• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Svecko 2018

Started by Aco Popara Zver, 31-05-2018, 19:23:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truman

И још су млада екипа, како ли ће тек харати...Мада зависи и од тога да ли ће Шпанци ин Немци успети да се подигну...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Petronije

Kako Francuzi nisu oduševili kad su sve pobedili lagano osim Belgije koja je realno druga po jačini ekipa na SP?

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Arm the Homeless

Truman

Субјективан утисак...нису ме одушевили игром.

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 15-07-2018, 20:27:44
Kako Francuzi nisu oduševili kad su sve pobedili lagano osim Belgije koja je realno druga po jačini ekipa na SP?

ko da si reko kako Ameri nisu oduševili u basketu

ja peglam od američke košarke

nači ono, Modrić je Bodiroga a Pogba je Lebron

samljeli ih fizički
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Амери су ипак бољи кошаркаши но што су Французи фудбалери. Амери немају само физикалије него и све остало. Французи не знам баш...Не свиђа ми се како играју једноставно иако им не спорим да су на овом првенству били најбоља екипа и сасвим заслужено освојили титулу.

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 15-07-2018, 21:21:38
Quote from: Petronije on 15-07-2018, 20:27:44

ko da si reko kako Ameri nisu oduševili u basketu

ja peglam od američke košarke

nači ono, Modrić je Bodiroga a Pogba je Lebron

samljeli ih fizički
Au jbt. Hrvati imaju dva ipo majstora i osam ipo fizikalaca. Svi se oduševljavali njihovom fizičkom spremom, kako melju protivnike, kako su izdržali tri za redom produžetaka. I sad kad se našao neko fizički jači, ispadoše reinkarnacija Rodaldinja, Ćavija i Inijeste iz 2005, sve majstor do majstora. Definitivno nismo gledali isti fudbal, uvek bih pre gledao atraktivne Francuze, ili nešto manje atraktivne Belgijance, nego dosadne Hrvate. Nije fudbal košarka, pa da prolazi individualizam, imaju Francuzi hemiju u timu itekako. I ranije su bili jaki pa su ih prašili svi redom.

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

ne pričam o hrvackoj repki, pričam o francuskoj

realno je da bi Hrvati izgubili i od Belgije i od Brazila, možda i od Urugvaja, ali su imali druge protivnike

ovo nije pitanje Hrvata, misim ako se baš hvatamo poređenja i Srbija danas u košarci ima dva i po majstora i ostale fizikalce, i to je tim

pitanje je bilo da li su Francuzi oduševili, i to je sve.

Mene nisu. Jesu zaslužili zlato danas, to nije dilema.

Al ovi likovi su ništa za Zidanovu generaciju. Kao što Lebron nije ništa za Džordanovu.

Aco Popara Zver

Truman

Ово је суштина оног што сам 'тео рећ:

akhnaton

Aktuelni svetski prvaci nisu ni prineti Platnijevoj generaciji, kada se igrao damn fudbal a ne diversity match. Da ne kažem nešto gore. Igra na nivou prosečnog tima, protivnici smorene babe, naravno sve do finala, selekcija kao da ne igra Francuska nego Afrička plemena, i dobijaju meč na radost sorablja. Niti je ono što smo videli sinoć fudbal, niti je pobednik ono što se predstavlja da jeste. Plain and simple.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 16-07-2018, 00:46:51
ne pričam o hrvackoj repki, pričam o francuskoj

realno je da bi Hrvati izgubili i od Belgije i od Brazila, možda i od Urugvaja, ali su imali druge protivnike

ovo nije pitanje Hrvata, misim ako se baš hvatamo poređenja i Srbija danas u košarci ima dva i po majstora i ostale fizikalce, i to je tim

pitanje je bilo da li su Francuzi oduševili, i to je sve.

Mene nisu. Jesu zaslužili zlato danas, to nije dilema.

Al ovi likovi su ništa za Zidanovu generaciju. Kao što Lebron nije ništa za Džordanovu.

