• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

METAFORA, tj. preneseno znacenje

Started by Lurd, 23-11-2002, 18:44:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

sine, odreci cu te se preko novina.
rascinicu te.
razbastinicu te.
neces da pipnes ni deo tatine snuff kolekcije!
https://ljudska_splacina.com/

SANdMAN

ajde ajde nemoj tako. ti ne znas peti on ne zna ni prvi ni peti, on je ipak tvoje dete i to napredno...  :lol:

Ghoul

ja ne znam peti?
to sledi iz onog sto sam napisao?
c, c, c,
ili ti
dzizs!

SANdMAN

pa ne znas ceo... sta, jel treba sad da te lazem?  :lol:

Ghoul

da, trebalo je da citiram ceo usa ustav sa svim amandmanima kako bih mom halfbreed offspringu pokazao da to na sta misli nije ono o cemu govori.
(samo se nadam da je hteo da bude duhovit sa svojim tumacenjem 1. amandmana... for HIS sake)

SANdMAN

nije pogresno reci peti jer peti podrazumeva podizanje optuznice.. prema tome joke je mogao da prodje i sa pet (bez tog komentara) i sa jedan a dal si ti znao sta sve ide pod pet ili naknadno postao pametan ostavljam onima koji citaju topic da presude...

Milosh

ah, evo još jednog divnog zaboravljenog topika.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Defilement

Treba mi mala pomoc....dobio sam ovo od jedne devojke i protumacio pola texta dok sa durgom imam malih problema, ba bih bio zahvalan kada bi mi neko malo obrazovaniji u ovom podrucju pomogao. Hvala

Dobrodosao u bastu mirisa gde leptiri sanjaju a ljudi mesaju javu sa nedodjijom.Ovo opijajuce stanje koje goni duh na spoznaje.Goni ruke na ruze.Ali drzi je pazljivo u odsustvu straha od bola,sa naivnom nadom lezis u travi i cekas novi let.Trnje na poslednjem suncu zasija ledom ali krv je sok zabranjenog raja.Raja za nemoguc mir.Krila leptira su njegove granice.Krst je njegova zvezda ali opet je mrak dobrog ukusa.Lucifer najavljuje karneval.Ples za zaboravljenu tamu.Moj ples.

Ghoul

Quote from: "Defilement"Dobrodosao u bastu mirisa gde leptiri sanjaju a ljudi mesaju javu sa nedodjijom.Ovo opijajuce stanje koje goni duh na spoznaje.Goni ruke na ruze.Ali drzi je pazljivo u odsustvu straha od bola,sa naivnom nadom lezis u travi i cekas novi let.Trnje na poslednjem suncu zasija ledom ali krv je sok zabranjenog raja.Raja za nemoguc mir.Krila leptira su njegove granice.Krst je njegova zvezda ali opet je mrak dobrog ukusa.Lucifer najavljuje karneval.Ples za zaboravljenu tamu.Moj ples.

ha ha ha! sjajno!
kolko sam se samo ovakvih pokušaja ženskog pisma načitao (ili bar: pokušao da čitam)!
ovo je toliko školski primer tog diskursa da može ladno da se copy-pastuje u udžbenike za osnovnu školu.
nepismenost, beslovesnost, kičasto-nabudžene metafore i šund-slike, patetika, nekomunikativnost, amaterska hermetičnost, očigledna nenačitanost (samo neko ko je vrlo malo toga čitao ili o pisanju naučio može da počini ovako nešto)...

e, baš si me nasmejao!
ovo je toliko glupo da razgaljuje! da ne govorim koliko me sjeća na mlados i prošle dane i neke druge, tuđe pokušaje spisateljstva...
:!:  :!:  :!:

DušMan

Naravno, tekst govori o gubitku seksualne nevinost uz par nebuloza namerno stavljenih da te uputi u pogrešnom pravcu.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Boban

Ma to samo neko od nasih starih poznanika pokusava da se nasali sa nama.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

identitet i motivacija postera su nebitni: text sam za sebe je zaista prajsles, i sumnjam da bi iko mogao da svesno falsifikuje nešto ovako autentično ženski patetično ružičasto nepismeno glupo.

scallop

edit: Pokušao sam se pridružim Ghoulu u nabrajanju i zabrljao nešto. Neko me kontroliše: :?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

QuoteNaravno, tekst govori o gubitku seksualne nevinost

Što u potpunosti podržava moju tezu datu na jednom drugom topicu...
Mica

DušMan

Quote from: "Mica Milovanovic"Što u potpunosti podržava moju tezu datu na jednom drugom topicu...
Da ipak svi ljudi izgube nevinost u određenom trenutku u životu?

Tex Murphy

Quote from: "DušMan"
Quote from: "Mica Milovanovic"Što u potpunosti podržava moju tezu datu na jednom drugom topicu...
Da ipak svi ljudi izgube nevinost u određenom trenutku u životu?

Ne, no da si ti seksualni manijak br. 1 na ovom forumu!

