• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Trumptastic Voyage

Started by Krsta Klatić Klaja, 03-12-2016, 12:59:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Ovaj Pepe Eskobar mi je zvijezda Danica. Pojašnjava čemu služi medijska histerija protiv Trampa

http://standard.rs/svet/36800-трампова-ера-или-ево-како-ће-бити

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Dakle, prvi Trampovi potezi u ulozi izvršne vlasti: http://www.refinery29.com/2017/01/137199/trump-executive-orders-mattis-obamacare

http://www.usatoday.com/story/news/politics/2017/01/20/trumps-first-executive-action-cancel-obamas-mortgage-premium-cuts/96853446/

http://www.huffingtonpost.com/entry/trump-cut-mortgage-insurance_us_5882765ee4b0e3a73568f0a4

Da li je iznenađujuće da ovo što je uradio dolazi kao opterećenje za nižu i srednju klasu umesto za veliki biznis i najbogatije?

Takođe, preuzimajući od Vučića ono što je najbolje, bukvalno prvog dana je uzeo da napada medije da ne izveštavaju korektno o njemu i njemu odnosnim podacima:

http://money.cnn.com/2017/01/21/media/sean-spicer-press-secretary-statement/index.html?sr=twcnni012117ean-spicer-press-secretary-statement/index.html1126PMStoryLink&linkId=33646407

džin tonik

problem je sto novinari i europski politicari previshe putuju avionima, pa i ne mogu razumiti trampa, a sve je potpuno jednostavno.
inace bi znali sta ponuditi covjeku koji kaze nema vise djabe, a izgleda poput seksualnog napasnika sa kruzera. da sam kolinda, covjek bi za max. tri dana istresao svu otpadnu nato-municiju regiona nad beogradom...

Krsta Klatić Klaja

Maj ingliš nat det gud, bat kakva je ovo uredba kad se spominje u tensu kao "would have reduced"?

Krsta Klatić Klaja

Aha, nači Obama 8 godina vladao pa uvalio uredbu da stupi na snagu 27. januara 2017. godine, e Barače, Barače!

Šasve neće Trampu duvale!

Ugly MF

camerashqiptarica

mortgagee letter 2017-01, nizerazredni akt o pojeftinjenju jedne vrste drzavne pomoci za stambeni kredit za neke promile, sto mu dodje redovni maintenance, jer su kamate kod banaka porasle...nije vezano za obamin kraj mandata.
http://www.marketwatch.com/story/after-mortgage-rate-spike-fha-to-cut-insurance-premium-2017-01-09
http://www.mortgagenewsdaily.com/01202017_fha_insurance_premiums.asp

nebitno sve u svemu. ta agencija je imala problema sa finansiranjem pre, morali su da je bejlautuju. big gabment, dosla republikanska admistracija, ju nou d dril

Krsta Klatić Klaja

Ako je tako onda će se lako i vratiti, ali na linku kukaju da to znači slabije poslovanje, a znamo kako je povećano poslovanje na tržištu nekretnina s neodrživim kamatama izazvalo krizu 2008.

Ali da, čak i da se pokaže da je ovo korisno teško da će Republikanci ponovo da ga uspostave.

Truman

https://www.theguardian.com/world/2017/jan/22/us-drone-strikes-al-qaida-yemen-trump

Može se reći da je Tramp već u jednom ratu. Dakle, nije više nevina mlada.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

Pošto mi imamo iskustvo sa Vučićem koji je stalno u kampanji, možemo Amerikancima da dajemo tipove kako će im život pod Trampom izgledati.