Ovi likovi su ništa za Zidanovu generaciju. Brazilci su ništa za generaciju pravog Ronalda, R. Carlosa, Cafua...Ovi Hrvati su ništa naspram Šukerove generacije, pa neka je i Modrić najbolji igrač Hrvatske ikad. Ko da to sad ima neke veze. Opet bih pre gledao fudbal trčanja i šutiranja na gol, nego partiju šaha hrvatskog Bodiroge. Pričamo o Francuzima ali se dotičeš Hrvatske često, a i moramo sa nekim da ih uporedimo.

Akhatone, te fore, Sorabi protiv Hrvata, zajebi, rekli smo da to nema. Možemo da pričamo o fudbalu na prvenstvu. Ako su Francuzi loši, onda su svi ostali još gori, jer su se ovi prošetali, tačka. Nema Hrvatska, nema Belgija, sve su ih isprašili, ćaozdravo. Evo vidim po netu ilustracije u fazonu francuski roboti protiv hrvatskih šmekera koji igraju u farmerkama sa naočarima. Sad i ovo Trukijevo. Dobili 4 gola u finalu i sad su im neki roboti krivi.
Arm the Homeless

Anomander Rejk

Kenja se, kao i obično.
Ne igraju fudbal...malo šest golova u finalu, valjda bi bila zanimljivija prošla finala,
gde ako 1-0 se učačka u produžetku, vrh vrhova.
Itekako igraju fudbal, i sve imaju-brzinu, ubacivanja u prostor gde treba, organizaciju,
smirenost, sjajne individualce i odličan kolektiv. Vrhunskog trenera koji je i sam bio vrhunski igrač.
Mbpape je budućnost svetskog fudbala, mali je kao Anri iz najboljih dana.
Finale je po svemu trebalo biti Francuska-Belgija, a nisu Francuzi krivi
što im je u finale dopao protivnik od koga su za klasu bolji i koga su pobedili i ne oznojivši se.
Belgija je više zaslužila drugo mesto, i mnogo više je pokazala na prvenstvu od Hrvatske.
Izgleda su trebali kalkulisati i izgubiti od Engleza u grupi,
pa bi se sa Francuskom sreli u finalu, a ne u polufinalu,
ali eto ljudi su odigrali sportski, a ne kalkulantski.
Tajno pišem zbirke po kućama...

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 16-07-2018, 10:12:44
Kenja se, kao i obično.

Jok, nego ne navijam za PC timove. Čamuge tačnije.

Anomander Rejk

sad sam sebi skačeš u usta
ovamo kritikuješ zbog srbovanja, a sad ti smetaju crnci i afrikanci u francuskoj ekipi.
vrlo ružno.

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 16-07-2018, 08:54:40

Ovi likovi su ništa za Zidanovu generaciju. Brazilci su ništa za generaciju pravog Ronalda, R. Carlosa, Cafua...Ovi Hrvati su ništa naspram Šukerove generacije, pa neka je i Modrić najbolji igrač Hrvatske ikad. Ko da to sad ima neke veze. Opet bih pre gledao fudbal trčanja i šutiranja na gol, nego partiju šaha hrvatskog Bodiroge. Pričamo o Francuzima ali se dotičeš Hrvatske često, a i moramo sa nekim da ih uporedimo.

ali je napušten taj pristup fudbalu!

U Hrvata nije. Čak ne toliko ni kod Brazilaca

Nisu ni Englezi džaba u polufinalu, jer pobjeđuju fizikalije a realno su polupismena ekipa fudbalski gledano.

Dža bu fudbal, rekoh prije ovog Trumanovog Hrvata da je industrija u pitanju haha

Steroidi trče po terenu. Inzagi >>>

Aco Popara Zver

Quote from: Anomander Rejk on 16-07-2018, 10:58:45
ovamo kritikuješ zbog srbovanja, a sad ti smetaju crnci i afrikanci u francuskoj ekipi.
vrlo ružno.

normalno kad lik zaboravi na kom linkinovom nalogu se ulogovo

dal je onaj prvi ili onaj drugi ili neki treći, pa pomiješa koju ulogu igra

Petronije

Jel ovo realno ?

