• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Trumptastic Voyage

Started by Aco Popara Zver, 03-12-2016, 12:59:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

lepo čovek kaže Njujork Tajms i Vašington Post su bagra! 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

и да је трамп битанга.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Ne bi on bio takav da ga ne tjeraju!

Truman

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=10&dd=13&nav_category=78&nav_id=1455570

Ако заиста казни Саудијску Арабију можда делимично променим мишљење о Трампстарду.

Truba

Svi će doci na red
Polako
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Aco Popara Zver

For him, the presidency of Donald Trump represents textbook neoliberalism: privatizing education and health care, gutting the Environmental Protection Agency (EPA) as well as health and safety, and food safety laws.

"People don't pay any attention to this because they're so fascinated by the buffoonery of Trump himself," Mirowsky says. "The Trump administration is largely populated by people from the neoliberal thought collective and they are busily carrying out things that they wanted to do for years."

Trump's government is simply the visible part of the ideological iceberg that is neoliberalism. Brexit, the rise of extreme right-wing nationalism and anti-globalization, the Euro crisis, austerity, consumer debt and economic anxiety — these are all arguably byproducts of neoliberalism's ideology.

Neeeeeee

https://www.yanisvaroufakis.eu/2018/10/01/is-neoliberalism-destroying-the-world-a-admati-s-gindin-p-mirowski-y-varoufakis-interviewed-by-cbc-radio/

Meho Krljic

Hahahah, kakav upad u kognitivnu disonancu  :lol: :lol: :lol:

Al dobro, jes bilo sumnjivo kad je navalio da uništi Obamaker.

Truba

izdržite još 6 godina
mi nismo kukali za vrijeme obame

npr američki general koji je poginuo u afganistanu na sprovodu je imao 0 uposlenika bijele kuće
a onaj nesretnik micke brown što ga je upucala policija imao je komada 3 ulizivača iz bijele kuće

demokrate mrze ameriku i američke bijelce to je bar jasno i američke religije i oružje... sve bi oni to uništili zarad svoje ideologije = pogledajte samo killari
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

znao sam da ima punu bijelu kuću tih likova, pa republikanci su to, izbacili su i Benona, al možda će Tramp izdržati!!!

Uostalom, zato i kažem da je prokleta opozicija tu gora, jer na pogrešan način napadaju vlast, napadaju Trampa i njegove genijalne izjave a ne napadaju ove debile sekretare.

Truman

Бато, зар ти ја својевремено нисам рекао да је Трамп оличење неолиберализма.

Aco Popara Zver

ti imaš mnogo veći problem nego ja ako je Tramp neoliberal  :evil:

Truman

Не видим зашто. Ја нисам неолиберал.

Aco Popara Zver

jel, sad opet nisi neoliberal pa sutra jesi, e pa tako je i Tramp danas neoliberal a sutra heroj!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

Spidertrump, Spidertrump!

Aco Popara Zver

Truba

ko ne zna sebi ne zna ni drugome

scallop

Da me ne izede monotonija, a da ne otvaram novi topik.

Kad se kao deca domognemo špila karata najpre naučimo tač, go fish, pa tablić, ajnc i slična ređanja karata. Političari u usponu se onda bace na ređanje kula od karata, budući biznismeni na kockarska kartanja, a umereniji na misaonije igre kao što su sans, preferans, bridž i druge igre sa i bez aduta. Čini mi se da sam prošao kroz sve moguće i nemoguće kartaške igre da bih završio kad sam shvatio da ne mogu da odvojim dovoljno vremena za takmičarski bridž. Stignu porodica i deca, pa prvo otpadne profesionalno ribarenje, pa fudbal sa ortacima i na kraju bridž. Bude posle remi ili kanasta na sedeljkama, pohaba se dosta špilova, još mi se po kući mota desetak otvorenih i neotvorenih, preuzela ih najmlađa unuka.

Ako vam se čini da sam potpuno zabasao - nisam. Danas, kad mi karte padnu na pamet, pre vidim savremenu političku sliku sveta. Neko ima jače karte, neko jaču boju u kartama, malima kao što je Srbija stalno nude betl, ali sad su boje najvažnije i nema više "bez aduta". xfrog
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Za vikend, Tramp kaže da Rusija krši nuklearni pakt koji reguliše projektile srednjeg dometa i da će Amerika iz njega možda da izlazi:

Trump says US will pull out of intermediate range nuke pact

Aco Popara Zver

President Donald Trump's approval rating is up to 47 percent, according to a new NBC/Wall Street Journal poll, the survey's highest number since he took office.

komedija

Truba

Lik razara snježne pahuljice

Aco Popara Zver

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Truman

Бато, чујем да је и Бразил добио свог Доналда Трампа. Славиш ли? Вирус трампизма се шири светом!

mac

To u Brazilu je više Sloba nego Tramp.

Truba

nije virus nego antibiotik

za medije i društvo koje na početku karijere obame u bijeloj kući daje nobelovu nagradu za mir
a s druge strane osuđuju čovjeka koji je preživio atentat u brazilu prije nego je postao predsjednikom

i zar sloba nije bio ateista

Truman

То што је неко преживео атентат не значи да није будала. Ево рецимо, Кенеди није преживео атентат.

