• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vašar knjiga 2016

Started by Alexdelarge, 27-09-2016, 17:47:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

Међународни сајам књига биће одржан од 23. до 30. октобра у Београду, а почасни гост 61. Сајма ће бити Иран.

Сајам ће отворити министар културе и исламске упуте Ирана Али Јанати, најављено је данас на конференцији за новинаре.

Председник Одбора сајма књига Зоран Аврамовић рекао је да ће на овогодишњем сајму бити око 1.000 издавача, а да очекује око 150.000 посетилаца.

"То није само културни, већ и друштвени догађај. Место сусрета људи различитих занимања и образовни догађај. Наша очекивања су увек оптимистична", рекао је Аврамовић.

Амбасадор Ирана у Србији Мајид Фахмир Поур рекао је да ће Сајам бити веома важан за остваривање културне сарадње две земље, нарочито због тога што ће бити потписан трогодишњи протокол о узајамној сарадњи и што ће се ирански министар културе састати са људима из скоро свих институција културе у Србији.

"Постоји велика сличност између наше две културе, што ће нам у великој мери помоћи да развијемо културну сарадњу. Већа културна сарадња је важна карика у напредовању сарадње у другим областима", рекао је Поур.

Током сајма ће бити представљено шест књига које су са персијског преведене на српски, за време сајма у Југословенској кинотеци ће бити приказано седам иранских филмова, биће потписани споразуми о превођењу 20 књига са персијског на српски и обратно и биће потписан протокол о оснивању Удружења књижевника Србије и Ирана.

Гости Сајма биће писци Захар Прилепин, Ерленд Лу, Вил Фирт, Свејн Мененсланд, Ведрана Рудан, Александар Мекол Смит, Пан Бујукас, Александра Потер, Миленко Стојичић, Румјан Еберт, Антон Холцер и Маркет Хајклова.

У оквиру сајма биће одржане и изложбе "Шекспир и Сервантес - 400 година од смрти", изложба о Петру Кочићу, "Јасеновац, анатомија заборава", "Негујмо српски језик", изложбе првих и раритетних издања књига Јаше Томића, Милана Ракића, Милорада Митровића и Петра Кочића и трибине о европској књижевности, српској књижевности у домаћем филму, новим српским песникињама и превођењу југословенске књижевности.

Школски дан на 61. сајму биће четвртак 27. октобар.

Појединачне улазнице коштаће 250, а групне 150 динара.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/8/kultura/2467829/sajam-knjiga-od-23-do-30-oktobra.html

Aco Popara Zver

Долази и Маја Гојковић!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Boban

jao, jebote, a meni štand pored Iranskog kulturnog centra... pa ne mogu da verujem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Ako bude promocija knjige, jel se oblačimo adekvatno?  :-D
Mica

scallop

Quote from: Boban on 27-09-2016, 19:13:56
jao, jebote, a meni štand pored Iranskog kulturnog centra... pa ne mogu da verujem.

Svi smo mi Iranci. Rek'o Bataković.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Perin

Erlend Lu i Prilepin...mogao bih ove godine i da svratim malo.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

tomat

sprema li neke novitete Čudna knjižara za ovaj sajam, i ako da (a sigurno da), koje?

oće li biti ona knjiga što bi trebalo da predstavlja neki nastavak Čoveka u visokom dvorcu?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

Pa, ako je verovati Bobanu, nastavak je nedovršen, a sadrži i neke prateće tekstove u vezi sa Čovekom... što Dikovih, što nekih drugih autora.

Vikipedia veli da je Dik počeo da piše nastavak, čak su početna poglavlja objavljivana, pa pretpostavljam da bi odgovor bio da ga je Dik nastavio, ali ne i dovršio.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

angel011

Nabavljeno pre dva dana, pred Sajam:

Kuća od soli, Miomir Petrović

Tajne priče, Mirjana Novaković

Plodovi na vetru, Trejsi Ševalije

A današnji ulov na Malom Sajmu u knjižari Beopolis:

Priče tvog života, Ted Ćang

Kako su nastali ratovi zombija, Aleksandar Hemon

Noć bez svitanja, Dženi Erpenbek

Plus knjiga koja nije na popustu, ali je Leo Peruc u Jevtrinom prevodu: Sneg Svetog Petra
We're all mad here.

klem

baš si se natovarila

Agota

Eleven!!!! :-D  Sve vreme sam se pitala na koga me podseca Eleven????? angel 011! xlove5
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

angel011

Hvala, Agota.  xlove5

(Imamo sličnu frizuru  :lol: )
We're all mad here.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

iste ste bre...ludilo :-D

angel011

:lol:

Kad već oftopikujemo, jesi li videla da će je biti i u drugoj sezoni?  :)
We're all mad here.