Arm the Homeless

akhnaton

vrlo ružno.
Ružno? Ne. Ta jebena Francuska koja više ne postoji je histerisala da srbe treba pobiti jer su se usudili da taknu islamiste u Bosni, a da je pre toga ljubi je majka priznala nezavisnost Hrvatske, i podržavala američku podršku operaciji u kojoj su se Hrvati razračunavali sa Srbima.  Srbima su nad glavama leteli Miraži, Fantomi i Tornada, nisu im leteli zrakomlati. Ljudi su ovde ginuli od zapadnjačkih bombi, ali mi to zaboravljamo i seirimo se neuspehu hrvata, navijamo za reprezentaciju države koja je na velika vrata zajedno sa Nemačkom uvela pustinjske pacove u Evropu. Ova Francuska i ona koju smo kao voleli zbog savezništva u I Svetskom ratu nisu iste države, niti je to isti narod. Dok na žalost profesionalnih srba, i profesionalnih hrvata, srbi i hrvati su isto, jedan narod, jedna jebena krv. To što oni mrze srbe, mrze sebe. I obratno isto važi. J

Batina lupetanja da sam zaboravio na koji sam se nik logovao, neću ni da komentarišem.

Kimura

Završi se i ovo svetsko, Bogu hvala! Ne ludujem za fudbalom, a prilično me je umorilo isijavanje ludla svake vrste što prati sportska takmičenja na međunarodnom nivou. Te da li su hrvatski fubdaleri zapravo Srbi, te kako Srbin može da ne navija za Ruse, braću pravoslavnu, ili šta rade ovi garavi u reprezentaciji Francuske.  Svašta.  xfoht
I još vi, dragi Sagitaši, niste bili među najgorima, deleko od toga!
U čast ovogodišnjem pobedniku predlažem gledanje (ili repriziranje) francuskog filma ''Mržnja'' iz devedesetih. Odličan je i aktuelan.

saturnica

Quote from: akhnaton on 16-07-2018, 12:17:14
vrlo ružno.
Dok na žalost profesionalnih srba, i profesionalnih hrvata, srbi i hrvati su isto, jedan narod, jedna jebena krv. To što oni mrze srbe, mrze sebe. I obratno isto važi. J

xjap

Anomander Rejk

Doviđenja do Katara  :)  :

Фотографија корисника Росси́я - Российская Федерация - Russia

Kimura

Anomandere, što si gledo-gledo si! Čula sam da će zabraniti fotkanje lepih navijačica.

Truman

Quote from: akhnaton on 16-07-2018, 10:54:42
Quote from: Anomander Rejk on 16-07-2018, 10:12:44
Kenja se, kao i obično.

Jok, nego ne navijam za PC timove. Čamuge tačnije.

Морам признати да ми није јасно ово вређање људи по расној основи као да су мање вредна бића јер имају тамну боју коже, као и омаловажавање репрезентација где их има доста. Они су људи пореклом из колонија који су рођени у Француској. Не свиђају ти се савремене миграцијске тендеције? Шта ја да ти радим.

Што се тиче Мбапеа одушевио ме је, али ће морати да научи да игра и у малом простору да би могао да се пореди са великанима попут Пелеа и његовог земљака Роналда.

Dybuk

"PC timovi" xrofl

rasisti su stvarno maloumnici.

Meni ovo prvenstvo bilo super, SP se ne propušta. 8-)

Truman

Расисти не капирају да то нису ПС тимови зато што је неки владар из сенке одлучио да у тиму има пуно црнаца него зато што су то напросто најбољи фудбалер рођени у једној земљи чији су се преци ту нашли историјским превирањима.
Слажем се да је првенство било добро, било је прегршт узбудљивих мечева где су и мале екипе показале да знају фудбал ( а ми да нам међ њима није место ). Једина сенка по мом мишљењу је та рутинска шетња Француза до титуле при чему је неко паметан на фејсбуку упоредио њихову игру са гризом - без укуса.
А ако бог да дибучице па да наредно гледамо директно на "месту злочина". То зависи првенствено барем код мене од финансија. Једном у животу морам посетити СП.

Anomander Rejk

Quote from: Kimura on 16-07-2018, 13:59:07
Anomandere, što si gledo-gledo si! Čula sam da će zabraniti fotkanje lepih navijačica.
FIFA tirani...kao da su iz srednjeg veka...

Dybuk

Quote from: TrumanРасисти не капирају да то нису ПС тимови зато што је неки владар из сенке одлучио да у тиму има пуно црнаца него зато што су то напросто најбољи фудбалер рођени у једној земљи

Exactly!!!

