• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Trumptastic Voyage

Started by Krsta Klatić Klaja, 03-12-2016, 12:59:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truba

Nije mogo glasovati ja sam procitao negdje
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Palmer on 14-07-2024, 13:50:55
Quote from: Labudan on 14-07-2024, 12:44:16
slika je kao iz udžbenika propagande, kome padne na pamet američka zastava i pesnica kada mu je život ugrožen

niđe veze, ovo se dešava u par sekundi, a ne dana

partizan zarobljen šta mu prođe kroz glavu prije egzekucije i šta odluči da uradi, pa prošli su sati i dani

ovi već imaju spremnu zastavu, ugao, ma sve, vala meni sumljivo

neoliberalizam

Partizanima kad su ih streljali Nemci.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truba

Isto ste srali i za markale
Nikada pameti doci necete
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dr Watson

Pa Markale ste sami gadjali, dobra propaganda...da smo mi gadjali, danas bi tu bio teren za atletiku, i dva olimpijska bazena.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 14-07-2024, 12:21:08
Meni je praktično nezamislivo da bi ovo moglo da se namesti.

Da je nameštaljka gađao bi u rame ili tako nešto. Gađanje u glavu je jako jako rizično. Najverovatnije izolovani ludak. Dao je sad veliki vetar u leđa Trampu, ako na to dodamo i Bajdenove gafove teško da će izgubiti izbore. Šteta za Ukrajinu.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

mac

Ne baš. U Trampovom taboru ne postoje "neodlučni" na koje bi ovo moglo da utiče. U Bajdenovom taboru postoje takvi koji su recimo razočarani Bajdenovim akcijama u vezi sa Palestinom, pa i sa Ukrajinom. Na njih takođe ne utiče ovaj incident.

Krsta Klatić Klaja

interneti lijepo kažu najpametnije

zašto Secret Service nije bio na krovu gdje je snajperista

zato što je tamo već bila CIA

Krsta Klatić Klaja

realno, ovo može imati nekoliko motiva a koji je pravi

1. prije par dana Tramp izjavi da nema ništa sa Project 2025, neoliberalnom tranzicijom ka fašizmu. Da li se od toga ogradio iskreno ili da ne prizna pred glasačima to ćemo saznati. U svakom sučaju, kad je odbio smradove iz Heritidža popio metak

2. svi Bajdenovi finansijeri, koji bi popili kazne, carine i konkurente na trenutnim mopolističkim tržištima kad bi Tramp bio precednik, uz, ne zaboravimo, vojno-industrijski kompleks koji slaže trilione prodajući oružje zbog ratova koje je Bajden započeo, hoće Trampa van izborne trke

3. Tramp sve sere, realno se prodo neoliberalima i sve je iscenirano. Izrael će još više da pogura, dogovoriće se i sa tajkunčinama i korporacijama i proizvođačima oružja

jer realno da Meho misli da je nešto od prva 2, ili još gore, splet okolnosti i psihijatrijskih slučajnosti, a da ja mislim da je #3

Meho Krljic

Više mislim da je ovo neki lone wolf sa mentalnim problemima, a da je tajna služba žalosno nekompetentna, pogotovo jer Tramp sa njima nerado sarađuje, insistirajući unazad dugo vremena da on ima svoje obezbeđenje i da mu oni nisu potrebni...

Truba

Lone wolf indoktiriniran kroz 8 godina sotonizacije Trampa u medijima
Nesto ko srpski vojnik pred srebrenicom 1995 ili vukovarom
45 50 godina satanizacije

mac

Ko ga je terao da gleda progresivne medije? Ima toliko medija koji promovišu beli nacionalizam, da ne možeš sve da ih ispratiš, i da hoćeš.

džin tonik

bit ce toga sve vise jer instrumentalizacija idiota nije ostala ekskluzivni instrument komunista, nacista i beograda, rubne scene, divljastva, i kao takva prezrena, vec je postala salonska, usla u mejnstrim, civilizaciju, glavne tokove svjetske politike. funny fact: tako sveopca instrumentalizacija vise ne nalazi kvalitetnu zrtvu, pa se kao bumerang vraca politici u kojoj nitko vise nije siguran od poplave i nasrtaja idiota. ono, idioti koje su prizvali.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 15-07-2024, 12:40:06
Više mislim da je ovo neki lone wolf sa mentalnim problemima, a da je tajna služba žalosno nekompetentna, pogotovo jer Tramp sa njima nerado sarađuje, insistirajući unazad dugo vremena da on ima svoje obezbeđenje i da mu oni nisu potrebni...

nači - još gore!

a čiji je bio Li Harvi Osvald onda, isto lone wolf...