Truba

nije u tome stvar
stvar je da se opravdava atentat i da se podmeće ljudima prije nego su zasjeli u ured samo na konto pretpostavke i političkog ubjeđenja

smrdi na političko uređenje koje nije demokracija

miriši na totalitarizam

ajd za dzordz busa mogu i shvatit lik je u prvoj godini pokretao ratove
ali evo prodje 2 godine trumpa...
za to vrijeme obama je razvalio "pola svijeta"

Truman

Не видим много доброг ни у једном од тих ликова...а посебно је опасно да будала буде председник јер шаље поруку народу својим понашањем. Баш малочас преко фејса неко постави изјаве тог Бразилца. Вређа све могуће мањине, десет пута је гори од Трампа.

Truba

vreeeđanje..... veliki problem današnjeg društva

Truba

mediji su osnovni problem
tojest njihovi vlasnici
jer guraju svoje agende
i ko im se ne svidja... to jest na suprotonoj je strani političkog spektra odmah je "zlo i naopako"

narodu je dosta medija koji govore jel vjerujete svojim očima ili našim prilozima

Truman

И зато бирају будале које немају везе са животом.

Truba

imo sam jednog geja na fejsu... možda je i s ovog foruma jer je ovo moj jedini doticaj sa srbijom...kao i tih nekoliko skupina na fejsu

bio je simpatičas sa svojim dečkom i putovanjima po svijetu... zato sam ga i pratio da vidim malo svijeta preko fotki... dok nije počeo prosipati antihrvatsku i antialbansku propagandu...sve bi on to betonirao i šipce i ustaše...znači lik koji doživljava diskriminaciju bi druge maltretirao

što sam hotio reći...
svi su političari govna ( al nam mediji poturaju ideju da su lijevi političari med i mlijeko i narodu je dojadila propaganda)
i gejevi bi normalne muškarce silovali ili trpali u logore
isto kao što ovaj prijeti gejevima

dobro je što za sada sve to ostaje verbalni proljev i neće nikad biti sprovedeno u djelo

Ugly MF

Blackswanov kung fu je bolji od Trumanovog...

Aco Popara Zver

Truman

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tisuce-ocajnih-ljudi-hoda-prema-sadu-a-bit-ce-jos-gore-sto-ih-tjera-na-put/2036949.aspx

Климатске избеглице као последица занемаривања климатских промена од стране твог идола...

Truba

počeo si citirati inbex

za tebe nema spasa

nek ih sve prime u kuće oni što se zalažu za njih
žene nek se udaju
a muški nek se ožene i tako ih sve udome
ne vidim problem

ko želi pomoći nek pomaže
predsjednik je dužan šititi granice jedne suverene države

mac

Ali ove izbeglice nisu u mogućnosti da pređu granicu bez dozvole države. Donald je poslao više vojnika na granicu nego što ih sad ima u Avganistanu, gde se još ratuje. To je prilično rasipničko ponašanje. Za par dana, kad prođu izbori, možda će vratiti vojsku kući. Ovo je samo zbog izbora. Ali možda i neće, jer šta ga briga za državne pare.

Truman

Quote from: Black swan on 03-11-2018, 18:39:25
počeo si citirati inbex

za tebe nema spasa

nek ih sve prime u kuće oni što se zalažu za njih
žene nek se udaju
a muški nek se ožene i tako ih sve udome
ne vidim problem

ko želi pomoći nek pomaže
predsjednik je dužan šititi granice jedne suverene države

Којешта. Индекс читам годинама, добри су. Поента је у климатским променама које ће нам на крају свима доћи главе. Није поента текста у избеглицама.

Truba

normala da ti valja antihrvatski medij
i meni je natasa kandic super
zena govori istinu

u ameriku se moze uci preko bracne vize
predlazem i muskima i zenskima koji su za imgrante da rasire noge
sve ostalo je suplja

Truman

Блек Свон, опет тај бесмислен аргумент о примању миграната у своју кућу. Мехо је то својевремено раскринкао кад га је "покојни" Т2 напао.

Иначе, не сматрам да је индекс антихрватски медиј. Они су једноставно нормални, против су фашизма и хрватске политичке елите. Мени је то ОК. А иначе, један од њихових главних колумниста је човек који слави олују и подсмева се "србима на тракторима". Антихрватси? Ај донт тхинк соу!

Truba

ja sam aplicirao nema gdje nisam
amerika njemačka češka italija japan... stipendije studij faks...
neće niko ljude s društvenim faksom

i reko sjedi gdje jesi sudbina ti je ovdje
i relativno sam sretan

s druge strane kolege inženjeri doktori te majstori su poželjni... dobivaju se stipendije certifikati radi se...
takvi ljudi trebaju dobiti vizu jer su poželjni
ostali stanite u red i čekajte
ili odustanite
osim ako je zemlja u ratu.

i to je to

a imbeks ne bi dalje komentirao nije tema ako ne kontaš onda ti ne trebam ni objašnjavati

Truman

Ал си ти отишао у ширину и даљину...тако и боље да станемо.

Aco Popara Zver

mac

Bill Maher poziva generaciju Instagram da glasa u utorak

https://youtu.be/YIuuHK3sL7o

Aco Popara Zver

dajte još ovoga i Tramp pobjeđuje

ovaj ladno ima "vic" s Bušom na koji sam bacio peglu