• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Svecko 2018

Started by Aco Popara Zver, 31-05-2018, 19:23:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Srbija neka i dalje sastavlja listu za menadžere umjesto da sastavlja ekipu. I da broji koliko puta su spomenuli Oluju na Hrtu. I da Stojanović flegmatično prenosi finale.

Ja Kokezi želim Kosovo da osvoji Olimpijadu, to je jedini penicilin za njih.

A Hrvatska je bar zaslužila, odigrali su old skul, pametno, tvrdo, disciplinovano.

Francuzi bre igraju glup fudbal i ono odugovlačenje protiv Belgije treba da plate. Ne vidjeh da je Hrvatska to radila protiv Engleske.

Kao da je bolje da sutra srpski nacionalisti slave. To je bre nebitno, bitan je fudbal.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Jeli Bato, je l to to menjaš prognozu ko će da osvoji :) :lol:
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

ne, francuski crnci osvajaju!

no, Hrvacka je ovdje kao Borusija ili Atletiko, simpatičniji tim, realno

Anomander Rejk

francuska igra glup fudbal
daj bato ne provaljuj se stvarno
izbacili su najači tim na šampionatu belgiju skroz ih umrtvili
lagano dobili urugvaj koji je bio odličan
imaju šest sedam sjajnih igrača i ostale vredne radilice na terenu
Tajno pišem zbirke po kućama...

Aco Popara Zver

zavisi šta misliš pod tim glup

ja ću da se provalim dodatno pa da tvrdim da je i Fergusonov Junajted igrao glup fudbal

dža bu fudbal, silovanje sporta, industrijsko štancanje, ružno, dosadno = glupo

u odnosu na njih Hrvatska igra šah, i izgubiće vrlo vjerovatno

Francuska je vjerovatno budućnost fudbala, sljedeće prvenstvo svi će tako da igraju. Biće odvratno totalno.

Kimura

Šta veli horoskop, Bato?

Aco Popara Zver

Truman

Бато иако не ценим то што си антинеолиберал ценим барем то што ниси тупави националиста који једва чека да комшији цркне крава. Овде имаш мој наклон.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Аксентије Новаковић

Без дилеме, од свих Срба најбољи фудбал играју Хрвати.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Petronije

Hrvati na SP = Ostaše.
Srbi na SP = poČetnici.

Sa FB.

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Arm the Homeless

Truman

Нија лоша фора.

Anomander Rejk

bato kenjaš sad al ozbiljno
kakav loš fudbal
prvenstvo je bilo odlično samo jedna utakmica završila bez golova
mančester je bila milina gledati dok su igrali gigs, skols, kin i ostali

Anomander Rejk

Quote from: Truman on 15-07-2018, 00:45:30
Бато иако не ценим то што си антинеолиберал ценим барем то што ниси тупави националиста који једва чека да комшији цркне крава. Овде имаш мој наклон.
Neki i vas smatraju tupavim : https://twitter.com/BrankoRadun/status/1017537017662623749

Truman

Знам. И бата Ђука нас сматра таквима. :) Све елита...Наставите слободно да се мрзите - све до последњег србина и хрвата на овом простору.

tomat

Quote from: Anomander Rejk on 15-07-2018, 14:09:52
kakav loš fudbal

meni većina utakmica dosadna za gledanje. jbg, i mi smo dali gol, a i englezi se nadavaše iz slobodnjaka.

bilo mi je dobro gledati Belgiju, i Japanci su igrali za sve pare, ostalo će se brzo zaboraviti.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Иначе, то што у Хрватској постоји десница која мрзи Србе не треба да буде разлог да се не навија за Хрватску. Десничари су свугде будале укључујући и ове у Србији.

А што се тиче квалитета фудбала...ја сам задовољан. Доста узбудљивих мечева и испадање фаворита.

Anomander Rejk

Quote from: Truman on 15-07-2018, 15:09:22
Знам. И бата Ђука нас сматра таквима. :) Све елита...Наставите слободно да се мрзите - све до последњег србина и хрвата на овом простору.
Nema razloga da se ljutiš ) Prvi si etiketirao i prozvao ljude koji ne navijaju za Hrvatsku. Sada ti je samo pokazano da i etiketa uvek ima dve strane, pa i za onog ko etiketira.
A elita navija za Hrvatsku? A krezavi i tupavi poput Đuke su protiv ? Takvo razmišljanje
o lažnim elitama i proglašavanje istih  i dovelo je Đuke na vlast.

