• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Argus Books Online Magazine: vašarske, festivalske i karnevalske priče

Started by Stipan, 24-04-2017, 07:42:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Stipan on 13-07-2017, 11:59:13
Eto... Ja mu izrazim saučešće, a on provocira...

Pa ljudi, jel to u redu?

kakvo saucesce, budalo jedna.
koliko vidim, ostat' ces na forumu ti, kenjo, angelina i poglavica.

M.M

Juče sam dobio link ka ovoj stranici od dobrog prijatelja. Kad sam pročitao neke postove, razumljivo, popizdeo i dobio želju da odgovorim, a onda sam se zapitao, zar ti stvarno treba ,,to", to da ponovo zagaziš u kaljugu?
Čini se da treba. Treba da se zna.
Neki ljudi će verovatno umeti da cene ovo što ću napisati, za ostale me baš zabole.
Quote from: Layanich on 12-07-2017, 11:40:51
Ja sam objavio 240 knjiga domaćih autora i svima plaćam autorski honorar, kako je to već definisano Izdavačkim ugovorom za svako izdanje.
Otvoreno i neuvijeno, lazare janiću - bezočno lažeš!
Ali kad si se već javio, nadobudno, ni sam ne znam čime potkrepljeno, hteo bih da te priupitam, odnosno da mi objasniš kako to da sam po objavljivanju Ljuljaške, u samo prvih nekoliko meseci, potpisao minimum deset primeraka kupljenih što u Laguni što u Delfima, a nijedan dinar nisam dobio od prodaje tih primeraka.
U prvo vreme, nije mi se žurilo. Sačekao sam godinu dana po objavljivanju romana, a onda sam prvo pozvao Batu koji je u čarapaniji poznat kao Cvele Grobar, a potom i Lazara. Sasvim logično, zanimao me je izveštaj prodaje romana. Cvele me je prebacio na Lazara koji mi je rekao da je prodaja, "mršava", i obećao je da će mi izveštaj biti dostavljen u toku nedelje. Naravno ta nedelja još uvek nije istekla, a sledeći put kada sam zvao, ni jedan ni drugi nisu podigli slušalicu.
Što će reći, do današnjeg dana, dinar od prodaje romana po književnim lancima nisam dobio. A dogovoreno je, da istaknem ugovorom, 50% od svakog prodatog primerka.
Tumačeći ugovor, trebalo bi da imam pravo na pola i ni od čega.
Nije pitanje para, već principa.
Narod kaže, dobar glas se daleko čuje, loš još dalje. Možda se to ovde ne zna, ali, tikva u koju su duvali Cvele i Lazar je pukla. Takođe, zna se da je Cvele Grobar malo dobio po leđima, tintari, i ko zna po još kojim delovima tela, te je završio u bolnici. Zbog čega?
Uvrnuo je nekog za novac, te je, fala bogu, dobio kako valja.
Što se tiče objavljivanja po raznim magazinima i časopisima, čitam postove na ovom topiku, posIe nekoliko godina izbegavanja i preziranja mesta na kojem sam nekada voleo da provodim vreme i ne mogu čudom da se načudim.
Imam problem da shvatim, živimo li u istoj zemlji, na istom prostoru? U istom univerzumu?
Obraćam se, naravno, onima čije pisanje ima smisla, ne očajnicima, kakvi ovde preovlađuju. Oni nemaju za šta drugo da se uhvate osim da muče tastaturu.
Ljudi, shvatite, možda jedan procenat naroda čita, a od toga broja jedan odsto zanima fantastika! Stoga, zarad manjeg razočaranja, shvatite da je mogućnost da vaša brižljivo ispisana rečenica, s toliko utkane mudrosti, za koju želite da čitalac prepozna i pobudi istu emociju koju ste imali dok ste je ispisivali, jednaka je mogućnosti da žena u menopauzi ostane u drugom stanju.
Nijedan poraz nije konačan.

džin tonik

mm, dozvoli da ti jedan od ocajnika objasni zasto, kako navodis, tek jedan posto naroda cita:

zato sto imate izdavace poput lajanica, koji proizvode pisce poput tebe. lijepo ste se nasli, a ti si igrom slucaja dobio koliko tvoje pisanje vrijedi. nitko normalan ne bi to izdao, tek ovakav sibicar.

kod mene je pravi boom za fantastikom. mislim, za fantastikom.

