• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Predsednički izbori 2017.

Started by Dybuk, 02-03-2017, 15:03:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

Evo Unimet iz Kaća postao dobavljač Dženeral Elektrika. Sarađivali smo na nekom projektu, pa sam ponosan :lol:
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

MZT u Skopju je osamdesetih godina proizvodio satelitske antene i sve izvozio - u Kanadu. Imali smo jebeno dobre inženjere i ubilo ih je ubistvo privrede. Imamo i jednog na ZS, da mu ne brkam u ranu.

Tomate, to je rezidual stare veze. Neko iz GM još zna kakvu su saradnju imali. Treba da budeš ponosan.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

E, nije GM, no GE, da ne bude zabune.

Sad rekoše biraće još dobavljača iz Srbije.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Quote from: Palmer Eldrič on 03-04-2017, 20:51:11
Quote from: Pizzobatto on 03-04-2017, 18:25:05
Quote from: Petronije on 03-04-2017, 17:55:03
Čisto sumnjam da duboko zamrznuta svinja ne može da pređe okean, gde si to pročitao?

A da svježe meso ide preko okeana, u to nisam uvjeren.

hladan lanac i režim? Poliuretanske ploče? Datalogeri za praćenje? termoispis? Praksa ništa a?
Che cosa, Palmer?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

Tomate GM i GE je isto, samo različite grane, koliko sam upućen.
Arm the Homeless

scallop

Nije. Electric ima onaj vijugav logo i ne pravi automobile.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Ma znam, prodavao sam njihove sijalice skoro deceniju, ali mislio sam da je ista grupacija.
Arm the Homeless

Petronije

Arm the Homeless

Anomander Rejk

Inače, traju neki protesti u Beogradu, Novom Sadu, još negde valjda, sad videh na fejsu...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Dybuk

Videla i ja, zavrseni valjda oko 21h. Kazu na B92 "par" hiljada ljudi, svakako na snimku delovalo pristojno popunjeno.

Za sutra zakazan jos jedan.

Meho Krljic

A šta zahtevaju učesnici?

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 04-04-2017, 06:18:43
A šta zahtevaju učesnici?

Za sada ništa, osim što ne priznaju "pobedu" pizde od Feketića
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Anomander Rejk

http://www.blic.rs/vesti/beograd/protest-u-centru-grada-gradani-poceli-da-se-razilaze-letele-flase-jaja-i-banane-video/003lshd
Ovo je sa Blica, dosta šturo. Ono što sam pročitao po netu-žale se na diktaturu, medijski mrak, neravnopravne uslove izbora, itd.
Sumnjam da formalnopravno ovo išta može izmeniti-bez obzira što pola birača apstinira, i to je njihovo pravo-Vučićeva pobeda na izborima jeste pravno legalna, mada naravno stoji o neravnopravnoj zastupljenosti kandidata u medijima i sl.
Ako ništa, drago mi je da je barem mladima stalo do ove zemlje, i da se ne boje Picoustog. Mi srednje generacije samo mudrujemo iz toplih fotelja, ravnodušni smo i umorni od svega, nismo ni za kakve proteste. Ne prozivam nikog, za sebe prvog kažem da sam takav postao.

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 04-04-2017, 08:43:43
http://www.blic.rs/vesti/beograd/protest-u-centru-grada-gradani-poceli-da-se-razilaze-letele-flase-jaja-i-banane-video/003lshd
Ovo je sa Blica, dosta šturo. Ono što sam pročitao po netu-žale se na diktaturu, medijski mrak, neravnopravne uslove izbora, itd.
Sumnjam da formalnopravno ovo išta može izmeniti-bez obzira što pola birača apstinira, i to je njihovo pravo-Vučićeva pobeda na izborima jeste pravno legalna, mada naravno stoji o neravnopravnoj zastupljenosti kandidata u medijima i sl.
Ako ništa, drago mi je da je barem mladima stalo do ove zemlje, i da se ne boje Picoustog. Mi srednje generacije samo mudrujemo iz toplih fotelja, ravnodušni smo i umorni od svega, nismo ni za kakve proteste. Ne prozivam nikog, za sebe prvog kažem da sam takav postao.

