• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BEST 2016

Started by Aco Popara Zver, 07-10-2016, 21:36:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Ja se obicno odusevim Polanskim :twisted:

Aco Popara Zver

Quote from: ridiculus on 15-10-2016, 23:09:06
The Invitation je čistiji "Polanski" od mnogo čega što je Polanski snimio u poslednjih dvajest godina.

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

ridiculus

Može biti do scenarija ili do nečeg drugog u filmu, ili čak van filma*. Hej i Manfredi nemaju baš sjajan portfolio (Clash of the Titans, izmedju ostalog), a sa Kusamom su radili samo Aeon Flux. Ali režija je odlična, i scenario je dovoljno kompaktan. Tu mi je upadljiva razlika sa Smitom, kod koga izvedba skoro nikad nije na nivou zamišljenog, i kome je zato SModcast verovatno najbolje što je ikad snimio (da ne grešim dušu, nekoliko filmova nisam gledao). Ali Bata je čovek ideja, i zato...

* Znaš kako recenzenti vrhunske audio-opreme rade svoj posao? Slepi test. Dva ili više uredjaja koje porede su skriveni od pogleda, i ne znaju šta slušaju. To je sa filmom nemoguće izvesti (te špica, te se uvek deo informacija probije tu i tamo), ali to je jedan od razloga zašto ne gledam trejlere, i ne čitam o filmovima dok ih ne pogledam. Zaključci i utisci su slobodniji od predubedjenja.

Edit: Ma, šta se ovaj Bata ubacuje? Nije mogao da sačeka minut? Ovo gore je namenjeno Dybuk!
Dok ima smrti, ima i nade.

Aco Popara Zver

Quote from: ridiculus on 15-10-2016, 23:57:00
Ma, šta se ovaj Bata ubacuje? Nije mogao da sačeka minut? Ovo gore je namenjeno Dybuk!

ridiculus

Ovde bi više odgovarao neki klip iz Fear and Loathing in Las Vegas!

Dybuk

Sto se Karin Kusame tice, volela bih da ostane u zanru. Jennifer's Body je zabavan film (planiram reprizu ovih dana) a The Invitation sam cekala dosta dugo. ne mogu da komentarisem tehnicke detalje i rediteljsko umece koji bi eventualno podrazavali Polanskog, no mene je tematika odvukla u potpuno drugacijem pravcu. kad pogledas par filmova o sektama, pogledao si sve; mada je Invitation svakako visa klasa. meni je upravo ta predvidljivost zasmetala, iako, kad se osvrnem na ono malo naslova koje sam pogledala a potpadaju pod ovogodisnji horor opus, svakako u top hmm...pa, kad bih sacinjavala listu verovatno top 10. njene ne-horor uratke nisam gledala.

Aco Popara Zver

dobro, u top10 horore bi morala da upadne i ona Vještica, mislim donji dio tabele mora da se popuni 8-)

Meni je to nekako ovako za sada

1. The Wailing
2. Neon Demon
3. Good Neighbor
4. Blackcoat's daughter
5. Baskin
6. Train to Busan
7. The VVitch
8. Lights out
9. Hush
10. Invitation

Možda sam nešto propuštio

usputni_boem

Ja sam gledao bas malo ovogodisnjih filmova. Od onog sto jesam gledao, najvise su mi se svideli The Witch i Zootopia.

Agota

Zootopia je odlična!
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

usputni_boem

Jeste, uzivanje i zabava od pocetka do kraja  :)

ridiculus

Quote from: Dybuk on 16-10-2016, 12:52:21
Sto se Karin Kusame tice, volela bih da ostane u zanru.

Dobra je Kusama, a meni se svidja i Aeon Flux, u okvirima tog žanra (žene-borci u uskim kombinezonima! [emoji38] )

A sada i Andrea Arnold (Red Road, Fish Tank) ima novi film, koji se zove American Honey, i koji bi mogao biti dobar. Jedan poznanik ga je juče gledao, pa ću ga pitati.

I ja sam spor sa filmovima, zato što volim da ih gledam u bioskopu dok su sveži, a nije sve ovde dostupno. Veštica sigurno ulazi u mojih 10 najboljih, a Zelenu sobu mi preporučuju od aprila (ili tako nešto), ali nikako da je pogledam. :cry:

Agota

Quote from: Dybuk on 15-10-2016, 23:03:47

ja pogledala Don't Breathe. ovo je napeto, s dosta akcije, ali sama tema mi nije preterano interesantna. pogledajte I Am Not A Serial Killer, bolji od Don't Breathe i Lights Out (polagane velike nade u oba)

i ja, nije loše.  verujem ti za I Am Not A Serial Killer, saću  skinem! :)  bolje to da gledam, nego Ranč sa Ešton UBER Kučerom (tradicija u americi provučena kroz glup humor,  glumci su horor, čiča je dobar...)jopet trolujem :cry:  dobili su drugu sezonu... možda se poprave 8)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Dybuk

The Handmaiden, VAU!!!

najbolji film ove godine. :)

Aco Popara Zver

Све одуговлачим да погледам, а реално Парк би морао да ваља.