Analysis: Trump speech shows America getting what it ordered

QuoteAmerica is getting what it ordered on Election Day.If anyone was expecting an evolution from Donald Trump the candidate to Donald Trump the president, never mind.
The new president delivered an inaugural address Friday that was straight from his campaign script — to the delight or dismay of different subsets of Americans.
Trump gave nods to unity and began with kind words for Barack and Michelle Obama, but pivoted immediately to a searing indictment of the status quo and the Obama years.
Presidents past have promised an American Covenant, a New Frontier, a Great Society.
Trump sketched a vision of "American carnage."
Then he promised to end it with a nationalist "America First" approach to governing.
It was a speech for Trump's supporters, but maybe not those who voted for somebody else.
When Trump told the crowd on the National Mall and watching from afar that "everyone is listening to you now" and spoke of a "historic movement the likes of which the world has never seen before," he seemed to harking back to his voters.
"At some point, there has got to be a transference to being the leader of all the people," said Connecticut Gov. Dannel Malloy, chairman of the Democratic Governors Association.
Former House Speaker Newt Gingrich, though, heard "exactly the speech Trump needed to give to be the kind of president he wants to be."
"In a very workmanlike way, he was reasserting precisely the themes that had gotten him elected," Gingrich said. "He is trying to communicate how he sees the next few years from his perspective: It will basically be pitched again and again as the people vs. the establishment, and it will be constant striving to reform the system."
In his 16-minute inaugural, Trump spoke in grim terms of families trapped in poverty, shuttered factories dotting the landscape like tombstones, of rampant crime, drugs and gangs.
It was an echo of the bleak message he delivered at the Republican National Convention — and likewise short on specifics for how he will solve those problems.
His pledge to make things better came wrapped as a nostalgic paean to better days long gone.
"America will start winning again, winning like never before," the new president said. "We will bring back our jobs. We will bring back our borders. We will bring back our wealth. And we will bring back our dreams."
Nostalgia works for some Americans, but not all.
"If you're an African-American, 50 years ago doesn't seem so great to you," said Michael Gerson, a former speechwriter for President George W. Bush and a frequent Trump critic. "You need some kind of vision for a future America."
The new president "amplifies resentments" in the name of pursuing change, said Gerson. "It's always us vs. them."
Trump did directly take on the nation's modern security challenges by giving a blanket promise to "eradicate completely from the face of the earth" the scourge of "Radical Islamic Terrorism" — a capitalized phrase that the Obama administration refused even to utter.
But he's given few details about how he'll do that.
Granted, inaugurals aren't meant to be wonky policy speeches. But they must be backed by a plan of action to have oomph.
As the new president took office, whitehouse.gov was filling up with policy pages that were long on broad goals and light on specifics.
And the question marks about his policies on taxes, trade, immigration, terrorism and more are magnified by the sometimes contradictory policy pronouncements coming from his Cabinet nominees.
The uncertainty about Trump also stems from his own shifts in tone.
Sen. Chris Murphy, D-Conn., said Trump's luncheon speech in the Capitol immediately after his inaugural address was considerably more conciliatory.
"When he's in front of a crowd, he's going to roar populism, and then when he's inside the Capitol, he's going to buddy up to folks and say we can all work together," Murphy said. "The question is, where does governance land? Where his inaugural speech was, or where his lunch speech was?"
Going into Friday's inaugural address, Trump already had a lot of work to do to rally the nation behind him.
Just 40 percent of Americans have a favorable view of him, far lower than any other president-elect's popularity since at least the 1970s, according to a Washington Post/ABC News poll.
And if he can't deliver on the bold promises of his inaugural, he'll lose those he does have in his corner.
"The speech is notable for laying down very specific markers by which his presidency will be assessed," says Kathleen Hall Jamieson, a communications professor and director of the Annenberg Public Policy Center at the University of Pennsylvania. "The categorical nature of those markers is going to be problematic for him."
Gingrich put it more bluntly:
"If he keeps us safe and creates jobs, he will almost certainly be re-elected. If he can't do those things, he's in deep trouble."

angel011

Zna li neko nešto više o ovome? Big Data, psychometrics, microtargeting...

https://antidotezine.com/2017/01/22/trump-knows-you/
We're all mad here.

Krsta Klatić Klaja

Tek počo da čitam, al prvih par pasusa ne ukazuju ni na šta posebno, to jest, svi to rade, pa i Tramp, ništa manje, ništa više.