Meho Krljic

Osvald je obavio posao. Sa mnogo teže pozicije itd, plus ubijen je mnogo... sumnjivije. I drugo, preselio se u SSSR, odrekao se američkog državljanstva, oženio se tamo, dobio dete. Za te tri godine što je bio tamo, verovatno je bio, jelte, dublje indoktriniran.

Za ovog momka ne znamo da se išta slično može reći.

Krsta Klatić Klaja

Truman

Quote from: Meho Krljic on 15-07-2024, 22:02:39
Osvald je obavio posao. Sa mnogo teže pozicije itd, plus ubijen je mnogo... sumnjivije. I drugo, preselio se u SSSR, odrekao se američkog državljanstva, oženio se tamo, dobio dete. Za te tri godine što je bio tamo, verovatno je bio, jelte, dublje indoktriniran.

Za ovog momka ne znamo da se išta slično može reći.

Smatra se da on nije pravi atentator.

Meho Krljic

Ma znam, pisao sam poslednjih par godina o par stripova koji se bave LH Osvaldom pa sam iščitao i gomilu teorija zavere na tu temu  :lol:

Nego, da se vratimo u temu:

https://www.bilibili.com/video/BV1ei421Y713/

OBAVEZNO uključite i zvuk. Engleski titlovi nemaju ali ovo bi bio približan prevod:

Moje srce i moji postupci su odvojeni jedni od drugih.

Sve što radim je motivisano pravdom

Dojaaan (ovo je onomatopeja udaranja po gitarskim žicama)

Šta radiš to matori!

Uradiću sve da ne zaboravite Valentine (ovo je referenca na mangu i anime JoJo's Bizarre Adventure a koja je očigledna inspiracija za autora ovog klipa jer su mu i svi drugi klipovi aluzije na JoJoa)

Truman

Rekao bih da je slučaj Osvald jedna od retkih teorija zavera koje drže vodu. Mislim da je Oliver Stone bio u pravu.

Васа С. Тајчић

"ЦИА, драги, ЦИА, упропастили су пола света"
"Тајне армије НАТО - Операција ГЛАДИО и тероризам у Западној Европи"
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Truman

Quote from: Васа С. Тајчић on 17-07-2024, 00:48:16
"ЦИА, драги, ЦИА, упропастили су пола света"
"Тајне армије НАТО - Операција ГЛАДИО и тероризам у Западној Европи"

Sumnjam da bi CIA ubila predsednika Amerike, ko zna koji su to igrači iz senke.

Truba

Milicija je tisuciti dio cije
Cija pola sveta
Srbija pola balkana

Krsta Klatić Klaja

Truman

Ajmo Kamala, razbucaj to smeće. Al prvo da se matori povuče da se ne sramoti više.

Meho Krljic

Ispada da je atentator na Trampa bio viđen i praćen od strane policije devedesetak minuta pre atentata...

Texts Show How Officers Lost Track of Trump Gunman Thomas Matthew Crooks

Krsta Klatić Klaja

FBI investigating apparent assassination attempt of Trump in Florida

https://edition.cnn.com/politics/live-news/trump-harris-election-09-15-24/index.html

tamo neko mora da se zajebava hahahaha

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Krsta Klatić Klaja

pokušavaš da me uvjeriš da Tramp nije toliki genije

džin tonik

Srpkinja čuvala Trampovu decu: "Naučila sam ga da psuje, samo sarmu probao nije"

QuoteBaka Milka Milisavljević iz Grocke je skoro tri decenije provela u Americi, radila je kao dadilja, 10 godina je čuvala decu Donalda Trampa, koga je naučila da psuje na srpskom jeziku.

Baka Milka je svojevremeno za domaće medije govorila o deceniji koju je provela u kući sadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, čiju je decu čuvala  sedamdesetih i osamdesetih godina.

"Često mi je govorio: 'Milka, deca su mi tako dobra, jer imaju dadilju Srpkinju'. Bila sam godinama dadilja njegovoj deci, a on je uvek govorio da su lepo vaspitana samo zato što ih čuva jedna Srpkinja. Tramp obožava naš narod, a posebno naše žene", pričala je baka Milka.

Kako je otkrila, Donalda Trampa naučila je da broji i psuje na srpskom, a često je pevala na radnom mestu, najčešće "Amerika, Amerika" od Miroslava Ilića, a uz osmeh joj je aplaudirao, iako je morala kasnije da mu prevodi stihove: "Ali metar moga sela Amerika cela".

(...)

Truman

https://www.b92.net/info/svet/77168/robert-kenedi-mladi-ministar-zdravlja/vest

Vrlo koloritna ličnost je izabrana za novog ministra zdravlja. Videćemo da li će da će smanjiti izdvajanja za zdravstvo, priča se o tome.