Ne moraš ni da prozivaš, svi smo u tom koferu. Dobro je da reaguju, naša mladost je prošla u istim takvim sranjima, a ovom džukeli su relativno vezane ruke, pa ne može da izazove rat. Njegov patron je to mogao, a rezultat je bio da "katolički" srbi isteraju "pravoslavne" srbe iz nazovi države i postignu cilj onog degenerika, koji je baj d vej bio isto što i pičkousta džukela, advokat. Džukela ne može da izazove rat, ne daju mu firerka, Putko, i ostali. Jedino što može da uradi je da izazove građanski rat u samoj Srbiji (šta god da je to). On na izborima neće otići, čak i da se desi čudo. Ko to ne shvata naivan je. On može otići samo protestima i delegitimizacijom celog aparata.  Što se tiče mladih, videćemo da li će generacija "lajkova" selfija, pirsinga, i političke korektnosti pokazati da je dostojna pripadanja vrsti kojoj je namenjeno da vlada planetom. Da li će kao njihovi vršnjaci u trećem Rimu da histerišu zbog klovna na vlasti, da brane hidžabe i burke, tetovaže i duga zastave, da glume pahuljice i traže safe space ili će pokazati da im je stalo do budućnosti i odbrane onoga za šta su ljudi pre njih davali svoje živote.

Truman

Вучић добија и наредне изборе 2022. Џаба се надате. Нема то везе са новим генерацијама, смартфоновима и пирсинзима. Која је то млада генерација када успела да надгласа маторе? Ниједна, младих је много мање. Има везе са тим да је реална излазност била барем 60% и да плебс воли Вучића. Као што су деведесетих волели Слобу.
Живила политичка коректност! Доле Вучић!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Dybuk

Kaze mi devojka koja je radila kao kontrolor na jednom birackom mestu, kad su prevrnuli kutiju, na dnu sve 66666666666, tek pri vrhu 1, 5. Znaci, ko rano rani.... :)

Nikakav ejdzizam, #samokazem. Mislim, meni su apstinenti jos crnji, da se razumemo.

scallop

Neuspeh prati nepresušno krivljenje drugih. Što veći neuspeh to više glupih razloga za pravdanje.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 04-04-2017, 12:55:41
Вучић добија и наредне изборе 2022. Џаба се надате. Нема то везе са новим генерацијама, смартфоновима и пирсинзима. Која је то млада генерација када успела да надгласа маторе? Ниједна, младих је много мање. Има везе са тим да је реална излазност била барем 60% и да плебс воли Вучића. Као што су деведесетих волели Слобу.
Живила политичка коректност! Доле Вучић!
Ali devedesetih nisu voljeli Slobu. Kad već poredite, Sloba je u znatno većoj kontroli medija, bez n1 i interneta, imao slabiji rezultat od Vučića većim dijelom vladavine.

1992-2000 imao je razgovore o koaliciji s Đinđićem, Draškovićem i Šešeljom, samo Đinđić je odustao, al je ujedno peko vola na Palama.

Sad ispade svi zaboravljaju to, jer bi morali da objasne kako su preksinoć onako brutalno izgubili. Bar 15 od tih 55% kod Vučića je krivica opozicije.

Anomander Rejk

Bato, ma niko ne spori da je opozicija kilava i nesposobna.
Vučić je jednostavno usavršio sve mehanizme vladavine, učio je od svih, od Slobe do Tome i Tadića, sve je podigao do nivoa apsurda, on je neki novi mini balkanski Erdogan, Orban, Putin.