Inače, naše gore list Mark Andrejevic je istraživač u ovoj oblasti, i odavno piše o tome kako kompanije, političari, čak i policija, koriste big data.

mac

Klintonka očigledno nije koristila medicinu koju je Tramp koristio.

Krsta Klatić Klaja

Klintonka je sigurno koristila sličnu metodu, mislim da ovdje nema ničega suštinski novog, možda je model nešto precizniji nego ranije, al dal je to uopšte bitno.

U svakom slučaju, iako je naslov tramptastičan, i u tekstu lijepo piše da je Obama prvi social media president.

Dakle, bar od 2008. Postoje mikrokampanje, a mislim i da je Hauard Din i 2004. nešto eksperimentisao, ali to su još početni koraci.

U svakom slučaju malo je pogrešno reći da je ovo manipulacija ako ti nudi upravo ono što hoćeš.

U stvari, to je demokratija, nema prevare, u nekom trenutku računar će znati da voliš nekog pisca fantastike, i ponudiće ti reklamu sa njim/njom ili sličnim piscima koji su endorsovali nekog kandidata, ili ga kritikovali. Lijepa izborna mašina.

angel011

Ideja nije nova, to sigurno, ali sudeći prema tekstu, izgleda da je model znatno precizniji nego ranije.
We're all mad here.

Krsta Klatić Klaja

Nisu ni na jednom primjeru pokazali veliku preciznost, misim svako je mogao da snimak o super predatorima šalje crncima po fejsu, čak i Velja Ilić.

To jest, tvrdnja o nečemu revolucionarnom nije baš potkrijepljena dokazima

mac

Sve se može, ali problem je u vremenu i novcu. Ne može se baš sve u zadatom roku za zadatu nadoknadu. I ne vredi da šalješ svim crncima super predatore, to je gubljenje vremena, pa je čak i kontraproduktivno. Šalješ tu poruku samo onima koji će poruku ozbiljno da shvate, ali ne i onima koji mogu adekvatno i javno da odgovore na poruku, pa ti tako ti pokvare račun i kod onih kod kojih bi poruka funkcionisala.

Kad listaš fejsbuk vesti obično dobiješ samo jednu reklamu. Ta jedna reklama mora da bude što je moguće efikasnija, jer u toku fejsbuk seanse neće biti prilike za drugu.

Krsta Klatić Klaja

Naravno da će biti šanse. Obe partije imaju tzv trezor birača

Dakle, republikanci znaju ko je preplaćen na magazine i kanale o oružju i sličnim temama, kao i ko je redovni glasač. Znaju i da su vlasnici auta velikih potrošača njihovi, a vlasnici bicikala su im neprijatelji. Znaju da su u mješovitim sredinama oni s dubljim džepom njihovi. A znaju vala prilično precizno i ko za koga glasa

Npr, suludi mikrotargeting još za vrijeme Buša, nije internet u pitanju, al princip je isti. Naime, otkrili su da mlađi republikanci gledaju seriju Vil i Grejs, i onda su uplatili izbornu propagandu republikanaca kao reklame u toku emitovanja serije. Naravno, Buš razbio na izborima, a mnogi se i dalje krste u vezi reklama za Buša usred antiaglijevske serije.

Dakle, kad su oni tada imali podatke da mlađi republikanci gledaju Vil Grejs, šta se dešava 12 godina kasnije.

Realno, tamo i spisak redovnih na crkvenim misama mož se nabavi, i to bez računara

Dakle, trezor birača je odavno napunjen podacima, jedina novost ovdje je ta psihometrika, mada rekoh već da nisu pokazali kako je ona doprinijela obradi već postojećih podataka.

Ne treba ti poznavanje psihologije da bi znao da osoba ženskog pola, koja lajkuje ili postavlja slike beba, treba da dobije neku reklamu na fazon on da brani ona da rađa, u slučaju republikanaca, dok nam je Meho demonstrirao demokratsku propagandu s planned parenthood

Ali za to nije potrebna bogznakakva psihometrika, misim to radi i amazon s čuvenim people who bought this book also bought...