Truman

Потпуно си погрешно схватио. Не тврдим да су сви људи који не навијају за Хрватску тупави националисти него који, цитирам себе, једва чекају да комшији цркне крава. Дакли они који намерно желе Хрватској да изгуби јер их мрзе...
Ово је исто замерено Милојку Пантићу да тобоже етикетира, а он је само рекао да ће они који јесу шовинисти желети да Хрватска прегази Русију. Што не значи да неко не може навијати за Русију зато што напросто воли Русију, а не мрзи Хрватску.

Aco Popara Zver

Quote from: tomat on 15-07-2018, 15:13:12
Quote from: Anomander Rejk on 15-07-2018, 14:09:52
kakav loš fudbal

meni većina utakmica dosadna za gledanje. jbg, i mi smo dali gol, a i englezi se nadavaše iz slobodnjaka.

bilo mi je dobro gledati Belgiju, i Japanci su igrali za sve pare, ostalo će se brzo zaboraviti.

upravo, o čemu pričamo, koji igrači su bljesnuli, sjećaju li se ljudi kako su igrali čak i onaj skrnavi Roho za Argentinu prošlo prvenstvo?

ništa se ovdje nije desilo, niko se nije istakao, hvale tamo nekog Golovina, ej bre... sjeća li se ko uopšte šta su njemački omladinci uradili 2010. Uporedite to s ovim prvenstvom na aparatima

i još će FIFA da eksperimentiše nešto i izmijeni način igranja kupa

što se magarca tiče, pa ja se apsolutno slažem da je ono drugosrbijanski navijač. Ja pak to nisam.

Misim drugosrbijanski ni navijač.

Fudbalski - poštujem kako su odigrali.
Nacionalno - apsolutno podržavam da ponize što više našu kriminalnu bagru.

Srbin koji se ovdje žali na hrvatske nacionaliste je zastranio totalno.

Radun neka počisti svoje dvorište, mene je sramota da gledam to više. Eno Karleušinog danas to i dalje komentariše, što nisu on i Bane igrali protiv Brazila.

Idite prodajte Radonjića, jbt, jel normalno da vam ne smeta reprezentacija d.o.o. a žalite se na ustaše neke?

Aco Popara Zver

Truman

Бато изненађујуће мудро збори. Главна фора је у томе што су националистима са једне стране потребни националисти са друге. Нпр. кад не би у Србији постојали они који мрзе Хрвати хрватски десничари би изгубили смисао свог постојања, и обрнуто. Та Радунова фотографија је потпуно идиотска јер хрватски националисти немају никакве везе са српским либералима. А како онда хрватски десничар може да држи српску козу...то је бесмислено. Приказују се лажни односи за људе који нису у стању да мисле својом главом па зато што тамо негде постоји неки проусташа нико у Србији не сме да навија за Хрвате. То би било као кад би Срби одбијали да иду да раде у Немачку јер је источна Немачка препуна неонациста. Тотална бесмислица.

Dybuk

Jes vala, Trumane, voliš da potkačiš ljude, onako kežualno.

Ako neko ne navija za tim neke druge države ne mora da znači da mrzi narod u celini, ili da se ne može družiti sa pripadnicima tog naroda.
Evo, saznajem nedavno od jedne Rumunke da oni mrze Ruse te da je navijala protiv njih. OK. Ali je to nije sprečilo da razgovara i popije pivo s Rusom u društvu. Znači, ona ne navija za državu Rusiju. Njena stvar.
Neka svako navija za koga želi, šta tu ima da se forsira i da se etiketiraju ljudi koji se ne slažu s tobom. Njihova stvar za koga će navijati.
Politika je inače neodvojiva od sporta, bar u ovom našem unesrećenom delu Evrope (a, vidim, i malko šire)

Truman

Quote from: Гражданка Шульц on 15-07-2018, 15:43:26
Ako neko ne navija za tim neke druge države ne mora da znači da mzri narod u celini, ili da se ne može družiti sa pripadnicima tog naroda.

Па то је и моја поента а Аномандер ми импутира да сам ја све оне који из ко зна којих разлога не навијају за Хрвате назвао затуцаним националистима. Не, назвао сам тако само оне који заиста и не навијају за Хрвате јер их мрзе. Је л разумеш разлику? Иначе, управо ликови као што су Ђука и Радун етикетирају јер СВЕ људе који навијају за Хрватску називају кретенима. Ја не називам све ненавијаче Хрватски затуцанима. Је л уочаваш разлику?
А та прича да је политика на Балкану неодвојива од спорта је тек посебна варка. Неодвојива је управо зато што Балканци не желе да је одвоје. Дакле, кад би људи одвојено посматрали политику од спорта онда би политика и спорт били одвојени.

Dybuk

Pa ja ti dajem primer osobe koja ne navija za neku zemlju (navija protiv!) jer se ne slaže sa politikom te države, da ne kažem mrzi tu državu zbog istorije koju je njen narod imao s njom. Istovremeno ne mrzi pojedince. Možda nije lepo niti pohvalno, ali nije nelegitimno.

Kažem, moguće je naći brojne takve primere širom Evrope i sveta.

Truman

Ок, усвајам да можеш да се не слажеш са политиком неке државе, али и даље остаје чињеница да највећу етикету управо лупају Ђука, Радун и њима слични јер они све навијаче Хрватске из Србије називају како их називају. То је крајње некоректно.

А иначе сам изразито против тога да се мешају политика и спорт. Мислим да би требало да уложимо посебан напор да не мешамо те две ствари.

Truba

i ia sam desnicar i rhvatski domoljub pa nigdje vece srece da su u polufinale usle srbija hrvatska bih i crna gora...moze i u cetvrtfinale slovenija i makedonija
ali realnost je takva da bih i srbija klonu i prije utakmice a kad prime gol...slijedi potop i mitologija sljedecih 20 godina zbog faula i ofsajda

hrvatska je dokazala da je psiha najbitnija
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Quote from: Black swan on 15-07-2018, 16:03:56
i ia sam desnicar i rhvatski domoljub pa nigdje vece srece da su u polufinale usle srbija hrvatska bih i crna gora...moze i u cetvrtfinale slovenija i makedonija
ali realnost je takva da bih i srbija klonu i prije utakmice a kad prime gol...slijedi potop i mitologija sljedecih 20 godina zbog faula i ofsajda

Десничар и хрватски родољуб који жели добро Србији? Ниси прави домољуб и десничар!

Truba

ti ces mi reci

ono sto sam govorio da je srbijanas trebao uciniti albancu izvan kaznenog
je ucinio danac rebicu u kaznenmom kad je modric promasio penal
to je muški nogomet
a ne ko tetke...skrpi ga po nogama
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Petronije

Ja uvek navijam protiv nogometne i košarkaške reprezentacije Hrvatske. Uvek. Isto kao protiv Zvezde, ili protiv Reala, ili protiv žabara. Kome se to ne sviđa, što bi reko Bart Simpson, eat my shorts, zabole me baš, to je sport, navijam protiv koga hoću. Zajebite me tih priča o zajedničkom navijanju i sličnim glupostima, sport se zasniva na rivalstvu, sve ostalo je foliranje ili jednostavno nerazumevanje suštine. Kum mi je zakleti zvezdaš, jedan od najboljih drugara deklarisani Hrvat, idem bre kod njega na božić.

Jedino što treba biti pošten i priznati da se skoro cela nogometna reprezentacija loži na ustaštvo, što je više puta dokazano i pokazano, i da iz toga crpe najveći deo energije i motivacije. Meni lično ne bi smetalo ni da se ovi naši debili lože i na debelog Bugarina Azisa, samo neka prođu grupu jednom [emoji16]

Što se tiče Trumanovog pozivanja na ludog Milojka, postoji gomila javno dostupnog video materjala gde on objašnjava kako je FKP osnovao Tuđman i dao im crne boje, zbog čega ni jedan pravi Srbin ne sme navijati za taj klub. Takođe je izjavljivao kako je FKP rak srpskog fudbala koga treba odstraniti. Neću namerno kačiti te klipove jer to izlapelo fašističko govedo ne zaslužuje ni sekund pažnje, ni ovde niti bilo gde.

I na kraju, jebite se crveni orlovi, jebi se Musline, Krstajiću, Kokeza, jebi se Savo majmunčino, i jebo vas onaj bolesnik što vas je skupio na gomilu i postavio tu gde jeste da zaluđujete i zamlaćujete narod.

Arm the Homeless

Truman

xcheers п.с. не дирајте ми Милојка! Иначе, фактички гледано Туђман и јесте био неко мудо у Партизану, али далеко од тога да зато не треба навијати за Партизан и да је то антисрпски чин. Успут, можеш ли ми дати линк где он даје такву изјаву?

Petronije

Pa napisao sam gore da neću i zašto neću. Ima sve na yt. Ništa lično, samo više mrzim njega nego što tebe volim. [emoji39]

Arm the Homeless

Truman

Мржња није добра из езотеријског угла!!

tomat

Da, ima ona čuvena "izlaze igrači partizana, a evo i naših".

Inače, istina je ovo što Petronije priča. Ja sam kao neki simpatizer zvezde, ali stvarno slabo pratim, al što reče moj drugar više volim kad izgubi partizan nego kad pobedi zvezda. Jebiga, tako je, ne bih znao to da racionalno objasnim :lol:

Truman

Ја не патим од те болести...Поготову на међународном плану ми је драго кад и "наши" и Партизан победе. Исто као што ће ми бити драго и ако Хрвати освоје СП.

Иначе, сад слушам на јутјубу да је астролог Душан Величковић предвидео да ће се Хрвати пласирати у финали и да је пре пар дана рекао да ће им звезде бити наклоњене и у финалу. Па да видимо.

Truba

dojadilo ovo gubljenje
necu do 2020 pogledati utakmice
bas sam se smorio

Petronije

Mandžuka namerno dao autogol jer tako su dobili 3 utakmice [emoji16].

Arm the Homeless

Truman

Занимљиво прво полувреме, чак 3 гола што је реткост за финала.

п.с. Ноле победио, сад још и Хрвати...

Truba

evo ga konačno
balkanizam se vratio u reprezentaciju
dugo je trajalo odsustvo

Truman

Дешава се рука...случајно га је покодила. Није то балканизам, било је и раније на СП.

Truba

auto gol, ruka, minifaul u zoni ubačaja-šuta (opet kao prije) i to sve u finalu

i kao to nije balkanizam

Truman

По мом мишљењу у првом полувремену нисте имали среће. Звезде, пробудите се! Требало би да сте на страни Хрвата, тако каже астролог.
Иначе, ХРватска игра доста добро.

Anomander Rejk

Trumane, živ li si?  :!:
Nabušiše ih galski petlovi ko kantu...

Aco Popara Zver

propas čista... igraju ko Srbi haha

Anomander Rejk

Trumane, kažeš mešamo politiku i sport.
A reci mi, kad ministarstvo jedne zemlje snimi spot ,,Na krilima Oluje do nogometne Oluje''
kako se to zove, jel to mešanje politike u sport?
Zašto bi navijao za zemlju koja progon mojih sunarodnika slavi i gura ga u fudbal?
Individualna prijateljstva su nešto drugo, a odnos prema nekoj državi s tim nema veze.

tomat

Dobro, za sada svako dao po tri gola :lol:

Aco Popara Zver

horoskop pogodio

tomat

Quote from: Truman on 15-07-2018, 19:02:00
Дешава се рука...случајно га је покодила. Није то балканизам, било је и раније на СП.

Čist Vidićizam :lol:

Petronije

Quote from: tomat on 15-07-2018, 19:56:24
Quote from: Truman on 15-07-2018, 19:02:00

Čist Vidićizam [emoji38]
[emoji23]

Arm the Homeless

Truman

Quote from: Anomander Rejk on 15-07-2018, 19:36:28
Trumane, kažeš mešamo politiku i sport.
A reci mi, kad ministarstvo jedne zemlje snimi spot ,,Na krilima Oluje do nogometne Oluje''
kako se to zove, jel to mešanje politike u sport?
Zašto bi navijao za zemlju koja progon mojih sunarodnika slavi i gura ga u fudbal?

Само напред, све пет како кажу Хрвати.

Хрватска је платила данак неискуству. Французи опет нису одушевили али су освојили првенство. А као да се нису ни ознојили...Не могу да кажем да волим такве екипе, али поштујем успех. Француска је млада екипа, не би ме чудило ни да освоје наредно ЕП.

Anomander Rejk

Francuska ovo prvenstvo kao da je osvojila s pola snage.
Jedino im je Belgija koliko toliko parirala, Urugvaj su nadigrali, Argentinu bi isto ubedljivo pobedili
da se nisu opustili i primili gol zadnji minut nadoknade. Sve rešavali u 90, bez produžetaka i penala.