Agota

Quote from: Pizzobatto on 05-11-2016, 16:19:00
Све одуговлачим да погледам, а реално Парк би морао да ваља.
bezbeli da mora!

sviđa mi se trejler, ali kako veli leni belardo, nije dovoljno da mi se sviđa moram i da ga razumem. :)

ridiculus

Quote from: Dybuk on 05-11-2016, 14:00:52
The Handmaiden, VAU!!!

najbolji film ove godine. :)
Volim Parka, a čovek koji je pogledao gotovo sve na Fantastic Fest-u je skrenuo pažnju na to, tako da ga čekam. Ali ne na torentima, ne. To će valjda ići u bioskope.

Nada je slabija za Fury Road: Black and Chrome Edition, koji je prikazan u Los Andjelesu pre neki dan, a za mesec dana ide na blurej diskove.

Dybuk

Ne znam (uz veliku ogradu da se u bioskopsku praksu ne razumem), ali meni se cini da je ovo vise festivalski film. Kakva je praksa bioskopa po pitanju, eh, eksplicitnijih filmova? Nesto me ne deluje da bi ovo upalo u redovan repertoar, ali, opet, sta ja znam.

ridiculus

Pa, to ni ne očekujem da će ići na redovni repertoar. Ali ima i Srbija festivale. Valjda? ;)

Dybuk

Valjda  :lol:

ni na tim festivalima nisam predugo bila.

дејан

има неки блуреј рип (The Handmaiden (2016) BluRay 720p x264 875MB (nItRo)-XpoZ и The Handmaiden (2016) 720p BluRay 1.2GB - NBY)
...barcode never lies
FLA

Dzimi Gitara

Odličan je Handmaiden. Ima brrip, ja gledao verziju od 0,99gb.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

ridiculus

Hm, dvojica mojih američkih poznanika koji najviše prate kinematografiju, i dva potpuno suprotna stava o najnovijem Vilnevovom filmu, Arrival. A onom od njih dvojice koji je inače veliki ljubitelj Vilneva, film se ne dopada.

Zato na Paradajzima ima trenutno 93%. 45:5, u slučaju kritičara većeg kredibiliteta (top critics).

Aco Popara Zver

Начи мени, коме је Вилнев смарач, ово можда буде добро.

tomat

Priča po kojoj je rađen je interesantna, videćemo kako je to filmovano.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Agota

biti najbolji
(a što da ne)
kad mogu biti najbolji
(a što da ne, a što da ne
a što da ne, a što da NEEE!):

http://ljudska_splacina.rs/2016/11/hacksaw-ridge-2016.html

Aco Popara Zver

Гуљо, кад смо код најбољег, мого би да средиш оне твоје листе хорора.

Ајд што је смијурија да Висока тензија буде најбољи у 21. вијеку, то је твоја ствар, ал да нпр Антихрист буде 4. а на свеукупној листи 100. док је Српски филм био 85. а сад је 6. е то не бива.

Има ових претумбација на све стране, Пулс 10. и 70. А неки се и не појављују на обе листе.

Не буди збуњенији од два гуља у бурету.

Agota

bioskop...cvrc  :(
jugoslava điki drašković ga je već povukla s repertoara roda cineplexa, mislim, suludo je da se VOJNA AKADEMIJA 3 u najboljim terminima prikazuje u sali 1 dok su recimao filmovi koji su predviđeni za velike sale, tipa Fantastic Beasts and Where to Find Them 3D i Doctor Strange 3D gurnuti u male sale 2 i 3.

usputni_boem

Potpisujem ovo za bioskop. U najvecem bioskopu u Nisu (Vilingrad) se nije ni davao, dok je u ovom manjem (Kupina) bio samo nekolko dana, a nisam uspeo da ga odgledam jer sam jedini dosao na projekciju  :lol:

Aco Popara Zver

Agota

Najveće razočarenje  Elle, film je  r.a.s.p.l.i.n.u.t.,  isprazan, bez motiva...Sve  nedorečeno. Kod Almodovarovih filmova uvek razumem likove, ovde ništa. Nabeđeno. Kako holivudski reditelj zamislja da treba da izgleda francuski film, nema autentičnosti, loše napisano, neizbalansirano...baš, baš lose,  kao da je trajao 4 sata. Julietu, sinoc pogledala, pa  suvo zlato!  Preporuka!!!