QuoteDobrodosao u bastu mirisa gde leptiri sanjaju a ljudi mesaju javu sa nedodjijom.Ovo opijajuce stanje koje goni duh na spoznaje.Goni ruke na ruze.Ali drzi je pazljivo u odsustvu straha od bola,sa naivnom nadom lezis u travi i cekas novi let.Trnje na poslednjem suncu zasija ledom ali krv je sok zabranjenog raja.Raja za nemoguc mir.Krila leptira su njegove granice.Krst je njegova zvezda ali opet je mrak dobrog ukusa.Lucifer najavljuje karneval.Ples za zaboravljenu tamu.Moj ples.

:shock:  Ovo je prokleto dobro! Moraću da pokradem u svom romanu o zombi apokalipsi.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Usul

Quote from: "Defilement"
Dobrodosao u bastu mirisa gde leptiri sanjaju a ljudi mesaju javu sa nedodjijom.Ovo opijajuce stanje koje goni duh na spoznaje.Goni ruke na ruze.Ali drzi je pazljivo u odsustvu straha od bola,sa naivnom nadom lezis u travi i cekas novi let.Trnje na poslednjem suncu zasija ledom ali krv je sok zabranjenog raja.Raja za nemoguc mir.Krila leptira su njegove granice.Krst je njegova zvezda ali opet je mrak dobrog ukusa.Lucifer najavljuje karneval.Ples za zaboravljenu tamu.Moj ples.

Citajuci ovu bljuvotinu odmah mi pade na pamet cuveni skec iz top liste nadrealista koji pocinje sa: "Rade Pendrek. Godina 40, zanimanje milicioner..."

Zona sumraka
God created Arrakis to train the faithful.

Defilement

Niko vas ne zajebava od starih poznanika...nego jednostavno nisam u vodama knjizevnosti...biti recit i razumeti necije metafore nije isto.Treba malo mozdanog treninga.Moze li neko da mi da konkretan odgovor sta je htela da kaze ovim...bar od prilike.Kicasto je, ali razumite ima svega 19 godina.
Gubljenje nevinosti, bla, bla, bla...

Event Horizon

ma oce te ostavi 100%, no ne zna kako, "ima svega 19 godina".
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Defilement

Alex

Jao, imao sam jednu školsku drugaricu u osnovnoj (i srednjoj) školi koja je pisala ovako kičasto i još kičastije i nakićenije, sve u metaforama.

Ona je u osnovnoj školi smatrana među učenicima i prosvetarima  za literarnog genija. Učiteljice i nastavnici su je kovali u zvezde kao neverovatno talentovanu, buduću nadu lepe književnosti.

Ne mogu da zaboravim, kad je u trećoj srednje zbunjeno pitala profesorku (novu - njoj), zašto je dobila lošu ocenu, a onda je profesorka neterala da pročita sastav, da bi joj rekla da je to što ona piše totalan kič i apsolutno bezvredno.

Mislim da joj se svet srušio u tom trenutku, a meni beše milo što je neko od "zvaničnih lica" najzad izneo činjenično stanje, da ženska ne živi više u zabludi.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Defilement

Znaci to i ja da uradim :DDDD

Ghoul

Quote from: "Defilement"Znaci to i ja da uradim :DDDD

ili joj bar pošalji link na ovaj topik! :idea:

Shozo Hirono

Slusaj bre decko,ovde imas na delu gomilu hejtera,od kojih je vecina prestarela i sex sa 19 godina starom gimnazijalkom u danasnje vreme dozivljava kao fantaziju.Za pocetak,dovoljno si mudar kada trazis savet na forumu,a iskustvo ces izgraditi time sto ces pre svega gledati svoj licni interes zanemarujuci metaforicne zavrzlame i slicna proseravanja ! :evil:

Shozo Hirono

A evo vidim,neki bi je rado i videli na ovom forumu. :evil:

Ghoul

Quote from: "Shozo Hirono"A evo vidim,neki bi je rado i videli na ovom forumu. :evil:

a i šire!  :!:

DušMan

Quote from: "Shozo Hirono"sex sa 19 godina starom gimnazijalkom u danasnje vreme dozivljava kao fantaziju

[duboki uzdah]

Ako ima 19 dina, mora biti da je već završila gimnaziju, sem ako nije roknula koju godinu, ali mislim da nije pošto devojke koje pišu pesme sigurno redovno uče i ne puše po parkićima.

angel011

Quote from: "DušMan"devojke koje pišu pesme sigurno redovno uče i ne puše po parkićima.

xrofl
We're all mad here.

zakk

baš vala...
QuoteDobrodosao u bastu mirisa gde leptiri sanjaju a ljudi mesaju javu sa nedodjijom.Ovo opijajuce stanje koje goni duh na spoznaje.Goni ruke na ruze.Ali drzi je pazljivo u odsustvu straha od bola,sa naivnom nadom lezis u travi i cekas novi let.Trnje na poslednjem suncu zasija ledom ali krv je sok zabranjenog raja.Raja za nemoguc mir.Krila leptira su njegove granice.Krst je njegova zvezda ali opet je mrak dobrog ukusa.Lucifer najavljuje karneval.Ples za zaboravljenu tamu.Moj ples.

ovo deluje dooobrano nadimljeno...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Sad bar znamo ime autorke ovog teksta - Šeri Džons  :!:  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!