Layanich

Quote from: hidden on 12-07-2017, 21:37:02
Quote from: Layanich on 12-07-2017, 11:40:51
Samim slanjem tekstova na našu adresu autor pristaje na ustupanje autorskih prava Argus Books&Magazines za objavljivanje tekstova u izdanju magazina, ovo od početka stoji na sajtu i magazina i izdavača. Takva su u ovom slučaju pravila igre, ko ne prihvati ne mora da učestvuje.

Šta ovo znači? Pošaljem ti priču na mejl, povodom bilo kakvog konkursa i tim činom sam ti ustupio prava na objavu kada god poželiš, u nekom od brojeva Argus magazina. Nisam to našao na sajtu, ali verovatno je do mene.

I ovaj pasus, ako može da mi se pojasni, čista znatiželja je u pitanju.

"Naša obaveza je da, po izlasku knjige iz štampe, izdanje popularizujemo na našim vebsajtovima (naša dva oficijelna sajta) i društvenim mrežama, kao i da knjigu ponudimo knjižarama  s kojima sarađujemo (Vulkan, Delfi, Dereta i druge knjižare – oko 70 knjižara u Srbiji). Uz to smo obavezni i da izdanje prodajemo preko naše online knjižare. Pripremamo i otvaranje jedne naše knjižare, nadamo se do kraja 2017. godine."

Sad malo idemo u offtopic, ali neće niko zameriti pošto je ionako diskusija postala bezveze. Jedno vreme sam se nosio mišlju da pokrenem nekakvo skromno izdavaštvo. I tu je naravno onaj stari problem da ne možeš a da se ne uhvatiš opcije da i štampaš to što ti neko plati. Ali ja sam to zamišljao tako da neko plati za na primer 300 primeraka, to mu se odštampa, u cenu se uračuna lektura, korektura, prelom, priprema, dizajn isl., taj neko plati i preuzme ceo tiraž. Zar nije to logika. Kad kažeš da si u obavezi da prodaješ na svojoj online knjižari, preko distributera i sl., da li te to zakon obavezuje, ili je to stvar sporazuma između tebe i autora?

Mislim, autor generalno plati tiraž i preuzme ga, meni je ta opcija prodaje super ali sam kontao da autor mora da se usaglasi. Jer platio je da se knjiga proizvede, ne mogu da ga nateram da je prodaje preko mene, ako ne želi. A ako pristane, onda je to predmet ugovora? To su neke nedoumice koje su me uvek mučile, a nisam imao koga da pitam...

Da malo posavetujem budućeg kolegu. Pa, neću ja ovo znanje u grob odneti!
U izdavaštvu postoje tri opcije: Delo finansira izdavač; Delo sufinansiraju izdavač i autor (u ugovorenim procentima); i, samofinansira autor. Naravno da ne postoji zakonska obaveza da izdavač bude i distributer kod samofinansirajućih izdanja, ovo se ugovara između izdavača i autora (ugovor je saglasnost dve volje). Naravno da autor koji finansira izdanje može sve primerke da odnese kući; povoljnost je samo to što je izdavač pravno lice i ima ugovore sa knjižarama o distribuciji, što autor, kao fizičko lice, ne može da ima. Izdavač može da prodaje izdanje u knjižarama, a autor može da postavi kartonsku kutiju na pijaci ili da prodaje (ili poklanja) prijateljima i komšijama. Autori se ogromnom većinom odluče da distribuciju vrši izdavač, u nekoj dogovorenoj količini. Ako izdavač nema ugovorenu distribuciju, šta će mu, može izdati svoju knjigu kao autorsko izdanje.

