• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Trumptastic Voyage

Started by Krsta Klatić Klaja, 03-12-2016, 12:59:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Epizoda Simpsonovih dala naslov topika. Đe nas vodi dragi Tramp? Det iz d kuešćn.

Ovdje je lijepo sažeto šta mogu da očekuju srbi i nesrbi

Uopšteniji prvi dio
http://unwrappingtheessence.weebly.com/blog/dometi-i-ogranicenja-rusko-americkog-priblizavanja-1

Konkretnije prognoze
http://unwrappingtheessence.weebly.com/blog/dometi-i-ogranicenja-rusko-americkog-priblizavanja-2

Veliko putovanje biće procijenjeno prema formulisanim očekivanjima. Nadamo se da će biti i podjednako zabavno!

Više o Trampu saznajte u iscrpnom enciklopedijskom uratku, koji je pronašo tomat.

https://encyclopediadramatica.se/Trump
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

ALEKSIJE D.

na tv čuh dobru definiciju trampa: bogati zmaj od šipova.

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

Taj navodni navod iz People magazina je, naravno, lažan, čisto da ne bude MNOGO konfuzije na ovom topiku.

scallop

90% informacija na internetu je lažno. O bilo čemu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

I to je verovatno istina.

scallop

Sigurno da jeste. Moje direktne informacije imaju drugu konotaciju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

To je u stvari istinita laž!

scallop

Krsta Klatić Klaja

Citat Trampa. Nije reko, al je mislio!

On u to vrijeme nije ni bio Republikanac, bio u Reformskoj partiji, nebitnoj, ali i tamo je 2000. učestvovao u prajmarisima, s maltene sličnim sloganom kao i danas.

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Dybuk

Vele da Tajm nema preterano istancane kriterijume, te da biraju osobu koja se jednostavno istakla date godine, na bilo koji nacin, pa je i Hitler bio proglasen osobom godine. Ne drzite me za rec, tako sam cula :lol:

Krsta Klatić Klaja

Time pokušava da izbaksuzira Trampa!

Krsta Klatić Klaja

Trump vc Vince McMahon, neki šef američkih rvača, kojeg kasnije Tramp obrije naćelavo

Žena mu Linda McMahon, novi sekretar za mali biznis u Trampovoj administraciji

Yes!

Truman

Da nastavimo sa trampovanjem: http://www.blic.rs/vesti/svet/nepismeni-tramp-tri-slovne-greske-za-nedelju-dana-ali-poslednja-bi-mogla-da-mu/59ctr6n

Čovek je nepismen, moje spelovanje je bolje od američkog predsednika. :-x
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Krsta Klatić Klaja

Spelujuća mrkva, Tilerson sekretar!

Podjebava ih Don.

Ugly MF

Koji su ovo paćenici, zezaju trampa zarad pogrešno ukucanih slovca.
Kakva nebuloza. Kolko su se ove Klinton-Obama liberalni jadovi nabrukali optužujući i Putina i Ruse za Hakove....
jadno i mizerno, vidi se da su Vučićeva sabraća.
Na njihovu žalos' Trumpetat će im ovaj 8 godina, blago njima :)

Krsta Klatić Klaja

Tramatatira, trampatatira!

Trampa do trampe, trampica!

Truman

Quote from: Ugly MF on 17-12-2016, 20:17:15
Koji su ovo paćenici, zezaju trampa zarad pogrešno ukucanih slovca.
Kakva nebuloza. Kolko su se ove Klinton-Obama liberalni jadovi nabrukali optužujući i Putina i Ruse za Hakove....
jadno i mizerno, vidi se da su Vučićeva sabraća.
Na njihovu žalos' Trumpetat će im ovaj 8 godina, blago njima :)

Nije reč o typo greškama već o neznanju. A vidim da je njegovim fanovima potpuno svejedno što je polupismen, oni su fascinirani njegovom demagogijom, naprosto zaljubljeni u njega.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Ugly MF

Čuj demagogija.... doduše, ja ga i ne slušam, nemam pojma šta kenja, ali nemre bit gori od ovih Klintobamastih....