Palmer

Kakav genijalan data mining.

Naravno ko poznaje data mining i ukrštanje podataka, asocijativna pravila, linearnu regresiju, klasterovanje i metodologiju odlučivanja generalno,  može da razume tekst. Naravno da neće ovde da opisuju ovde metodologiju pobogu... Postoje  kursevi za to... Pritom ocean metoda je dobro poznata ljudima koji su izučavali marketing.

Ja sam radio npr. u rapidmineru slične stvari, koristeći različite metodologije... Sve jeu data preparationu, dakle u tome kako ćeš gomilu podataka tj. njihovu bazu da pripremiš za rudarenje tj. obradu. Kad to prikupiš   možeš da imaš pretpostavku sa pokrićem (npr. pomoću asocijativne metode) da li će kupac da kupi četkicu ako kupi pastu za zube. Ako je to slučaj, mrčendajzing prilagodiš tome, praviš povezanu prodaju. Mislite da je bus-plus u tempu tek tako? Sve što piše u toj bus plusu kartici i potrošačkoj korpi se kasnije koristi za data mining i pozicioniranje proizvoda na rafu kao i za targetiranje kupaca. Takođe se opisni podaci najčešće kategorizuju u numeričke da bi se anlizirali. Tu spadaju npr. kretanja kupaca u tržnim centrima (zabeležene kamerama), ponašanja kupaca (u tekstuima dosta kategoričkih podataka) itd. Tekst je prilično jasan i nedvosmislen u pitanju metodologije. Niej čudno da je Klintonka pala na ovom testu. kačio sam paralelna ulaganja u kampanju i budžete. Očigledno je Tramp pronašao kanal ili ga zapravo prvi iskoristio onako kako treba.

Krsta Klatić Klaja

Ko im traži da opisuju metodologiju... Ne mogu da tvrde da je Tramp učinio bilo šta više od data mininga iz tempa a da za to ne daju primjer.

Dakle, kako je personality profile odredio mikrokampanje? Ako je okean metoda poznata svima u marketingu, u čemu se ogleda Trampovo otkriće?

Ako je nekoga lako iziritirati a neko je premalo kritičan, kako se mikrotargeting razlikuje kod ta dva lika?

Palmer

prvo što mi pada na pamet čitajući tekst su asocijativna pravila.

verovatno su radili pomoću operatera frenkvencijski paterni (ili sličnog, imaš ih mali milion). bez paterna  ili kombinacij atributa (npr. atribut ''samokritičan'' i atribut ''religija'', lupam) ako su paterni frekventni računaju   tzv confidence %  koji pokazuje koliko je pouzdano da neko ko ima atribut ''samokritičan'' će imati i atribut ''religija''.  plastičan primer: gledamo npr 10 tipskih slučajeva-klikova nekog tipskog linka. Gledamo najpre odnos: samokritičan - religija

ako je neko kao samokritičan kliknuo na 4 od 10 tipskih linkova, a reigiozan 7 od 10, a nađe da je onaj ko je samokritičan istovremeno i religiozan kliknuo na taj link onda je %conf = 75% dakle u 3/4 slučajeva će onaj ko je saomkritičan i klikne tipski link biti i religiozan,dakle nije apsolutna pouzdanost.ovo nije obična proporcija! onda se računa reciprocitet %conf, imaš odlične primere sa potrošačkom korpom  za to. obična proporcija je support%. to su osnovna dva pokazatelja. e sad to ej samo jedna od metodologija

Kapiram da su morali tržište da segmentiraju preciznije i da profilišu mnogo više ljudi nego što je to u tempu. sve je u data preparation fazi što su ovi pokidali, i tekst se najviše bazira na data preparationu i pokušava malo doduše da ga načini bombastičnim.

ocean jeste poznata metoda, a Tramp nije otkrio Ameriku nego je sva veština što je verovatnije veštije prepoznao kanal, tj. metodologiju koju će koristiti. umesto da gađa reklamam sve nasumično (lepo je reklamirati neki suplement npr. aali ako ti apotekarka ne preporuči neš' ga kupit, a da bi ga preporučila moraš je podmazat). ne kažem da Klintonka nije koristila isto data mining metodologju, otkud bih to mogao znati, ali Tramp je pobedio sa svojim timom ljudi i marketara.