QuoteА ако бог да дибучице па да наредно гледамо директно на "месту злочина".

Katar? Neka, fala nas-rofl

Ali tebi želim da odeš, naravno!

Truman

Шта фали Катару? Јесте да је мало топлије, ал биће зими а и имају еркондишне на сваком ћошку. Једино ако си планирала да се  по узору на навијачице са ового СП разголотиш...то ти не би било баш паметно.

Anomander Rejk

ja planiram 2026e, tad zajedno organizuju SAD, Kanada i Meksiko.
Biće sigurno mečeva u Torontu, ako ne u Otawi, pa ako da bog i sve bude po planu
moglo bi se šta pogledati uživo.

Truman

Живиш у Канади?
А што се тиче забране фоткања лепих навијачица...е то је П.С. срање на које треба дизати глас, не на тамнопуте играче.

akhnaton

Quote from: Гражданка Шульц on 16-07-2018, 14:18:04
"PC timovi" xrofl

rasisti su stvarno maloumnici.

Meni ovo prvenstvo bilo super, SP se ne propušta. 8-)

Ne nego su Diveristy sveštenici i sveštenice baš to.

Truman

Нико овде није диверзити свештеник. Хтео си да колонизујеш континенте, узимаш робове и крадеш ресурсе. Е па ред је онда да те људе интегришеш у друштво. То су сасвим природни процеси, нема ту ничег лошег.

Anomander Rejk

Quote from: Truman on 16-07-2018, 14:47:25
Живиш у Канади?
А што се тиче забране фоткања лепих навијачица...е то је П.С. срање на које треба дизати глас, не на тамнопуте играче.
Ne, ali deo porodice i rodbine mi je tamo, pa ćemo verovatno se nekako organizovati.
Gledao sam baš jednom u Torontu utakmicu Liverpul-Porto, davno je bilo,
ali sad da li je bila prijateljska ili neki evropski super kup ne mogu se setiti.

Truman

Кул, ако у међувремену постанем милионер можда и ја скокнем до далеког континента. Мада бих више волео посетити Мексико. У Америци сам већ био.

Aco Popara Zver

dobri njuzovci

ma Kolinda smorila boga oca, luda riba

saturnica

Quote from: Pizzobatto on 16-07-2018, 16:08:04
dobri njuzovci

ma Kolinda smorila boga oca, luda riba

nemoj tako bato, bolje da se ljubi i grli nego da priča. apropo toga, uskoro počinje prvenstvo u vaterpolu. da se kladimo kako će skočiti u bazen  s kapicom na glavi?

Aco Popara Zver

već planira i finale u vaterpolu!?!?!? Može srebro?  :)

Anomander Rejk

Sa fudbalerima Hrvatske u Zagrebu u autobusu se voza i-Tompson.
Već se slikaju s njim.
Očekivano.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

akhnaton

Quote from: Alexdelarge on 16-07-2018, 20:47:38

Ahahahahahaha ....

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Anomander Rejk

jedan poludeo, a 300 000 ga obožavalo.

Aco Popara Zver

Truman

Исусе, дајте Томпсона да сперем одвратан укус. Јесте згодна, ал тим горе што је луда...некако ми жао.

Anomander Rejk

Krstajić lajkuje Tompsonove slike  :!:  : https://www.b92.net/sport/rusija2018/vesti.php?yyyy=2018&mm=07&dd=16&nav_id=1419858
nije ni čudo kako smo prošli na mundijalu,
selektor nam neobavešten ko Koštunica...

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 16-07-2018, 23:19:32
jedan poludeo, a 300 000 ga obožavalo.

Pa mora da ih je ujeo, to je virus....

Anomander Rejk

Anomander Rejk

Pristojni momak Luka Modrić... https://sport.blic.rs/svetsko-prvenstvo-u-fudbalu-rusija-2018/losa-bila-45-na-glavnom-trgu-u-zagrebu-luka-modric-je-od-tompsona-narucio-bas-ovu/5njz2kn
Među ,,drugom Srbijom'' bes i razočarenje,
eno Sergej, Karleuša i ostali sad besni na ovu proslavu,
a podržavali su hr reprezentaciju  :!:
hrvatsku ekipu normalno boli neki organ i za njihovu podršku, i njihovo razočarenje.