Meho Krljic

Nije samo to. Opozicija je sistematski razmontirana tokom proteklih nekoliko godina od strane istog tog Vučića i njegove ekipe. Dosta je tu para otišlo, što u potkupljivanje, što u razne druge svrhe, to je očigledno, pogašeni su ili vlasnički transformisani mediji sa simpatijama ka nerežimskom diskursu, mnogi opozicioni lideri su pretrpeli character assassination tretman, naterani da napuste svoje stranke i predaju ih sledećem u redu koji je možda malo "saradljiviji" (DSS), neke su stranke sasvim rasformirane (G17+, recimo), neke su okresivane i lideri im gubili unutarstranačku podršku sve dok se nije došlo do predsednika koji više tvituje nego što radi išta drugo (DS), neke opozicione pojave su čim su se formirale izložene rovarenju iznutra (DJB) itd. Što je sa jedne strane očigledno podaleko od fer pleja, ali se možda može prihvatiti kao način na koji ovde i inače funkcioniše politika, ali je bitnije kao indikacija koliko je novca investirano u Vučića i koliko se i dalje troši da se on održi na vlasti.

scallop

Meho, kad skineš cvikere koje nosiš možda shvatiš da i nisi tako ćorav. Opoziciju je upropastila dioptrija. Zašto je pukao Šešelj? Namerno neću o drugima. Ni on nije promenio dioptriju. Nije primetio da su mu Dveri odnele stav, kao što su ojadile i DSS. Vreme je da se odredimo šta nam je činiti, a ne šta bismo ukinuli. Bre, ukidamo 25. godina!

Meho Krljic

Moja teza je, kao što se gore vidi, da je opozicija takva-kakva je - nesavršena - ali da to nije pun odgovor na pitanje o tome otkud ovolika Vučićeva dominantnost i da za pun odgovor valja gledati u to kako ga podržavaju po svetu i odakle mu stiže koji novac itd. itd. itd. kada je Demokratske stranke podržavao novac (i drugi vidovi podrške) sličnog obima tada su i oni bili jači.

Torrente

Quote from: akhnaton on 04-04-2017, 09:10:17
On na izborima neće otići, čak i da se desi čudo. Ko to ne shvata naivan je. On može otići samo protestima i delegitimizacijom celog aparata.
Da, kome to nije jasno nakon pobjede Đukanovića u CG izgubljen je slučaj. Zar nije očigledno da kod nas (Srbija, RS, CG) na vlast dolaze samo još veći izdajnici. Zašto je Milo decenijama na vlasti? Pa zato što nema većeg izdajnika od njega u CG. Zašto je Dodik 10 godina na vlasti u RS? Isti odgovor. Zašto je posle Tadića došao Vučić? Pa zato što je veći izdajnik od Tadića. Srbija je idealan primjer, jer poslije 2000. sve gori i gori dolaze na vlast tj. oni koji su spremni da nas, još više, unište zarad lične koristi.

Mislite da bi psihopata cuclao Klintonu, doveo Blera i Šredera da mu se ne može?
A vi ovdje pričate o narodu i demokratiji, a narod maksimalno izmanipulisan i demokratije nema.

Da skratim, sumnjam da će Vučić vladati decenijama, jer je odvratna pojava, psihopata. Njega će da naslijedi sličan ili još veći izdajnik. Kako ga prepoznati? Lako, pa to je onaj što će ga pobijediti na izborima. DJB i Dveri nikad neće pobijediti, ostaće na marginama. Naravno, navedeno ne važi ako Vučko uspije da završi sav posao-uništenje (ostale privatizacije, prodaja prirodnih bogatstava, itd), jer onda je strancima, pretpostavljam, svejedno ko je vlast.

akhnaton

Hajde malo da prestanemo da kukamo, da prestanemo da pišemo, ili govorimo hvalospeve đubretu i da pokušamo da realno sagledamo situaciju. Ako znamo da je politika goli interes, onda da vidmo kome je u interesu, ali pre svega zašto mu je u interesu smrdljiva pičkousta džukela na vlasti u Srbiji? Za koliko se prodao, to jest kolika je cena smrada? Ko plaća cenu? Zašto ta cena nije ponuđena drugome, ako je uopšte ponuđena neka cena? Ako barem jedan element ovoga gore pomenutog ne postoji, onda stoku smrdljivu nije namestio niko, nego mi sami, a ovi su samo našli pa zašli. Jer dosta je bre više bacanja krivice na moćne sile i pečeno pile, na strane obaveštajce i mudrosere. Konkretno, ko ubire kajmak od svega ovoga, kome ide u prilog i ko ima sredstva i kolika sredstva da odvoji da bi ostvario taj prilog.