Oko magazina, sve je već sažvakano, a link na kome ovo piše je:
http://www.argusbooksmagazines.com/magazin/
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Layanich

Miljane, ja neću tebi da kažem da bezočno lažeš, jer nije Milomir Bata Cvetković završio u bolnici zbog tuče (kako ti kažeš "Cvele Grobar"), nego ja sam završio u bolnici u dva navrata (zbog operacije na srcu i moždanog udara).
Klarina ljuljaška je bilo sufinansirano izdanje, jednu količinu je uzeo autor, deo je otišao u distribuciju a veća količina je još uvek u našem magazinu.
Ne može izdavač biti isključivi krivac zato što se tvoja knjiga slabo prodaje u knjižarama.
Možda zato što si se više bavio Džon Vejnom nego sopstvenom knjigom?
EPILOG

Layanich

Zamoljen sam od strane Milomira Bate Cvetkovića, koji nije nikad bio član foruma Znak Sagite, da prosledim Miljanu Markoviću njegov odgovor, jer na telefonske pozive ne odgovara:

Poslat mi je link sa foruma na kome si lupetao gluposti. Stvari ovako stoje: 1. Niko ne može, na silu, knjigu učiniti komercijalnom i prodajnom; 2. Ni jedan autor, sa ovih prostora, ništa nije uradio ako se sam ne pobrine oko popularizacije sopstvene knjige; 3. Ne može se žanr, koji sam po sebi nije komercijalan, na silu učiniti komercijalnim; 4. Potezati moje nadimke (na koje sam ponosan), na forumu na kome nisam prisutan i tračariti, nije neprimereno ponašanje za odraslog čoveka, no je bezobrazluk i nevaspitanje; 5. U krivičnom zakoniku postoje članovi, na osnovu kojih se sve napisano ozbiljno kažnjava (da te podsetim, predugo se bavim javnim poslovima da bih ti sve ovo dozvolio); 6. Odmah se javi Lazaru i podigni polovinu svojih knjiga (ako to već nisi uradio) i prestani da se ponašaš nevaspitano. Toliko, a ako želiš da mi budeš "neprijatelj", to moraš izvesti uživo, jer nije muški tračariti, izmišljati i širiti neistine. Dostupan sam ti za živu komunikaciju, a ako želiš ikakvu raspravu sa mnom, rado ću se videti s tobom, u Beogradu ili u Kruševcu. Lep dan ti želim.
EPILOG

Layanich

Quote from: ali roku on 13-07-2017, 13:51:14
mm, dozvoli da ti jedan od ocajnika objasni zasto, kako navodis, tek jedan posto naroda cita:

zato sto imate izdavace poput lajanica, koji proizvode pisce poput tebe. lijepo ste se nasli, a ti si igrom slucaja dobio koliko tvoje pisanje vrijedi. nitko normalan ne bi to izdao, tek ovakav sibicar.

Ja ne znam ko si ti, ti znaš ko sam ja, ali imaš 12000 postova na Sagiti, znači neko si mudo!
Ja nemam 19000 postova, nego 190 i to me neznanje opravdava. Ne znam ja koji su lobiji na Sagiti, ali otprilike shvatam da svako postuje u skladu sa svojim interesima.
Lako je linčovati Layanicha.
Teško je ostati čovek.
EPILOG

džin tonik

ma lajanicu, ti si izdavac, pravna osoba ciji rad podlijeze otvorenoj i javnoj kritici, pokudi ili pohvali. i kao takav imas nekoliko komentara od mene.

ja nisam izdavac, pravna osoba.

vec jesi udario po empatiji, sto je ok, i ja ti stvarno zelim da, pojma nemam, uspjesno poslujes, onako ljudski, ako ti to koncept koji imas dozvoljava. mislim, ne da me bas nesto posebno briga.

razumijes? mene ne zanima tko si ti, a tebe ima jos manje zanimati tko sam ja.
"ti" si izdavacka kuca, ja potencijalna musterija. mozes me zvati, ne znam, andre agasi, a ako mi zelis nesto prodati, moj ti je savjet da me zoves vasa visosti, ne se nabildavas sa mnom.

