlu naučimo. :)

Gledala sam danas dokumentarac na Nešnl Džiografiku. Na nekom univerzitetu su ispitivali dečiju sposobnost za empatiju. Godinama već vrše eksperimente sa decom do godinu dana. Jedan od eksprimenata ovako izgleda: na stolu je plastična kutija, i maca-lutka pokušava da je otvori ali je poklopac težak. Sa njene leve i desne strane nalaze se dve kuce-lutke. Jedna kuca, u jednom trenutku macine muke, naskače na poklopac i tako joj odmogne. Druga kuca joj, kada se maca vrati pokušajima otvaranja, pomogne. Deca su pitana nakon toga koju bi kucu odabrali za igru, tj. nudi im se izbor između obe kuce-lutke. Deca, u velikoj, velikoj većini potežu za kucom koja je pomogla maci. Samo po par dece izabira drugu kucu. I tako godinama, u različitim eksperimentima. Lep dokumentarac. Prijao mi je. :)

D,
man' se nešnl' džiografika, to su ti belosvetski prevaranti.
Svako malo dete, beba, čim nešto dofati, il žvaće il cepa il' baca razbija.Destrukcija totalmente.
Ceo život decu, čoveka učiš da bude dobar i radi ispravne stvari.Čim ga nešto ne učiš, ono si po difoltu ide i pra'i sranja!
Nikog ne mora da učiš da bude kreten! To svi ispadamo čim nismo naučeni da radimo ispravno.
Ako ne objasniš klincu da droga ne valja, prvi diler koji mu ponudi , će je uzme!Odma! itd, da ne tupim sad, nisam ni ja ni najpametniji ni bezgrešan, hehehehe,,,,,
davidiš tek ovo drugo, ijaaaooooo,,, ali opet, nikog nikad ne moraš da učiš da pra'i sranja, sam' ga pustiš i ete!

...i tako svaki roditelj mož' se kurči da nešto naučio svoje dete, i onda ti biologija u 12 svirne pubertet, i u kurac sve što si ga učio, ko da obuzeo badi-snečer, i to neki najgori disident, bem' ti život....
rodjeno bre da zajebava....

ridiculus

Agli, nigde nisam rekao da se slažem sa idejom. Hoću da kažem da nikad ne bih dao da narod odlučuje o tome. Mada priznajem da nije to moje da dam. [emoji38]

Narod vode strasti, i obično želi osvetu u takvim slučajevima.

Ugly MF

Ridikuli, ja i nisam pitao narod, ovde niko i ne može da govori u ime naroda, nego u svoje.
Ti si izneo neke činjenice na koje sam ja rekao bravo.Briga me za narod kako bi reagovao.
Evo i u Vratarnici cajosi za dlaku sprečili linč.
Možda ni taj narod nije baš tolko loš, nego samo pojedinci.

ridiculus

Nisi direktno pitao narod ali bi mu dao izvršnu moć u trenutku kad "krivica postane očigledna". Ko drugi? Ti bi upravo da izbegneš smaranje sa institucijama, koje jesu predstavnici naroda, na dobro ili loše.

Ugly MF

Jok ja.
Zabole me za smaranje institucija, nek se smaraju kolko oće sa čim oće.
Ali ubice i silovatelje i ostale manijake bi po kratkom postupku.
I dilere drogom. Može njih komotno.

Džek

Smrtna kazna je dobra samo kao pokazna mera. Da zaplaši druge, potencionalne monstrume.
Mislim, kakva je to kazna, umreti 30 tak godina pre vremena, ništavno je to u beskonačnosti.

Teška robija na hlebu i vodi, doživotna naravno. Da sam sebi zaradi ono malo što pojede i popije. Oduzimanje ljudskog dostojanstva i svih privilegija. Znači, ustajanje u 04:00, lupanje kamena ili slična delatnost, dva obroka dnevno po 15 min, pa ponovo sve do mraka. Onda na spavanje, svetla se gase čim uđe u samicu. Iz dana u dan do kraja života. I gledati da se ne ubije. 
Usput, da posluži za medicinske eksperimente. A i doniranje organa i krvi.  Da društvo sem tog njegovog rada ima neke koristi.

Naravno, samo sto odsto dokazanim slučajevima. Bez prava na kukanje, žalbe i advokate. Psihijatri imaju mahanje. Pendrek da radi za neke zahteve ili dizanje glasa.

E tako bi Džek. Kakva smrtna, pa to je najblaža kazna za takve monstrume. Kad tad se pokaju, sram i kajanje ih obuzme, a smrt bi sve to njima rešila, koliko god bila grozna. Ne, ne... do kraja života u teškim mukama. Cenim da bi pojedini izdržali desetak godina po mom modelu. Sasvim dovoljno.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Harley Quinn

Ma dajte... nikada nisam mogla da gledam beskonačno mučenje mučitelja i zločinaca za kaznu, bez cilja i svrhe. Ni u filmovima. Doesn't seem right. Da se nečemu nauče, pa hajde. Da osete kako je, pa da razviju empatiju za budućnost, pa hajde. Ali samo neko vreme. Sa ciljem i svrhom. To je dobar pedagoški model. Sve druge kazne, beskonačne, kutije šibica, parče hleba i vode, eksperimenti... meni je bolno da gledam kako neko pati, pa makar bio i monstrum u pitanju. Tu onda nema razlike između nas i zločinaca. I pokazuje da smo sposobni za isto za šta i zločinac, samo se kontrolišemo, za razliku od zločinca.