Aco Popara Zver

Kad već uglaviste CG u priču, žuti intelektualci se ubiše da brane politiku Đukanovića decenijama, sad kad ju je Vučić copy paste-ovo, sad ne valja. Talk about karma.

Btw, Meho, pa bog te mazo šta je SNS bio no kresanje lidera i postavljanje saradljivijih, uz gotovo gašenje SRS? Misim, tu praksu da prvo kad dođeš na vlast prvo klepiš po opoziciji vidio je Slobodan Jovanović i prije sto kusur godina.

Pašić, Vučić, Tadić, svejedno, zašto Tadić nije ispio da slomi vadikalski duh čak i ako je slomio SRS?

Zato što oni vjeruju u ono što pričaju a Šutan ne vjeruje.

Truman

Quote from: Torrente on 04-04-2017, 14:11:26

Da skratim, sumnjam da će Vučić vladati decenijama, jer je odvratna pojava, psihopata. Njega će da naslijedi sličan ili još veći izdajnik. Kako ga prepoznati? Lako, pa to je onaj što će ga pobijediti na izborima. DJB i Dveri nikad neće pobijediti, ostaće na marginama. Naravno, navedeno ne važi ako Vučko uspije da završi sav posao-uništenje (ostale privatizacije, prodaja prirodnih bogatstava, itd), jer onda je strancima, pretpostavljam, svejedno ko je vlast.

Е сад ме лепо насмеја.  xcheers Наравно, потпуно се слажем, само што бих ја Вучићу дао и следећи председнички мандат. Значи, владаће барем до 2027. а ја ћу тад имати већ 40-ак година...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 04-04-2017, 14:04:18
kada je Demokratske stranke podržavao novac (i drugi vidovi podrške) sličnog obima tada su i oni bili jači.

Novac koji je podržavao Demokratske stranke potrošen je krajnje besmisleno. Država ništa nije dobila, nego je devastacija nastavljena. Od Tadića, a kasnije i od onog Ohajskog eksperta, sigurno bi bili bolji neki moji tehničari. I Gašić je bio bolji. Sva politička rešenja su urušavala državu. Kad se setim Ruzveltovog Nju Dila, pa i Hitlerovih autoputeva, naš problem je bio što su tajkuni dobili priliku da se domognu love, a nisu hteli da je vrate kroz nacionalne infrastrukturne projekte. Kad mozak radi nije teško prokljuviti. Ako se neko usput otkupio, ne vidim problem. Toliko su nas zasrali.
Drago mi je što se neoliberalizam batrga i nanosi svetu štete koliko može na izdisaju, pa moram i ja da uložim svoj obol da crknu.

Usput, poruka Akhantonu: Imam razumevanja prema tvojim stavovima. Deklarisao si se kao Against All i kao kritičar ekstremne anarhije. Bar ne foliraš one koji čitaju. Reci ti meni kako se nešto pomera, ako ništa ne valja.

akhnaton

Quote from: scallop on 04-04-2017, 14:35:55
Quote from: Meho Krljic on 04-04-2017, 14:04:18
kada je Demokratske stranke podržavao novac (i drugi vidovi podrške) sličnog obima tada su i oni bili jači.