Layanich

Vaša visosti, izvolite se predstaviti, ne na ovom forumu ili bilo gde drugde na netu, nego ako želite "izdavača" nemojte prdeti javno nego u gaće. Ozbiljnije će vas izdavač shvatiti.
EPILOG

džin tonik

dobro si poceo, ali opet podbacio.
znaci, samo ti zuji, skupa sa svojim vajnim urednicima, mislim, jbt, TI zelis nesto prodati MENI, i ne nalazis bolji nacin nego dojahati na forum (sve od prvog nastupa) sa gomilom kretena koja naskakuje ljude.

nisi li nedavno skupa sa kvazi-urednikom prozivao nekog fasistu iz dijaspore? jos si srcani bolesnik, budalo jedna. pokosit ce te infarkt ako se sinkroniziramo.

Layanich

Ja ovaj topik nisam ni počeo, nego prozvan sam ovde, i nisam ovde da nekome nešto prodajem.
Evo, ja priznajem da duboko žalim što sam nepravedno pomenuo Zoska pre više od mesec dana. On nema prostora na hrvatskim portalima, jer je "četnik" i "komunjara". Ima prostora samo na Sagiti, i ja mu se iskreno izvinjavam!
A za tebe me boli ona stvar koja stoji pored muda. Zato što ne znam ni ko si!
EPILOG

džin tonik

ma ljudima dosadno pa te prozvali, desi se.
bas te briga, jos ce te netko opterecivati tamo s nekakvim pravima. pa nisi ti neki sonjo...

džin tonik

sto? ja sam shvatio da je nova politika foruma i opet valjanje u blatu. pa koliko jos krugova blato, pa kuku, zaboga, sad se posipamo pepelom, idemo o sf-u do sljedeceg kruga? blato? blato. hajde da to odradimo posteno.

Dybuk

Quote from: ali roku on 13-07-2017, 19:19:41
sto? ja sam shvatio da je nova politika foruma i opet valjanje u blatu. pa koliko jos krugova blato, pa kuku, zaboga, sad se posipamo pepelom, idemo o sf-u do sljedeceg kruga? blato? blato. hajde da to odradimo posteno.

Tako je.

Kod mene nema vrucine, pa se ladne glave cudu cudim sta sve sebi "kulturni poslenici" dozvoljavaju, i imaju li, zaboga, pametnija posla od prepirke sa narodom.
Al se onda setim da je izdavastvo biznis ko i svaki drugi, te da ljubav prema pisanoj reci i kulturi, pa i licna rafiniranost nikako nije glavni preduslov za bavljenje istim.

Stipan

Dybuk

Sigurno necu da trazim dozvolu od tebe i ekipe.

Ovo nije misljenje vec fakat, uprosecili ste forum i nacinili ga neverovatno dosadnim mestom gde jos samo svadja uspeva. Admin, sa svojim odlukama, posebno.

Stipan

Dybuk

Bavis se pisanom recju, nekakav si pisac, pa produmaj sta sam htela da kazem, djenije.

Stipan

Nema tu šta da se produmaje. Tvoja izjava je direktan napad na "Admina".

Dybuk

Pa? Ako je i tako, sta s tim?

Ispravka, ne napad, jos jedan fakat. Danas se bavim iskljucivo faktima. Hladna glava, i tako to.

Stipan

Je, upravo tako. Fakat je da si napala Bobana olađene glave...

Stipan

Dybuk

Ali, ovo odavno nije Argusov topik, vec svastara; a ti nisi niciji advokat.

I neka neko promeni ime preduzeca, zaista zvuci kao turisticka agencija. Ili da se uz te svescice sto delite ubaci poklon- krema sa visokim UV faktorom.  :)

Stipan

Da sam advokat odavno bih trošio te poklon- kreme sa visokim UV faktorom poput tebe.

