• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gubavac koji siluje maloletnice se vraca

Started by mnb, 20-06-2004, 23:03:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ajsmen

evo upravo stigla sa amazona
tvrdi povez ekstra zlatotisak naslov i ime autora i
podebela je.
...

Mixitron M. Storm

Quote from: "ajsmen"evo upravo stigla sa amazona
tvrdi povez ekstra zlatotisak naslov i ime autora i
podebela je.

Zdravo debela, ali sa malo većim proredom nego što sam očekivao. Varijanta lagano čitanje.

zakk

alo, bre, što ne prijavljuješ da si stavio pipke na to?!!!!
a ja se grbavim po mircu!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mixitron M. Storm

Quote from: "zakk"alo, bre, što ne prijavljuješ da si stavio pipke na to?!!!!
a ja se grbavim po mircu!

Nisam ja, mame mi! (tj, nisam još uvek...) Nik11 je prigrabio. Još se femka i neće da mi da, al' mu je izletelo da ću je svakako čitati pre njega ;)

Samo sam je malo pipkao :)

zakk

mwaaa, evo ima je na mircu
jos samo da prodju ispiti, nabavim naocari i naostrim se na tih 1,2 MB texta

can`t wait  :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Cu

I kakva je I knjiga "Poslednjih hronika".Procita li je ko?

zakk

Још питаш :)
Мени се допало. Једва чекам следећи део, Fatal Revenant би требало да се појави за нека 3 месеца...

Елем, битно је другачије од прве две Хронике. Прво, Ковенант није главни лик (макар у тој првој књизи) већ Линден. Опет, то није она Линден са краја других Хроника. Домаја, такође, није онај свет који познајемо, све је јако другачије, на непредвидив начин. Ако то прогуташ (а ја јесам, и то у сласт) чека те вожња.

Cu

Meni je prva trilogija Biblija,naravno postoji jos dosta knjiga koje su mi znacajne,ali u okviru fantasy-ja ovo mi je najdraze delo.

A na drugom mestu se nalazi druga trilogija Hronika,usled par nelogicnosti,npr. kako se Kletnik uspeo pojaviti(tj. ocrtati u vatri) u nasem svetu(tj. svetu slicnom nasem) da bi izazvao Kovenanta,kad nista iz sveta Domaje ne moze da se prebaci u nas svet.Dobro cak i da postoji neko objasnjenje za to,pojavljivanje Kletnika narusava ravnotezu,tj. centar paradoksa-postoji li Domaja sa stanovista stvarnog sveta(tj.sveta u kome je Kovenant) ili ne.U prvim Hronikama nema narusavanja te ravnoteze(da ne spoilujem),dok u drugim Hronikama nedostaje objasnjenje za narusavanje ravnoteze,tj. preko nedostatka objasnjenja se prelazi.

Drugo mesto mi sa drugim Hronikama dele Mracna Kula,Tolkin(iako me je film nevidjeno smorio i spoilovao feeling,tj. osecaj za feeling  :) (efekti nisu losi,ali su previse plasticni),kao i moguce rasisticke spekulacije(Istok-crn,los,Morgot,pakao na zemlji   Zapad-beo,dobar,Valeri,raj na zemlji).

Nadam se da cu uskoro doci u posed "Poslednjih hronika",kad izadju sva cetiri dela.  8)

...

Meni je ta serija Tomas Kovenant bila tako ocajna...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

zakk

Quote from: "..."Meni je ta serija Tomas Kovenant bila tako ocajna...
Mišljenja oko tog serijala su jako podeljena. Ljudima se jako dopadne ili im se jako ogadi. Nisam naišao da je nekom bilo "onako"---

...

per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Ghoul

Quote from: Boban on 06-07-2004, 13:19:07
ghoul nece nikad biti banovan ovde, a ako bas prekandasi sve granice, pristupicu 3D eliminaciji.

koješta!
https://ljudska_splacina.com/

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truba

samo treba raju ložiti i podjebavat  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Josephine

Quote from: Lurd on 06-07-2004, 13:14:08

Ghoul, inače, nikad neće biti banovan, jer nikad niko i nije bio banovan.

:lol:

neomedjeni

Za trenutak sam se ludo ponadao da je neko najavio prevod na srpski kad sam video da je topik ponovo aktivan. Donaldson mi se baš ne čita na engleskom. Tja, da se vratim sanjarenju.

Stipan

Prevod već odavno postoji. Imaš ga na Polarisovom CD-u.

neomedjeni

Ma, imam ja prve dve trilogije na papiru, spadam među one koji Donaldsonovog Kovenanta imbecilno obožavaju. Ali, u međuvremenu, Donaldson je napisao treću trilogiju, Last Chronicles of Thomas Covenant, koju niko nije preveo do sada. Niti će, po svemu sudeći.

Imam i Polarisovu antologiju, naravno.  :lol: