• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

igre za zene

Started by DUNADAN, 20-05-2004, 15:28:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DUNADAN

da ne kazem zenske igrice jer nije bash isto znachenje.

znachi, avantura, preferably point und click, bez fajte ili ako postoji fajta da ne bude real time combat, da bude lepa grafika, interesantna pricha itd.

ako je neko igrao Sybera-u, zna na shta mislim.
sad sam se neshto nalozila na takav tip igrice, ali ne znam koja je dobra

kupila sam Post Mortem pre x meseci i smorila se do jaja, nisam ni zavrshila
Two tears in a bucket, motherfuck it.

milant

Quote from: "DUNADAN"da ne kazem zenske igrice jer nije bash isto znachenje.

znachi, avantura, preferably point und click, bez fajte ili ako postoji fajta da ne bude real time combat, da bude lepa grafika, interesantna pricha itd.

ako je neko igrao Sybera-u, zna na shta mislim.
sad sam se neshto nalozila na takav tip igrice, ali ne znam koja je dobra

kupila sam Post Mortem pre x meseci i smorila se do jaja, nisam ni zavrshila

Pa izasla je skoro Syberia 2. Ako ti nije dosadilo.

A evo i jedan kuriozitet, kad smo kod zena.
Moja zena igra Moorhuh 2 (letnja verzija) i ima rezultat koji je medju prvih 20 na svetu (bar po listama koje sam ja nasao (2982 poena). Pa eto to je mozda igra za zene - nema fajta :)

Black Mamba

uff... ja nisam igrala igrice, nista bas, ono, jos od Tomb Raider... tu sam obozavala, vise grafiku do duse al dobro... posle nje, dugo nisam uspela da pronadjem igricu koja ce mi se bas dopasti.. tako sam i skoro odustala, nemam nijednu igricu na kompu ima vec par godina mozda... pa eto, mozda i usvojim neki predlog ovde...

detektiv Hamfri

Neverhood. Vozimo se ja i dva moja prijatelja, doktor mikrobiologije i jedan metalni inženjer, koji se bavi merenjem jačine šraufova u nuklearnoj elektrani Krško (neki je u šali zovu Krhko) na fudbal, kad počnu ova dvojica pevušiti i zviždati nešto, neku poznatu melodiju, pitam se ja odakle mi je poznata, kad ono setim se, pa da, to je iz one igrice koju smo jednom igrali, kako se ono zove, da, neverhud, petsto levela, sve trikovi i logične zagonetke jedna do druge, izvrstna je igra, probaj ako tražiš nešto nekrvoločno, dobra je igra... kad počnu oni dvoje da prepričavaju radnju i rešenja, čoveče trajalo je dva sata ako ne i više dok su se ispričali. Šta raditi tamo kod gramofona, kako pokupiti ključ do neznamčega, kako upaliti lampu u tami a ovo je izuzetno teško jer treba nasumce, itd itd, ja nisam nikad dovršio igru, sapleo sam se kod table na kojoj je pisalo skoči ovde u provaliju, a ja skočio, bezveze, a nisam save-ao poziciju prethodno. Eto ne mogu reči da je igra isključivo i sasvim i baš za žene, ali nije krvoločna ako tražiš nešto takvo. Neverhud se zove.

DUNADAN

zavrshila sam Sajbiriju II
kratko mi trajala

Neverhood?
kakva je grafika?

>Eto ne mogu reči da je igra isključivo i sasvim i baš za žene, ali nije krvoločna ako tražiš nešto takvo.

ma to "za zene" sam napisala u stilu, igrica koja nema fajte i koja bi nekog tipa pre smorila nego ribu pa sam zato kontala, igrica koja vam je ok, ali ipak nedovoljno interesantna jer joj fali konkretne dinamike

ja u tim real time combat ne mogu ni prvi nivo da predjem.
hell, nisam ni onog Princa preshla

Pajke

Grim Fandango! najbolja avanturia,prica+humor! Svojevremeno kada sam je igrao mi doslo da zaplacem sto ima kraj. :)

phuzzy

Quote from: "DUNADAN"Neverhood?
kakva je grafika?

Clay stop-motion.

Igra je savršena, soundtrack takođe.

No, moja žemska je postigla vrhunski kung fu u Dynomite. High Score trt-mrt vezanih očiju. Uopšte, žene oko mene se kidaju na PopCap-ove igre.

Tex Murphy

Dunadan, igra koju tražiš zove se THE LONGEST JOURNEY. Ako već nisi igrala, onda nabavi to. Čistokrvni point & click, sjajna grafika, duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga priča, logične zagonetke, mješavina SF i fantazije, ukratko - NJAM NJAM. Inače, radnja se dešava tamo negdje u malo daljoj budućnosti, glavni lik je djevojka koja je pobjegla od kuće u veliki grad da bi studirala slikarstvo. Tamo počinje da sanja čudne snove i shvati da veliki belaj ubrzo treba da se desi, etc.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

DUNADAN

the longest jurney
chula sam za to, nahvalishe na nekom forumu

10x ppl, sad cu da se opskrbim za naredni period.

zakk

Quote from: "DUNADAN"zavrshila sam Sajbiriju II
kratko mi trajala
evo i ja je odradih ... stvarno je kratka i relativno laka
jedino sto me je smorilo trckaranje po lokacijama... zato su valjda i nazvali junakinju Kate Walker

jel i tebi kraj bio malo cudan?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DUNADAN

Kate Walker indeed
otpala sam od shetanja

pa nije mi bio chudan, jedino sto je kraj nekako nedorechen, super je sve to sa Hansom i mamutima, ali kako ce ona da se vrati iz te nedodjije.

zakk

Quote from: "DUNADAN"pa nije mi bio chudan, jedino sto je kraj nekako nedorechen, super je sve to sa Hansom i mamutima, ali kako ce ona da se vrati iz te nedodjije.
pa to. i sta bi sa onim detektivom? celu jebenu igru ga vuku kroz filmice, i na kraju - nista. ok da se ostavlja nesto otvoreno za eventualni nastavak, al ovo... ovo bi i Radmila odusevilo.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

detektiv Hamfri

Kao što je več phuzzy rekao, grafika u Neverhoodu je, kako da kažem, baš plastelinska. To celu igru u poplavi industrije igara sa kompjuterki animiranim i renderiranim kretanje proračunanim likovima meni čini osvežavajučom, mada je po drugoj strani vrlo dugotrajna. I Grim Fandango zaslužuje sve pohvale, ali šta je sa odbojkom, badmintonom, stonim tenisom?

betty

Po opisu koji dajes, svidja ti se isti tip igrica kao i meni. Mozda bi ti se onda dopao Mistery of the Holy Grail, ako volis Pajtonovce. Point and click, pajtonovski duhovito, sa sekvencama iz filma tu i tamo, i raznim bizarnim momentima (npr. u svakoj sceni treba da upucas pticu i uzmes kokos koji ona ispusti, koji ti naravno nicemu ne sluzi kasnije). Grafika je opet pajtonovska, znaci nista posebno razradjeno, vise onako u njihovom stilu. Jedino sto se malo brzo prelazi...

detektiv Hamfri

:)  :)  :)  :) Zvuči kul. Je li slučajno multiplayer?

betty

Nije. Vodis Artura iz scene u scenu, nekad su sa njim i drugi vitezovi, nekad nisu. A fora je sto na pocetku moras da ispunis registraciju koja ima preko 100 pitanja, i ako je ne ispunis celu, na kraju te vrate da to uradis :) I jos proveravaju da li pamtis koje odgovore si stavio na koja pitanja (mada samo nekoliko odredjenih). Najzesce je kad zeka (such a foul, vile creature!) pobije sve vas, pa te onda pitaju da li zelis da nastavis, ti kazes da, pa da li zelis da nastavis od istog mesta, ti kazes da, a onda posmatras kako te zeka ponovo ubija :) Isto je fora, na samom pocetku kliknes na "collect the grail", da udjes u igricu, a onda ti kazu - You have collected the Grail! Congratulations! I onda se igrica zatvori :)))) Ma potpuno su blesavi. Povremeno mozes da otvoris scene iz filma sa japanskom sinhronizacijom... Luuuuudo!

johnson bronson

igra za zene

Q3 - arena

detektiv Hamfri

Zvuči vrlo kul. Sa ovoliko hintova, a sa nijednim spoilerom viška, trebače mi samo link za besplatni download, koji ču valjda nači sa malo sreče i grafična karta koja reproducira zlatnu boju, za Grail mislim, što če biti malo teže nabaviti. I vremena naravno.
Q3? Nikad čuo za to, zvuči neki zemljotresni naslov. Quake? Da je za žene kažeš? Ako je ikada poznavalac kompjuterskih igara bio zbunjen onda je to sada bronsone.

Pajke

Quote from: "detektiv Hamfri Fantom"
Q3? Nikad čuo za to, zvuči neki zemljotresni naslov. Quake? Da je za žene kažeš? Ako je ikada poznavalac kompjuterskih igara bio zbunjen onda je to sada bronsone.

Bronson se malo zeza, nesto slicno kao da sam ja izjavio da je i ''Wet,wet, wet'' igra za zene. :lol:  :lol:  :wink:

DUNADAN

Quote from: "betty"Po opisu koji dajes, svidja ti se isti tip igrica kao i meni. Mozda bi ti se onda dopao Mistery of the Holy Grail, ako volis Pajtonovce. Point and click, pajtonovski duhovito, sa sekvencama iz filma tu i tamo, i raznim bizarnim momentima (npr. u svakoj sceni treba da upucas pticu i uzmes kokos koji ona ispusti, koji ti naravno nicemu ne sluzi kasnije). Grafika je opet pajtonovska, znaci nista posebno razradjeno, vise onako u njihovom stilu. Jedino sto se malo brzo prelazi...

da
igrala sam to davno
koliko se secam postoje "burn the witch" i tetris sa mrtvacima od kojih lik koji chini dugachki pravougaoni blok nije mrtav, migolji se i viche: I'm not dead! I feel fine  :!:

betty

A ne zaboravimo i "Slap the virgin!" igricu, sa oral sex bonusom :)

detektiv Hamfri

Lako je reči ne zaboravimo, ali nešto se nesećam da sam uopšte igrao Slap the virgin.

godclone

Gabriel Knight serija je odlicna...Jesu malo starije igre, ali su izuzetne..
Takodje, pre neki dan sam s Home of the underdogs skinuo avanturu baziranu na crtacu koji se vrti oko dva polse ponoci na lokalnim stanicama u USA..U pitanju je Duckman - za one koji ne znaju u pitanju je odlicna parodija na detektivske filmove i romane...
Igra nije preterano teska, a humor je nevidjeno lud(scena s japanskim sefom je odlicna)...
Ako ima neko brzu vezu i moze da je skine s neta - preporucujem...
clone

...

Cuo sam da je Broken Sword serijal dobar, a Myst III Exile je cista logika bez tamburanja, sve mora da se gleda i svugde da se prevuce misem. Sama igra nije animirana, vec se kretanje obavlja uvelicavanjem slike iz daljine pri sledecem koraku. Divna grafika vadi stvar.

Moja sestra voli Sim City igre, na primer, tako da...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!