Ovako mi ostaje samo još da se preganjam po Sagiti ne bi li ubio dosadu.

I to je neka zabava.

Layanich

Dibuk promenila ime u Građanka, pa hoće i firmama da menja imena! Hajd makar na Adu Ciganliju, a nemoj da se "ladiš" sa mnom!
EPILOG

Dybuk

Kud sad na Adu?! :shock:

elem, ja da pomognem, a vi tako. pa kaki ste to bizmismen....

M.M

Quote from: ali roku on 13-07-2017, 13:51:14

Prvo, ni ne znam ko si, ni šta si, niti me zabole, ali da si očajnik, cenim da jesi. Neko ko nema ništa drugo značajno u životu, pa ajde da pišem. Konačno, žene vole pesnike ranjenog srca.
Dodao bih još i to da ne pišeš da bi ti se prodavale knjige, nego zato što imaš šta da kažeš, ali ti to ne znaš.
Zašto je roman objavljen baš za Novu Poetiku nije tvoje da pitaš i nisu bili jedina izdavačka kuća. Nova Poetika mi je dozvolila da objavim roman upravo onakav kakav sam ŽELEO da bude, a tačno sam znao šta želim.
Lektura i korektura nije rađena u Novoj Poetici.
Njihovo je bilo samo da odštampaju gotov roman.
Takođe, ono što, verovatno ne znaš, a to je da Klarina ljuljaška objavljena u zasebnoj ediciji NOVOUM koja ima jako dobrog urednika koji vodi računa o tome šta može, a šta ne može da bude objavljeno.
Nešto, kao država u državi, tako da, ako već želiš da imaš mišljenje, raspitaj se malo. Ovako, tvoje mišljenje ne vredi pišljiva boba, i, da, možeš samo da izdržiš.

M.M

Quote from: Layanich on 13-07-2017, 14:10:40
Miljane, ja neću tebi da kažem da bezočno lažeš, jer nije Milomir Bata Cvetković završio u bolnici zbog tuče (kako ti kažeš "Cvele Grobar"), nego ja sam završio u bolnici u dva navrata (zbog operacije na srcu i moždanog udara).
Klarina ljuljaška je bilo sufinansirano izdanje, jednu količinu je uzeo autor, deo je otišao u distribuciju a veća količina je još uvek u našem magazinu.
Ne može izdavač biti isključivi krivac zato što se tvoja knjiga slabo prodaje u knjižarama.
Možda zato što si se više bavio Džon Vejnom nego sopstvenom knjigom?

Kao prvo, nisam pomenuo prodaju, prodaja je takva kakva je, niti vam zameram bilo šta u vezi s tim. Kao što si rekao, nisam se angažovao. I to je OK.
Problematičan je ugovor i onih 50%. Ako ste zaboravili na to, mogu da postavim sknišotove ugovora ovde na topiku. Što volim da kažem, 50% od ništa je moje.
Kao što rekoh, nije pitanje para, već, principa.

Naravno, ukoliko imaš uplatnicu koju sam potpisao kada sam preuzeo 50% para od knjiga koje su prodate, to bi rešilo problem. Možda sam moj primerak zaturio negde.

Boban

Quote from: M.M on 13-07-2017, 21:27:23
Takođe, ono što, verovatno ne znaš, a to je da Klarina ljuljaška objavljena u zasebnoj ediciji NOVOUM koja ima jako dobrog urednika koji vodi računa o tome šta može, a šta ne može da bude objavljeno.

A u edicij izašle ukupno dve knjige, tvoja i samourednička - verovatno ništa drugo nije doseglo potreban nivo.

Dajte ljudi, malo iskulirajte. Ima ona sjajna Bredberijeva priča (i ekranizovana je) da ljudski mozgovi na temperaturi od otprilike 39,6 stepeni Celzijusa menjaju agregatno stanje i prouzrokuju svakojaka ludila.
A možda čak nije Bredberi...
Nema ovde nevinih ni nedužnih.
Sama najava za antologiju vašerskih priča bila je direktno sprdajuća prema Torti i ne postoji ništa što može sada to da poništo. Ali baš ništa.
Ja da sam na mestu Tortaša, nema tog miliona ljubaznih reči od T2 koje bi me nagnale da ga prihvatim kao ravnopravnog sagovornika.