Novac koji je podržavao Demokratske stranke potrošen je krajnje besmisleno. Država ništa nije dobila, nego je devastacija nastavljena. Od Tadića, a kasnije i od onog Ohajskog eksperta, sigurno bi bili bolji neki moji tehničari. I Gašić je bio bolji. Sva politička rešenja su urušavala državu. Kad se setim Ruzveltovog Nju Dila, pa i Hitlerovih autoputeva, naš problem je bio što su tajkuni dobili priliku da se domognu love, a nisu hteli da je vrate kroz nacionalne infrastrukturne projekte. Kad mozak radi nije teško prokljuviti. Ako se neko usput otkupio, ne vidim problem. Toliko su nas zasrali.
Drago mi je što se neoliberalizam batrga i nanosi svetu štete koliko može na izdisaju, pa moram i ja da uložim svoj obol da crknu.

Usput, poruka Akhantonu: Imam razumevanja prema tvojim stavovima. Deklarisao si se kao Against All i kao kritičar ekstremne anarhije. Bar ne foliraš one koji čitaju. Reci ti meni kako se nešto pomera, ako ništa ne valja.

Upravo tako, novac je umesto na pametne stvari iskorišten da se Miloševićevi tajkuni operu, da se kumašini "srpskog Kenedija" nafatiraju i da se boraniji, to jest narodu da iluzija neke kao stabilnosti. Ovo poslednje u najmanjem mogućem obimu. U suštini umesto da se sistem koji je do dolaska Požarevačkog Gede funkcionisao proširi i obnovi, što je Ante Marković hteo da uradi, mi smo hteli da se kurčimo i pravimo velike nacionalne države, a da nismo bili svesni da za to nema potrebe, niti što je najvažnije imamo sredstava. Rat je skupa igra, još ako se vodi tek da se vodi dobija se katastrofa. Šta je samoproklamovani DOS zatekao? Ruševine! Da li je hteo da obnovi ruševine i da oporavi isprebijanog bolesnika? Ne! Zašto? Zato što mu to nije bilo ni na kraj pameti. Kada već dolaze novci, hajde da ih uzmemo za sebe. Zato nije ni urađena lustracija, jer bi poruka bila shvaćena kao: Ovde kapital može da uđe, ali mora da poštuje pravila. Ta pravila niti su odgovarala "tajkunima" ovdašnjim, niti finansijerima. Uostalom finansijere je bolela pozadina za to kako se koriste sredstva, važno im je bilo samo da se reše Miloševića. Kada već mi sami nismo bili sposobni, a bogami ni voljni da ga se rešimo.
Kako se nešto pomera ako ništa ne valja? Delegitimizacijom poretka. Mi se kao i svet nalazimo u vremenu kada jedan sistem jede samog sebe, a alternative nema na vidiku, i to samo zato što je taj sistem ili ogadio alternativu, ili je pokrao. Tako da danas imamo sistem u kome je dominacija laissez faire u ekonomiji, individualizam do krajnjih granica, ali i ograničavanje slobode i ubijanje mišljenja. Imamo i poitičku korektnost koja je samo motor profita.

Aco Popara Zver

Djeca se zaigrala

Protest Protiv Diktature utorak 4.4.2017.
Ne nosimo stranacka obelezja.
# protestprotivdiktature
Beograd 18h Skupstina (nosimo cvece na pano!)
Nis 18h Trg Kralja Milana
Novi Sad 18h Fontana Ispred Bajica
Novi Pazar 18h Gradski trg
Kragujevac 18h Trg Narodnih Heroja
Kraljevo 18h Trg Srpskih Ratnika
Krusevac 18h Opstina
Sabac 18h Trg Sabackih zrtava
Sombor 18h Celavi trg
Smederevo 18h Trg republike
Sremska Mitrovica 18h
Subotica 19h Narodno pozoriste
Pozarevac 18h Kruzni tok
Paracin 19h Spomenik Branku Krsmanovicu
Vranje 18h Trg Stanise Stosica
Valjevo 18h Desankin trg
Vrnjacka Banja 16h Kod Vrabca
Gornji Milanovac 19:30h Trg
Lazarevac 18h Rudarska cesma
Leskovac 18h
Uzice 18h
Bor 19h
Zrenjanin 18h Plato kod Vojvodjanske
Jagodina 18h Spomenik Oslobodiocu
Cacak 18h Gradski Trg
Mladenovac 18h Trg