Truba

Truman

Jbga, što neko ima veći izbor to je promiskuitetniji. Najlakše je muškarcima koje je samo jedna htela da pričaju kako se verni i 20 godina u braku.
No kada je reč o Muskovom političkom delovanju ne očekujem zaista ništa posebno dobro. Samo brutalni kapitalizam.

mac

Američki ragbisti idu u korak s vremenom i imitiraju Trampove plesne pokrete

The Trump Dance is taking over sports!

Tex Murphy

Трамп још није ни преузео радно мјесто предсједника, а већ се осјећају позитивни помаци. ДЕИ (иначе еуфемизам за дискриминацију над бијелцима приликом запошљавања) напушта све више компанија. Свака част Стивену Милеру и наравно Доналду Трампу што зна да цијени његов труд и што му је понудио одговарајућу позицију у администрацији.

https://apnews.com/article/walmart-dei-inclusion-diversity-f2fc1ab086186ec6600c38950d8d2c74
Genetski četnik

Meho Krljic

Evo jednog zanimljivog istraživanja o DEI (radio Pew) koje pokazuje mnoge pozitivne strane ove inicijative:

https://www.pewresearch.org/social-trends/2023/05/17/diversity-equity-and-inclusion-in-the-workplace/

Tex Murphy

Дивне вијести. Прво га је ногирала жена, а сада је ногиран и из политичког живота, надамо се и заувијек. Требало је и много раније, али боље икад него никад. Goodbye and good riddance и, што би Хармс реко, чизма просто плаче за овом њушком.

https://www.msn.com/en-xl/news/other/canadian-prime-minister-justin-trudeau-resigns/ar-AA1x3wzN?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=814a1d1ab9a344af982b93604c568dcb&ei=11

https://www.msn.com/en-xl/news/other/trump-trolls-trudeau-after-resignation-in-bid-for-canada-to-be-a-state/ar-AA1x41mj?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=0bce667852a64b1382132f6dc04781fc&ei=8
Genetski četnik

Truba

najveći gad među gadovima

džin tonik

Trump na inauguraciju pozvao Dobroslava Paragu

QuotePočetkom tjedna  predsjednik HSP 1861. Dobroslav Paraga primio je službeni poziv od inauguracijskog odbora Trump-Vance da osobno prisustvuje službenoj ceremoniji prisege predsjednika Donalda J. Trumpa.

(...)

jos nista plenkimun, krastavi, von der leyen...

Truba

džin tonik

ziv je paraga i vrlo aktivan, tek pod partijskom, yukom, cenzurom.
tipujem da je pozivnica proizisla iz hrvatske grupe oko trampa. postoji vrlo jak hrvatski lobi u toj ekipi.

džin tonik

Sve je spremno za inauguraciju: Đorđa Meloni predstavlja EU; Orban ostao bez pozivnice

Quote(...)

Evropski savet će predstavljati italijanska premijerka Đorđa Meloni, za koju se očekuje da će zbog podrške Ukrajini uticati na Trampove stavove o krizi i biti barijera.

Mađarski premijer Viktor Orban, kako prenosi Telek.hu, nije dobio poziv. Iz kabineta premijera su potvrdili da poziv nije stigao:

"Orban je već dugo Trampov saveznik, tako da nije morao da se gura među hiljade prisutnih na inauguraciji da bi pokazao svoj značaj ili bliskost sa novim predsednikom."

Umesto u Vašington, otišao je u Beograd da razgovara sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

:)

dark horse

B92 ne sme da napiše da ni Vučić nije pozvan...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

Tko će od Hrvata biti prisutan na Trumpovoj inauguraciji?

QuoteNa inauguraciju idu Bartulica, Radić i još trojica poduzetnika

Jedan od istaknutijih gostiju biti će Stjepo Bartulica (DOMiNO), a pridružit će mu se i stranački kolega Marijo Radić. Radić je kazao da mu je ovo prvi put da će biti na inauguraciji nekog američkog predsjednika.

Osim dvojice političara, na Trumpovu inauguraciju idu i tri poduzetnika – Josip Komar, Natko Vlahović i Mladen Prka. Riječ je o biznismenima koji godinama surađuju s veleposlanicima SAD-a u Hrvatskoj.

(...)

Pozvan je bio i Dobroslav Paraga, ali ne ide

Poziv je, kako su ovih dana objavili mediji, dobio i predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. Dobroslav Paraga. Paraga, naime tvrdi da neće ići na inauguraciju jer nije uspio na vrijeme izvaditi putovnicu. Uvjeren je da su je u PUZ-u namjerno zagubili.

"Nije mi ovo prvi put da su mi danas hrvatske, a svojedobno jugoslavenske vlasti onemoguće odlazak na prijem kod neke važne i značajne osobe u međunarodnim odnosima, kazao je Paraga.

znaci ipak i bez hrvata, bar u pogledu sr hrvatske, sama udbashija.