T2 je toliko loših stvari učinio na ovom forumu da ne postoji trik, makar godinama postirao samo pozitivizme i konstruktivne analize, da to bude prevaziđeno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Layanich

Miljane, možda bi se problem sam od sebe rešio da imaš hrabrosti da se javiš na telefon izdavaču?
Sad, kad si zasrao.
EPILOG

Biki

Quote from: Boban on 12-07-2017, 00:13:18
Svojevremeno rekoh da ne pominjete i ne prozivate T2 jer nije ovde i ne može da vam odgovori. Takođe sam rekao da ću one koji ga prozivaju da opomenem i banujem... ali možda je bolja ideja dopustiti T2 da se sam brani i razračunava sa neistomišljenicima.
Dakle, eto njega ponovo među vama pa sad gledajte šta ćete.

oh yeah babe

Dybuk

Quote from: BobanT2 je toliko loših stvari učinio na ovom forumu da ne postoji trik, makar godinama postirao samo pozitivizme i konstruktivne analize, da to bude prevaziđeno.

...I zato si ga vratio na forum. Neoboriva logika. Rock solid!

džin tonik

Quote from: M.M on 13-07-2017, 21:27:23
Prvo, ni ne znam ko si, ni šta si, niti me zabole, ali da si očajnik, cenim da jesi. Neko ko nema ništa drugo značajno u životu, pa ajde da pišem. Konačno, žene vole pesnike ranjenog srca.
...
...ako već želiš da imaš mišljenje, raspitaj se malo. Ovako, tvoje mišljenje ne vredi pišljiva boba, i, da, možeš samo da izdržiš.

na prvo ti necu odgovoriti i to smatraj velikim izrazom ljudskosti.

o misljenju: mozda ti formiras misljenje raspitujuci se ili preko recenzija, no jos uvijek postoje neki koji citaju. a ja sam tvoje cedo, hm, naceo i ne bi ga spasila pozitivna recenzija svetog petra ili objava na spisku, ne znam, top100 autobiografija.

Аксентије Новаковић

Quote from: hidden on 13-07-2017, 00:39:05
T2, što se mene tiče, sve ovo može da se razvija do besvesti. Nema potrebe. Vašarske priče nisu kopija torte, inicijalno kada si objavio konkurs, zbog nešto pilji u mojoj tortilji i svega je imalo podjebavački ton i meni je lično išlo na živce. Da nisi imao nameru da tako i bude, ja ti ne verujem, a ti svakako imaš pravo da to tvrdiš. Mada, ajd da se ne lažemo. Na kraju je sve to lepo udaljeno, zbirka je dobila ime i sve pet.

И шта ово доказује?

"Крађу идеје"??? "Крађу амбиције Торте"???

Немојмо ићи у крајност.
Све је то форумашка жанровска шега, шала, комика, па би иста ствар била као када бих сада, у шеги-шали-комици-зезању, за радни назив пројекта САБЛАЗНЕ ПРИЧЕ рекао да је гласио "Нешто крв пије из преклане (тур)шије".

Шега, шала, комика.
Што ти рече - ништа што није неуобичајено за овај форум.
Капираш?

Неке ствари морају да се раздвоје - једна ствар је форумашка жанровска шега, шала, комика, а друга ствар је озбиљан рад из љубави, на основу кога су настале "Вашарске, фестивалске и карневалске фантастичне приче".

У случају да неком треба цртати, поновићу своје речи:

"Какве везе имају нпр. Стипанове приче "Поноћна звона" и "Фреквенција" (две најбоље приче икад објављене у збирка новогодишњих прича "Нешто дише у мојој торти") са вашарско-фестивалско-карневалским фантастичним причама (објављеним у часопису Argus Books Online Magazine #17), које ослонце имају у Бредберијевом роману "Нешто нам се зло привлачи" и Лавкрафтовој причи "Фестивал"???"