Krsta Klatić Klaja

Naravno, ja ovo kontam samo uopšteno, mada bih volio da naučim, moram sebi da postavim cilj kao Truman.

Ali skeptičan sam u pogledu stvarnog uticaja ovoga, jer internet u stvari i dalje nije najdominantniji medij, pogotovo što se tiče informisanja.

TV i dalje dominira, i što je najgore, do prije 3 mjeseca su bukvalno godinu dana govorili da se Tramp uopšte ne bavi mikrotargetingom, a sad tvrde kao da se maltene samo time bavio, i da je to i ključno.

A i tempo brate mora da izbaci reklamu na tv. Tramp je tv manijak jedan kroz jedan, živio čovjek u televizoru, prija par mjeseci proklamovali povratak medijskog dinosaurusa, a sad Trampa predstavljaju kao Gejtsa.

Dakle, prije će biti da je to jedno pomagalo Trampu, ali da je baš zbog toga pobijedio... Izgleda samo da je on imao napucanu kampanju na svim frontovima

mac

Trampovo pojavljivanje na TV-u se uglavnom svodilo na to da voditelji citiraju šta je Tramp tvitovao tog dana. Sam Tramp je konstantno kritikovao medije, kako lažu i pogrešno ga predstavljaju. Nije se nešto pretrgao sa pojavljivanjem u medijima. Svi njegovi snimci su bili uglavnom ili sa debata, ili sa njegovih mitinga.

Takođe, reklame su skupe, i čovek je ispravno procenio da mu reporteri čine uslugu što prenose sve što kaže, i da mu bolja reklama od toga i ne treba na TV-u, pa se orijentisao na Tviter i Fejsbuk, s tim što je Tviter radio sam, a pare plaćao za te nove fore na Fejsbuku.

Krsta Klatić Klaja

Tramp se pojavljivao svuda, telefonska uključenja direktno, rasprave o Trampu na sve strane, a nacionalne mreže su samo vrh ledenog brijega. Imaš kablovske kanale, likove poput Raša Limba ili kako se već čita to prezime, radio emisije koje su republikanci odavno okupirali, a lijepo ideš na poso u 9, najmanje sat u prevozu, mnoštvo lokalnih medija o kojima možemo da nagađamo koliko su radili na Tramp pogon, pritom lik odradio tipa 15 mitinga u 4-5 različitih država u zadnja dva dana pred izbore, pa i na dan izbora.

Jeo čovjek kampanju, trebalo je njega testirati na kokain, realno.

A tek treba razmrsiti ženski dio kampanje, s Ivankom i nekakvim pseudofeminizmom, gdje se ona pojavljivala radi plasiranja svoje kozmetike i čega već, nači skrivena kampanja preko Sanje Marinković i te fore

Samo Bog i Tramp znaju šta je bilo.

Palmer

Ovo sam već kačio negde:

http://www.bloomberg.com/politics/graphics/2016-presidential-campaign-fundraising/

Uporedni trošak kampanja kandidata. Tramp je oduvao Klintonku u smislu ulaganja i rezultata. Skrolujte dole da vidite spending po kanalu, Tramp je uložio u social i vebdizajn.

Nije uopšte neuobičajeno što se koriste društvene mreže,  jeftinije je dosta. Fora je da ne ulupavaš novac u nešto što ti ne donosi rezultat, tražiš pravu ciljnu grupu, targetiraš i kastomizuješ kampanju prema njeoj, i zato se i rade prediktivne analize koje su budućnost marketinga i još uvek su nedovoljno iskorišćene.