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 04-04-2017, 16:49:05
Djeca se zaigrala

Protest Protiv Diktature utorak 4.4.2017.
Ne nosimo stranacka obelezja.
# protestprotivdiktature
Beograd 18h Skupstina (nosimo cvece na pano!)
Nis 18h Trg Kralja Milana
Novi Sad 18h Fontana Ispred Bajica
Novi Pazar 18h Gradski trg
Kragujevac 18h Trg Narodnih Heroja
Kraljevo 18h Trg Srpskih Ratnika
Krusevac 18h Opstina
Sabac 18h Trg Sabackih zrtava
Sombor 18h Celavi trg
Smederevo 18h Trg republike
Sremska Mitrovica 18h
Subotica 19h Narodno pozoriste
Pozarevac 18h Kruzni tok
Paracin 19h Spomenik Branku Krsmanovicu
Vranje 18h Trg Stanise Stosica
Valjevo 18h Desankin trg
Vrnjacka Banja 16h Kod Vrabca
Gornji Milanovac 19:30h Trg
Lazarevac 18h Rudarska cesma
Leskovac 18h
Uzice 18h
Bor 19h
Zrenjanin 18h Plato kod Vojvodjanske
Jagodina 18h Spomenik Oslobodiocu
Cacak 18h Gradski Trg
Mladenovac 18h Trg

Ah, net generacija, neka se malo pokažu. I neka malo istestiraju spremnost ancien regime da otrpi, ali ako isprovocira nešto, bolje bi mu bilo da kupuje kartu za Berlin, Moskvu ili što da ne Istanbul u jednom pravcu. Osim ako nismo pizde koje će sa daljine da posmatraju kako im smrdljivi drotovi, fantomkama zaštićeni kurvini sinovi tuku decu. Ako je tako, e onda nismo za bolje nego da nas pičkousti i njegova bulumenta guzi odavde do večnosti. A, ako je suprotno, e onda, neka pičkousti otpočne inauguraciju 29.05.2017 u Starom dvoru, malo iza ponoći, uz srdačne pozdrave od  Dragutina Dimitrijevića Apisa.

Petronije

Агенција за борбу против корупције прогласила је јавне податке о ванредној контроли имовине и прихода градоначелника Београда Синише Малог ,,строго поверљивим" и тако одбила да их достави Поверенику за информације од јавног значаја. 

https://pistaljka.rs/home/read/606
Arm the Homeless

Scordisk

Tajna od nacionalnog značaja, odmah pored vojvođanskog svemirskog programa i titovog trezora :D

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 04-04-2017, 18:24:20
Агенција за борбу против корупције прогласила је јавне податке о ванредној контроли имовине и прихода градоначелника Београда Синише Малог ,,строго поверљивим" и тако одбила да их достави Поверенику за информације од јавног значаја.

https://pistaljka.rs/home/read/606

Ja sam jutros čitao Šabićevo saopštenje javnosti i stvari su još bizarnije. Naime, pod jedan, odbili su samo da ih actually fizički dostave, ali mu je poručeno, uredno zvaničnim kanalom da može da ih vidi tako što će fizički doći u njihove prostorije i to BAŠ on i niko drugi iz kancelarije Poverenika. Čini se da u Agenciji nisu sigurni šta piše u zakonu. Kad bi bar postojao neki poverenik za informacije od javnog značaja, da ih uputi...

Ali pod dva, Šabić razložno kaže da zakon definiše "strogo poverljivo" klasifikovane dokumente kao one koji mogu da nanesu "tešku štetu interesima Srbije", što je, složićemo se, malo prejaka ocena za podatke o prihodima i imovini gradonačelnika glavnog grada....

Aco Popara Zver

Kako je prejaka ako je npr Radulova krivična prijava istinita?

Npr muljao građevinsko i poljoprivredno zemljište sa strancima - interes Srbije.

No, ako sam dobro shvatio, istraga agencije još traje...