"Штавише, ауторима је наглашавано да избегну Нову годину у причама, управо да не би дошло до случајних преклапања са мотивом на коме почива Торта."

"И све је то испоштовано, тако да нема ни најмањег основа по коме Џек (или било ко други) може да каже да без Торте не би било "Вашарских, фестивалских и карневалских фантастичних прича", јер тај пројекат свој настанак дугује пре свега Бредберију, а не Џеку."

Ово више нећу понаљати, јер очевидно је реч о два апсолутно раличита жанровска пројекта, и драго ми је да ти то увиђаш.

Ја Торти нисам направио никакву штету, а ако је нека штета Торти начињена - узрочника штете пронађите у вашим редовима, спроведите истрагу, јер је један мућак својим хистеричним наступима усмрдео целу Торту.

Поздрављам те и желим ти пријатан летњи провод.
Т2

Но, љубитељима жанра је најбитнија следећа ствар:
"Вашарске, фестивалске и карневалске фантастичне приче" су објављене у часопису Argus Books Online Magazine #17, па свако ко их прочита моћиће јасно да се увери у ово што причам.

Опет, нешто сасвим треће је начин на који су многи осведочени фрик-шоу хејтери, што обитавају на овом форуму, емотивно доживели успешну реализацију и објављивање пројекта "Вашарске, фестивалске и карневалске фантастичне приче".
Али, њихов емотивни доживљај успешно реализованог и објављеног пројекта "Вашарске, фестивалске и карневалске фантастичне приче" није мој проблем јер нисам психотерапеут.
Међутим, не треба човек да буде психотерапеут, јер и лаичким оком се да видети како многим фрик-шоу хејтерима заиста није добро и како веома тешко подносе успешну реализацију и објављивање пројекта "Вашарске, фестивалске и карневалске фантастичне приче".

Обзиром да је на њихову велику жалост и још већу муку пројекат "Вашарске, фестивалске и карневалске фантастичне приче" успешно реализован и објављен - фрик шоу хејтере поздрављам пригодном песмом и желим им  непријатан летњи провод.

https://www.youtube.com/watch?v=mHCKhMAp4rw

П.С.
Пројекат "Вашарске, фестивалске и карневалске фантастичне приче" је на радост истинских љубитеља жанра успешно реализован и објављен, те га можете га преузети са овог линка:
http://www.argusbooksmagazines.com/argus-books-online-magazine-17-vasarske-festivalske-i-karnevalske-fantasticne-price/

Ред је и да се крене даље, у нове подухвате.

Наредни пројекат носи назив САБЛАЗНЕ ПРИЧЕ,  а више о томе можете прочитати на овој теми:
http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=15954.msg678460#new

Свима, осим подло-злобним хејтерима, желим леп и пријатан летњи провод.
Т2
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Biki

ne treba biti ni psihoterapeut pa uvideti tvoje kompulsivno ponavljanje tzv projekta  :P :x  (I mean project, oh yeah babe, so fancy)   xrofl naziva cak 8 puta

Biki

inace pre bih se popisala na sebe nego sto bih procitala bilo sta sto ima veze sa Stipanom

hvala, laku noc sagito

Layanich

Ha, sa Stipanom!
Draga moja, pobrkala si lončiće.
Možeš da kriviš mene ili T2, a ne možeš da inputiraš svoje frustracije sa Stipanom!  :x
EPILOG

Stipan

Jebote, Stipan se ovde svima priviđa...

Bejbe, I'm a star...