Agota

nemam pojma...jedva cekam drugu sezonu ! i ma sta ljudi mislili -meni je serija GENIJALNA!

Alexdelarge

svratio danas na kratko. za 45 min. kupio:

UKLETA KUĆA NA BRDU, š.džekson, orfelin,
KARMILA i druge priče strave, š. le fanu, orfelin,
AMRAS, t.bernhard, lom,
KRVAVI MERIDIJAN, k.makarti, dereta,
ŠERLOK HOLMS 3, a.k.dojl, makondo,
KNJIŽEVNA FANTASTIKA br.2 i 3, čarobna knjiga;

angel011

Današnji ulov:

Dobila na štandu Portalibrisa:

Vir svetova, Gamiž, Magma, Mina D. Todorović.
Poljubac princeze Ildiko i Teslin vremeplov, Miloš Petković.
Ravijojla - Veliko proročanstvo, Petar Rogač i Jovana Ristić.

Orfelin:

Hladna ruka u mojoj, Robert Ejkman.
Ukleta kuća na brdu, Širli Džekson.
Karmila i druge priče strave, Šeridan le Fanu.
Božija volja, Đorđe Kadijević.

Arhipelag:

Jaz, Darko Tuševljaković.
Raščarani svet, Jelena Lengold.

Logos:

Zeleno lice, Gustav Majrink.

Strahor:

Balkanski gusar, Jan Gordon.
Kletva Kainova, Aleksandar Tešić.

Čarobna knjiga:

Maladi i druge priče, Andžej Sapkovski.
Isterivač đavola, Vilijam Piter Blati.

Lom:

Amras, Tomas Bernhard.

Urban Reads:

Šest vrana, Li Bardugo.

Čudna knjižara:

Znak Sagite 21, 22, 23 (ovaj poslednji dobila kao autorski primerak).
Iza čoveka u visokom dvorcu, Filip K. Dik (takođe dobila kao autorski primerak (zbog prevoda jednog eseja, ne zato što sam promenila ime u Filip K. Dik).

We're all mad here.

Truba

ala vi imate paraaaaa.

nego pobise li se ona dvojica
hoce li se sresti oci u oci
kakav bi to duel bio
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

Različite su kategorije,  nebi bilo pošteno.

Agota

Truba

mali se nece smiriti dok ga neko ne razbije
a boban je poprilično glomazan
doduse veliki ljudi imaju dobru dusu i srce
pa ovaj to koristi
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

mada mi sve ovo lici na neku medijsku kampanju da svak osisa svoje stado
i usput da inatdzije kupe vune iz tudjeg stada

šišajte me obojica svojim izdanjima
ne marim za cik, pio,mio i poreznu upravu

Agota

Agota

Dejan Ognjanovic је рекао... jeste, 'čudni' lopov, boban, deli štand sa legalnim 'makartom'. možda ovu pirateriju krije ispod tezge i nudi samo odabranim ovčicama kako ne bi uvalio u bulu 'makarta'. u svakom slučaju, sjebo se ja kad mu dođem, samo li mu vidim to na tezgi.24. октобар 2016. 12.57
:!:

tomat

je l došao? je l video?

Truba

ovo je ono drzite me da ga ne prebijem

Aco Popara Zver

Blago Lavkraftu s njima.

Alexdelarge

SMRT NA SAJMU KNJIGA: Preminuo muškarac (60) dok je trajao okrugli sto

BEOGRAD - Čovek star oko 60 godina preminuo je danas na Sajmu knjiga nakon što mu je pozlilo tokom okruglog stola u sali Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Čovek se srušio tokom trajanja okruglog stola, a reanimacija je trajala pola sata.

Na lice mesta stigla je odmah ekipa Hitne pomoć i u toku je uviđaj.

Prostor oko sale Ministarstva zatvoren je za posetioce.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/smrt-na-sajmu-knjiga-preminuo-muskarac-60-dok-je-trajao-okrugli-sto-clanak-2509299

Scordisk

I ja bih pao na mestu mrtav, da vidim Vulina opet u vlasti. Ili bilo šta vezano za njega

klem

Hrvatska starleta Ava Karabatić danas je, sudeći po fotografijama, bila glavna atrakcija na Sajmu knjiga u Beogradu.

Ava se pohvalila da su je opkolili mladi iz regiona koji su došli na sajam i koji su sa oduševljenjem tražili da se slikaju sa njom.