Krsta Klatić Klaja

Željko Cvijanović misli da će putovanje biti tramptastičnije nego što pretpostavljamo

http://standard.rs/politika/36502-прилика-епохе

Zosko da reaguje na dio o Hrvatskoj!

scallop

Danas elektori glasaju. Uz pokušaj narandžaste revolucije. Ako može po svetu, misle da može i kod njih.

http://www.blic.rs/vesti/svet/opsti-haos-pred-glasanje-elektorima-koji-danas-odlucuju-o-trampovoj-sudbini-prete/j689g8t

Krsta Klatić Klaja

scallop

Ne možeš da shvatiš koliko je to poludelo. Ići će po ovom mrazu da "marširaju" na Vašington i po lokalnim glavnim gradovima.

Dybuk

Uskopistili se. Neka ih.

Samo, bice nevolje ako Tramp ne udje u Belu Kucu, ja da vi kazem....

Krsta Klatić Klaja

Pokret Američke patrijote imaju tenkove u svojim bazama, nek dječurlija protestuje u šarenim bojama ako oće, ove ako zaebu biće je8eno.

Krsta Klatić Klaja

Opustite se, polijećemo!

Trump is coming!

Filaret

Уморих се идући по славама, разговора о Трампу и новим мапама.

Сетих се Касандре. Да имам роштиљ-киоск почео бих да продајем пљескавице Меланија и кобасице Доналд са оним тракицама шаргарепе да вире на једну страну.

Можда да сачекамо са ким ће прво да зарати?

Krsta Klatić Klaja

I Donald burek!

Neće Doni da ratuje, samo ako bude baš morao!

Filaret

Баш, баш морао?

Ајде, ја типујем на неку афричку земљу, чисто Кинезима да пољуља мирно теме стратешког троугла. Рецимо Кенија. Или већ опробани Судан. Или Кини важна Танзанија. Има много "баш морао" опција.

После данашњег убиства руског амбасадора у Турској очигледно је да рупа коју Трампу копа одлазећа администрација није ни плитка ни лако пребродљива. Негде ће морати да се вади због 60-70 милиона гладних уста која једу хлеб који пече Пентагон. Сирија је од данас кисело грожђе.

Krsta Klatić Klaja

Na dan kada je elektorski koledž proglasio Trampa za precednika, u inat zelenima širom planete, pao je snijeg u Sahari. Sveti Donald!

http://edition.cnn.com/2016/12/21/travel/sahara-snow/index.html

mac

Za sneg je potrebno praktično samo voda i hladnoća. Sahara je prilično hladna noću, pa treba dodati samo vodu i još ekstra hladnoće i dobićeš sneg. To što Tuarezi vide sneg jednom u 30 godina nema nikakvog značaja za priču o klimi. Bolje prouči još jednom ovaj grafik, od vrha do dna: https://xkcd.com/1732/

Krsta Klatić Klaja

Jedino što se tu vidi je da je priroda povisila temperaturu Zemlje za 5 a industrija za 1 stepen celzijusa. Tramp!

mac

Takmičenje nije završeno. Brate, zar nisi deo ove civilizacije? Zar bar nemaš podmladak u rodbini, do kog ti je stalo?

Krsta Klatić Klaja

Brate, znaš li šta je simulakrum, hiperrealnost? Malo Bodrijara ti ne bi škodilo.

Nadam se da shvataš razliku između rizika i percepcije rizika?  Ili medijskog predstavljanja rizika? Treba li to da se objašnjava nakon što je samo LA Times anketa ispravno predvidjela rezultat izbora, a svi ostali su lagali. U stvari prećerujem, nisu lagali, samo su to istinski željeli.

I eto simulakruma, slike koja nigdje ne postoji.

Hajde da bar kao nepobitnu činjenicu ne predstavljamo crtež na kome je ista temperatura prije 7000 godina i danas, ali danas ćemo propanemo a nismo tada... ili ako neće danas onda ekstrapolacijom prekosutra.

Neće se desi, ne brini, Tramp je tu. To je samo slikovnica.

Zamisli tek koliko je smiješna ova slika kad o ekološkoj katastrofi bruje već 50 godina. Pastir koji je viko vuk!

scallop

Bre, Mac, samo mi zbunjuješ Batu. Odma' se vata za simulakrum i Bodrijara. Umesto da se držiš činjenice da nema pouzdane ekstrapolacije na kraju krive. To je tek budalaština. Bodrijarska tehnikalija nadrinaučnika da prvi istrče na teren.