Dybuk

He-he. Ovi Dzek prosirio moju ideju. He he. Skorpije :evil:

Džek

A šta bi ti onda, HQ? Neka kazna mora da bude.

Setih se nekog starijeg sf filma, tramvaj sada da me pregazi ako se mogu setiti koji beše u pitanju :) kada na nekoj koloniji ili stanici šerif zlotvore strpa u skafandere i pusti ih da lebde u tanku sa vodom, nepokretni danima, svesni svega, ali nepokretni :)

Džek

Quote from: Dybuk on 12-07-2016, 00:45:46
He-he. Ovi Dzek prosirio moju ideju. He he. Skorpije :evil:

Moj naklon.

(za neupućene, škorpioni to retko, retko rade :) )

Ugly MF

Ma da, nisam ni ja od tih sadista,ali ima nešto drugo.
Uvek kad je neko živ, postoji šansa i nada.Pa čak i mogućnost za beg ili izlaz iz situacije.
Smrt je kratka i jasna, pojedu ga svinje i neeeeema ga.
I umaesto da 'raniš monstrume, praviš skloništa za kuce i mace !

Svaki monstrum kad vidi smrt, to je za njega kraj, beznadje,adio, nema više.Zaborav, nepostojanje!
Ne kažem da ćemo time iskoreniti zlo, ali ga sigurno neće biti u toj meri.

Trenutna situacija je jad,jad i beda i beda.

A ti, D,
mani se pedagogije za ovakve, molim te.
Ti stavovi su nas i doveli ovde, da nemamo smrtne kazne.
Dok ne proslavi Bar Micvah, roditelj radi pedagogiju, posle toga, završeno, sam je odgovoran!A u pičku materinu, danas psiholozi sve proglasili nezrelo i nesposobno i neodgovorno do dvajsprve!
A moj pradeda se ženio u 17! u 40 već deda, igra se sas unučići i boli ga kurac za sve, pet deteta rade za njega, gazda čovek!
Danas ja u 40, drka me jedan pubertet u 12!
Bem' ti savremeno društvo i jutjub koj ga izmisle.

Bek tu topik, zajebi pedagogiju posle 12-te, gotov poso.
Kaki k...c će rehabilitujemo nekolicinu manijaka!?
Koj' će nam  oni!?
Ima nas bar nekoliko miliona, možemo i bez njih!

Džek

Kojih sadista?
Taj moj model je do nedavno radio posao.
Teška robija, goli otok. Moj apgrejd se sastoji u tome da je to doživotno. Kroz istoriju je taj model fercerao.

Šta je u stvari sadizam u odnosu na monstruma?
To što ćemo ga roknuti ili mu dati da tuca kamen dok ne skapa?
Oba načina kažnjavanja su nešto najsurovije.

Treba gledati i na žive. Prvo na porodicu žrtve. Veća im je satisfakcija što znaju da pati, nego da mu je svest u ništavilu, nije ni stigla da se pokaje.
Onda, pokazno. Koliko (ne)ljudi bi dali svoj život za neke minute ili sate umobolnog zadovoljstva, a koliko bi pristalo da pate ceo ostali život zbog tih minuta ili sati?
Ljudi rado daju živote radi ideala, u ratu naročito, jurišaju kao manijaci, a da umobolni ne bi dali za iživljavanje nad nekim?
A quratz bi iko dao doživotnu patnju zbog ideala, ili umobolnog sat vremena pira.

Ja to gledam tako. A ne sa stanovišta sadizma kojem nisam sklon ni sekunde.

ridiculus

Sve vizije pakla ikada došle su iz takvih ljudskih želja, tako da to nije ništa novo. Samo je pitanje, gde stati, gde povući crtu? Ako od 100 ljudi ubijemo samo jednog ko nije bio kriv, iako se u datom trenutku uvaženom javnom mnjenju činilo da jeste, onda  - po logici koju je sam Agli izrekao kada je pomenuo velikog dobročinitelja koji naudi detetu - pristup problemu nije dobar.

Inače, ovo je najnehrišćanskija od svih tema ovde! ;)

Meho Krljic

Neobično nepromišljenih izjava ima ovde....

Ali da se ne bih mešao nekim svojim dodatnim nesuvislostima, moj doprinos će biti ovaj dobro prodiskutovani esej od strane nekada cenjenog Sagitinog člana:

http://boljevac.blogspot.rs/search?updated-max=2010-12-03T21:12:00%2B01:00&max-results=7&start=21&by-date=false