- Evo me na 61. Beogradskom sajmu knjiga... Uživam... Ekskurzije dece i mladih iz regiona su me opkolili, padaju selfiji... - napisala je ona na Fejsbuku.

Ava nije otkrila da li je kupila neku knjigu, ali se zato pohvalila da je haljina koju je nosila napravljena samo za nju.

http://www.alo.rs/ava-glavna-atrakcija-na-sajmu-knjiga/78107

Agota

SAJAM KNJIGA 2016: KNJIŽEVNOST, ESEJISTIKA, STRIPOVI

http://ljudska_splacina.rs/2016/10/sajam-knjiga-2016-knjizevnost.html

Stipan

E jebeš ga... Prvo na šta naletiš na ovom linku je "Oni retardi sa Sagite".
Posle toga više i nisam raspoložen za proučavanje teksta.

klem

Agoti se od svih ponuđenih slika najviše svidela ova sa kitom

Aco Popara Zver

jbt, koliko guljavi treba da bude glup pa da pomisli da je iko na Sagiti govorio da će biti fizičkog obračuna

s godinama sve više tupi

Truba

Quote from: Stipan on 26-10-2016, 16:17:14
E jebeš ga... Prvo na šta naletiš na ovom linku je "Oni retardi sa Sagite".
Posle toga više i nisam raspoložen za proučavanje teksta.
ne znam vala sav taj odnos ghoul - znak sagite je pomalo sadomazo
prelazi u patologiju

s druge strane kakva je svrha što je lik banovan a vamo kače linkove na njegov blog

s treće strane imamo ga u bookmarks ne morate na svakoj temi kačiti njegove postove

gerila marketing je ponekad dosadan

Truba

Quote from: Pizzobatto on 26-10-2016, 16:49:53
jbt, koliko guljavi treba da bude glup pa da pomisli da je iko na Sagiti govorio da će biti fizičkog obračuna
iskren da budem nisam očekivao da on nekoga mlati
nego da dobije dvije-tri vaspitne by boban

Dybuk

Lik operisan od kapiranja. smisao za humor i zaebanciju hirurski odstranjen.

Agota

kakvi ste bre to ljudi? sta vam smeta link, ja pre svega volim knjigu, cenim kvalitet, cenim trud, radujem se svakom novom prevodu... eto

Truba

šta smo ba mi to rekli protiv njegovog rada i tebe?

skoro svi smo tamo i ovamo pa ne vidim poantu
ništa drugo

Aco Popara Zver

evo i Agota počela... niko sem Komija nije ni spomenuo linkove... kakvi smo ljudi, diramo ljudinu Gula, čovjeka kome je stalo samo do kvaliteta... al malo morgen

Truba

ne smeta link nego nema poante...svi smo tamo
eto ja vam okacim link na google

Scordisk

Bio danas na vašaru.

Šaka jada, mada, der, bio je radan dan.

Doktor Vojislav Šešelj i dalje pravi odličan biznis od opozicije i Velike Srbije. Popovi, masni, debeli popovi se guraju oko pljeskavica i knjiga, svuda su, kao da je posrani Vaseljenski Sabor, jebo ih patrijarh. Mada, možda i jeste, koliko nebuloznih izdanja ima. Tema godine: Srbi stariji od ameba. Logično, i Informer ima štand.

Moj zaključak: jedna kašikara na Pravdi Boga, i dva ovlašna rafala bi rešila stvar.

Kupio "Severnjaka" na Bobanovom štandu, hajde, kad mu već zagađujem forum, i otišao kući. Neću više ići na Vašar. Dok ne nabavim kašikaru, naravno.

Agota

Scordisk

Agota

sve nekako, ali ova deca sa ovim debilom :(

angel011

I još su sve preusmerili tako da moraš da prođeš kroz Halu 3 dok ideš ka onome što te stvarno zanima. A tamo zvuci da se isprepadaš.
We're all mad here.

Dzimi Gitara

Postoji prolaz starim putem, ali su ga sakrili napravivši lavirint. Može se proći, a ako vam neko od redara kaže ne može tuda kažite da radite na sajmu i da nemate vremena da se provlačite. Ja sam spreman i na više od svađe zbog takvih stvari. Ne zato što mi smetaju te prve hale (mada je bedno što su prodali ljudima neatraktivan prostor, pa sad prisiljavaju druge ljude da prolaze pored istog), nego što ako imam kartu hoću da idem tamo gde je meni ćef, a ne da mi neko posle xy godina propisuje nova pravila.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/