Ugly MF

Jeb'te na ovoj listi samo mojih Zaječaraca nema!
A i mi smo grad!
Ali mi smo u nekoj drugoj dimenziji vidim, nama je Vučić i gradonačelnik, samo je postavio svog poltrona i ovlastio ga da vrši funkciju.
Mi imamo pred kraj meseca izbore ,pa tad planiramo da ga skinemo s' vlasti i metnemo našeg čoveka!
:)

scallop

Zalepiš Zemlju na transparent i pobedio si. Uz vunene čarape.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Eto, sad ne možete više da se žalite na penzionere!

Anomander Rejk

Scordisk

Aco Popara Zver

Došo i Počuča na proteste? :)

Scordisk

Pa jebem li ga, video sada na vajsu

Dybuk

Ima kao neku bubicu u uhu, da nije obezbedjenje? Ne razumem sto ovaj nije u zatvoru, neka pitoreskna zivotna prica, bese?
Enihu, moraju i ku-ku da prosetaju malo, sta sad. Lepo vreme, puno mladih i tako. Ne mora da znaci da ima direktne veze s protestima...ne znam ni ko ovo organizuje; al ako, malo rezistansa nije na odmet.

Scordisk

Iz nekog razloga, meni Počučini statusi stalno iskaču na fejsu, a i on ima popriličnu količinu gnoja prema naprednjacima... jebem li ga.

Inače, za to, kao, zakonom zabranjeno građanima Srbije da ratuju u drugim zemljama: poznanik kraja je po povratku iz Ukrajine priveden od strane policije, a naravučenija je bila, "hajte, momak, pali, i nemoj više da te uhvatimo u međunarodnim sukobima...", tako da mislim da to nije prećerano kažnjivo u nas :)

Dybuk

Mnogo toga nije precerano kaznjivo u nas  :evil: ali nisam bas ispratila njegove pustolovine.

Agota

Quote from: Dybuk on 04-04-2017, 13:08:26

Nikakav ejdzizam, #samokazem. Mislim, meni su apstinenti jos crnji, da se razumemo.

Ne znam kako resiti taj problem, mislim da bi za neobavljanje gradjanske duznosti trebalo uvesti nekakavu  kaznu, sad, dal novcanu ili onemoguciti  takvima izdavanje pasosa ili izlazak iz zemlje...ne znam
Penzioneri su sto se tice izlaska na biralista za primer,ali zato se kod fejsbuk generacija i pored svega  pokazalo da domet političkog angazmana ne izbija iz granica drustvenih mreza.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Dybuk

Pa ne mozes, ako sami nisu voljni da uticu na svoju sudbinu i iskoriste svoje gradjansko pravo, sta da im radis? Najgore mi je ono 'pa brateeee, sve je to reseno i zavrseno, nema svrhe da izlazim kad se pobednik zna' helloooooo!

Ali jeste, sto neko lepo napisa, 1 lajk nije jednako 1 glas. Foliranti.

scallop

Mada mi je pomalo dosta, radije bih o pisanju, pa ko može bolje, informacija o Grčkoj gde su pre trideset godina imali uredbu o zabrani izdavanja pasoša onima koji ne glasaju. Evo gde su stigli. Društvenopolitički sistem se ne gradi glasanjem ili bilo kojim marifetlukom kojim je ispunjena naša scena. Time se ruši, a gradi se pritiskom da dobro bude bolje. Apsurdno je sve proglašavati lošim.

Evo, i ovako napisan post je bolja literatura nego što većina ovde može da ispovrti.

Aco Popara Zver

Al to niko neće, odakle vam to da hoće hehe

Partije neće jer imaju svoje spiskove simpatizera, a ti apstinenti su im opasni, kome će da se privole itd.

U suštini rijetko apstinenti odu samo na jednu stranu.

A građani to neće jer postoje i druge dužnosti, recimo vojna mobilizacija. Kad bježiš od mobilizacije što ne bi bježo i s biračkog mjesta.

Lijepo tri godine vojni rok kao u Izraelu, žene dvije godine, pa može i obavezno glasanje :)