Dzimi Gitara

Je, Hulijeta je odlična. Nisam čitao te priče Alis Manro po kojima je Almodovar sklopio scenario, ali to je jako dobro uradio. Prija kad reditej nei potcenjuje gledaoce. I izbor glumaca je opet izvanredno napravio.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Agota

Agota

Aco Popara Zver

Koja lista jbt, ladno Bijons ubačili, daebeoca

Aco Popara Zver

Elle #3

Jest da 90% nisam gledo, al kad vako sastavljaju liste uvijek se sjetim umjetnice s početka La Grande Bellezza

Agota

mojne tako, limunada  je vizuelno kvalitetnijija od nekih budalaština ovde .mislim da ona ima i neku emi nominaciju...

Agota

ne znam sta je s elle, dal sam se ja izgubila u prevodu...stvarno ne razumem.

jbt, sve vreme ga navlači ...pa odmah je s vrata skontala kad je pitao "nisi izgubila osecaj za strah"... a reditelj nas lera, prvo s kevom ,pa sin debilko, pa ćale...a sve jasno. samo izabel iper što vredi sve drugo propast.

Aco Popara Zver

Razmišljam sljedeći put kad mi se neko zamjeri da mu tražim da mi pokaže ćunu.

Dybuk

Bah, sve neki blagoutrobni, umjetnicki ili pretenciozni filmovi, nista za nas sa neprefinjenim okusom :lol:

Ovaj Raw cekam, valjda bude dobar.

Aco Popara Zver

Kako će taj Raw biti prefinjeniji i pretenciozniji od Neon Demon, biće to prva misterija 2017.

Jbt, lista nema Cosmos!

Aco Popara Zver

Američki filmski institut izabrao najbolje filmove i serije za 2016.

NAJBOLJI FILMOVI 2016.

Arrival
Fences
Hacksaw Ridge
Hell Or High Water
La La Land
Manchester By The Sea
Moonlight
Silence
Sully
Zootopia

NAJBOLJE SERIJE 2016.

The Americans
Atlanta
Better Call Saul
The Crown
Game of Thrones
The Night Of (Kobna noć)
The People v O.J. Simpson: American Crime Story
Stranger Things
This Is Us
Veep

ridiculus

Manchester by the Sea? Čuo sam dobre stvari o tom filmu. To je treći film Keneta Lonergana, a on se pokazao dobrim. Mada, nije za onog ko ne voli drame.

Naravno, Veep jeste najbolja komedija, a gleda mi se i The Night of.

Aco Popara Zver

Ja slušam orgazme o Hell or High Water, možda se natjeram da pogledam...

ridiculus

Da, ali taj film je već neko vreme u opticaju, dok sam za Manchester by the Sea čuo pre desetak dana. Osim toga, ima metaocenu 96, sa skoro 50 kritika.

Agota

Quote from: Pizzobatto on 09-12-2016, 22:55:23
Američki filmski institut izabrao najbolje filmove i serije za 2016.

NAJBOLJE SERIJE 2016.

The Americans
Atlanta
Better Call Saul
The Crown
Game of Thrones
The Night Of (Kobna noć)
The People v O.J. Simpson: American Crime Story
Stranger Things
This Is Us
Veep

fali The Young Pope i Narcos. Mada je  prva sezona Narcosa mnogo bolja. A Papa je odličan! Estetika i filozofija!

Torrente

Quote from: Pizzobatto on 10-12-2016, 10:32:19
Ja slušam orgazme o Hell or High Water, možda se natjeram da pogledam...
Nije loš drži pažnju, ali ništa posebno. Mada ja već godinama ne podnosim drame, većina mi je dosadna.

Aco Popara Zver

Zar nije to vestern? Ili tako nešto.

Torrente

Piše na imdb: Crime | Drama | Western
Redoslijed je bitan. Najviše je Crime, pa Drama, a najmanje Western.

Edit: izgleda da oni to ipak stavljaju po abecedi. Neko davno napisa da nije po abecedi, a ja nisam ni obraćao pažnju.

Filaret

Quote from: Pizzobatto on 16-10-2016, 14:02:07
dobro, u top10 horore bi morala da upadne i ona Vještica, mislim donji dio tabele mora da se popuni 8)

Meni je to nekako ovako za sada

1. The Wailing
2. Neon Demon
3. Good Neighbor
4. Blackcoat's daughter
5. Baskin
6. Train to Busan
7. The VVitch
8. Lights out
9. Hush
10. Invitation

Možda sam nešto propuštio

1. Neon Demon
2. The Wailing
3. The  VVitch
4. Cosmos
5. Goldstone

За даље виђећемо...

Aco Popara Zver

I meni će Cosmos biti pri vrhu kad apdejtujem listu, a viđećemo Goldstone, nisam čuo za to