Boban

Quote from: T2 on 13-07-2017, 23:57:44
T2, što se mene tiče, sve ovo može da se razvija do besvesti. Nema potrebe. Vašarske priče nisu kopija torte, inicijalno kada si objavio konkurs, zbog nešto pilji u mojoj tortilji i svega je imalo podjebavački ton i meni je lično išlo na živce. Da nisi imao nameru da tako i bude, ja ti ne verujem, a ti svakako imaš pravo da to tvrdiš. Mada, ajd da se ne lažemo. Na kraju je sve to lepo udaljeno, zbirka je dobila ime i sve pet.

И шта ово доказује?

Dokazuje da ti je početna namera bila isključivo omalovažavajuća, da si se zbog takvog stava zamerio svim Tortašima, da si zbog takvog nastupa i na ostalim temama došao u sukob sa većinom forumaša...

Zamisli komandanta streljačkog voda koji sutradan u selu krene da čašćava pivo u kafani ili kupuje preživeloj deci čokolade... Ne ide to tako. Neke stvari zaborava i oprosta nemaju.
Možeš ti sada da se trudiš do sudnjeg dana da budeš ozbiljan i odgovoran ali na tvojim rukama je toliko krvi da ljudi samo to vide. I nema pomoći.
Ti jednostavno nemaš načina da se uklopiš ovde, ma šta radio, ma šta pokušavao, nudio, postizao, obećavao... 

saturnica

bobane, jeste li vi na moru ili niste?
odite više.
čini se kao da tempiranu bombu koju ste sami instalirati na forumu niste u stanju kontrolirati. s tempiranom bombom se ne vode diskusije i rasprave. ona se mora deaktivirati.

Boban

Suština je da ja ne žilim ništa da kontrolišem.
A sad odoh, doslovno u ovom minutu sedam u auto...

Biki

Quote from: Boban on 14-07-2017, 08:23:17
Quote from: T2 on 13-07-2017, 23:57:44

И шта ово доказује?

Dokazuje da ti je početna namera bila isključivo omalovažavajuća, da si se zbog takvog stava zamerio svim Tortašima, da si zbog takvog nastupa i na ostalim temama došao u sukob sa većinom forumaša...

Zamisli komandanta streljačkog voda koji sutradan u selu krene da čašćava pivo u kafani ili kupuje preživeloj deci čokolade... Ne ide to tako. Neke stvari zaborava i oprosta nemaju.
Možeš ti sada da se trudiš do sudnjeg dana da budeš ozbiljan i odgovoran ali na tvojim rukama je toliko krvi da ljudi samo to vide. I nema pomoći.
Ti jednostavno nemaš načina da se uklopiš ovde, ma šta radio, ma šta pokušavao, nudio, postizao, obećavao... 

1. kako to da je prodavac is seljacke prodavnice ostao ziv nakon streljanja
2. koji je karakter prodavca koji tom govnetu prodaje pivo i cokolade i uopste ga pusta u prodavnicu

something to think about

Biki

Quote from: Layanich on 14-07-2017, 00:33:13
Ha, sa Stipanom!
Draga moja, pobrkala si lončiće.
Možeš da kriviš mene ili T2, a ne možeš da inputiraš svoje frustracije sa Stipanom!  :x
Don't call me "draga moja", jer niti sam draga niti sam tvoja, niti smo bliski na bilo koji nacin. To ljugavo tepanje nece da umanji moje negativno misljenje o tebi i T2. I nisam nista pobrkala. Posto stojis uz T2 i podrzavas ga onda si isti si kao i on, a za njega ovde ne bi trebalo da bude mesta. Izlisno je da ponavljam opet zasto.

Dybuk

Okupacija, Biki!

Quote from: BikiIzlisno je da ponavljam opet zasto.

pa i ne moras, evo objasnio Boban xrotaeye

Stipan

Ne, ne. ne... Nije okupacija...

To se modernim rečnikom naziva demokratija...

Biki

Quote from: Гражданка Шульц on 14-07-2017, 16:08:56
Okupacija, Biki!

Quote from: BikiIzlisno je da ponavljam opet zasto.

pa i ne moras, evo objasnio Boban xrotaeye

Boban, mislis prodavac u seoskoj prodavnici?