Krsta Klatić Klaja

Opet scallop misli da Bata nije u pravu dok ne bude uvjeren u suprotno! 8-)

Mac propušta da primijeti da su kretanje unutar galaksije i broj eksplozija na Suncu bitniji za temperaturu od industrije, a skala to jasno pokazuje.

Takođe, ne može da objasni kako je prije 37 godina takođe pao snijeg u Sahari, ako je Zemlja bila stepen hladnija. Nači, koliko je bitna temp kad se sve isto dešava.

I na kraju, ta ekstrapolacija nije logična i bez fakta da će nafta biti potrošena 2070. godine, a s njim je totalno besmislena.

Biliv in Tramp.

scallop

Ti me, Bato, povremeno iznenadiš, što važi i za ćoravu koku. Više me brine Mac od koga to ne očekujem. Pa, kad primetiš rupu u ekstrapolaciji ja se zabezeknem skoro isto toliko kao i kad je Mac ne vidi. Naravno da ne važi ni projekcija da će nafte nestati. Dnevno političke ekstrapolacije su namenjene da zasene prostotu.

Krsta Klatić Klaja

Pa nisu baš dnevnopolitičke, to je britanska Dasa procijenila. I to po sadašnjoj potrošnji, budući da dolaze žuti do Morave moraće i ranije da se prebacuju na alternative.

scallop

Britanske dase i frajeri! U to nedvosmisleno verujem. :(

mac

Fenomenalno mi je da ćemo beskrajnom debatom o nečemu što je klimatolozima očigledno uvesti planetu u stanje koje ranije nije postojalo. Ne dižu frku mediji nego naučnici. Ali neka, hajdemo s Trampom do kraja sveta...

Ugly MF

a što mi?
mi valjda s' Vučićem...šta je nama Tramp?
...ili si i ti u Ameriki?

Krsta Klatić Klaja

Naučnici dižu frku? Misiš ono kao što je Galilej lagao da ima dokaz da je Zemlja okrugla?

scallop

Klimatolozima ništa nije jasno. Više pameti je bilo u vremenskim prognozama Borisa Koljčickog. Ako Mac ovako nastavi. Ugly i Picabata će pobediti. Evo Bate ponovo sa Galilejem, a za pola sata će i priča o Ravnoj Zemlji.

mac

Nije tačno da klimatolozima ništa nije jasno, niti da je bilo više pameti u prognozama Borisa Koljčickog. Očekivao sam više od vas...

Bata uvek pobeđuje zato što bira igru u kojoj nema protivnika. Ja ne umem da igram njegovu igru, niti bih hteo da je igram i kada bih umeo.

Dybuk

Ne znam jesam li vec postavila ovo pitanje, ali tema se namestila: zasto americki konzervativci negiraju klimatske promene? Izvinjavam se ako je neprecizno ili ako generalizujem; ali to mi nije jasno. Sta dobijaju time? Jel to skopcano sa religijom? (Ako jeste), negde sam tokom kampanje procitala da Tramp nije vernik.

scallop

Od mene i dobijaš više, ali slabo konzumiraš. Pre jedno dve decenije bila je aktuelna priča da će topljenje leda na polovima da smanji slanost oko Golfske struje, pa će da potone. Naravno da će da potone, ali će da poveća hladnoću uz istočnu obalu SAD i snizi temperaturu, koja će da vrati led na polove i istera Golfsku struju napolje. Ima nešto i u vibracijama ganglija. Džabe je čitati ako pametni ne procesiraju.

scallop

Dybuk, Budući da su SAD konzervativci zastupnici velikog kapitala, prihvatanje klimaskih promena je izdaja glavnih podržavatelja. Naravno da su klimatske promene uočljive, ali se računa da je u pitanju povratan proces. Otto Muck je računao da je Jukatanski asteroid izazvao 3000 godina mraka u Evropi, pa između ostalog i belu rasu. Prirodne promene znaju da imaju veći impakt na klimu nego što mi utičemo. Precenjujemo se. Duvamo u slabu vartu.