Tekst o big data je možda hoax, ali ga je onda napisao neko ko se razume u materiju. Ja iskreno ne verujem da je hoax i deluje mi skroz realno.

Krsta Klatić Klaja

Pa ja i ti se slažemo u neslaganju, da ti pravo kažem :)

Ne sporim budućnost marketinga, samo sadašnjost. Budućnost je takva već 30 godina, pošto je i Delez o tome pisao
http://pescanik.net/drustva-kontrole/

Ali pazi šta tekst kaže: Tramp je smanjio izlaznost crnih birača, povećao ruralnih birača. Internet? I don't think so.

Alabama ga izglasala. To ne znači da ovo nije igralo ulogu, ne bi ga koristio da nije. Ali tekst  implicira kao da je to 70% kampanje, a realno je 20%.

Tramp je od početka izabrao jednu grupu ljudi u Americi, koju u sociologiji zovu "nacija protiv države". Ovaj prezir prema establišmentu postoji decenijama, a od devedesetih neke organizacije imaju i sopstvene vojske, kasarne, naoružanje ne kukaju liberali džaba, to stvarno postoji, i odavno organizacija Američki patrioti koristi internet. Tramp je znao da će ga tako jaka skupina izgurati u prajmarisima.

Palmer

Kad kažem budućnost mislim i sadašnjost. U Srbiji budućnost u Amaerikama svakako se ovo radi odavno u manjem ili većem obimu na ovaj ili onaj način. Ali, iznenadio bi se koliko firmi ovo radi trenutno i u Srbiji. Ali npr. i dalje nedovoljno da bi lako mogao da nađeš takav posao analitičara, dakle nije još uvek razvijeno dovoljno.

Smanjio je  izlaznost neodlučnih. Verovatno su segmentirali i videli da među crncima ima dosta neodlučnih.  Nagađam. Kampanju poslednjih dana su prilagodili prema neodlučnima da ne izlaze što opet ima smisla za socijalne mreže i mikrotergeting. Ovo za ruralne sredine opet ima smisla što je targetirao.

U kom % su koristili, nemam pojma, da su korsitili jesu sigurno.

Krsta Klatić Klaja

Ali u tome i jeste stvar, kad kažeš da su vjerovatno segmentirali, ja ne vidim šta su segmentirali.

Tramp je gađao sve grupe koje glasaju za Demokrate. I žene i radnike i manjine i crnce. Čovjek slao poruku na hindu jeziku, naučili ga par rečenica, Srbima dao pravi lažni intervju, genijalno.

Teško mi je da povjerujem da mu nešto znači npr otprilike
Crnaca ima 30 miliona, na internetu 20, na fejsu 15, inače glasa 8.

Šta on dobija ili gubi ako pošalje snimak super predatora na svih 8, umjesto što traži patern koji mu preporučuje da pošalje na 4 miliona adresa?

Mislim, odbaciš hardcore crne demokratske glasače i one koji primaju socijalu i to je to, recimo 5 miliona meta dobijaš ne koristeći nikakvu psihometriku. Ali šta mu okean ovdje doprinosi? Ne vidim veliki doprinos toga

Palmer

To je tako u svetu gde postoje kategorije, a gde ne postoje nijanse i podkategorije. Patern upravo postoji iz razloga kategorizacija i strukturiranja stabla odlučivanja, dekompozicije kategorija. Tvojih pet miliona meta nisu crne šahovske figure piona istih profila, oblika ponašanja nego pet miliona različitih podpodpodkategorizvanih osoba i profila. Što više dopreš do pojedinca to si bolje uspešnije uradio segmentaciju. Ako pustiš retardirane reklame na pinku i gleda 4 miliona ljudi neće da reaguje isto neka baba i ti. Čak ni dve različite babe neće da reaguju isto. Ako to pustiš kroz fejs gađaćeš onog kog 'oćeš onako kako 'oćeš. 

Palmer

Melanija cepa data mining u plavim rukavicama

Krsta Klatić Klaja

Jasno je da to nije 5 miliona klonova, ali je isto tako pitanje da li je on mikrousmjeravanjem postigao išta više od nekog klasičnog masmedijskog pristupa

To jest, crnci jesu slabije izašli, ali nije baš da nije izašlo pet miliona. Možda milion, i to je to. A milion ne bi izašao i bez psihometrike da si ih napunio snimcima superpredatora.

Krsta Klatić Klaja

Palmer

umetnost je nemerljive stvari učiniti merljivim, verujem da znaju kako su uradili pos'o, a uradili su ga dobro očigledno

Krsta Klatić Klaja

Meho Krljic

To jest 12, verovatno su editovali tekst kasnije, sa još dve odluke. Elem, izlazak iz TPP je zbilja big dil.

Meho Krljic

President Donald Trump to publish weekly list of crimes committed by immigrants

Čak se ne radi o ilegalnim migrantima, u tekstu bukvalno piše "aliens"  :lol: :lol: :lol:

дејан

...barcode never lies
FLA

Krsta Klatić Klaja

Dybuk

Liberal logic #2

Borimo se za prava emigranata i zena, ali to ne vazi za sve emigrante i zene...

Chelsea Handler Doubles Down Attacks on Melania Trump, Condones Bullying Barron Trump

Meho Krljic

Advocate of ending U.S. birthright citizenship may be joining Trump administration

Al zato ovo (ne direktno vezano za Trampa ali opet, deo cele atmosfere):

Texas lawmaker who introduced bill criminalizing abortion: Women should be more 'personally responsible' for sex

Naravno, naravno, hajde da kriminalizujemo i osiguranje od krađe da bi ljudi bili odgovorniji u zaštiti svoje imovine...

Meho Krljic

Nego, vele da je "Tramp" "skinuo sa televizije" ovaj video koji objašnjava da ACA zdravstveno siguranje možete da dobijete sve do kraja ove godine.

Ali to na stranu, činjenica da kao predsednik nastavlja da objavljuje značajne odluke od međunarodne važnosti na tviteru radije nego u zvaničnim obraćanjima javnosti je onoliko antiutopijska koliko bi Entoni Bardžis mogao da zamisli da danas piše 1985.

Mexico stunned by Trump tweet on canceling trip

QuoteThe Mexican government had no immediate reaction to a tweet by U.S. President Donald Trump that appeared aimed at canceling a planned Jan. 31 meeting with Mexican President Enrique Pena Nieto.Trump tweeted Thursday that "If Mexico is unwilling to pay for the badly needed wall, then it would be better to cancel the upcoming meeting" in Washington D.C.
Trump said Wednesday he would start building a U.S.-Mexico border wall and vowed to make Mexico pay for it. Mexico opposes the wall and has repeatedly said it won't pay for it.
Mexican officials said there was no immediate reaction to Trump's tweet. Officials said Wednesday Mexico was "considering" canceling.
Former foreign relations secretary Jorge Castaneda told local media "Pena Nieto has no other choice but to say 'I'm not going.'"
Trump's unusual, voluble and unpredictable style appeared to catch Mexico's normally quiet and cautious diplomacy off guard.
Finance Secretary Jose Antonio Meade told Grupo Formula radio that "I think that, in general, diplomacy is not conducted via Twitter."
"The foreign relations secretary is involved up there, having meetings up there, and we'll have to see what comes out of that, what report they send to the president and what conclusions they arrive at from all that," said Meade.

Nego, Tramp je između ostalog pripremio zabranu ulaska u SAD građanima zemalja bliskog istoka u nastojanju da, jelte, umanji rizik od terorističkih pretnji. Ali, nisu sve zemlje bliskog istoka jednake:

https://www.bloomberg.com/graphics/2017-trump-immigration-ban-conflict-of-interest/?cmpid=socialflow-facebook-business&utm_content=business&utm_campaign=socialflow-organic&utm_source=facebook&utm_medium=social

Ali, ako ništa drugo:

Sales of George Orwell's 1984 surge after Kellyanne Conway's 'alternative facts'